Ingredienten:
8 bosuitjes gemberwortel 3 tomaten 2 el Sherryazijn 2 tl sojasaus 3 el olie 1 el verse korianderblaadjes 400 g zalmfilet 2 tl sesamolie 1 el sesamzaad
Bereiding:
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm lang. Schil het schijfje gember en hak dit fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roer de azijn, 1 theelepel sojasaus en 3 eetlepels olie door de tomaatstukjes en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Roer de koriander erdoor. Verwarm de grill voor. Leg de zalmfilets in een lage schaal. Bestrijk ze met 1 theelepel sojasaus en de sesamolie. Strooi het sesamzaad erover. Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en rooster de zalm in ca. 4 minuten gaar. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekepan en bak de gember en bosuireepjes in ca. 2 minuten al omscheppend beetgaar. .Breng op smaak met peper en zout. .Schep de bosuireepjes op 4 warme bordjes. .Leg de zalmfilets erop en schep de vinaigrette ernaast in een vlugge draaiende beweging zodat het bord iets kunstig uitstraald
Tip van de chef:
Dit is eigenlijk veel simpeler dan het uit ziet Een klein broodje erbij en dit is een zeer feestelijk gerecht. WARME BORDEN GAAT ZEER MAKKELIJK. Op ieder bord een druppel (koffielepel) water doen en in de microgolf zetten. Een paar minuten op max. vermogen, en oppassen want ze zijn heet.
|