xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hebt u dat nu ook?
Bietjes, gekookte bietjes, ik vind dat een zalige groente. Klein beetje rauw ui er doorheen( wist u dat je een halve rauwe ui lang kan bewaren in een leeg doosje waar een slaatje in heeft gezeten ,zeker een week in de koelkast, handig als je maar een beetje ui nodig hebt.) beetje azijn- peper en zout heerlijk, even warmen eten bij een aardappeltje en een lekkere bal gehakt. Maar om dat bietje gereed te maken om te eten dat vind ik minder hoor, ik koop ze altijd al gekookt, maar dan zit er nog een dun schilletjes omheen die eraf moet. Dus ik pak de bietjes en kan het schilletjes er gewoon bijna afwrijven, maar dan heb ik voor de eerste keer vuurrode handen.
Dan maar even de handen wassen want je kan dan niets aanpakken, ondertussen heb ik ook al een rode streep van mijn keukenkastje afgehaald, want ik wou het kontje van de biet opeten maar het is super glad dus dat glipte uit mijn handen langs mijn truitje die gelukkig deze keer zwart is, dus niet zon ramp. Maar ook langs mijn witte aanrecht deurtje.
Dan raspen, ik kan echt niet met keukenhandschoenen werken, ik heb er dan geen grip op, daar mee klaar weer de handen rood, dus wassen maar. Dan moet het in een pannetje, ik schaaf de bietjes op een schaafje waar ook meteen al een bakje onder zit, maar dat kan niet op het vuur, dus overhevelen, maar er gaat weer wat naast dus opruimen en weer rode handen.
Ik vind bietjes heerlijk,maar heeft u dat nu ook?
Eliza
|