xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Herfst
Vandaag zijn we met een klap in de herfst beland.
Het waait hier gigantisch en het regent dikke buien, eindelijk wel dorstlessend voor de planten
bomen
en het gras.
Zeer jammer voor mijn zoon, die vandaag sportdag heeft op zijn werk.
Zo sneu dan hé, een hele tijd stralend tot zeer warm weer, en dan word deze dag zo verpest door het stormachtige weer.
Gods wegen zijn ondoorgrondelijk zei mijn moeder altijd, ik wist toen niet wat het betekende maar het klonk altijd zeer ernstig.
Ik heb vandaag ook voor het eerst het brandalarm gehoord in huis, jonge jonge, wat een schril geluid, Rocky liep met zijn staart tussen ze poten door het huis, voor dat ik de rookmelder uit kon doen, moest ik eerst een ladder pakken, daarop klimmen en gelukkig hoefde ik alleen er op te drukken toen hield hij op. Ik zou tostis bakken, ik had nog brood in de ijskast liggen van verleden week dinsdag, uitgedroogd maar verder prima, ik dacht dan maak ik tostis de kaas lekker gesmolten en het brood knapperig. Zo gezegd zo gedaan, ik had een tosti apparaat op de rommelmarkt gekocht, er zit ook nog zon ouderwets snoer bij met zo,n zwart witte stekker.
Dus ik zet het tosti apparaat aan waarom ik hem leeg dicht doe weet ik niet? In ieder geval gaat de bel is het de buurvrouw, we staan wat te kletsen, ik ga weer naar binnen en toen rook mijn neus iets anders als anders. Oh jé het tosti apparaat staat aan ik doe hem open en er kwam wel wat damp af, maar nog niet zo erg. Ik doe mijn broodjes er in en ga allerlei dingen doen en vergeet toch weer mijn tostis.
Was in de tuin, gelukkig wou ik wat binnen gaan halen, ik rook weer die geur van iets dat verbrand.
Toen ik dus nu het tosti apparaat open deed, kwamen de rookwolken mij te gemoed, en begon de rookmelder te gillen. Waarom hij zo hoog hangt is waarschijnlijk omdat de rook naar boven zweeft? Dat dacht ik tenminste, ja dan moest de ladder er wel aan te pas komen, en ondertussen dat ding maar fluiten. Ik ben anders wel weer bezig hoor, gisteravond had ik een pan peren geschild, de peren vallen nu achterelkaar de boom uit, dus schillen en koken maar. Ik wou ze graag rood hebben, mijn vriendin had gezegd, je moet ze gewoon lekker lang op een laag pitje laten stoven dan worden ze vanzelf rood.
Had ik allemaal keurig gedaan, alles was goed, wou ik het vocht van de peren wat dikker maken dus ik doe er wat maïzena bij.
Ga dan t v kijken en u raad het al, ook door de geur kom ik erachter dat de bodem van de pan met de eerste laag peertjes al is aangebrand.
PFFFFF wat een war hoofd ben ik ook, gooi gauw de rest van de peertjes op een plastiek schaaltje en zag zo het schaaltje inkrimpen zo heet was het. Het schaaltje heeft het wel gehouden de smaak is goed vanavond ga ik ze lekker eten als ze ijskoud zijn. ze staan nu in de ijskast, dus vanavond smullen maar.
Eliza
|