Ingrediënten (6 pers.):
- Lange vingers - Saroma vanille of ananas (pudding poeder voor koude melk) - 1/2 l melk - 1/4 l slagroom - Blikje ananas (kleine schijven) - Abrikozen of ananas confituur - Likeur; ammaretto, cognac, whisky
Bereiding (50 minuten):
Avond van tevoren: De confituur mengen met een borrelglaasje water en evenveel likeur. In een platte schaal de langevingers met de suikerkant naar boven over de bodem verdelen. Het jam mengsel over de langevingers verdelen. In de koelkast bewaren. Dag van serveren: De saroma met de ½ l melk kloppen zoals op de verpakking staat beschreven. Dit netjes over de langevingers verdelen en glad strijken. Vervolgens 10 minuten laten opstijven in de koelkast. Slagroom met suiker kloppen (niet te stijf) en dit weer over de saroma pudding verdelen en glad strijken. Garneren met ananasschijfjes In de koelkast bewaren. Half uurtje voor serveren uit de koelkast halen
Tip van de chef:
Wanneer ge dit klaar maakt iedereen uit de buurt houden !!!! of anders is het al op eer ge aan tafel zijt Ik maak dit in plastiek ringetjes en gebruik het als onderdeel van een dessertje De hoeveelheid lange vingers en confituur varieert van schaal tot schaal natuurlijk en komt echt niet zo nou.
|