Ginny kijkt uit het venster op de eerste verdieping van haar ouderlijk huis, waar ze wacht tot haar jongere zuster thuiskomt. Zevenenveertig jaar geleden heeft Vivian het huis verlaten en nu vraagt Ginny zich af: waarom komt Vivian terug? Het grote Victoriaanse huis is verwaarloosd. Ginny heeft in de loop der jaren huisraad moeten verkopen en bewoont nog maar enkele kamers. Alleen de zolderkamer is onaangetast gebleven. Volgepropt met de typische trofeeën van de echte vlinderjager: vitinekastjes vol motten en lijstjes met vastgepinde vlinders, gtuigt deze van de vreemde obsessie van Ginny en haar vader "de mottenman". De museumachtige stilte wordt met de komst van Vivi voorgoed verstoord. Zoals een vlinder bij het ontpoppen de veilige cocon achter zich laat, zo brengt Vivians bezoek onherroepelijk familiegeheimen aan het licht. De consequenties zijn verschrikkelijk...
22-01-2011 om 17:36
geschreven door julie (Arlette)
200 g chocoladegallets 330 g room 5 eiwitten snuifje suiker
Bereiding 1. Doe de chocoladegallets in een kom en laat smelten au bain marie. 2. Laat de gesmolten chocolde even afkoelen (anders blokkeert de room en zullen er brokken in de mousse zijn) 3. Klop de eiwitten stijf met een snuifje suiker. Hou opzij. Klop daarna de room op tot hij dik vloeibaar is. 4. Meng de choclade onder de room. 5. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng voorzichtig. 6. Doe de chocoldemousse in een spuitzak en vul de glaasjes. Zet in de koelkast tot je ze wil opeten. TIP: eventueel nog wat chocoladeschilfers bovenop de mousse doen net voor het opdienen;
17-01-2011 om 11:13
geschreven door julie (Arlette)
(voor 4 pers.) Ingrediënten - 4 mooie kiwi's - 100 g krabvlees - 75 g garnalen - citroensap - 4 bieslookstengels - een mespunt kerrie - peper en zout - kruidenvinaigrette
Bereiding Schil de kiwi's en doe het vruchtvlees in een kom. Meng het met de kruidenvinaigrette,het krabvlees, het citroensap, peper en zout. Voeg er vervolgens de kerriepoeder aan toe en roer goed door elkaar. Vul de glaasjes op met het mengsel. Versier met de gehakte bieslook en dien koud op.
17-01-2011 om 10:59
geschreven door julie (Arlette)
De aardappelen wassen, maar niet schillen. Doorprikken met een vork en in een ovenplaat schikken op een laagje zout, zodat ze niet kantelen. In een hete oven laten gaar worden gedurende ongeveer 25 minuten. Een deksel van elke aardappel snijden. De kern uithollen met een theelepeltje. De holte opvullen met in blokjes gesneden paterskaas. Bovenop een plakje kaas leggen als deksel. De aardappelen in een warme oven zetten tot de kaas gesmolten is. Ondertussen de tomaat pellen en ontpitten. Het tomatenvlees in blokjes snijden en kort aanstoven in boter. Kruiden met peper en wat zout. De aardappelen uit de oven halen. De gesmolten kaas versieren met een toefje tomaat en een fris takje dille. Opdienen op een klein bordje met een theelepeltje.Aardappelhapje met paterskaas De aardappelen wassen, maar niet schillen. Doorprikken met een vork en in een ovenplaat schikken op een laagje zout, zodat ze niet kantelen. In een hete oven laten gaar worden gedurende ongeveer 25 minuten. Een deksel van elke aardappel snijden. De kern uithollen met een theelepeltje. De holte opvullen met in blokjes gesneden paterskaas. Bovenop een plakje kaas leggen als deksel. De aardappelen in een warme oven zetten tot de kaas gesmolten is. Ondertussen de tomaat pellen en ontpitten. Het tomatenvlees in blokjes snijden en kort aanstoven in boter. Kruiden met peper en wat zout. De aardappelen uit de oven halen. De gesmolten kaas versieren met een toefje tomaat en een fris takje dille. Opdienen op een klein bordje met een theelepeltje.
Ingrediënten Voor 4 personen: 8 aardappelen (Nicola) 1 tomaat 10 g boter (bakboter) 250 g paterskaas 4 takjes dille zout peper
30-12-2010 om 15:45
geschreven door julie (Arlette)
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes net zo groot als de aardappel. Zet ze samen in water met een snufje zout op het vuur en kook de aardappelpastinaak gaar in zon 15-18 minuten. Giet af en stamp fijn. Roer er de voorverwarmde melk doorheen tezamen met een klontje boter.
