Zoeken in blog

Inhoud blog
  • 001.1 Crypte
  • 920 Pers. archief Meise na 1945
  • 919 Foto's erfgoedmeise
  • 078 't Spinet
  • 080 Kapel Trunk
    Foto
    Meises erfgoed
    Keizerlijk Meise
    Sib, de orde van de autochtone Meisenaars, verzamelt alles over het historische Meise
    11-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.410 Beiaardcomité

    410 (376) Beiaardcomité

    VZW De vrienden van de beiaard - Les amis du carillon
    Deze vereniging werd opgericht op 21.2.1952 via publicatie van de statuten in het Belgisch Staatsblad. Voor zover geweten werd e V.Z.W. nooit opgedoekt. De enige overlevende, die via erfopvolging voorzitter werd is baron Jean Paul Van Gijsel (artikel 7). Ze bestond uit : Jean – Baptist Van Gijsel, voorzitter Jeanne De Heu Jacques Dansette Jeanne Van Gijsel Emile De Heu E.H. Theopiel Brams Jan Van den Eynde Jules Van Campenhout Jozef Claes Irma De Boeck

    Het Beiaardcomité werd opgericht in 1985 door Piet en Jef De Cuyper in overleg met Lisette Haeck. Op de eerste vergadering aan de ronde tafel in Den Beiaard waren aanwezig : Pastoor Bie Boon (+), Noël Catry (+), Eddy Mariën, Lisette Haeck, Piet en Jef De Cuyper, Paul Cleynhens, Tilda Rottiers en Martha Van Lerberghe – Schockaert (+). Dit comité zou de jaarlijkse beiaardfeesten en rommelmarkt organiseren in samenwerking met de gemeente.

    Voor de nieuwe beiaard werd op 4 februari 1997 de V.Z.W. Nieuwe beiaard opgericht, niettegenstaande “De vrienden van de Beiaard van Meise” nog bestond en nog tee leden in leven waren (Jean Paul Van Gijsel, van rechtswege voorzitter en mevrouw Irma Claes – De Boeck. De beheerders waren : Stefaan De Ridder, voorzitter Kamiel De Vos, ondervoorzitter Guido Van den Troost, secretaris Jef De Cuyper, schatbewaarder tot 26.3.2000 en dan Frans De Koker Marc Daniëls Herman Boon, proost Paul Cleynhens Jean De Groof, voorzitter kerkfabriek Meise Eddy Mariën Lisette Haeck Marcel Belgrado, schepen

    De V.Z.W. werd opgedoekt op 8.6.2005. Binnen het Beiaardcomité werd onder de benaming Beiaardvrienden de promotie van de concerten gevoerd door Jef De Cuyper. Toen de dienst Cultuur er zich mee bemoeide werd die zorg aan hen overgedragen. De vrijwilligers waren altijd afhankelijk van de planning van de beiaardier Eddy Mariën. Afspraken werden daaromtrent gemaakt tussen de dienst Cultuur, Eddy Mariën en Jef De Cuyper om de promotie via de Muze van Meise te voeren. De kalender zou elk jaar met de nodige info in de programmabrochure van de Muze verschijnen. Eddy Mariën moest de dead – line respecteren d.i. 1 april voor de promotie van het daaropvolgend jaar (schooljaar : september – 31 augustus). Jef De Cuyper nam het initiatief om het programma ook in de brochure klassiek te krijgen en contacteerde hieromtrent Twan Bearda, beiaardier van Grimbergen. Dit zou een regionale uitstraling bevorderen. Later ontstond binnen het Beiaardcomité een werkgroep o.l.v. Danny De Volder, die de planning van de concerten in samenspraak met de beiaardier zou opvolgen.

    Bibliografie : Beiaard van Meise 1951 Jef Claes Meise en zijn beiaard van Piet De Cuyper in eigen beheer 2002 C.D. – rom Jef De Cuyper

    De V.Z.W. Beiaardvrienden van Meise werd opgericht op 22.2.1952 na de inhuldiging van de oude beiaard met 47 klokken. Statutair zou die nog bestaan met als voorzitter Jean Paul Van Gijsel, maar ze viel stil en of ze ooit opgedoekt werd is niet geweten.
    Het Beiaardcomité werd opgericht in 1985 door Piet en Jef De Cuyper in overleg met Lisette Haeck. Op de eerste vergadering aan de ronde tafel in Den Beiaard waren aanwezig : Pastoor Bie Boon, Noël Catry, Eddy Mariën, Lisette Haeck, Piet en Jef De Cuyper, Paul Cleynhens, Tilda Rottiers en Martha Van Lerberghe – Schockaert.

    De beiaardfiche :

    Oude beiaard : Michiels (Doornik) 1950  

    47 klokken, 8 vermist, geen si-mol, noch mi-mol , nog : klavier en trommel

    voor de St.-Martinuskerk info : http://blog.seniorennet.be/beiaardmeise

    Nieuwe beiaard : Koninklijke Eysbouts Asten 2001

    56 klokken, in de St.-Martinustoren, luisterplaats voor de kerk

    Boek : Meise en zijn beiaard Piet De Cuyper
    CD-rom en P.P.T. Beiaardmeise Jef De Cuyper
    Blog : Beiaarden N.W. Brabant :                                              http://blog.seniorennet.be/beiaardmeise

    11-06-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.409 Fusie

    409 Fusie

    De huidige gemeente Meise is een fusie tussen de oude gemeente Meise (parochie Rode en Meise), Oppem (parochie behorende bij de oude gemeente Brussegem) en de oude gemeente Wolvertem (parochies Wolvertem, Meusegem, Rossem, Westrode en Imde) op 1 januari 1977.
    Historisch horen die voor wat Wolvertem betreft niet samen, want Wolvertem hoorde bij de abdij van Affligem. Meise en Oppem daarentegen leunden nauw aan bij de abdij van Grimbergen.
    Over die beslissing doen nogal wat geruchten de ronde. De voorbereiding werd genomen in de toenmalige meerderheid : de groep rond burgemeester Jules Van Campenhout. Daarbij hoorde Jos Chabert en Jos Vergaelen en de groep die later de C.V.P. vormde. De voorkeuren voor fusie waren met Strombeek of met Wolvertem. Bij de stemming gingen er drie (Chabert, Erard en ikzelf) naar Strombeek en de anderen, vooral onder impuls van wijlen Jef Claes naar Wolvertem. Over Oppem herinner ik mij geen discussie. De meerderheid was dus voor de huidige fuzie.

    Voor de naam van deze nieuwe gemeente ging de voorkeur naar Meise, alhoewel er stemmen opgingen voor een nieuwe naam. Jos Chabert hield zich buiten deze discussie.

    De naweeën van de fusie dreunen nog na in de volksmond. Het valt op dat het vooral inwijkelingen zijn die zich daar druk over maken. Sommige partijen spelen daar op in uit schrik voor stemmenverlies of naïeve hoop op stemmenwinst.

