Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dreammaeker
    blog.seniorennet.be/dreamma
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    andre1950
    blog.seniorennet.be/andre19
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bymonika
    blog.seniorennet.be/bymonik
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rafa
    blog.seniorennet.be/rafa
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaamsepolitie
    blog.seniorennet.be/vlaamse
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gepocheerd ei florentine (op een andere manier)

    Ingrediënten

    8    Gepocheerd ei
    500 gram    Spinazie
    1 recept    Mornaysaus - Eenvoudige kaassaus
    1 el    Boter
       Geraspte kaas
       Peper
       Zout
       Nootmuskaat - Muskaatnoot

    Bereidingswijze

    De spinazie ontnerven en spoelen, daarna kort blancheren in een weinig kokend water.
    Snel afkoelen onder stromend water (Rafraichir).
    De spinazie laten uitlekken en uitpersen.
    Maak het recept mornaysaus.
    Maak het recept gepocheerde eieren.
    Na het pocheren de eieren met een schuimspaan uitnemen en in ijswater laten afkoelen.
    Pareer de eieren - de loshangende stukjes eiwit afsnijden.
    Bak de spinazie in de boter en kruidt met peper, zout en muskaatnoot.
    Leg een bedje spinazie.
    Plaats daarboven op de gepocheerde eieren.
    Oversaus met mornaysaus en overstrooi met geraspte kaas.
    Gratineer onder de salamander (Grill).

    Eens iets anders om Pasen te vieren dan alleen maar chocladeeitjes.

    07-04-2012 om 17:04 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
    VROLIJK PAASFEEST

    leuke en gratis avatars pasen animaties

    leuke en gratis avatars pasen animaties

    07-04-2012 om 16:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Gepocheerd ei florentine (P Goossens)

    Nodig
    - 4 eieren
    - azijn
    - peper en zout
    - 1 sjalot, fijn gesneden
    - 450 g jonge spinazie
    - boter
    voor de bladerdeeg:
    - kant-en-klaar bladerdeeg
    (8 stukken van ca.9 bij 9 cm)
    - 1 eierdooier
    voor de mousselenesaus:
    - 3 eierdooiers
    - 2 el water
    - 45 g koude boter in klontjes
    - witte peper en zout
    - 2 el citroensap
    - 50 ml room, half opgeklopt
    zo maak je het
    Rol de bladerdeeg uit op het werkblad en snij er 8 vierkanten uit van ongeveer 9 bij 9
    Leg ze op bakpapier op de bakplaat, bestrijk met een losgeklopte eieredooier en bak bruin in ca
    10 min. in een voorverwarmde oven op 200°.
    Klop voor de mousseline de eierdooiers met met het water tot een gladde saus op een laag vuur. Neem de pan van het vuur zodra de dooiers willen gaan stollen.
    Roer de koude boter stukje per stukje voorzichtig onder de saus tot ze helemaal gesmolten is.
    Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Doe de room bij de saus.
    Was de spinazie en laat uitlekken.
    Stoof de sjalot in wat boter zonder deze te laten kleuren, doe de spinazie erbij en laat het vocht lichtjes verdampen.
    Kruid naar smaak met peper en zout
    .
    Breek de eieren één voor één in een kop. Breng water aan de kook met een scheutje azijn en wat peper en maak met een klopper een spiraalvormige beweging in het kokende water. Laat de eieren één voor één voorzichtig in het water glijden en pocheer ca. 3 min. -afhankelijk van de grootte van het ei- tot het eiwit gestold is maar de dooier nog mooi lopend.
    Leg een stuk bladerdeeg op een bord, bedek met spinazie, leg daarop een gepocheerd ei, giet er wat suas over en sluit af met nog een stuk bladerdeeg.
    Werk het geheel af met wat waterkerscoulis
    .

    07-04-2012 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade
    Geschiedenis
    Twee chocola drinkende Mixteekse koningen uit de Codex Zouche-Nuttall

    De Azteken verbonden cacao met Xochiquetzal, de godin van de vruchtbaarheid. Zij dronken een chocoladedrank, xocoatl, vaak op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment. De drank zou vermoeidheid tegengaan, een resultaat van de cafeïne die een bestanddeel van de cacao is. Een Spaanse jezuïtische missionaris, Jose de Acosta, die aan het eind van de 16e eeuw in Peru en Mexico woonde, schreef al over dat effect. De drank werd onder andere gebruikt aan het hof van keizer Montezuma.

