Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Middagje bibberen voor Carl Hoefkens: zijn toekomstige club NAC verspeelde bijna nog promotie ondanks 6-2-zege in heenmatch
  • Evenepoel heeft geen ambities in Dauphiné en toch verwachten tegenstanders hem voorin: “Remco doet mee voor het podium”
  • Wie is ‘Mellstroy’, de Wit-Russische streamer die zijn volgers geld beloofde om het veld van Wembley op te rennen?
  • Yellow Tigers na zege tegen Oekraïne met perfect rapport naar Final Four van de European Golden League
  • Kantine in lichterlaaie in Boxbergheide
  • “We hebben een echte regering nodig. Geen minikabinet. Geen experiment”
  • Spellenbeurs lokt meer dan duizend bezoekers naar Zolder: “Niet alleen voor nerds”
  • Nederlander maakt dodelijke val aan bekend uitzichtpunt in de Ardennen
  • KRC Genk blijft verweesd en zonder Europees ticket achter: “Dit was een seizoen om heel snel te vergeten”
  • Waarom Pleegzorg gericht op zoek gaat naar gezinnen in Kuringen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kilowatt
    blog.seniorennet.be/kilowat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    meike
    blog.seniorennet.be/meike
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    19-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartje van kreeft, spinazie en tomaat met truffel (Hoofdgerecht)

    Benodigheden:

    4 kreeften van 500 gram
    Bouqet garni (ui, wortel, prei, peterselie, laurier, peperkorrels)
    Zout
    Zwarte peper
    Citroen
    Tomatenpuree
    Platte peterselie
    Zwarte olijven 12
    Roma tomaten 12
    Aardappeltjes gekookt in schil
    Olijfolie extra vergine
    Aceto balsamico
    Truffelolie
    Boter
    2 metalen ( of plastic ) ringen van 8 cm doorsnede

    bereiding:

    In een grote kookpan water met het bouqet garni en wat zout en citroen aan de kook brengen.
    Als het water kookt de twee kreeften ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.
    Het kreeftenvlees uit de schaal halen en apart zetten.

    De spinazie van de nerf ontdoen en wassen, daarna in wat olie zachtjes bakken zonder te kleuren.
    De tomaten van hun zaad ontdoen en in gelijke blokjes snijden op smaak brengen met wat olijfolie, aceto balsamico en zout en zwarte peper.
    De olijven fijn hakken.
    De aardappel in schil koken, laten afkoelen en ook in kleine blokjes snijden net zoals de tomaat en op smaak brengen met wat olijf olie en zout en peper.
    De gehakte olijven door de tomaat mengen, idem met de gehakte peterselie.

    De kreeft even in wat olijfolie aanbakken.
    Nu in de ring op het bord een taartje opbouwen te beginnen met de spinazie, daarna de aardappel, tomaat en weer wat spinazie en dan uiteindelijk de kreeft.
    De saus er om heen en serveren.

    Kreeftensaus ( helder)

    De stukken karkas van de kreeft in olie aanfruiten met bouqet garni
    als alles begint te bruinen, de tomatenpuree toevoegen kort meebakken, en
    afblussen met een glas witte wijn, een 3 liter water toevoegen en de soep op een laag vuurtje laten trekken zoals bouillon.
    Als de saus voor de helft verdampt (ingekookt ) is door een fijne zeef passeren en verder indampen tot er 1/2 liter overblijft, dit met wat aardappelmeel licht binden.

    De saus op smaak brengen en voorzien van de gehakte truffel afmonteren met een paar
    druppels truffelolie en boter.


    Tip van de chef:

    kreeftenbouillon kan ook kant en klaar gekocht worden (Lacroix)




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!