    04-06-2014 om 08:50 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.408 Muziekacademie

    408 Muziekacademie

    De muziekschool startte in Meise via de Jeugdraad.
    In 1973 werd een overeenkomst gesloten waarin de muziekschool een filiaal zou worden van Strombeek en het volwassenenonderwijs een filiaal van het AVC in Meise. Dat was een initiatief van wijlen Jos Chabert.
    Eerste directeur : Jan Leopold
    Jan Pieter Biesemans nam de fakkel over in ... tot …
    Hij werd opgevolgd door ….
    en in …. nam Eva Varmeiren de fakkel over.

    Momenteel wordt er les gegeven in De Leertuin in Meise, Gemeentelijke Basisschool St.-Brixius Rode, Oud gemeentehuis Wolvertem en in de Gemeenteschool Klimop in Westrode.

    website: www.akademievoormuzischekunsten.be

    28-05-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.407 Ontwikkelingssamenwerking

    407 Ontwikkelingssamenwerking

    De start van ontwikkelingssamenwerking in Meise, ligt in de schoot van de Jeugdraad in 1966. De voorzitter nam het initiatief om de 11.11.11 actie op te starten in Meise, in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur, dat de oproep lanceerde. Deze jaarlijkse acties gebeurden sedertdien ononderbroken;   De Damiaanactie volgde en Leo Luypaert werd er de promotor van.
    Er was weinig enthousiasme bij de Jeugdverenigingen, die ervan uit gingen dat dit iets voor de volwassenen was. De voorzitter ging door met zijn leerlingen in de Gemeentelijke Jongesschool (nu Leertuin). Schoorvoetend werkten de ouders mee o.a. Maurice Peeters, Bob van Praet en Jef Moens.
    Deze laatste startte het Rigu – fonds en daaruit kwam de idee om de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) op te richten in 1983. Jaarlijks tracht het gemeentebestuur de 0.7 % van haar begroting te voorzien, die dan volgens het reglement verde eld wordt door de raad. René Diepvens trachtte de 1BF voor 1BF – regel door te voeren, maar stootte op behoudsgezindheid. Deze regel zou erin bestaan dat voor elke ingezamelde Euro, één Euro door de gemeente toegevoegd zou worden voor de ontwikkelingsprojecten. Dat zou de inzet van de verenigingen optimaliseren. Er is een derde wereldpartner die een bedrag toegewezen krijgt. Een hele som blijft in Meise voor wat ze mundiale vorming noemen. Die komt er dan bovenop de massale informatie die de scholen al toegespeeld krijgen, wat af en toe tot oververzadiging leidt.

    30 jaar GROS-Gemeente Meise - Een feestavond met veel warmhartigheid

    Op zaterdag 26 april vierde GROS zijn 30ste verjaardag met een vlammend optreden van Adesa, een groep zangers en acrobaten uit Ghana.
    In zijn welkomwoord nam voorzitter Chris Van Assche ons mee terug in de geschiedenis. Een uittreksel uit zijn relaas:
    We gaan even terug in de tijd. Ik beperk mij hierbij tot de jaren '83-'84.
    In mei 1983, zo’n anderhalf jaar voor de formele oprichting van GROS was er, op initiatief van Bert Van Thienen, de toenmalige Schepen van Ontwikkelingssamenwerking, een verkennend gesprek over een mogelijke Derdewereldraad. De medewerkers van het eerste uur waren: Bert, Gerrit, Jef, Frieda, Willy, Leo, Raymond, Maurits, Agnes, Kristiane, Sonia, Rik, Josephine, Liliane, Jef, Frans, Anna, Paul, Herman en Wilfried. Allemaal Meisenaren met een groot hart voor solidariteit. Enkelen zijn vanavond zelfs aanwezig.
    In juni 1983 komt de groep een tweede keer samen. Gerrit Loots wordt als tijdelijk voorzitter verkozen en er is een verkennend gesprek over de verdeling van de toekomstige subsidies.
    In september 1983 is er een derde bijeenkomst waarbij een ontwerp van statuten wordt besproken. Er wordt eveneens een 11.11.11-stuurgroep samengesteld. Zij plannen meteen de 11.11.11-actie van dat jaar.
    Begin 1984 keurt de werkgroep een voorstel van statuten goed. Na het schepencollege keurt de gemeenteraad op zijn beurt deze statuten goed.
    Op 6 juni 1984 wordt de adviesraad dan officieel geïnstalleerd. Het eerste bestuur is samengesteld uit Gerrit, Frieda, Jef en Liliane. Zij geven de GROS een structuur en een gezicht. Voor het eerste werkjaar keurt de gemeente een toelage van 500.000 BEF (12.395 euro) goed.

    Het was het begin van een lang verhaal.

    Van 1992 tot 2002 dient Artsen zonder Grenzen via de Sporters voor Artsen zonder Grenzen via Jef De Cuyper in de marathon van New-York projecten in voor Tibet.

    En dan maken we nu een grote sprong naar de GROS-adviesraad van vandaag.

    Anno 2014
    Wij zijn een actieve adviesraad, met 27 leden, allemaal Meisenaren georganiseerd in 10 verenigingen. Toch even onderstrepen dat 4 van onze leden jonger dan 30 jaar zijn, wat mij veel vertrouwen geeft voor de toekomst. Samen vertegenwoordigen wij de ontwikkelingsprojecten in het Zuiden die steeds van hieruit worden opgevolgd en door de gemeente Meise financieel worden gesteund. Dit jaar zijn er zo 17 projecten. Het gaat over projecten in gezondheidszorg, watervoorziening, onderwijs, vormingen voor volwassenen en landbouw. Kennisoverdracht en vorming krijgen meer en meer de bovenhand.
    Onze adviesraad adviseert de gemeente hoe zij op een zinvolle manier kan participeren in de solidariteit voor minder bedeelde mensen in het Zuiden. Over 30 jaar gespreid, steunen we al meer dan 400 zulke projecten verdeeld over Afrika, Azië en Latijns-Amerika.
    Samen met de financiële steun van de gemeente vertrok er de voorbije 30 jaar vanuit onze lokale verenigingen in totaal al zo’n 2.000.000 EUR naar het Zuiden. Het is een fantastisch resultaat. Oprechte dank aan al de vrijwilligers, de verenigingen én de gemeente voor deze volgehouden inspanningen.

    21-05-2014 om 09:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.406 Davidsfonds

    406 Davidsfonds

    Davidsfonds Meise is reeds enkele jaren niet meer actief.  Het is dus tijd om de essentiële gegevens uit het archief samen te brengen.  Maar waar is het ?
    Ik herinner mij dat het Davidsfonds met als voorzitter Karel De Vriendt (+) reeds actief was in de oude parochiezaal die vroeger op het terrein van de Sint-Maartenschool stond.
    In "Meise onder de toren van St.-Martinus" staat op pag.59 een foto van deze vereniging uit 1931.  Op pag.13 staat een foto van de afbraak van de parochiezaal.
    Waren actief in het D.F. , achtereenvolgens als voorzitter :
    De Vriendt Karel
    Rosiers Willem
    Diepvens René
    Moreau Raymond
    Moerenhout roger
    Mullie ?
    Er waren ook wijkmeesters die jaarlijks de bestelde boeken voor het lidmaatschap rond brachten.
    In Wolvertem was ook een afdeling.