    In 1585 werd chocolade voor het eerst op commerciële schaal van Veracruz naar Sevilla vervoerd. Chocolade werd toen alleen gedronken, waarbij de Europeanen er suiker aan toevoegden en de chilipeper weglieten. In 1615 werd de chocoladedrank bij officiële audiënties bij de Franse koning ingevoerd, totdat het gebruik door bezuinigingen weer werd afgeschaft. In de 17e eeuw was chocolade een luxeproduct dat vooral gebruikt werd door de adel.

    De Spanjaarden die in Amerika woonden ontdekten dat ze lekkere chocoladekoekjes konden bakken door suiker aan de cacaopasta toe te voegen. Ze konden de bereidingswijze van chocolade bijna een eeuw lang geheimhouden.

    De eerste chocoladefabriek verrees in 1728 in Engeland. In 1760 kwamen er fabrieken in Duitsland en Frankrijk. In 1819 werd voor het eerst Zwitserse chocolade gefabriceerd. In 1813 begon Blooker met de productie van cacao en chocolade in Nederland, en in 1828 deed Casparus van Houten sr. een belangrijke uitvinding waarmee op eenvoudige wijze het vet van de cacaomassa kon worden gescheiden. Deze techniek kreeg wereldwijd navolging. Eind 18e eeuw begon chocolade in prijs te dalen, zodat ook gewone mensen het konden betalen.

    De eerste eetbare chocolade zou in 1847 zijn gemaakt door de Britse Quaker Joseph Fry. De Quaker-families Fry, Cadbury en Rowntree waren twee eeuwen in de chocolade-industrie actief wikipedia


    04-04-2012 om 16:26 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    CHOCOLADEMOUSSE
    recept van P. Goossens

    Nodig
    - 275 g donkere chocolade (70%)
    - 275 g melkchocolade (50%)
    - 550 g room (40%) opgeklopt
    - 100g kristalsuiker
    - 80 g eierdooiers
    - 100 g volle melk
    - 2 grote of 4 kleine blaadjes gelatine, geweekt in water en dan uitgeknepen
    - sinaasappelzestes
    - stukjes meringue
    voor de chocoldecoulis:
    - 110 g water
    - 20 g honing
    - 40 g room (40%) 35 ml koffie
    - 25 g cacaopoeder
    - 20 g griessuiker
    Zo maak je het
    Los de gelatine op in melk. Giet over de beide chocolades en laat smelten au bain marie. Laat een beetje afkoelen.
    Klop de eierdooiers op met de suiker, voeg toe aan de chocolade en spatel er de room onder. Zet tot gebruik in de koelkast.
    Breng voor de coulis het water met de cacaopeder aan de kook, neem van het vuur en meng er de acerige ingrediënten onder. Laat afkoelen. Voeg wat sinaasappelzeste toe.
    Verdeel de mousse over de borden en werk af met de coulis en de merengues.

    04-04-2012 om 16:20 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade
    Chocolade gezond?

    De grote verleidingskracht van chocolade zit niet alleen in de smaak, maar ook in de chemische reacties die het doet ontstaan. Chocolade bevat namelijk phenylethylamine, een natuurlijk antidepressivum. Hierdoor gaan we ons gelukkig voelen, krijgen we meer energie en worden we alerter.

    Chocolade staat ook gekend als een lustopwekker. En inderdaad, dokters uit Milaan hebben ontdekt dat vrouwen die regelmatig zondigen aan deze zoetigheid een beter seksleven hebben dan zij die er geen eten. Bovendien zou chocolade ook goed zijn tegen stemmingswisselingen tijdens de menstruatiecyclus

    A chocolate a day... keeps the doctor away

    Verrassend genoeg is chocolade een van de voedzaamste en best verteerbare levensmiddelen. Het bevat meerdere vitaminen (A1, B1, B2, C, D en E) en mineralen (calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer, zink, koper, chroom en fosfor), die heilzaam zijn voor het lichaam. Dat wisten ook de soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, die steeds een reep bij zich hadden.

    Volgens recent onderzoek blijkt dat een stukje zwarte chocolade per dag goed is tegen een hoge bloeddruk, trombosen en beroerten. Dat komt door de flavonoïden die erin zitten, een bestanddeel dat je ook terugvindt in rode wijn. Dat betekent echter niet dat we ons nu mogen gaan volproppen met chocolade. Het blijft immers een caloriebom.

