Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    yvonne
    blog.seniorennet.be/yvonne
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    obc2006
    blog.seniorennet.be/obc2006
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    edelbert1950
    blog.seniorennet.be/edelber
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gedichten_van_bo
    blog.seniorennet.be/gedicht
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    seniorsites
    blog.seniorennet.be/seniors
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    De asperges zijn er weer!

    Griet met asperges
    Ingrediënten
    4 grietfilets
    1 bundel asperges
    15 cl room
    muskaatnoot
    een klontje boter
    peper en zout
    Bereidingswijze
    1. Snijd de kopjes (5cm) van de handgeschilde aspergestengels en houd ze apart
    2. Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes. Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe. Breng aan de kook en laat 10 min sudderen onder deksel. Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
    3. Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende 10 tot 12 min. in de stoompot of
    -oven.
    4. Schep de griet op de borden. Laat Laat een klontje boter smelten in de saus.
    5. Overgiet de vis met de saus en leg er de aspergepunten bij.

    16-04-2012 om 11:30 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yuzu
    YUZU: smaakmaker in de topkeuken
    De yuzu is een vaste smaakmaker  in topkeukens, gebruikt in marinades voor vlees en vis en in desserts. De kleine onreglmatig gevormde citrusvrucht uit Japan smaakt minder hard en scherp dan de Eurpese citroen. Door de hoge zuurtegraad wordt hij niet als vrucht gegeten. Het sap versevigt de smaak van de andere ingrdiënten. De olie uit de schil wordt ook gebruikt om je ctrusbad te parfumeren

    14-04-2012 om 15:23 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culi-nieuws
    Gebak zonder eieren
    In heel wat bereidingen kan je eieren vervangen door plantaardige producten. zo bak je ook lekkeren pannenkoeken met rijpe, geprakte bananen. Eén rijpe banaan vervangt 4 eieren.
    In taarten en gebak is maïszetmeel gemengd met water een goed alternatief. Voor muffins of vloeibaar beslag kan je dan weer appelmoes gebruiken-na het bakken merk je nauwelijks nog iets van de appelsmaak. Er bestaat ook eiervervangpoeder of "egg replacer", een bindmiddel voor licht gebak en taarten, te koop in de natuurwinkel.
    Omdat legbatterijen verplicht vervangen worden door verrijkte kooien of scharrelstallen, dreigt er
    immers een tekort te ontstaan aan eieren. Het opdoeken van de legbatterijen betekent een pak minder dierenleed, maar er blijft een groot verschil tussen kippen in verrijkte stallen en die met een
     vrije uitloop. waar je eitjes vandaan komen, vertelt het eerste cijfer van de code op elk ei: 3 staat voor legbatterij, 0 voor vrije uitloop. Hoe lager, hoe gelukkiger de kippen.

    14-04-2012 om 15:17 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuken
    SPREUKEN OVER LENTE EN VOORJAAR.

    Uit de dromen van de lente wordt in de herfst jam gemaakt.
    Peter Bamm

    Eén lente per jaar, en in het leven slechts één jeugd.
    Simone de Beauvoir

    De winter sterft in de lente om in de herfst opnieuw geboren te worden.
    Marche Blumenberg

    Geen enkele winter duurt eeuwig. Geen enkele lente slaat een beurt over.
    Hal Borland

    ‘Min 20 graden’, sprak de eskimo, ‘de lente hangt in de lucht.’
    Wiet van Broeckhoven

    Eeuwige liefde is even absurd, even ondraaglijk als eeuwige lente of eeuwige muziek. Juist de wisseling van de seizoenen maakt het jaar boeiend, en voor de muziek zijn de stilten even belangrijk als de klanken.
    Marc Callewaert

    De lente wordt eerder herkend door de planten dan door de mens.
    Chinees spreekwoord

    Lente is de terugkeer van de verloren zoon.
    John Conway

    Lente in de grote stad: men hoort ‘s morgens de vogels hoesten.
    Cédric Dumont

