Benodigdheden: (16 personen)
- 5 kg mosselen - 5 uien - 5 witte selderstengels - tijm en laurier - witte wijn - 3 liter gevogelteconsommé - 4 uien - 4 takken witte selder - 2 grote preien (of 4 kleine) - 16 stronken witloof - 16 gamba's - 8 sneden Gandaham
Bereiding:
De mosselen grondig schoonmaken en laten garen samen met de uien, de selder, tijm en laurier. Eventueel een weinig wijn toevoegen. De mosselen uit hun schelp halen en bewaren in een weinig kookvocht. De rest van het kookvocht door een fijne zeef gieten. De uien, de selder, de preien en het witloof in een fijne brunoise versnijden. De helft van de witloofbrunoise afzonderlijk licht bruin laten karamelliseren en apart houden voor garnituur. De helft van de Gandaham in een fijne julienne versnijden en licht krokant bakken in olijfolie. De gebakken Gandaham onder het gebakken witloof mengen. De rest van de groenten gedurende 5 minuten laten uitzweten in olijfolie. De groentjes bevochtigen met de gevogelteconsommé en het mosselvocht (zonder bezinksel). Kruiden met peper en zout. Spiesjes maken mosseltjes, Gandaham en een gamba. In het midden van een diep bord een torentje maken het witloofmengsel. Hierop het spiesje leggen (of steken). De soep, met de mosselen, er rond gieten.
|