30-12-2010 om 15:38
geschreven door julie (Arlette)
Ingrediënten 20 scampi's (kleine) 1 ui 1à2 teentjes knflook 1 blik tomatenblokjes 1 blik kreeftnsoep 125 ml room peper en zout geraspte kaas tagliatelli of penne
Bereiding laat de ui en de look goudgeel keuren. Voeg er de tomatenblokjes bij en laat nog even sudderen. voeg nu het blik kreeftensoep bij je saus en voeg er als laatste de room bij. Kruiden met vers gemalen peper en wat fleur de sel. Wie het wat pikanter wil kan er wat rode peper bijdoen. Kook ondertussen je tagliatelli's gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Doe nu je tagliatelli's bij de saus en roer goed om. Giet alles in een vuurvaste schotel en bestrooi met gratin kaas. Laat het nu gratineren in een voorverwarmde oven. Bak intussen je scampi's in wat olijfolie en kruid met versgemalen peper en een weinig zout. Tip: je kan i.p.v. een grote schotel ook verschillende kleine vuurvaste schoteltjes nemen. Zo heeft ieder dan zijn eigen potje. Leg er de scampi's bovenop. Dit recept is bedoeld als hoofdgerecht voor 2 personen. Je kan het ook gebruiken als voorgerecht, dan is het voor 4 personen
28-12-2010 om 17:25
geschreven door julie (Arlette)
De astronomische winter begint op het noordelijk halfrond rond 21 december. De zon staat dan 's middags aan de Steenbokskeerkring loodrecht aan de hemel. De naam is afgeleid van het sterrenbeeldSteenbok dat rond midden december begint. Deze dag valt daarom ook samen met de kortste dag op het noordelijk halfrond. De astronomische winter eindigt meestal op 20 maart, soms op 21 maart, wanneer de zon 's middags aan de evenaar loodrecht aan de hemel staat (equinox). Hierna begint de lente.
Op het zuidelijk halfrond begint de astronomische winter rond 21 juni, wanneer de zon 's middags aan de Kreeftskeerkring loodrecht aan de hemel staat. De naam is afgeleid van het sterrenbeeld Kreeft die rond midden juni begint op het zuidelijk halfrond en eindigt meestal op 23 september, soms op 22 september wanneer de zon 's middags aan de evenaarloodrecht aan de hemel staat.
22-12-2010 om 16:58
geschreven door julie (Arlette)
Door godvergeten vermotregend land van gehucht naar gehucht, hand in koude hand, dat gevoel hoop ik met niemand meer te delen. Als het niet hoeft.
Maar als ik haar nu vond in het natte gras, of ergens in het geploegde land, wat zou ik doen, wat zou ik.
ik weet wel dat iedereen dood moet gaan, maar toch zou ik haar koude mond weer zoenen, haar lichaam toedekken, haar haar strelen en weer bang zijn dat zij wakker werd.
Rutger Kopland,
22-12-2010 om 16:45
geschreven door julie (Arlette)
Niet lang dat Suzanna Pleydell in India de charmante Aubrey St Claire ontmoet, trouwt ze met hem, hoewel ze weinig van hem weet. Maar eenmaal terug in Engeland beseft ze al snel dat haar huwelijk schone schijn is en tot mislukken gedoemd wanneer Aubrey zijn kwaadaardig karakter toont. Ze geeft de schuld aan de invloed die een mysterieuze man, dokter Damien, op Aubrey heeft. Het enige lichtpunt in haar leven is haar zoontje, maar ook hij wordt haar ontnomen; hij sterft in de nacht dat Damien de dienstdoende arts is. Itussen is Engeland betrokken geraakt bij de Krim-oorlog en Susanna volgt Florence Nightingale naar het legerhospitaal in Scutari. Daar komt ze oog in oog te staan met dokter Damien en tot Susanna's ontsteltenis merkt ze dat een willoos slachtoffer dreigt te worden van zijn kwaadaardige macht. In haar radeloosheid wendt ze zich tot de enige man die kan vertrouwen en die haar uit de duivelse invloed van Damien kan redden.
Victoria Holt beschrijft op meeslepende wijze het dramatische leven Susanna tot zij in het legerhospitaal van Scutari haar vijand en haar ware liefde ontmoet.
20-12-2010 om 11:00
geschreven door julie (Arlette)