    De eerste dag van de lente is één ding, de éérste lentedag is een ander. Het verschil tussen beide is soms zo groot als een maand.
    Henry van Dyke

    Eén vogel maakt nog geen lente en een brutale puber nog geen staatsman.
    Jan Greshoff

    Het is lente: de tijd van de jeugd en van gemakkelijk geluk.
    René Gysen

    De winter is een ets, de lente een aquarel, de zomer een olieverfschilderij en herfst is een mozaïek van al deze.
    Stanley Horowitz

    De winter is in mijn hoofd, maar de eeuwige lente is in mijn hart.
    Victor Hugo

    Met liefde is het net als een bloemenperk in het voorjaar; Je vraagt je af wat er uit komt, en uiteindelijk is het hetzelfde als vorig jaar.
    Tom Jones


    Spring flower

    12-04-2012 om 16:42 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerspreuken
    WEERSPREUKEN

    Als het in januari mistig is, dan wordt de lente fris.
    Weerspreuk

    Als in de winter en in het begin van de lente de vliegen zo dansen, krijgt ongunstig wee kansen.
    Weerspreuk

    Een veel te vroege lente, geeft brood zonder krenten.
    Weerspreuk

    Februari is nooit zo fel, of ze geeft drie lentedagen wel.
    Weerspreuk

    In het najaar veel wind uit het westen, evenlang zal hoge wind ons in ‘t voorjaar pesten.
    Weerspreuk

    Is het koud in maart, dan nadert de lente met een vaart.
    Weerspreuk

    Op de lentedag (21 maart) de wind in noord, dan blaast deze nog zeven weken voort.
    Weerspreuk

    Op een milde januari, volgt vaak een gure lente, en een warme zomer.
    Weerspreuk

    Schaarse lentebloei, honger voor de koei.
    Weerspreuk

    Zo koud het met het begin van de lente is, zo koud is het met het begin van de zomer.
    Weerspreuk

    12-04-2012 om 16:30 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasbloem

    Paasbloem

    Een paasbloem is de volksnaam voor een bloem die rond de Pasen bloeit. Vaak wordt hier de narcis mee bedoeld, maar ook de sleutelbloem en de overbekende madelief dragen deze naam soms. Paasbloem of paasblom is ook de aanduiding voor het fleurige jurkje dat meisjes met de Pasen aankregen. De drager van het jurkje werden ook paasbloem genoemd.

     

    09-04-2012 om 17:36 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gepocheerd ei florentine (op een andere manier)

    Ingrediënten

    8    Gepocheerd ei
    500 gram    Spinazie
    1 recept    Mornaysaus - Eenvoudige kaassaus
    1 el    Boter
       Geraspte kaas
       Peper
       Zout
       Nootmuskaat - Muskaatnoot

    Bereidingswijze

    De spinazie ontnerven en spoelen, daarna kort blancheren in een weinig kokend water.
    Snel afkoelen onder stromend water (Rafraichir).
    De spinazie laten uitlekken en uitpersen.
    Maak het recept mornaysaus.
    Maak het recept gepocheerde eieren.
    Na het pocheren de eieren met een schuimspaan uitnemen en in ijswater laten afkoelen.
    Pareer de eieren - de loshangende stukjes eiwit afsnijden.
    Bak de spinazie in de boter en kruidt met peper, zout en muskaatnoot.
    Leg een bedje spinazie.
    Plaats daarboven op de gepocheerde eieren.
    Oversaus met mornaysaus en overstrooi met geraspte kaas.
    Gratineer onder de salamander (Grill).

    Eens iets anders om Pasen te vieren dan alleen maar chocladeeitjes.

