Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • “Ik voelde dat er iets zat aan te komen”: dit is de man achter het succes en naast wie Mike De Decker wakker werd na dartsstunt
  • Jonge krijtkunstenaars versieren de stoepen in handelscentrum van Leopoldsburg
  • Gilles-Arnaud Bailly bereikt hoofdtabel op European Open in Antwerpen
  • “Hopelijk kunnen we het toernooi in België houden”: is dit de laatste keer European Open in Antwerpen?
  • Neel zorgt voor viergeslacht in Heusden-Zolder
  • 19 nieuwe kindergemeenteraadsleden leggen de eed af in Heers
  • Dieren en hun baasjes gaan op ontdekking in Kiewit
  • Gaslek in Tongeren bij aanleg van kabel
  • Rode kaart, verloren match én net-niet verkozen: Wellen-verdediger Art-Jan (24) beleeft pechweekend
  • “Ik heb nog nooit zo’n hard werkende trainer ontmoet”: Waarom Brian Riemer plots in beeld is als bondscoach van Denemarken
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rita
    blog.seniorennet.be/rita
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kleintje
    blog.seniorennet.be/kleintj
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    04-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grand dessert à l'orange

    Ingredienten: 8 à 10 pers.

    Bavarois:

    8 blaadjes gelatine
    5 sinaasappels
    2 eieren
    125 gram suiker
    2 dl yoghurt
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel Cointreau
    1/4 liter slagroom

    Saus:

    2,5 dl sinaasappelsap
    2 eetlepels citroensap
    5 eetlepels marmelade
    2 eetlepels Grand Marnier
    50 gram suiker

    Parfait:

    1 liter roomijs (vanille van colruyt)
    100 gram geraspte kokos
    7 eetlepels sinaasappelmarmelade

    Garnering:

    1/4 liter slagroom
    20 dunne chocolaatjes
    30 sinaasappelpartjes

    Bereiding:

    Bavarois:

    Week de gelatine in koud water.
    Pers de sinaasappels uit tot 2 dl sap.
    Verhit 3 eetlepels van het sap en los hier de goed uitgeknepen gelatine op.
    Roer de rest van het sap erdoor.
    Splits de eieren en klop de dooiers met 100 gram suiker dik.
    Roer de yoghurt erdoor, vervolgens het sinaasappelsap met de gelatine, het citroensap en de likeur.
    Klop de slagroom stijf en meng deze door het mengsel.
    Verdeel de bavarois over 9 met koud water omgespoelde vormpjes en laat het geheel in de koeling opstijven.

    Parfait:

    Laat het ijs enigszins zacht worden.
    Meng de geraspte kokos en de marmelade erdoor en laat het ijs in de vriezer opstijven.

    Saus:
    Verwarm het sinaasappelsap met het citroensap en de marmelade en los hier de suiker op.
    Voeg Grand Marniet toe en laat de saus weer afkoelen.

    PRESENTATIE:
    Maak op elk bord een spiegeltje van de saus en stort op elk bord een vormpje met de bavarois.
    Leg er een of twee bolletjes parfait bij met daarop 2 chocolaatjes.
    Spuit er een roset van de slagroom bij en leg er 3 partjes sinaasappel omheen

    Tip van de chef:

    Het lijkt of het veel werk is ..... en dat is het ook
    Maar het kan allemaal op voorhand klaargemaakt worden
    Het resultaat is subliem



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!