.De malse uitlopers kunt u de hele zomer afknippen en direct vers gebruiken.
Als u takjes wilt drogen kunt u ze het best vlak voor of tijdens de bloei afnemen.
Marjolein laat zich prima inleggen in olijfolie.
- Aardappels met een marjoleinkorstje
- Kies kleine ( onbespoten) aardappels, die zijn sneller gaar.
Spoel ze goed af en leg ze met het snijvlak naar beneden op een met olie ingesmeerd bakblik.
Schuif het blik in de op 200°C voorverwarmde oven ( een heteluchtoven op 170°) en laat ze circa 30 minuten bakken.
Voor het korstje wast u 1 -2 bosjes marjolein, dan drogen en fijnhakken.
Circa driekwart daarvan vermengen met 50 gr fijngehakte zonnebloempitten en 1 eetlepel nigella; breng op smaak met peper en zout.
Keer de aardappels, beleg ze met het mengsel en bedruppel ze met wat olie.
Zet ze nog 5 - 10 minuten in de oven.
Leg de aardappels op een platte schaal en bestrooi met de rest van de marjolein.