    07-04-2012 om 17:04 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
    VROLIJK PAASFEEST

    leuke en gratis avatars pasen animaties

    leuke en gratis avatars pasen animaties

    07-04-2012 om 16:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Gepocheerd ei florentine (P Goossens)

    Nodig
    - 4 eieren
    - azijn
    - peper en zout
    - 1 sjalot, fijn gesneden
    - 450 g jonge spinazie
    - boter
    voor de bladerdeeg:
    - kant-en-klaar bladerdeeg
    (8 stukken van ca.9 bij 9 cm)
    - 1 eierdooier
    voor de mousselenesaus:
    - 3 eierdooiers
    - 2 el water
    - 45 g koude boter in klontjes
    - witte peper en zout
    - 2 el citroensap
    - 50 ml room, half opgeklopt
    zo maak je het
    Rol de bladerdeeg uit op het werkblad en snij er 8 vierkanten uit van ongeveer 9 bij 9
    Leg ze op bakpapier op de bakplaat, bestrijk met een losgeklopte eieredooier en bak bruin in ca
    10 min. in een voorverwarmde oven op 200°.
    Klop voor de mousseline de eierdooiers met met het water tot een gladde saus op een laag vuur. Neem de pan van het vuur zodra de dooiers willen gaan stollen.
    Roer de koude boter stukje per stukje voorzichtig onder de saus tot ze helemaal gesmolten is.
    Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Doe de room bij de saus.
    Was de spinazie en laat uitlekken.
    Stoof de sjalot in wat boter zonder deze te laten kleuren, doe de spinazie erbij en laat het vocht lichtjes verdampen.
    Kruid naar smaak met peper en zout
    .
    Breek de eieren één voor één in een kop. Breng water aan de kook met een scheutje azijn en wat peper en maak met een klopper een spiraalvormige beweging in het kokende water. Laat de eieren één voor één voorzichtig in het water glijden en pocheer ca. 3 min. -afhankelijk van de grootte van het ei- tot het eiwit gestold is maar de dooier nog mooi lopend.
    Leg een stuk bladerdeeg op een bord, bedek met spinazie, leg daarop een gepocheerd ei, giet er wat suas over en sluit af met nog een stuk bladerdeeg.
    Werk het geheel af met wat waterkerscoulis
    .

    07-04-2012 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade
    Geschiedenis
    Twee chocola drinkende Mixteekse koningen uit de Codex Zouche-Nuttall

    De Azteken verbonden cacao met Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid. Zij dronken een chocoladedrank, xocoatl, vaak op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. De drank zou vermoeidheid tegengaan, een resultaat van de cafeïne die een bestanddeel van de cacao is. Een Spaanse jezuïtische missionaris, Jose de Acosta, die aan het eind van de 16e eeuw in Peru en Mexico woonde, schreef al over dat effect. De drank werd onder andere gebruikt aan het hof van keizer Montezuma.

    In 1585 werd chocolade voor het eerst op commerciële schaal van Veracruz naar Sevilla vervoerd. Chocolade werd toen alleen gedronken, waarbij de Europeanen er suiker aan toevoegden en de chilipeper weglieten. In 1615 werd de chocoladedrank bij officiële audiënties bij de Franse koning ingevoerd, totdat het gebruik door bezuinigingen weer werd afgeschaft. In de 17e eeuw was chocolade een luxeproduct dat vooral gebruikt werd door de adel.

    De Spanjaarden die in Amerika woonden ontdekten dat ze lekkere chocoladekoekjes konden bakken door suiker aan de cacaopasta toe te voegen. Ze konden de bereidingswijze van chocolade bijna een eeuw lang geheimhouden.

    De eerste chocoladefabriek verrees in 1728 in Engeland. In 1760 kwamen er fabrieken in Duitsland en Frankrijk. In 1819 werd voor het eerst Zwitserse chocolade gefabriceerd. In 1813 begon Blooker met de productie van cacao en chocolade in Nederland, en in 1828 deed Casparus van Houten sr. een belangrijke uitvinding waarmee op eenvoudige wijze het vet van de cacaomassa kon worden gescheiden. Deze techniek kreeg wereldwijd navolging. Eind 18e eeuw begon chocolade in prijs te dalen, zodat ook gewone mensen het konden betalen.

