Ingrediënten: 2 personen
- 12 scampi's - 2 mooie tournedos - tagliatelli voor 2 pers. - 1 doosje Boursin - 3 teentjes look - 1/2 liter room - peper en zout - 10 cc Ricard of pernod - 1 koffielepel currypoeder - olijfolie
Bereiding:
Pel de scampi's en dep ze af met keukenpapieren verwijder het darmkanaal
Bak de scampi's een dertigtal seconden in de hete olijfolie en voeg onmiddellijk de room toe.
Na een 2-tal minuutjes voeg je de curry, de zeer fijn gesneden teentjes look en de Ricard toe.
Laten sudderen tot de room 2/3 ingekookt is.
Schroei de tournedos dicht en laat deze "a point" bakken, breng op smaak met het zout en de peper.
Laat de boursin smelten
Kook de tagliatelli bijtgaar en vermeng deze met de gesmolten Boursin.
Schik op 2 voorverwarmde borden de tagliatelli als een nestje. Leg er dan de tournedos bovenop. Bovenop de tournedos schik je 6 scampi's vergezeld van enkele soeplepels van de Ricard-roomsaus van de scampi's.
|