Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Verkeershinder op E314 in Zolder door brandend voertuig
  • N-VA Lommel trekt met 20 nieuwe gezichten naar kiezer, schepen Bosmans haakt af
  • “Toen ze in slaap was gevallen, kroop hij bij haar”: man (39) randt tot driemaal toe de jongere zus van zijn vriendin aan
  • De mooie zomer is nog niet voorbij: volgende week temperaturen tot 25 graden
  • Tessa Wullaert meteen vol in de schijnwerpers: Red Flames-icoon showt opvallend nieuw shirt van Inter
  • Jongste is 18, oudste is 73: Voluit Beringen heeft lijst klaar voor verkiezingen
  • Arsenal legt uit waarom het voor het eerst in 38 jaar niet in het rood-wit mag spelen in de derby tegen Tottenham
  • N-VA Kinrooi vindt toch nog 13de kandidaat voor gemeenteraadsverkiezingen
  • Club Brugge verkocht al 16.500 abonnementen voor Champions League, vrije verkoop gaat vrijdag van start
  • GEMEENTERAAD. Kinrooi gaat conciërgegebouw Villa Pax via makelaar verkopen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfie
    blog.seniorennet.be/alfie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maroeska1951
    blog.seniorennet.be/maroesk
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    01-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje gevuld met kalkoenmousseline een perigoudinesausje en wokgroentjes(hoofdgerecht)

    Ingredienten:

    Vlees
    120g varkensfilet per persoon; 30g kalkoenfilet per persoon; 3 à 4 eiwitten per 1kg kalkoenfilet; 2 à 3dl verse room per 1kg kalkoenfilet; peper en zout; truffelolie; boter; varkensbuikvlies.
    Saus voor 12 à 15 personen (= 1liter)
    150g sjalotten; 150g champignons; 1/2l rode wijn; 1 l demiglace saus; cognac; boter; peper en zout; tijm en laurier; garnituur: 200g champignons; rode porto; peper en zout
    groentjes en kroketten
    Chinese wokolie of olijfolie; worteltjes; knolselder; gourgetten; bloemkool- en broccoliroosjes(5 à 7 stuks per persoon).

    Bereiding:

    Het vlees
    De farce (mousseline) bereiden :
    De kalkoenfilet ontvliezen en ontvetten, in stukjes snijden en kruiden met peper en zout.
    Het vlees door een vleesmolen met fijne gaatjes passeren (of eventueel door een cutter).
    Daarna goed mengen met het eiwit (met de Kenwood).
    Dit alles een poosje in de koelkast laten rusten (1uur).
    Daarna terug mengen met de room en een weinig truffelolie (Kenwood).
    Afsmaken door een weinig farce af te zakken.
    De gekuiste varkenshaasjes in de lengte 3/4 doorsnijden, elk bekomen deel nogmaals 3/4 in snijden. Kruiden met peper en zout.
    De farce erop en terug dichtplooien, in wat varkensvlies rollen en afkleuren in boter.
    Indien nodig afbakken in een oven van ongeveer 180°C gedurende 15 à 20 minuten.
    De Saus
    De sjalotten en champignons reinigen en in niet te grote stukken snijden.
    Aanstoven in boter, blussen met rode wijn, een weinig laten inkoken, de demiglace aantoevoegen en kruiden en op een zacht vuurtje laten trekken.
    Daarna door een zeef steken, eventueel binden met maïzena en afsmaken.
    Bij gebruik afwerken met boter.
    Garnituur: Hoedjes van champignons bruin bakken in boter, kruiden met peper en zout en geflambeerd met rode porto.
    De Kroketten
    De aardappelen schillen, wassen, afkoken in gezouten water, afgieten, laten drogen (bloemen), door een passe-vitte steken, afsmakenmet peper en zout en nootmuskaat en wat boter, eventueel een eigeel met wat room.
    Rollen afkoelen en wat bestrooien met bloem, door eiwit en in de chapelure.
    Afbakken in frituur bij 180°C.
    Eventueel bij de puree fijne reepjes ham en fijn gesneden bieslook aan toevoegen.
    De groentjes (ongeveer 120g per persoon)
    Alle groentjes wassen en schoonmaken.
    Bloemkool en broccoli in roosjes verdelen.
    Wortelen, knolselder en courgetten in staafjes van 1/2 cm op 3 cm.
    Alle groenten apart beetgaar koken in gezouten water en direkt afkoelen in ijswater. (knolselder koken met een weinig kurkuma).
    Alle groenten mengen met gesmolten boter en afsmaken met zout en peper. (Voorzichtig mengen dat alles op zijn geheel blijft).
    Voor gebruik opwarmen in de wok.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!