    De eerste eetbare chocolade zou in 1847 zijn gemaakt door de Britse Quaker Joseph Fry. De Quaker-families Fry, Cadbury en Rowntree waren twee eeuwen in de chocolade-industrie actief wikipedia


    04-04-2012 om 16:26 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    CHOCOLADEMOUSSE
    recept van P. Goossens

    Nodig
    - 275 g donkere chocolade (70%)
    - 275 g melkchocolade (50%)
    - 550 g room (40%) opgeklopt
    - 100g kristalsuiker
    - 80 g eierdooiers
    - 100 g volle melk
    - 2 grote of 4 kleine blaadjes gelatine, geweekt in water en dan uitgeknepen
    - sinaasappelzestes
    - stukjes meringue
    voor de chocoldecoulis:
    - 110 g water
    - 20 g honing
    - 40 g room (40%) 35 ml koffie
    - 25 g cacaopoeder
    - 20 g griessuiker
    Zo maak je het
    Los de gelatine op in melk. Giet over de beide chocolades en laat smelten au bain marie. Laat een beetje afkoelen.
    Klop de eierdooiers op met de suiker, voeg toe aan de chocolade en spatel er de room onder. Zet tot gebruik in de koelkast.
    Breng voor de coulis het water met de cacaopeder aan de kook, neem van het vuur en meng er de acerige ingrediënten onder. Laat afkoelen. Voeg wat sinaasappelzeste toe.
    Verdeel de mousse over de borden en werk af met de coulis en de merengues.

    04-04-2012 om 16:20 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade
    Chocolade gezond?

    De grote verleidingskracht van chocolade zit niet alleen in de smaak, maar ook in de chemische reacties die het doet ontstaan. Chocolade bevat namelijk phenylethylamine, een natuurlijk antidepressivum. Hierdoor gaan we ons gelukkig voelen, krijgen we meer energie en worden we alerter.

    Chocolade staat ook gekend als een lustopwekker. En inderdaad, dokters uit Milaan hebben ontdekt dat vrouwen die regelmatig zondigen aan deze zoetigheid een beter seksleven hebben dan zij die er geen eten. Bovendien zou chocolade ook goed zijn tegen stemmingswisselingen tijdens de menstruatiecyclus

    A chocolate a day... keeps the doctor away

    Verrassend genoeg is chocolade een van de voedzaamste en best verteerbare levensmiddelen. Het bevat meerdere vitaminen (A1, B1, B2, C, D en E) en mineralen (calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer, zink, koper, chroom en fosfor), die heilzaam zijn voor het lichaam. Dat wisten ook de soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, die steeds een reep bij zich hadden.

    Volgens recent onderzoek blijkt dat een stukje zwarte chocolade per dag goed is tegen een hoge bloeddruk, trombosen en beroerten. Dat komt door de flavonoïden die erin zitten, een bestanddeel dat je ook terugvindt in rode wijn. Dat betekent echter niet dat we ons nu mogen gaan volproppen met chocolade. Het blijft immers een caloriebom.

    02-04-2012 om 17:16 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen
    MMMMM!!! zoveel lekkers
    Heerlijk die lekkere chocolade. Met mate gebruikt is het zelfs niet slecht voor de gezondheid. Het is zelfs goed voor het geheugen.

      

    02-04-2012 om 17:12 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen

     Voorchristelijke symboliek en oorsprong

    Palmpasen in Polen
    "Osterbrunnen" in Duitsland

    Over de precieze oorsprong en viering is men het niet volledig eens. Er bestaan verschillende lentefeesten uit diverse culturen (zie feesten en rituelen tijdens de lente) die sterk op elkaar lijken en waaraan ook het christendom symbolen heeft ontleend. Daarom stellen sommigen dat Pasen eigenlijk een vrij recente feestdag is waarin al dan niet bewust oude symbolieken van de lentefeesten zijn opgenomen. Maar er zijn ook die zeggen dat de oorsprong meer algemeen is; als in een feest van de lente, waarbij het ontwaken van de natuur na de winter werd gevierd.[bron?]