    02-04-2012 om 17:16 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen
    MMMMM!!! zoveel lekkers
    Heerlijk die lekkere chocolade. Met mate gebruikt is het zelfs niet slecht voor de gezondheid. Het is zelfs goed voor het geheugen.

      

    02-04-2012 om 17:12 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen

     Voorchristelijke symboliek en oorsprong

    Palmpasen in Polen
    "Osterbrunnen" in Duitsland

    Over de precieze oorsprong en viering is men het niet volledig eens. Er bestaan verschillende lentefeesten uit diverse culturen (zie feesten en rituelen tijdens de lente) die sterk op elkaar lijken en waaraan ook het christendom symbolen heeft ontleend. Daarom stellen sommigen dat Pasen eigenlijk een vrij recente feestdag is waarin al dan niet bewust oude symbolieken van de lentefeesten zijn opgenomen. Maar er zijn ook die zeggen dat de oorsprong meer algemeen is; als in een feest van de lente, waarbij het ontwaken van de natuur na de winter werd gevierd.[bron?]

    Zo'n lentefeest is in veel culturen en religies vaak ook ter ere van een godin van het leven en de vruchtbaarheid, die de natuur heeft doen ontwaken en vruchtbaar heeft gemaakt. Voor Noord-Europa menen sommigen dat het de godin Ostara betreft. Het is twijfelachtig of deze godin ooit bestaan heeft.

    Zowel de naam Ostara (Oudengels: Eostre) als de Duitse en Engelse benaming voor pasen, "Ostern" en "Easter"', zijn te herleiden tot het Oergermaanse woord voor het oosten.
    Een ander gebruik zijn de paasvuren. De ontstaansperiode hiervan is onbekend. De bedoeling van de vuren is het verjagen van de demonen van de winter. In het oosten van Nederland en het aangrenzende westen van Duitsland, het woongebied van de Saksen, is dit gebruik nog altijd een levendig onderdeel van Pasen.

    De paashaas en paaseieren illustreren volgens sommige theorieën hoe voorchristelijke elementen opduiken in de christelijke riten. Zo worden paaseieren opgehangen in de bomen, hetgeen een overblijfsel is van de heilige-boom cultus uit de Germaanse traditie. Deze symbolen ziet men ook in andere lentefeesten zoals Beltane en feesten van regeneratie die aanmerkelijk ouder zijn dan de christelijke versie, maar waar deze laatste wel op steunt. Zo is er ook de oude symboliek van de mythe van Adonis, de jaarlijks stervende en herrijzende god, of zoon-gemaal van de moedergodin Wikipedia

    01-04-2012 om 16:34 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (5)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasvakantie
    LEVE DE VAKANTIE!!!

    Ik wens iedereen een prachtige, warme en aangename paasvakantie.

    30-03-2012 om 15:03 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (8)
    25-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna Pasen
    Paaskuikentje

    25-03-2012 om 18:38 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (9)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    SALADE MET GEITENKAAS EN APPEL

    Ingrediënten

    Voorgerecht voor 4 personen 

    Voor de dressing:
    3 eetlepels olijfolie, extra virgin 
    1 eetlepel rode wijnazijn 
    1 theelepel grove mosterd 
    1 theelepel verse tijm, gehakt 
    zout en versgemalen peper

    Voor de salade: 
    ca. 100 gram gemengde salade (eikenblad, lollo rosso, radicchio) 
    2 kleine rode appels 
    citroensap 
    50 gram walnoten 
    2 ronde geitenkaasjes 
    olijfolie om te bestrijken 
    evt. verse tijm om te garneren

    Bereidingswijze

    Meng alle ingrediënten voor de dressing. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 4 bordjes. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete gril tot de bovenkant net begint re smelten. Leg de kaasjes op het midden van de salade en besprenkel de bordjes met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en garneer eventueel met een takje verse tijm.

    23-03-2012 om 15:28 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente
    JONG LEVEN IN DE LENTE








    21-03-2012 om 18:17 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lentebloemen
    LENTEBLOEMEN



    21-03-2012 om 18:14 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente
    Vroegste lente sinds 19 de eeuw

    De lente is om 6.41 uur deze ochtend van start gegaan. De zon stond toen precies boven de evenaar. De vorige jaren begon de lente ook op 20 maart, maar het is sinds 1896 dat de lente op zo’n vroeg uur startte.