    14-05-2014 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.405 Grondafstand

    405 (102) Grondafstand

    Het principe van grondafstand bij grote verkavelingen werd in Meise voor het eerst toegepast in 1966. Het was het resultaat van fijne samenwerking tussen de Jeugdraad en schepen Jos Chabert. Het eerste terrein dat gratis afgestaan werd voor openbaar nut ligt tussen appartementsgebouwen in de Kleine Wouwerlaan. Onmiddellijk daarna volgde dat van de Kraaienbroeklaan (met dezelfde verkavelaar). Het derde was het Openluchtsportcentrum de Nekker. Het eerste plein werd vastgelegd in het verkavelingsplan Kleine Wouwer. Daar stond een baketbalplein en een tennisplein op. Het zou een sportplein worden. Maar er is nooit iets aan gedaan! De Jeugdraad plantte er wel populieren aan. De laatste werd gehakt om wille van het feit dat hij te dicht stond bij de buur. Aan twee schepenen bij opeenvolgende legislaturen werd gevraagd het uit te rusten. De derde, waaraan het gevraagd werd, beloofde een raadpleging van de buurt. Die kwam er niet, maar wel twee bomen en een bank, zonder inspraak! Het zou nuttig zijn eens op te lijsten welke grondafstand in de verschillende verkavelingen in de nieuwe wijken er later gebeurde. Dan heeft men een basis om via lange termijnplanning, de inplanting van sport – en speelpleinen vast te stellen. Want ondertussen trachtten schepenen te scoren, maar ze hielden geen rekening met de algemene situatie.

    07-05-2014 om 09:06 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.404 Sibemol

    404 Sibemol

    Sib is een virtuele vereniging opgericht door Jef De Cuyper in juli 1990. Het moest de orde worden van de autochtone Meisenaars.
    Sommige migranten beweren dat ze zo moeilijk aanvaard worden door de “echte” Meisenaars. Daar moest iets aan gedaan worden. Het is inderdaad zo, dat inwijkelingen, die zich arrogant opstellen en alles beter menen te weten, nogal moeilijk aanvaard worden. Als zij een toontje lager zouden zingen – in Si mol (halve toon lager dan de Si), zullen zij snel ervaren dat ze erbij horen.
    Enkele autochtone Meisenaars, aangevuld met inwijkelingen die beantwoorden aan dat profiel, vormen de orde. Zij waken over de meerwaarden van onze gemeenschap en over het verspreiden van correcte en volledige informatie. Een lijst wordt bijgehouden van personen die zich manifesteren in die richting, negatief of positief.
    Tijdens de Beiaardfeesten in … werden enkele inwijkelingen publiek opgenomen in de orde van de Sib wegens verdienste, onder het toeziend oog van de reuzen Jan en Mie en de voorzitster van het Beiaardcomité. Het betrof Eddy Mariën (2de beiaardier van Meise) en Kamiel … (oprichter van de rommelmarkt). De ceremonie verliep als volgt : op de trappen van de kerk neemt de kandidaat plaats tussen Jan en Mie. Eerst leggen ze de eed af : “Ik, …, verklaar mij steeds uit te laten in Sib en engageer mij om te waken over de correctheid en de volledigheid van uitspraken en geschriften over onze geliefde parochie!” De ceremoniemeester giet een Mort Subite op de ontblote hals van de kandidaat. Het edele vocht wordt opgevangen in een schaal van Maes-pils (de dialectbenaming van Meise luidt Maas). Daarna drinkt de kandidaat de kriek uit de schaal.
    Wie is nu een autochtone Meisenaar en ontsnapt daaruit aan deze opnameceremonie. Hij of zij die via een kwartierstaat kan aantonen dat hij of zij vier generaties lang in Meise woont, hetzij langs vaders of moeders kant. Dat betekent automatische opname in de orde, maar moet bewezen worden met een kwartierstaat, die opgenomen wordt in de annalen van de orde.
    De publicaties over onze gemeente krijgen het Sib – kwaliteitslabel.
    Deze procedure is ook geldig voor de 8  parochies, maar elke parochie krijgt een andere noot toegewezen. De parochie Rode krijgt re-mol.
    Naar de toekomst toe zou de doelstelling, om alle erfgoedinitiatieven en verenigingen onder deze koepel onder te brengen, gerealiseerd worden, stap voor stap. Daaronder vallen reeds :
    KMGSBL 1903
    Schuttersgilden (2 uit Rode, 2 uit Meise)
    Beiaardvrienden
    Jan en Mie en de fanfares

    30-04-2014 om 08:49 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.403 Grenzeloos

    403 Grenzeloos

    St.-Elooikapel is de grens tussen Oppem, Meise en Wolvertem

    Hasselt bekleedde een afzonderlijke plaats in de rij van de afhankelijkheden van Meise.
    Twee oorkonden verklaren dit : een uit 1197 en een uit 1255.
    De eerste gaat over de mansus, Vacuus mansus, apud Hasselt.
    In de cijnsboeken van de 13de en begin 14de eeuw wordt deze mansus hoeve genoemd. Die bestond oorspronkelijk uit een of meerdere mansi, elk 12 bunder groot. Dat wijst erop dat rond de Hasseltkapel een deel van een ’s herendomein lag, dat reeds vroeger aan de mansionarii werd uitgegeven. De Asselenberg behoort tot de oudste koutercomplexen van Meise en het is deze Asselenberg, gelegen onder Meise (Hasselt) en Oppem, die de band is geweest tussen de moederparochie en de afhankelijkheid Oppem. Zij is de oude schakel tussen Meise en Oppem, maar ook tussen Meise en St.-Brixius – Rode. Volgens de legger van het kaartboek van 1776 bevestigt dit de eenheid Meise – Rode en dat de aanrakingspunten vooral situeerde rond de kapel van Hasselt.

