Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Jonge krijtkunstenaars versieren de stoepen in handelscentrum van Leopoldsburg
  • Gilles-Arnaud Bailly bereikt hoofdtabel op European Open in Antwerpen
  • “Hopelijk kunnen we het toernooi in België houden”: is dit de laatste keer European Open in Antwerpen?
  • Neel zorgt voor viergeslacht in Heusden-Zolder
  • 19 nieuwe kindergemeenteraadsleden leggen de eed af in Heers
  • Dieren en hun baasjes gaan op ontdekking in Kiewit
  • Gaslek in Tongeren bij aanleg van kabel
  • Rode kaart, verloren match én net-niet verkozen: Wellen-verdediger Art-Jan (24) beleeft pechweekend
  • “Ik heb nog nooit zo’n hard werkende trainer ontmoet”: Waarom Brian Riemer plots in beeld is als bondscoach van Denemarken
  • Weduwnaar van postuum verkozen Lydia (75): “De burgemeester stond met tranen in de ogen op de overwinningsviering”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bomske
    blog.seniorennet.be/bomske
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spegelaereliliane
    blog.seniorennet.be/spegela
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    12-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met gerookte ham,emmenthaler en een dressing van mort subite geuze (slaatje)
    Ingredienten:

     100 gram fijngesneden ijsbergsla
    • 50 gram eikenbladsla
    • 50 gram krulandijvie
    • 100 gram kerstomaatjes
    • 200 gram magere gerookte ham
    • 150 gram Emmentaler kaas
    • vier eetlepels croutons
    • 1,5 dl Mort Subite geuze (flesje van 37,5 cl)
    • twee eetlepels fijngesneden zoetzure augurk
    • twee theelepels grove mosterd
    • vier eetlepels zonnebloemolie
    • peper uit de molen en zout naar smaak

    Bereiding:

    De sla goed wassen, laten uitlekken en in stukjes snijden en scheuren. De magere gerookte ham in reepjes snijden. In een mengkom een dressing maken van het bier, fijngesneden zoetzure augurk, grove mosterd en olie en al deze ingrediënten goed mengen. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. De sla verdelen over vier borden en hierop de reepjes magere gerookte ham, in blokjes gesneden Emmentaler of een andere zoetige kaas en croutons leggen. Vervolgens de dressing hierover verdelen. Garneren met de gehalveerde kerstomaatjes. Serveer hierbij ciabatta brood of warme toast en drink een goed gekoeld glas geuze van Mort Subite




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!