xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Koken voor mij zelf
Ik heb al eens eerder geschreven dat ik graag kook, maar NIET als ik er alleen van moet eten. Dan gun ik mij geen tijd, of ben ik gewoon te lui, of ik denk; al die afwas voor dat beetje dat ik eet. In het nieuwe jaar gaan we meestal weer voornemens PROBEREN waar te maken, nou mijn eerste voornemen in het nieuwe jaar is; meer tijd besteden aan het koken gewoon WEL voor mij zelf koken, en het tweede voornemen is dan, NIET' zo ordineer voor mijn computer gaan zitten eten, wat ik dus net gedaan heb.
Ik had worteltjes schoongemaakt ik zou worteltjes met een aardappel en een rundhamburger eten, maar toen ik de wortels had opgezet dacht ik; weet je wat, ik heb ook uien de twee aardappels in blokjes bij de worteltjes ( waar ik al zout had opgedaan) en 2 groten uien fijn gesneden er bij, ik dacht ik doe er wat meer water bij, dan maak ik er gewoon weer een soort soep van. Dan doe ik er ook maar een rundbouillon blokje bij in
Toen ik zo bezig was , dacht ik ; ik kan de hamburger er ook wel in stukjes bijdoen, lekker allemaal in 1 pan dat scheelt weer afwas. Maar de hamburger was ook al gezouten en gekruid, ik wou er nog wat peper op, en ik dacht ach een beetje nootmuskaat kan ook geen kwaad, pak het busje kijk niet goed, (het grote gaatje zat er voor) ik schut en ja daar kwam een behoorlijke kluit nootmuskaat uit het busje. Helppppp, gauw een lepel gepakt en er wat nootmuskaat uit gehaald.
Toen alles gekookt was, heb ik de staafmixer gepakt en de heleboel lekker smeuïg gemixt. Toen zou ik gaan proeven, hé gek is dat hoe kan het nu zo zout zijn??? Ja toen had ik een probleem, maar ik ben goed in het oplossen van problemen, ik dacht;( wat denk ik soms veel hé) vroeger als we thuis hutspot hadden gegeten was er altijd wel een rest ( kliekje ) over, en dan mochten we het omstebeurt ( we waren met zn vijven)de andere dag lekker opgebakken in de koekenpan met zon bruin korstje, op een sneetje wit brood opeten. Dus in de vriezer heb ik altijd wit en bruin brood, maar het is echt het lekkerst op vers wit brood met een laagje boter en dan de warme hutspot er op.
Door dat ik het nu op brood deed was het zoute wat minder, ik vond het zalig, en het is zeker fijn als dat doet herinneren aan vroeger. Van die tijd is het kapje van het brood mijn favoriet want, die was even dikker, kreeg je er ook wat meer boter op en dan zon lekker kwak hutspot, het kan trouwens ook heel goed met zuurkool, stamppot, of hachee.
Ik zit achter mijn pc gewoon te watertanden, maar zo als ik het nu gefotografeerd heb, is het toch wel een beetje asociaal zo als ik zit te eten.
Dus vanaf NU, op de tafel een kleedje, ik mag van mijzelf wel opscheppen in de keuken, maar dan wel aan tafel opeten( dat is de keurige Els die dat zo van haar moeder heeft geleerd ) De andere Els denkt vaak ; het zal wel, bordje op schoot voor de tv, of voor mijn pc, is lekker makkelijk maar voor de pc is echt over, ik heb nu zelf op de foto gezien dat het geen gezicht is. Waarom of ik daar de fotos dan voor nodig heb? ik kijk er toch gewoon naar als ik eet? Schijnbaar weet je al niet beter. Hoera voor de foto.
Eliza
|