    Rode – Nieuwenrode , hertekening grens uit Meise Vanden Eynde

    Nieuwenrode maakte deel uit van het territorium van de gemeente Meise dat zich toen uitstrekte tot de vaart Brussel – Willebroek, tot Oksdonk – 10 km van Meise – centrum.
    Het gemeentelijk grondgebied was een langwerpige, relatief smalle strook, waarvan Nieuwenrode een uiteinde was en het administratief centrum in de andere pool lag. De verbinding tussen dit gehucht en Meise dorp was zeer gebrekkig, zelfs was er geen verharde weg.
    In 1808 waren 112 inwoners van Nieuwenrode hun kerk als annexe van Meise te aanvaarden. Daar de beslissing steeds verdaagd werd stuurden zij in 1811 een petitie naar de aartsbisschop van Mechelen en zij bekwamen voldoening. Maar de inwoners durfden niet uitkomen voor de oprichting van Nieuwenrode tot zelfstandige gemeente, wat ze wensten, zolang baron d’Hoogvorst, burgemeester en groot grondbezitter , het beheer in handen had. Niemand nam het initiatief, men wist immers dat de vraag zou geweigerd worden door de burgemeester en dat voor talrijke gezinnen, die grond in pacht hadden, nadelige gevolgen kon meebrengen.
    Eerst op 5 juni 1873 – na het overlijden van Emmanuel – werd de gemeenteraad in buitengewone vergadering samen geroepen om te beraadslagen over de aanvraag van de inwoners van Nieuwenrode ertoe strekkend hun gehucht tot zelfstandige gemeente op te richten.
    In buitengewone vergadering van de raad van 10 juni werd het onderzoek geleid door een gedeputeerd lid van de provincie Brabant. Een inwoner van het grondgebied Nieuwenrode, die aan de scheidingsgrens woonde, namelijk Andries vroeg om bij Meise te blijven. Men schonk hem voldoening. De afstammelingen bewonen nog steeds deze hoeve.
    Bij K.B. van 11 februari 1875 verwierf Nieuwenrode de zelfstandigheid en het aandeel in het actief en het passief van de twee gemeenten – Meise en Nieuwenrode – werd vastgesteld, lange tijd nadien, in de zitting van 6 december 1877.

    Parochiegrenzen

    De grenzen van onze acht parochies zijn zeer onregelmatig en vrij grillig.

    23-04-2014 om 09:14 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.402 Jos Chabert

    402 Jos Chabert

    Deze jonge advocaat met een uitzonderlijk redenaarstalent werd door Jef Claes in de gemeenteraad gehaald. Jean Pierre De Cuyper stond zijn plaats als K.W.B.-afgevaardigde voor hem af. Toen waren er nog geen nationale partijen in de lokale politiek, maar een allegaartje van de zetelende meerderheid tegen de oppositie.
    Hij werd na verschillende café-meetings met Jules Van Campenhout, waarbij hij vanachter de toog op een bierbak de aanwezigen toesprak verkozen met 294 voorkeurstemmen en werd schepen van onderwijs en cultuur.


    Hij liep al snel met een vrij vernieuwend idee rond, om mensen zich beter te laten verstaan door het leren van de andere talen. Hij opteerde voor een talenpracticum.  Op de trappen van de St.-Martinuskerk in Meise, na de hoogmis, sprak hij mij, als jong onderwijzer en voorzitter van de Jeugdraad aan. Ik had met de het Oudercomité een studiedag bijgewoond over het talenpracticum als nieuw didactisch instrument en zo werd ik de medeoprichter van het audiovisueel Centrum voor volwassenenonderwijs in Meise.
    Zijn tweede grote realisatie was het Willy Van den Berghecentrum. Onder zijn beleid barstte de Gemeentelijke Jongensschool snel uit haar voegen. In de Jeugdraad stonden wij ons speelplein af, om de realisatie van de school (met talenpracticum), sporthal en zwembad mogelijk te maken. Toen de voorzitter van de C.V.P.-Meise overleed werd het complex op zijn voorstel naar hem genoemd : Willy Vanden Berghecentrum.
    Al snel werd hij verkozen als parlemenair in 1968 voor de CVP met Paul Van den Boeynants. Ik had de eer om zijn echtgenote Cecile Boon, die les volgde in het Audiovisueel Centrum, via het kommandopneel mee te delen dat haar man verkozen was en dat zij dringend naar huis moest.
    Daarna werd hij minister van Cultuur en later van Verkeerswezen. Hij stapte later over naar de Brusselse politiek.
    Hij werd 81 jaar.

    10-04-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.401 Mathilde Verbelen

    401 Mathilde Verbelen

    Mathilde Verbelen werd op 30 oktober 1915 in de wijk Verbrande Brug te
    Grimbergen geboren. Ze groeide er op als de tweede oudste in een gezin van
    vijf kinderen, waarin ze gelukkig leefde in een warm familieverband. Haar
    grote dankbaarheid daarvoor heeft ze later gedurende lange tijd getoond in
    de lieve aandacht en zorg die ze had voor haar zieke moeder opbracht.
    Mathilde had het verlangen zich te wijden aan de vorming en opvoeding van
    kinderen en daarom ging ze aan het H.-Hartinstituut te Heverlee een
    opleiding volgen om onderwijzeres te worden. Dit beroep oefende ze uit in de
    parochieschool te Humbeek, die geleid werd door de zusters van Opwijk. Gans
    haar loopbaan heeft ze les gegeven in het eerste en tweede leerjaar, maar
    vooral in het eerste leerjaar.
    'Onderwijzen is het wonder wijzen' schreef professor Jacques Claes. Is er
    iets mooier dan jonge kinderen die prachtige en wijdse wereld te helpen
    ontdekken, hen te leren lezen, leren rekenen, leren schrijven en vooral hen
    ook dicht bij Jezus te leren leven via het catecheseonderricht. Kinderen
    voorbereiden op hun Eerste Communie, wie het ooit gedaan heeft, die weet wat
    dit betekent en welke vreugde dit schenkt.
    In die tijd was Mathilde ook actief lid van de BJB en van een toneelkring.
    In het verenigingsleven ontdekte ze de grote waarde van wat sociale inzet
    kan betekenen.
    Tijdens de vakantieperiodes ging ze graag op reis, de lokroep der bergen
    trok haar wel aan. Wanneer ze dan toch wat alleen was, dan hield ze zich
    heel creatief bezig met het maken van mooie handwerkjes. Haar familieleden
    bewaren er nog mooie exemplaren van.
    Begin van de zeventiger jaren ging Mathilde op pensioen en toen brak een
    gans nieuwe wereld voor haar open. Ze heeft zich van dan af met veel energie
    en toewijding ingezet voor onze Sint-Martinusparochie.
    Ze animeerde meerdere activiteiten in de buurt waar ze leefde. Wat daarbij
    opviel was haar grote Mariaverering met o.a. haar aandacht voor het
    O.-L.-Vrouwkapelletje in de wijk waar ze woonde. Haar bijzondere inzet voor
    kinderen kon ze meermaals tonen wanneer ze kinderen van de
    Sinte-Maartenschool vergezelde op bos- of zeeklassen.
    Vele jaren was Mathilde lid van de parochieploeg. Ze hielp bij de
    versiering van onze kerk met bloemen, was lid van de liturgische werkgroep,
    en haar aandacht voor zieke parochianen heeft ze met erg gewaardeerde
    toewijding vele jaren op zich genomen.
    Mathilde was lange tijd lid en voorzitter van de Gulden Leeftijd, een groep
    gepensioneerde mensen die maandelijks bijeenkwamen in de Chirolokalen maar
    ook bij haar thuis, en die telkens samen spraken rond een thema dat met hun
    leven te maken heeft.
    Velen zullen de herinnering bewaren aan de wijze waarop ze als lector haar
    rustig en aangenaam klinkende stem ten dienste stelde voor de verzorgde
    vieringen in onze kerk.
    Mathilde leefde vele jaren met een warm hart voor haar familie en voor haar
    parochie.
    De laatste vijf jaren van haar zo mooie leven bracht Mathilde door in het
    H.-Hartrusthuis te Grimbergen. Ook daar werd ze alweer lid van een aantal
    gespreksgroepen zoals poëzie en filosofie, maar ook in het zangkoor was ze
    present. Naar klassieke muziek luisteren bracht haar tot weldoende rust.
    Laten we de schone herinneringen aan Mathilde dankbaar bewaren in ons
    geheugen en vooral in ons hart. De herinnering aan een bijzonder
    verdienstelijke vrouw die we vele jaren in ons midden mochten hebben en die
    altijd heel dankbaar geweest is voor al wie goed voor haar was.

