Benodigdheden voor 4 pers
4 x 140 g varkenshaasje opgekuist. 2 dl kalfsfond 3 raapjes 3 schorseneren 80 g knolselder 80 g vastkokende aardappel 80 g rijpe pompoen 2 walnoten 2 tamme kastanje 1 blad groene kool 60 g Griessuiker 2 dl balsamico azijn peper en zout boter
Bereiding:
De groenten; 2 raapjes, 1 schorseneer, de knolselder, aardappel en pompoen versnijden in blokjes en krokant garen in water met zout. De kastanjes en okkernoten pellen en in stukjes snijden. De groenten in wat boter aanbakken en mengen met de kastagnes en noten.De kalfsfond (of bruine varkensfond) opzetten met de overige gepelde raap. Goed kruiden en dan mixen als de raap gaar is. De raap gaat de saus een extra parfum en smaak geven en ook binden.Met een dl water en de griessuiker gaan we een licht gekleurde karamel maken en vervolgens blussen met de balsamico. We bekomen nu een heel donkere stroop. Laten afkoelen.Het vlees goed kruiden en in boter bakken tot de gewenste bakwijze. Even laten rusten. De pan kunnen we nog even blussen met raapsaus. Door een zeef gieten.De 2 schorseneren met een schaaf (mandoline) tot fijne bandjes snijden en in een frituur van 140?C afbakken. Goed drogen op keukenpapier en dan lichtjes zouten.Op de borden verdelen we de groenten, het vlees is 2 snijden en erop plaatsen en de saus er rond lepelen. Afwerken met de gefrituurde schorseneren en de stroop met balsamico
|