. 1,5 kg kleine aubergines
1,5 kg fijne witte suiker
3 glazen water
350 gr zeer goede honing
1 eetlepel gemalen kaneel
een kleine beetje gember gemalen.
In een grote kookpan met een dikke bodem ( of een koperen confituurpot). Water laten opwarmen tot het kookt, voldoende om stoom te geven, de aubergines schillen en in lange delen snijden. In een vergiet dat boven de kookpot hangt, de aubergines laten stomen. Regelmatig omdraaien. Zodra ze gestoomd zijn de suiker in de kom doen met het water. Dus de 3 glazen water goed roeren met een houten lepel tot alles is opgelost. Hierbij de aubergines voegen en ongeveer 20 minuten laten koken. Niet vergeten regelmatig om te roeren.
In een pan de honing verwarmen. Nu de aubergines met een schuimspaan uit de suiker halen en ze direct in de gesmolten honing brengen. Enkele minuten op een zacht vuurtje laten koken. De aubergines uit de honing halen, ze over de potjes verdelen. De gember en de kaneel bij de suikeroplossing siroop voegen, nog eventjes goed laten oplossen en nu alles over de aubergines gieten. Onmiddellijk afsluiten en omdraaien.
Ik voer de resterende honing niet meer toe omdat het te zoet wordt. Dit is naar eigen smaak.