    Zo'n lentefeest is in veel culturen en religies vaak ook ter ere van een godin van het leven en de vruchtbaarheid, die de natuur heeft doen ontwaken en vruchtbaar heeft gemaakt. Voor Noord-Europa menen sommigen dat het de godin Ostara betreft. Het is twijfelachtig of deze godin ooit bestaan heeft.

    Zowel de naam Ostara (Oudengels: Eostre) als de Duitse en Engelse benaming voor pasen, "Ostern" en "Easter"', zijn te herleiden tot het Oergermaanse woord voor het oosten.
    Een ander gebruik zijn de paasvuren. De ontstaansperiode hiervan is onbekend. De bedoeling van de vuren is het verjagen van de demonen van de winter. In het oosten van Nederland en het aangrenzende westen van Duitsland, het woongebied van de Saksen, is dit gebruik nog altijd een levendig onderdeel van Pasen.

    De paashaas en paaseieren illustreren volgens sommige theorieën hoe voorchristelijke elementen opduiken in de christelijke riten. Zo worden paaseieren opgehangen in de bomen, hetgeen een overblijfsel is van de heilige-boom cultus uit de Germaanse traditie. Deze symbolen ziet men ook in andere lentefeesten zoals Beltane en feesten van regeneratie die aanmerkelijk ouder zijn dan de christelijke versie, maar waar deze laatste wel op steunt. Zo is er ook de oude symboliek van de mythe van Adonis, de jaarlijks stervende en herrijzende god, of zoon-gemaal van de moedergodin Wikipedia

    01-04-2012 om 16:34 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (5)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasvakantie
    LEVE DE VAKANTIE!!!

    Ik wens iedereen een prachtige, warme en aangename paasvakantie.

    30-03-2012 om 15:03 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (8)
    25-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna Pasen
    Paaskuikentje

    25-03-2012 om 18:38 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (9)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    SALADE MET GEITENKAAS EN APPEL

    Ingrediënten

    Voorgerecht voor 4 personen 

    Voor de dressing:
    3 eetlepels olijfolie, extra virgin 
    1 eetlepel rode wijnazijn 
    1 theelepel grove mosterd 
    1 theelepel verse tijm, gehakt 
    zout en versgemalen peper

    Voor de salade: 
    ca. 100 gram gemengde salade (eikenblad, lollo rosso, radicchio) 
    2 kleine rode appels 
    citroensap 
    50 gram walnoten 
    2 ronde geitenkaasjes 
    olijfolie om te bestrijken 
    evt. verse tijm om te garneren

    Bereidingswijze

    Meng alle ingrediënten voor de dressing. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 4 bordjes. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete gril tot de bovenkant net begint re smelten. Leg de kaasjes op het midden van de salade en besprenkel de bordjes met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en garneer eventueel met een takje verse tijm.

    23-03-2012 om 15:28 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente
    JONG LEVEN IN DE LENTE








    21-03-2012 om 18:17 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lentebloemen
    LENTEBLOEMEN



    21-03-2012 om 18:14 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente
    Vroegste lente sinds 19 de eeuw

    De lente is om 6.41 uur deze ochtend van start gegaan. De zon stond toen precies boven de evenaar. De vorige jaren begon de lente ook op 20 maart, maar het is sinds 1896 dat de lente op zo’n vroeg uur startte.

    21-03-2012 om 18:09 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chivaz
    blog.seniorennet.be/chivaz
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wiske
    blog.seniorennet.be/wiske
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ada1946
    blog.seniorennet.be/ada1946

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!