Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Polsstokspringer die met geslachtsdeel bleef haken aan dwarslat heeft aanbieding van pornosite op zak
  • Greet Minnen makkelijk voorbij voormalig US Open-winnares Sloane Stephens in eerste ronde WTA Toronto
  • Oumi Evenepoel moet afscheid nemen van grootvader: “Vaak komen geluk en verdriet hand in hand...”
  • Oekraïense aanvallen op Koersk blijven aanhouden: “Rusland controleert grens niet”
  • Dode bij instorting hotel in Moezelstreek in Duitsland, verschillende mensen nog onder het puin
  • Nieuw hoofdstuk in heisa rond verbannen olympische zwemster, die zelf reageert: “Ik laat me niet beïnvloeden door leugens”
  • Brusselse wetgeving over Airbnb-verblijven aangevochten voor Grondwettelijk Hof
  • Doorbraak in tandzorg: voor het eerst voert robot-tandarts volledig zelfstandig ingreep uit
  • Mama van Zoé (21), die stierf bij motorongeval: “Ze wuifde nog naar opa en oma. Haar eerste en laatste tochtje”
  • Te snel groeiende hersenen kunnen leiden tot verstandelijke beperkingen of autisme
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pwmuziek
    blog.seniorennet.be/pwmuzie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kampeerauto2
    blog.seniorennet.be/kampeer
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    27-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep met mosseltjes en gandaham (soep)

    Benodigdheden:  (16 personen)

    - 5 kg mosselen
    - 5 uien
    - 5 witte selderstengels
    - tijm en laurier
    - witte wijn
    - 3 liter gevogelteconsommé
    - 4 uien
    - 4 takken witte selder
    - 2 grote preien (of 4 kleine)
    - 16 stronken witloof
    - 16 gamba's
    - 8 sneden Gandaham


    Bereiding:

    De mosselen grondig schoonmaken en laten garen samen met de uien, de selder, tijm en laurier. Eventueel een weinig wijn toevoegen. De mosselen uit hun schelp halen en bewaren in een weinig kookvocht.
    De rest van het kookvocht door een fijne zeef gieten.
    De uien, de selder, de preien en het witloof in een fijne brunoise versnijden. De helft van de witloofbrunoise afzonderlijk licht bruin laten karamelliseren en apart houden voor garnituur.
    De helft van de Gandaham in een fijne julienne versnijden en licht krokant bakken in olijfolie.
    De gebakken Gandaham onder het gebakken witloof mengen.
    De rest van de groenten gedurende 5 minuten laten uitzweten in olijfolie.
    De groentjes bevochtigen met de gevogelteconsommé en het mosselvocht (zonder bezinksel).
    Kruiden met peper en zout.
    Spiesjes maken mosseltjes, Gandaham en een gamba.
    In het midden van een diep bord een torentje maken het witloofmengsel.
    Hierop het spiesje leggen (of steken). De soep, met de mosselen, er rond gieten.
     
     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!