Ingrediënten - 4 stuks Zalmfilets à 70 gram - 2 l Visbouillon van blokje ofwel zelf gemaakt - 2 dl Room culinair - Citroensap - Zout en peper - Courgette (gele, julienne gesneden) - Courgette (groene, julienne gesneden) - Prei (wit, julienne gesneden) - 1 vel Bladerdeeg (10 x 10 cm) - Eigeel - Viseitjes (zwart en rood) - Bieslook
Voorbereiding:
Groente: · Snijd courgette (alleen de schil) en de prei julienne (circa 5 cm lengte en 2 mm dikte). · Was de groente en laat ze uitlekken. Bladerdeegvisjes: · Verwarm de oven voor op 200°C. · Rol het bladerdeeg uit tot 2 à3 mm dikte. · Knip of snijd een mal van de gewenste visvorm uit een stuk karton. · Neem een bakplaat en leg er een bakmatje of bakpapier op. · Leg de mal op het bladerdeeg en snijd het visje eruit. · Leg de visjes op de bakplaat en bestrijk ze twee keer met eigeel. Leg op de plaats van het oog een zwarte peperkorrel. · Als het eigeel bijna opgedroogd is, neem dan een cocktailprikker of achterkant van een mesje en teken de kieuwen, rugvin en staartvin erin. · Bak de visjes in circa 15 minuten goudbruin in de oven.
Bereidingswijze:
Saus: · Kook de visbouillon tot de helft in. Voeg de room toe en kook de bouillon nog eens tot tweederde in. Houd 4 dl (10 personen) apart en gebruik de rest voor het pocheren van de zalm. · Breng de saus met enige druppels citroensap, zout en peper op smaak. Let op met zout. De viseitjes die er straks bijkomen zijn erg zout. Vis: · Laat de stukjes zalm circa 10 minuten in de visbouillon garen. Groente: · Laat de groenten in een stoompan of stoommandje circa 5 stomen. Zorg dat ze nog knapperig zijn. Breng ze op smaak met zout en peper. Garnering: · Knip de bieslook fijn. Serveren: · Verdeel de groenten op de voorverwarmde borden en leg op elk bedje een zalmfilet. · Giet de warme saus erover heen en verdeel de viseitjes en de bieslook eroverheen. · Garneer met een bladerdeegvisje.
Tip van de chef:
Het inkoken van de bouillon is vooral nodig voor zelfgemaakte visfond. Bij bouillon van een blokje is dat niet zo echt nodig wan het hele geval zou te zouterig kunnen worden
|