Benodigheden
- 1 kg rundstoofvlees in stukjes - fles rode wijn van goede kwaliteit - 500 g sjalotjes - 200 g champignons - busseltje platte peterselie - 1 eetlepel bloem - 1 koffielepel tomatenpuree - 4 sneetjes gerookt spek - 8 velletjes gekookte ravioli - 4 wortels - 4 slierten prei - boter - peper en zout
Bereiding
Smelt wat boter in een braadpan en bak het vlees, samen met het in reepjes gesneden spek, rondom bruin. Kruid met peper en zout, strooi er de bloem over en roer er de tomatenpuree door.
Voeg de schoongemaakt en in reepjes gesneden sjalot toe. Voeg in plakjes gesneden champignon toe en overgiet met voldoende wijn totdat het geheel juist bedekt is. Laat een aantal uurtjes zachtjes sudderen
Snijd de wortels in gelijke reepjes. Blancheer de prei. Maak 4 wortelpakketjes, bind ze samen met de prei en blancheer ze.
Schik op 4 warme borden 4 warme velletjes ravioli en schep er wat van het stoofvlees op. Dek af met een tweede vel ravioli en lepel nog wat van de saus rondom. Garneer met een bosje wortel en serveer.
Tip van de chef;
Lasagna vellen mag natuurlijk ook,wortelpaketjes zijn kleine frietjes (van de wortellen )tot busseltjes gebonden met een reepje preigroen en boven op het gerecht geplaatst.Ikzelf stoom ze altijd in mijn stoomkoker dan heb je zoiets meer controle op de gaarheid
|