    21-03-2012 om 18:09 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente

    De lente komt van ver, ik hoor hem komen

    De lente komt van ver, ik hoor hem komen
    en de bomen horen, de hoge trilbomen,
    en de hoge luchten, de hemelluchten,
    de tintellichtluchten, de blauwenwitluchten,
    trilluchten.

    O ik hoor haar komen,
    o ik voel haar komen,
    en ik ben zo bang
    want dit is het siddrend verlang
    wat nu gaat breken -
    o de lente komt, ik hoor hem komen,
    hoor de luchtgolven breken
    rondom rondom mijn hoofd,
    ik heb het wel altijd geloofd,
    nu is hij gekomen.

    Goud is het in de lucht als goude heiligen,
    in labberlichtkleden, de zeilige
    die nu de aarde bevaren, bezeilen,
    over de luchte meren
    met het zachtgladde kleed scheren
    en blijven wijlen
    en komen keren,
    het zachte hoog luchtkleed tillende zeilen
    ze hene en weer wiegelende
    en blikken zich spiegelend
    in de blauw verwarmde waterevlakken.

    O hoor je haar komen
    met je zachte warme vingeren
    hoog trillende in de bloeme-
    luchten die rondom klingelen?
    met je vlottend hare
    met het licht gebaren
    van je blauwe vervlietende ogen
    in het allerhooghoge
    het hoogheilige luchtige goudluchtere licht?
    hoor je 'm komen tederstil licht?

    Laten we nu lachen
    lachen lachen lachen
    in zijn gezicht dat daar dagen
    dagen doet in den dag,
    laten we tranen wenen
    wenen wenen wenen,
    hij weent ook over ons henen
    in zijn sneeuwglinsterdag.

    Lentelicht is nu gekomen,
    eindelijk is het gekomen,
    o laten we toch lachen
    lachen zo licht als dagen,
    want hij is er, hij is
    en gij onz' droefenis
    val toch in tintellichttranen
    als bleke vallende manen
    stil in de lichternis.

    Wij voelen als twee
    hoge, op stengel verhoogde lenterood-bloemen
    midden in de lichtzee -
    de lente is gekomen.

    Verzen (1890)

    schrijver

    Schrijver: Herman Gorter

    20-03-2012 om 12:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (2)
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poperinge

    POPERINGE 
    - De 46ste internationale Keikoppencarnavalstoet heeft gisteren veel volk naar Poperinge gelokt. De zon was van de partij en er heerste een uitbundige sfeer. 

    Na het busongeval in Zwitserland was aan de deelnemende groepen en kermisuitbaters gevraagd om de muziek niet te uitbundig te laten spelen maar daar was tijdens de stoet niet veel van te merken. Elke groep droeg symbolisch wel een tros witte ballonnen mee. Bij de diverse plechtigheden en feestelijkheden tijdens het carnavalsweekend werd ook telkens een minuut stilte gehouden. Dat gebeurde onder andere bij het Concert Divers/Carnaval Instrumental en de Look-a-like-night op zaterdag.

    'Je kunt onmogelijk verwachten dat men carnaval viert op een ingetogen manier. Feesten en rouwen, dat gaat gewoon niet samen. Op zo'n dag mag men toch wel eens wat plezier maken', merkte een Poperingse toeschouwer op. Dat was trouwens de mening van de meeste toeschouwers en deelnemers. 'Er was een stil moment na de kindercarnavalstoet vrijdag. Toen werden witte ballonnen opgelaten. Maar vandaag tijdens de zondagse carnavalstoet mag het toch wel feest zijn. Als teken van medeleven dragen we witte ballonnen mee', vertelde Geert Dequecker van carnavalsgroep De Kastanje Krombeke. Ook Kristof Lobeau, voorzitter van de Orde van de Hommelknop, was die mening toegedaan: 'Alle activiteiten startten met een minuut stilte. Op die manier hebben we toch getoond dat we begaan zijn en meeleven met de slachtoffers en hun familie.' Krantenartikel

    19-03-2012 om 17:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Bloemkoolsoep

    • 1 bloemkool van 500 g 
    • 1 ui 
    • 2 preiwitten 
    • 2 stengels groene selder 
    • boter 
    • 1 l groentebouillon 
    • ¼ l melk 
    • 4 eetlepels zure room 
    • verse kervel 
    • nootmuskaat 
    • peper en zout

    Bereidingswijze
    Snijd de roosjes van de bloemkool en houd een vierde ervan aan de kant. Schil de stengel en snijd in stukjes. Snijd de rest van de groenten in stukken. 
    Stoof de ui, de prei en de selder glazig in boter. Voeg de bloemkool toe en blus met de warme groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 30 minuten rustig sudderen. 
    Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. 
    Verdeel de resterende bloemkoolroosjes over de borden en schenk er de hete soep over. Lepel er wat zure room over en werk af met kervelpluksels en vers geraspte nootmuskaat. 

