Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Van een verrassing gesproken: Jhonatan Narváez countert aanvallen van Tadej Pogacar en sprint naar ritzege en eerste roze trui
  • Peter Maes na de promotie met Willem II: “Dit is het hoogtepunt van mijn carrière”
  • Dan toch weer Anderlecht? Paars-witte vrouwen worden alleen leider na late winning goal in topper tegen OHL
  • Marianne Vos heeft na waaierspektakel sterkste eindschot in Vuelta Femenina en pakt tweede ritzege, Demi Vollering behoudt leiderstrui
  • Zestien gewonden bij ongeval met minibusje van Brusselse politie, twee mensen zwaargewond
  • Honderden activisten van Extinction Rebellion blokkeren Brusselse Belliardstraat
  • Duits Europarlementslid mishandeld en ernstig gewond
  • Duits Europarlementslid mishandeld en ernstig gewond
  • Geschiedenis! Nele en Tine Gilis leiden België naar historische Europese squashtitel
  • VIDEO. Leandro Trossard is in bloedvorm: Rode Duivel schuift de 2-0 knap binnen, Arsenal houdt titelkansen gaaf na zege tegen Bournemouth
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nina
    blog.seniorennet.be/nina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    satoshi
    blog.seniorennet.be/satoshi
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    10-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosaardbeitjes met champagnesabayon

    Ingredienten: 4 à 6 personen

    3 dl Champagne of 10 halve eierschelpen
    70 g suiker of 5 halve eierschelpen
    5 eidooiers
    400 g bosaardbeien
    8 (12)zandkoekjes
    4 (6) wafels
    poedersuiker
    mintblaadjes

    Bereiding:

    De champagne, suiker en eidooiers au bain-marie opkloppen tot het bindt. (handwarmte)

    Koud kloppen.

    De bosaardbeitjes zandvrij maken.

    In het midden van vier borden een zandkoekje leggen, hier bosaardbeitjes op leggen, vervolgens weer een zandkoekje en dan de rest van de bosaardbeitjes op en rond het torentje leggen.

    De sabayon hierop scheppen.
    De wafels met poedersuiker bestuiven en bovenop leggen.
    Met een takje munt garneren

    Tip van de chef:

    Sabayon kan van bijna alle wijn (zoete) en bier geklopt worden
    Dit weekend heb ik er gemaakt van Duvel. Wat in honing gekarmeliseerde en met kaneelbestrooide appelstukjes op de bodem van een Duvel las, daarop een bolletje vannille of speculaasijs en daarop sabayon gieten en bestrooien met geraspte chocolade.
    Moet er nog zand zijn !!!!!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!