Een lekker winterse pasta is deze spaghetti met rode wijnsaus en gehakt. Uiteraard kun je variëren met de pasta, tagliatelle is ook geschikt. Gebruik een volle, fruitige rode wijn.
- 500 gr rundergehakt - 400 gr spaghetti - 4 dl rode wijn - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 3 el olijfolie - half bouillonblokje - rode paprika - 1 el verse fijngehakte italiaanse kruiden.
Was de paprika, maak hem schoon en snij hem in blokjes. Pel de uien, hak ze in niet al te kleine stukjes, pel de knoflook en hak deze fijn. Bak de ui, paprika en knoflook in een braadpan in wat olie glazig. Schep het op een bord en rul het gehakt in het achtergebleven bakvet. Doe de uien terug in de pan bij het gehakt en voeg de kruiden toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven, giet de wijn erbij en laat de gehaktsaus een kwartiertje zacht sudderen. Kook de psaghetti beetgaar. Giet die af en doe over in een ruime schaal. Giet in het midden van de schaal de gehaktsaus. direct serveren.
Reacties op bericht (3)
21-02-2010
vriendelijke groeten
21-02-2010 om 12:10
geschreven door jos
20-02-2010
zal ik eens moeten uitproberen Cynthia
Een aangenaam weekend toegewenst vanwege Amor Fati !
Geluk heeft geen meervoud.
Het ware geluk kost weinig; als het duur is, is het niet van een goed soort.