    Magister van St.-Elooi Meise Frans Stoffelen

    09-04-2014 om 09:06 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.400 Reuzen Jan en Mie

    400 Reuzen Jan en Mie

    De fanfare Concordia creëerde in 1927 Janneke en Mieke. Dichter Jef Lettens en beeldhouwer Ernest Salu van Laken waren de geestelijke vaders van deze reuzen.
    Janneke draagt een blauwe kiel en faas (De Brabantse folklore – september – december 1980 nrs 227 – 228. Zij werden later vervreemd.
    De hoofden van Janneke en Mieke werden eind mei 1980 volledig hermaakt in isomo door de heer Wally Laureys wonende in Sint-Niklaas (leerkracht plastische kunsten in St.-Theresiakollege Kapelle op den Bos en poppenspeler in Sint-Niklaas). Hij deed dit aan de hand van foto’s hem ter beschikking gesteld. De gelijkenis met de oude koppen is bijna volmaakt.
    Dit jaar worden ook, dank zij de heer Leon Van Malderen, voorzitter van de fanfare Concordia en bakker in Meise, de lijven van beide reuzen hermaakt, zodat de genoemde fanfare weer net zoals in het verleden fier mag zijn op haar reuzen.
    Het maken van de kledij van beide reuzen berustte in de bekwame handen van mevrouw Lucienne Lanin, die eveneens alles zo getrouw mogelijk nabootste. Elke foto bracht immers een andere weergave. Mie met sjaal. Mie met kap …enz. Volgens informatie verkregen van fanfare-leden werd dan beslist Mieke de kap en het bloemenkleed met blauwe schort aan te passen. Het aankopen van de stoffen was niet eenvoudig. De blauwe kielstof van vroeger was niet meer te vinden. Dan maar naar Schaarbeek waar op de markt nog dergelijke stoffen wel worden verkocht aan vreemdelingen die er talrijk wonen. De vrouwen gebruiken ze nog voor de lange tunieken die meestal van grijze of donkerblauwe kleur zijn.
    De kap van Mieke is eigenlijk een kleed van een koorknaap uit fijn baptist-lakenstof afgezoomd met gekloste kant. Het werd aangekocht op de grote markt in Brussel waar het uit een hoop lompen werd opgediept. Met vaardigheid werd het kleed omgevormd in een voor Mieke misschien zelfs te mooie kap.
    De kledij is in feite dezelfde als die van de leden van de fanfare Concordia, die achter de reuzen dansten op de gespeelde muziek.
    Ondertussen werden ook twee poppen van een poppentheater met dezelfde kledij uitgerust.
    En de dragers zijn in dezelfde outfit uitgedost.

    Jan en Mie zijn ingeschreven bij Reuzen Vlaanderen. De provincie en Leca ondersteunen de Reuzengildes van vlaanderen. Er is een degelijke structuur opgezet per provincie. De hoofdzetel is in Halle. Er wordt voor leden een gratis reuzenkalender uitgegeven.

    02-04-2014 om 08:37 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.399 Publicaties

    399 Publicaties

    Ik heb volgende digitale publicaties klaar :

    Baron Vanderlinden –d’Hoogvorst + stamboom
    Dialect van Meise
    Gedichten van Jef Lettens
    Het leven is te kort om klein te zijn Liber Amicorum Herman boon pr.
    K.M.G.S.B.L. 1903
    Jeugdherinneringen van Madeleine De Cuyper over keizerin Charlotte
    Meise, onder de toren van St.-Martinus
    Meise, onder de toren van St.-Brixius Rode
    Update Beiaardboekje
    Wild places (haiku’s)

    Aanvankelijk lezen. Analyse van de techniek.
    Interactieve verbale leerprocessen in het A.A.AC.ZC.-talenpracticum
    Interactive verbal learning processes in the A.A.AC.SC.-lanuage laboratory
    Kwaliteitsrevolutie in de zachte sector
    Logboek Audiovisueel Centrum 1967 – 2008
    Verkeersdelicten van 16 – 18 jarigen
    Terreinstudie Buitenweide Meise

    Meise van Jan Van den Eynde

    26-03-2014 om 09:15 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0 Meise = 8 parochies

    0 Meise : 8 parochies

    Voor de gemeenten waren er parochies. Daarom heb ik dit blog opgesplitst per parochie. Jullie vinden alles mooi opgedeeld en gestructureerd. Op het nummer 0 vinden jullie de inhoudstafel.

               Erfgoed Imde           http://www.bloggen.be/erfgoedimde
               Erfgoed Oppem       http://www.bloggen.be/erfgoedoppem
               Erfgoed Meise         http://www.bloggen.be/erfgoedmeise
               Erfgoed Meuzegem http://www.bloggen.be/erfgoedmeuzegem
               Erfgoed Rode           http://www.bloggen.be/erfgoedrode
               Erfgoed Rossem       http://www.bloggen.be/erfgoedrossem
               Erfgoed Westrode   http://www.bloggen.be/erfgoedwestrode
               Erfgoed Wolvertem http://www.bloggen.be/erfgoedwolvertem                
    Fotoblogs :

    Meisewonderen   :     http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/meisewonderen
    Torenriephaan     :     http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/torenriephaan  
    Fanfares             :        http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/fanfares_meise  
    Reuzen                             :     http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/reuzenmeise
    Plantentuinmeise :     http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/plantentuin_meise

    Portaal :                     http://www.meerovermeise.be

     

    Andere interessante blogs :                    http://www.meisemijnthuis.be

    http://mosenghem.skynetblogs.be/  

    http://www.henrilenaertsfundacion.com/nl/

    19-03-2014 om 09:21 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.398 Portaal

