Ingredienten: 4 à 6 personen
3 dl Champagne of 10 halve eierschelpen 70 g suiker of 5 halve eierschelpen 5 eidooiers 400 g bosaardbeien 8 (12)zandkoekjes 4 (6) wafels poedersuiker mintblaadjes
Bereiding:
De champagne, suiker en eidooiers au bain-marie opkloppen tot het bindt. (handwarmte)
Koud kloppen.
De bosaardbeitjes zandvrij maken.
In het midden van vier borden een zandkoekje leggen, hier bosaardbeitjes op leggen, vervolgens weer een zandkoekje en dan de rest van de bosaardbeitjes op en rond het torentje leggen.
De sabayon hierop scheppen. De wafels met poedersuiker bestuiven en bovenop leggen. Met een takje munt garneren
Tip van de chef:
Sabayon kan van bijna alle wijn (zoete) en bier geklopt worden Dit weekend heb ik er gemaakt van Duvel. Wat in honing gekarmeliseerde en met kaneelbestrooide appelstukjes op de bodem van een Duvel las, daarop een bolletje vannille of speculaasijs en daarop sabayon gieten en bestrooien met geraspte chocolade. Moet er nog zand zijn !!!!!!
|