Ingredienten :
16 slakken 8 scampi 10 champignons 1 sjalot een beetje kervel 1 dl. room een nootje boter peper en zout een weinig kippenpasta (piet Huyzentruyt) een beetje look bladerdeeg platte peterselie
Bereiding:
Van het bladerdeeg maakt men vier rechthoekige vormen van drie op tien centimeter. Deze vormen bestrijkt men met een weinig eigeel gemengd met een beetje koffie. Afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 18 minuten. Wanneer dit terug koud is snijdt men er het hoedje af. De slakken stooft men tezamen met het fijn gehakte sjalotje en het sap tot ongeveer een derde van het vocht verdampt is. Men voegt er de fijn gehakte look en de room aan toe en laat dit alles een weinig inkoken, afsmaken met peper en zout. Ondertussen bakt men de champignons in boter en kruiden met peper en zout. Dit voegt men bij de slakken en men laat dit alles nog eens doorkoken. Men hakt de gewassen kervel heel fijn. Op het laatste moment worden de gepelde scampis in wat boter gebakken gekruid met peper en zout en een beetje look. De gehakte kervel voegt men op het laatst aan de saus toe. Bediening Op een voorverwarmd bord plaatst men het onderste deel van de millefeuille in het midden van het bord, daar doet men de vier slakken met de saus op met de gebakken scampis een takje platte peterselie, en het dekseltje legt men er schuins op.
Tip van de chef:
Verse groene kruiden voegt men altijd op het laatste toe zo behoudt men de natuurlijke kleur en smaak.
|