    398 Portaal

    De systematiek moet gevoed worden via allerlei kanalen. “Meer over Meise” van de dienst Cultuur zou als portaal moeten fungeren, om het systeem te voeden. Een aantal andere blogs of websites kunnen opgenomen worden (via links in de verschillende rubrieken) en essentiële gegevens worden opgenomen.
    Het informatieblad van de gemeente en een aantal tijdschriften van verenigingen kunnen ook oproepen bevatten, om gegevens op te halen. Ik publiceer zo reeds bepaalde rubrieken in het tijdschrift van Okra Meise en de bewonerskrant van het O.C.M.W. Want daar zitten de autochtone oudere Meisenaars, die over onschatbare informatie en voorwerpen beschikken, die bij overlijden meestal verloren gaan.
    Het ontmoetingscentrum voor erfgoedberla of erfgoedmeise bevindt zich op de eerste verdieping van de bibliotheek. Hier moet dringend een inventaris op de bestaande computers komen van de bibliotheek en de verzameling voor een museum. De database voor de artikelen die verschenen in het tijdschrift Berla en Schoon Meise is gemaakt. Maar momenteel mag hij nog niet op de P.C. geplaatst worden. Geïnteresseerden kunnen er als de bibliotheek open is, terecht om informatie binnen te brengen, te bespreken en te ordenen.
    Hier zou ook alles moeten aanwezig zijn om deze giften te verwerken. We denken aan een diascanner, een cassettesysteem om klank om te zetten naar de P.C., een Videosysteem om VCR om te zetten naar andere dragers …
    Dat is een dienst die de bibliotheek in samenwerking met vrijwilligers van Erfgoedberla zou moeten leveren aan de geïnteresseerden.

     

    19-03-2014 om 09:16 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.397 Berla

    397 Berla

    SAB 1051 tot dese (vander Ee) heerlyckheyt hoort toe een selve motte tweemael entwaert ende pleeck hier voortijds te staen een schoon huys, twelck genaemt was tHuys van Immerzele ende nu al vergaen maer daerop blijven staend een cleyn steynen huysken

    KAB 5792 1699 Franck Diertien en Barb De Pricker over Mich. Janssens, Juffr. Petronella en Anna de Croy en wijlen hun zuster; rente 67-10 (1300 gulden) op

    Waterken ofte Berla leenroerig Fr. Swerts heer van Riddervoorde stadhouder Groot Brittanje

    WEB II blz 296 stenen gebouw nabij pastorij alias ’t Waterken.

    SA 5751 : placcaet van 1764 baron dHoogvorst verhuurt seker huys en erve gen Berla oft Waterken tegen Brusselbane omtrent het Waeterken metten boomgaert en block lants sonder de wateringhen ende de vijvers daeraan liggende

    Not. 36385 : 1832 vanderLinden verhuurt het huis het Waterken, 17 r 49 e aan Stwg

                                                                                                        Philippe Van Eesbeeck

    De plaats waar “’t waterken” stond is op de A.Van Doorslaerlaan, voorbij het kruispunt met de OL.Heerweg, voorbij de garage De Coster.
    Dit werd beschreven in het tijdschrift Berla 83.01.02 in de allereerste bijdrage van Lucien Van Hemeldonck.

    12-03-2014 om 08:45 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.396 Systematiek

    396 Systematiek

    Elke discipline beschikt over een systametiek. Linnaeus ontwierp dit voor de Plantkunde.
    Op lokaal vlak is het onze bekommernis om via een overzichtelijk systeem, alle mogelijke gegevens efficiënt en overzichtelijk samen te brengen, in een groot geheel.
    De indeling is gesplitst in 8 blogs (= 8 parochies) :
    IMD voor Imde
    MEI voor Meise
    MEU voor Meuzegem
    OPP voor Oppem
    ROD voor Rode (REL)
    ROS voor Rossem
    WES voor Westrode
    WOL voor Wolvertem
    De onderwerpen worden gegroepeerd en genummerd :
    000 – 099 Zichten – monumenten
    100 – 199 Gemeente
    200 – 299 Parochie
    300 – 399 Verenigingen en onderwijs
    400 – 499 Figuren – mensen
    500 – 599 Cultuur – Kunst
    600 – 699 Oorlogen
    700 – 799 Feesten en vieren
    800 – 899 Natuur
    900 – 999 Bibliografie en verwijzingen
    Per hoofdstuk zijn er 99 items mogelijk. Als dat aantal overschreden wordt, moet er een onderverdeling komen, waarbinnen groepering mogelijk is.

    Het geheel wordt ondergebracht in Erfgoedberla in de bibliotheek, waar het thuis hoort. Deze vereniging kan met vrijwilligers alles voeden, kontroleren en aanvullen. Hints voor kwaliteitsverbetering zijn een must!

    05-03-2014 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.395 Meise

    395 Meise

    Als je van de gemeente Meise zijt, dan respecteer je de 8 parochies.
    Als je van Oppem ("Oppët") zijt laat je je niet doen van die andere 7 parochies.
    Als je van Wolvertem ("Wolvërtoem") zijt respecteer je Imde ("Um"), Rossem ("Rossoem"), Westrode ("Westroi") en ("Muzëgoem").
    Als je van Meise ("Maas") zijt weet je dat Rode ("Roi") erbij hoorde.

               Erfgoed Imde           http://www.bloggen.be/erfgoedimde
               Erfgoed Oppem       http://www.bloggen.be/erfgoedoppem
               Erfgoed Meise         http://www.bloggen.be/erfgoedmeise
               Erfgoed Meuzegem http://www.bloggen.be/erfgoedmeuzegem
               Erfgoed Rode           http://www.bloggen.be/erfgoedrode
               Erfgoed Rossem       http://www.bloggen.be/erfgoedrossem
               Erfgoed Westrode   http://www.bloggen.be/erfgoedwestrode
               Erfgoed Wolvertem http://www.bloggen.be/erfgoedwolvertem                

    Meisewonderen   :         http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/meisewonderen
    Torenriephaan     :           http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/torenriephaan  
    Fanfares                 :           http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/fanfares_meise  
    Reuzen                                 :            http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/reuzenmeise
    Plantentuinmeise :      http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/plantentuin_meise

    Nog een interessant blog : http://www.meisemijnthuis.be

    http://mosenghem.skynetblogs.be/  

    http://www.henrilenaertsfundacion.com/nl/

    26-02-2014 om 10:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.394 Willy Van den Berghecentrum

    394 Willy Van den Berghecentrum

    Kaart dorpsraad nr.6

    In 1966 had de Gemeentelijke Jongensschool dringend lokalen nodig. De Jeugdraad besliste op vraag van de gemeente en de parochie om het speelplein in het centrum van Meise op te geven ten voordele van een te bouwen nieuwe school.
    Herman Boon pr. speelde daarin een grote rol als inspirator en hij liet zelfs het eerste plan ontwerpen door architect Polen. Er werd echter voor een andere architect geöpteerd.

