Ingredienten:
Gazpacho
- 1 komkommer - 1 rode paprika - 1 teentje knoflook - 1 ui - 1/2 kg tomaten - enkele blaadjes basilicum - ontpitte zwarte olijven
Gevulde tomaten:
- 4 trostomaten - 100 gr garnalen - 100 gr gerookte paling - Mayonaise om te binden
- 1 eierdooier - 1/2 dl olijfolie - scheut azijn - 1 kl. scherpe mosterd
Bereiding:
Schil de komkommer, snijd de rode paprika, deui, de knoflook en de tomaten in stukken Houd van elk wat appart om later wat als versiering te gebruiken in de soep - Pureer de groenten en giet door een zeef. Kruid met peper en zout en enkele druppels tabasco - Maak de mayonaise in een kom. Giet er geleidelijk de gazpacho over. Meng goed door elkaar . - Serveer de gazpacho met gebakken brood korstjes, basilicum en de apart gehouden groenten.
- Voor de gevulde tomaten:
ontvel de tomaten, snijd het kapje eraf en schep ze helemaal leeg. Vul met garnalen en stukjes gerookte paling Versier met een blaadje basilicum
|