Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Hasseltse veelpleger voor de 26ste keer veroordeeld: 14 maanden voor drugs en diefstal
  • Eendracht Aalst wil uitwijken naar stadion van Heusden-Zolder, maar... dat kan helemaal niet
  • Soap rond Eendracht Aalst duurt verder: club wil uitwijken naar stadion van Heusden-Zolder maar... dat kan helemaal niet
  • Primeur: drone filmt hoe twee leeuwen anderhalve kilometer zwemmen in rivier vol krokodillen
  • Op nieuwe website zie je eenvoudig waar de dichtste geldautomaat is
  • Kanaries naderen einde van oefenkamp onder stralende zon
  • BK rallycross is na ruim vier jaar terug op de Duivelsberg
  • Nicolas Rommens is klaar voor sportieve revanche met Zulte Waregem: “We moeten niets, maar willen vooral heel graag”
  • Zweedse politie pakt man en vrouw op met explosieven
  • Tongerse veelpleger riskeert tien maanden cel na diefstal Delvaux-portefeuille
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alois53
    blog.seniorennet.be/alois53
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brigitta_vanwassenhove
    blog.seniorennet.be/brigitt
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    30-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perentaart met walnoten

    Ingredienten:

    - 2 koffielepels citroensap ( vers of ui flesje
    - 1 rijpe peer
    - 150 gr. boter
    - 200 gr. bloemsuiker
    - 3 eieren
    - 1 koffielepel kaneel
    - 1 snuifje nootmuscaat
    - 300 gr. zelfrijzend bakmeel
    - 200 gr. walnoten
    - 50 gr. lichtbruine suiker
    - springvorm van 20 cm. en boter om in te vetten
    - evt. bakpapier

    Bereiding:

    Hak de peer in stukjes, besprenkel de stukjes met citroensap.
    Hak de noten in stukjes. Verwarm de oven op 180°. Vet de randen van de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.(liefst)
    Klop de enigzins zacht geworden boter en de bloemsuiker romig.
    Klop een voor een  de eieren erdoor.Voeg kaneel en nootmuscaat toe.
    ROER !!! er het meel, 2/3 van de noten en de hele peer door.
    Doe het beslag in de vorm, strooi er de rest van de noten en de lichtbruine suiker overheen. De suiker zal smelten en met de noten een krokante laag vormen , op een zachte fruitige taart.
    Bak de taart in 1 uur gaar, hij is gaar als een breinaald er schoon uitkomt.
    Leg er na 45 min. bakken alu. folie overheen als de bovenkant te donker wordt.

    Tip van de chef:

    Iedere haspengouwer weet dat de peren nu op zijn best zijn, en okkernoten zijn er nu ook al volop dus....... aan de slag zou ik zeggen



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!