Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Vlaamse Waterweg krijgt opdracht om site Sappi aan te kopen
  • Bokser geeft overvallers Hasseltse krantenwinkel ongezien pak rammel in gevangenis
  • Waarom Yannick Noben zijn job in het leger zal moeten opgeven voor een leven als comedian: “Het is hallucinant”
  • Real-coach Ancelotti zet Courtois terug op de bank in halve finale Champions League: “Tijd nodig om beste niveau te halen”
  • Man vermoordt zieke echtgenote omdat hij medische kosten niet kan betalen
  • Stormy Daniels moet vandaag getuigen tegen Donald Trump in zwijggeldproces
  • Koersel en Kadijk kennen hun straf na omkoopschandaal in vierde provinciale: “Stresserende weken”
  • Kim Meylemans en vriendin Nicole verloven zich in Brazilië: “De rest van ons leven samen zeilen”
  • Zware aderlating voor Anderlecht in volle titelstrijd: Jan Vertonghen mist clashes met Genk en Club Brugge
  • Kim Meylemans en vriendin Nicole verloven zich in Brazilië: “De rest van ons leven samen zeilen”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    freddy11wandelt
    blog.seniorennet.be/freddy1
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spriet
    blog.seniorennet.be/spriet
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    01-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi in ricardroom met rundstournedos op een bedje van gesmolten boursin (hoofdgerecht)

    Ingrediënten: 2 personen

    - 12 scampi's
    - 2 mooie tournedos
    - tagliatelli voor 2 pers.
    - 1 doosje Boursin
    - 3 teentjes look
    - 1/2 liter room
    - peper en zout
    - 10 cc Ricard of pernod
    - 1 koffielepel currypoeder
    - olijfolie


    Bereiding:

    Pel de scampi's en dep ze af met keukenpapieren verwijder het darmkanaal


    Bak de scampi's een dertigtal seconden in de hete olijfolie en voeg onmiddellijk de room toe.


    Na een 2-tal minuutjes voeg je de curry, de zeer fijn gesneden teentjes look en de Ricard toe.


    Laten sudderen tot de room 2/3 ingekookt is.


    Schroei de tournedos dicht en laat deze "a point" bakken, breng op smaak met het zout en de peper.

    Laat de boursin smelten


    Kook de tagliatelli bijtgaar en vermeng deze met de gesmolten Boursin.


    Schik op 2 voorverwarmde borden de tagliatelli als een nestje. Leg er dan de tournedos bovenop. Bovenop de tournedos schik je 6 scampi's vergezeld van enkele soeplepels van de Ricard-roomsaus van de scampi's.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!