    Op initiatief van Jos Chabert, schepen in Meise en later volksvertegenwoordiger en minister, werd in Meise  naar het voorbeeld van Vilvoorde een sporthal opgericht.  Dit complex omvatte ook een zwembad en een school.  Het werd geopend in 1972 door minister van openbare werken De Saeger.
    In het schoolgebouw namen de Gemeentelijke Jongensschool en het Audiovisueel Centrum hun intrek op 1 september 1972.  Dit laatste zou er blijven tot 1990.

    Bij de dood van Willy Van den Berghe, voorzitter van de C.V.P. in Meise werd het complex naar hem genoemd.

    19-02-2014 om 09:02 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.393 Berla

    393 Berla

    1548(1549) Op 17 januari had Robrecht van Bouchout, derde zoon van Antoine, Berla (’t Waterken) in zijn bezit. Deze eigendom bestond uit een boomgaard met vijvers en dijken. Op 6 juni 1560 was Berla nog steeds eigendom van Robert van Bouchout.
    1560 Op 6 juni had Arnoul van Bouchout, zoon van robrecht, Berla in zijn bezit.
    1600 Op 9 oktober 1600 werd Berla verkocht door Jean de Borgogne, gezegd Falaix, heer van Liezele en zijn vrouw, aan Jean De Meer (De Meere, De Beer) burgemeester van Meise, Grimbergen, Beigem en Strombeek. Toen bestond die eigendom uit een boomgaard met vijvers, spaarbekkens en dijken.
    1627 Achter het Hof te Meysse en dicht bij de pastorij zou er een stenen huis gestaan hebben, ’t Waterken of Berla genaamd, dat omgeven was door water of vijvers. François De Becker, visboer en zijn vrouw Jeanne De Witte kochten het op 26 oktober 1627 van Margaretha van Oudenhaege, weduwe van Gaspar Stubbelere. Het was een leengoed hetwelke Antoine van Bouchout vroeger had bekomen van de Grimberges – Nassau.
    1699 In verband met Berla vond men in de Toponomie van Meise het volgende : K.A.B. 5792 – 1699 Frank Diertien en Barb. De Pricker over Mich. Janssens, Juffrouw Petronella en Anne de Croy en wijlen hun zuster; renten 67 – 10 (1300 gulden) op ’t Waterken of Berla, leenroerig Fr. Swerts, heer van Riddervoorde, stadhouder Groot Brittanje. Ev. Br. II : bl. 296 senen gebouw nabij pastorij akias ’t Waterken.
    en verder nog onder S.A.B. 1051 - tot deze (Van der Ee) heerlijckheit hoert toe aan een selve motte tweemaal entwaart ende pleeck hier vootijds te staen een schoon huys ‘twelck genoemd was thuys vanb Immerzele ende nu al vergaen maar daerop blijven staend een steynen huysken.
    Hieruit mag worden afgeleid dat ’t Hof te Meysse voor die tijd werd herbouwd.


    1964 Op 24 september gaf L. Van Hemeldonck het eersteblad uit “Gemeenschap Meise”.

             Thema   Nr.                         Titel                                                          Auteur                   Jg/Nr/Bl.

    GEM

    erf

    436

    Wind- en watermolens in Meise

    Jacobs Achiel

    05.80.11

    GEM

    -

    443

    Hinderlijke inrichtingen

    Giliisjans Marc

    05.81.15

    GEM

    gen

    445

    Register der dopen nr.21 blz.41-50 Wolvertem-Rossem

    Moerenhout Medard

    05.81.23

    GEM

    -

    456

    Onwettige houtkap in het Leefdaalbos

    Gillisjans Marc

    06.84.05

    GEM

    erf

    501

    Molen van Nieuwenrode

    Beukelaers F.

    07.89.05

    GEM

    -

    508

    Een gevecht aan de plaats de boomkens

    Gillisjans arc

    07.90.15

    GEM

    erf

    510

    Erfgoed Meise X

    De Cuyper Jef

    07.90.26

    GM

    -

    10

    Lang en gelukkig leven (eeuwelingen)

    Moerenhout M.

    83.02.02

    GM

    -

    28

    Humor in onze fusiegemeente

    84.05.28

    GM

    gen

    36

    De familie Caluwé (1590-1800) in de parochieregisters

    Moerenhout M.

    84.07.10

    GM

    -

    51

    eiland

    Moerenhout J.A.

    85.09.15

    GM

    -

    58

    Ordonnantie der vroede vrouwen

    85.11.12

    GM

    -

    60

    Uit het notitieboek van H.Servaes

    85.12.06

    GM

    -

    67

    De Brabantse omwenteling

    Noppen C.

    85.13.05

    GM

    -

    70

    De mallepost

    Asselman Raf

    85.13.15

    GM

    gen

    77

    De familie Bogaerts

    Bogaerts Jan

    87.17.03

    GM

    -

    80

    August De Boeck

    87.17.17

    GM

    -

    86

    Een minnelijke schikking

    V.H.E.

    87.18.02

    GM

    gen

    88

    Familie Bogaerts 2

    Bogaerts Jan

    87.18.08

    GM

    -

    96

    Gillisjans - Van Hemelrijck

    Gillisjans Marc

    88.20.05

    GM

    ver

    97

    Davidsfonds 1927-1952

    88.20.09

    GM

    -

    102

    De Smedt Joannes Dionysius

    Bogaerts Jan

    88.21.04

    GM

    -

    105

    Petrus Gillisjans

    Gillisjans Marc

    88.21.17

    GM

    erf

    108

    50 jaar geleden spoorweg

    W.R.

    88.22.18

    GM

    -

    109

    Graven naar het verleden

    Carrière Peter

    88.23.03

    GM

    -

    119

    Tijdskalender een greep in de geschiedenis

    Bogaerts Jan

    89.25.10

    GM

    -

    128

    Nieuwjaar gifte

    V.H.E.

    89.28.01

    GM

    -

    135

    Opnieuw aan de slag

    Moerenhout R.

    92.29.02

    GM

    -

    136

    Heemkunde

    Moreau R.

    92.29.06

    GM

    -

    141

    Een oud verhaal

    92.29.24

    GM

    -

    144

    Uit de oude doos : inhuldiging A.Everaerts, burgemeester

    Cornelissen Julia

    92.29.33

    GM

    -

    152

    Soldaten van Napoleon 2

    Gillisjans Marc

    93.31.06

    GM

    -

    153

    Een pennentwist met historische gevolgen

    Moreau R.

    93.31.09

    GM

    -

    164

    Soldaten van Napoleon 3

    Coene Florent

    93.34.05

    GM

    gen

    175

    Familiekunde

    Jacobs Achiel

    94.36.13

    GM

    -

    180

    Geschiedenis van de gemeente

    Carrière Peter

    94.37.16

    GM

    -

    182

    Open monumentendag 1994 : het vervoer

    Jacobs Achiel

    94.37.23

    GM

    erf

    185

    Kerkschatten in onze parochies

    Van Hemeldonck E.