    Bron: Flandria

    18-03-2012 om 17:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Louis Armstrong

    Louis Armstrong
    Armstrong (1953)
    Achtergrondinformatie
    Volledige naam Louis Armstrong
    Bijnaam Satchmo
    Pops
    Geboren 4 augustus 1901
    6 juli 1971
    Land Verenigde Staten
    Jaren actief 1919-1971
    Genre(s) Jazz
    Instrument(en) Zang, Cornet, Trompet
    Portaal  Portaalicoon   Muziek

    Louis Daniel Armstrong (New Orleans, 4 augustus 1901 – New York, 6 juli 1971) was een Amerikaans jazztrompettist, zanger en entertainer. Zijn bijnaam was Satchmo of Satch, een afkorting voor Satchelmouth (buidelmond). Hij was ook bekend als Dippermouth, net als Satchmo een referentie aan zijn grote mond. Door vrienden en collega's werd hij meestal aangesproken met Pops, een naam die hij zelf ook voor anderen gebruikte (met uitzondering van Pops Foster, die hij steevast George noemde).

    Hoewel zijn carrière begon in de jaren twintig, kennen zelfs huidige generaties hem nog van nummers als What a wonderful world, Hello Dolly en It takes two to tango, die hij met zijn karakteristieke, rauwe stem vertolkte.wikipedia

     

    17-03-2012 om 17:27 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (5)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor jou
    SPECIAAL VOOR AL MIJN BEZOEKERS

    16-03-2012 om 15:44 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (4)
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Deboosere 25 jaar weerman
    25 jaar weerman
    Frank Deboosere is vandaag precies 25 jaar weerman bij de VRT. Dat maakten zijn radio- en TV-collega's bekend. De weerman besloot prompt om cadeautjes uit te delen.

     Opvallend berichtje deze morgen op de radiozenders van de VRT. Onder meer Linde Merckpoel en Thomas De Soete van Studio Brussel maakten bekend dat weerman Frank Deboosere zijn zilveren jubileum viert als weerman op de VRT.

    Op zijn persoonlijke website bevestigt Deboosere het nieuws. 'Vandaag ben ik 25 jaar weerman bij de VRT', schrijft hij. 'Ik wou dat heel stilletjes laten passeren, maar mijn radio- en TV-collega's zijn het te weten gekomen. En dus zijn er cadeautjes', schrijft Deboosere nog. Via zijn website en Twitter geeft Deboosere negen weerboeken weg.

    Deboosere is onlosmakelijk verbonden met het weerbericht bij de VRT. Een van de opvallendste gebeurtenissen waar hij, ook deze ochtend, nog mee geconfronteerd wordt, is het afscheren van zijn snor. Thomas De Soete liet weten dat hij de iconische snor mist en op Radio 1 vroegen ze Deboosere wat er naast die snor nog allemaal veranderd was doorheen de tijd. 'Het gaat allemaal veel sneller', antwoordde de weerman. 'Ik herinner me nog dat we vroeger soms moesten werken met gegevens die al enkele uren oud waren.' 

    Ook bij radiozender MNM was er heel wat aandacht voor de 'verjaardag' van Frank Deboosere. Zo kwam nieuwsanker Wim De Vilder langs met een taart met 25 kaarsjes, en overhandigde hij aan Deboosere een wielertruitje met het opschrift 'morgen ben ik er weer, met meer weer'. Dat is de vaste afscheidszin van Deboosere aan het einde van het weerbericht. Deboosere zal er ook met een pruik en een valse snor het weer presenteren.

    12-03-2012 om 11:42 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    louisa
    blog.seniorennet.be/louisa
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rilatine
    blog.seniorennet.be/rilatin
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schrijvenopcomputer
    blog.seniorennet.be/schrijv

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!