    94.38.13

    GM

    -

    195

    Soldaten van Napoleon 4

    Gillisjans Marc

    95.40.18

    GM

    -

    201

    Het vervoer door de tijden heen

    Jacobs Achiel

    95.41.13

    GM

    top

    202

    Toponomie Meise-Oppem-Rode

    Van Hemeldonck E.

    95.41.17

    GM

    taa

    204

    Knokke - Heist zomer 1995 Meiselied Jef Burm

    Cornelissen Julia

    95.41.25

    GM

    -

    205

    De musicerende mens

    Moerenhout Roger

    95.42.03

    GM

    top

    208

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 1

    Van Hemeldonck E.

    95.42.15

    GM

    gen

    214

    Oude Meisese geslachten : van den Brande

    Lindemans Leo

    96.43.11

    GM

    215

    Het vervoer door de tijden heen

    Jacobs Achiel

    96.43.17

    GM

    top

    219

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 2

    Van Hemeldonck E.

    96.43.25

    GM

    top

    223

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 3

    Van Hemeldonck E.

    96.44.17

    GM

    top

    230

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 4

    Van Hemeldonck E.

    96.45.23

    GM

    top

    237

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 5

    Van Hemeldonck E.

    96.46.28

    GM

    erf

    240

    Kerkschatten in onze parochies : Wol.Meu.Imde

    Van Hemeldonck E.

    96.46.45

    GM

    top

    247

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 6

    Van Hemeldonck E.

    97.47.25

    GM

    gen

    250

    Oude Meisese geslachten : de Hertoghe 2

    Lindemans Leo

    97.48.11

    GM

    top

    254

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 7

    Van Hemeldonck E.

    97.48.20

    GM

    -

    256

    Sprokkelingen

    Gillisjans Marc

    97.49.06

    GM

    top

    261

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 8

    Van Hemeldonck E.

    97.49.21

    GM

    top

    269

    Toponomie Meise-Oppem-Rode 9

    Van Hemeldonck E.

    97.50.31

    GM

    -

    272

    Enige notities over vorige stambomen

    Moerenhout Medard

    98.51.07

    GM

    gen

    273

    Oude Meisese geslachten : Van den Eede

    Lindemans Leo

    98.51.09

    GM

    top

    277

    Toponomie Meise-Oppem-Rode

    Van Hemeldonck E.

    98.51.17

    GM

    gen

    281

    Oude Meisese geslachten : van der Bruggen

    Lindemans Leo

    98.52.12

    GM

    top

    284

    Toponomie Meise-Oppem-Rode

    Van Hemeldonck E.

    98.52.19

    GM

    gen

    289

    Oude Meisese geslachten : Meyskens

    Lindemans Leo

    98.53.11

    GM

    top

    291

    Toponomie Meise-Oppem-Rode

    Van Hemeldonck E.

    98.53.23

    GM

    gen

    294

    Oude Meisese geslachten : van Mispelterre

    Lindemans Leo

    98.54.13

    GM

    gen

    298

    Oude Meisese geslachten : Van Rode

    Lindemans Leo

    99.55.11

    GM

    gen

    302

    Oude Meisese geslachten : Heynsman

    Lindemans Leo

    99.56.11

    GM

    -

    303

    Meise en de Brabantse omwenteling

    Coene Florent

    99.56.13

    GM

    gen

    308

    Oude Meisese geslachten : Machiels

    Lindemans Leo

    99.57.09

    GM

    gen

    317

    Oude Meisese geslachten : van der Linden

    Lindemans Leo

    00.59.11

    GM

    gen

    324

    Oude Meisese geslachten : Lauwers

    Lindemans Leo

    00.60.16

    GM

    -

    326

    Soldaten van Napoleon 5

    Gillisjans Marc

    00.60.25

    GM

    pol

    332

    De kiezerslijsten 1982 in fusie-Meise

    Van Hemeldonck Lucien

    00.61.19

    GM

    -

    333

    Soldaten van Napoleon 6

    Gillisjans Marc

    00.61.23

    GM

    gen

    335

    Genealogie : De Wachter

    Lindemans Leo

    00.62.09

    GM

    par

    337

    Kerkelijk leven in Meuzegem en Imde

    Verhasselt L.(+)

    00.62.15

    GM

    par

    344

    Kerkelijk leven in Meuzegem en Imde 2

    Verhasselt L.(+)

    01.63.19

    GM

    -

    351

    Nieuwenrode, gehucht van Meise

    Delestré August

    01.65.03

    GM

    -

    355

    Soldaten van Napoleon 7

    Gillisjans Marc

    01.65.22

    GM

    -

    356

    Zomertentoonstelling Waalre

    Van den Broeck Michel

    01.65.23

    GM

    gen

    362

    Stamboom familie Krokaert

    Internet

    01.66.13

    GM

    -

    368

    Paul De Ridder spreekt over Brussel

    Carrière Peter

    02.67.22

    GM

    -

    370

    Abdij van Grimbergen 1775(transacties met Meise)

    Boschmans Jos

    02.68.02

    GM

    top

    378

    Toponomie Meise-Oppem-Rode

    Jacobs Achiel

    02.69.21

    GM

    -

    380

    Leningsakte 1685

    Gillisjans Marc

    02.70.15

    GM

    top

    382

    Toponomie Karreel - Klipper

    Jacobs Achiel e.a.

    02.70.23

    GM

    top

    391

    Toponomie Meise-Oppem-Rode

    03.71.21

    GM

    -

    394

    Sprokkelingen

    Gillesjans Marc

    03.72.08

    GM

    gen

    395

    Afstammelingen van Petrus Lacost

    Moerrenhout Medard

    03.72.09

    GM

    top

    397

    Toponomie Meise-Oppem-Rode

    03.72.21

    GM

    -

    399

    Een fietstocht met hindernissen in oorlogstijd

    Van den Broeck Michel

    03.73.04

    GM

    taa

    429

    Bijnamen in de gemeente Meise van de 8 kerken

    De Cuyper Jef

    05.79.13

    08-02-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.392 (12) Drijtoren

    392(12) Drijtoren

    Kaart Dorpsraad nr. 9 De database van A.Bettesone vermeldt : In 1717 werd de historische hoeve van het domein “Drijtoren” gebouwd. Ze was eigendom van de heren van d’Hoogvorst van het Hof te Meysse. In 1881, bij de verkoop van het domein van Boechout aan keizerin Charlotte, verwisselde Leon d’Hoogvorst met goeddunken van zijn neef en eigenaar het kasteel enz. voor het recht van wonen en vruchtgebruik van de kasteelhoeve het domein Drijtoren. Later kocht Jan Van Gijsel het domein. Momenteel wordt het bewoond door zijn zoon baron Jean Paul Van Gijsel van Meise.

    05-02-2014 om 07:37 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 22/03-28/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 30/12-05/01 2014
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 06/07-12/07 2009
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!