|
Ingredienten:
4 tournedos 200g parfait van eendenlever, 1 dl. rode porto, 1/2 kl.vleesextract, 1,5 dl.room, 2 eetl.olijfolie met truffel(al tartufo bianco) peper en zout
voorbereiding (15 min....mag enkele uren vooraf)
Verhit de olijfolie in een braadpan en schroei de tournedos aan beide zijden dicht(1 min.aan elke kant).Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel(geen vetstof nodig).Snij 2 sneden van de parfait van eendenlever(+-1cm.dik)en snij diagonaal nog een keer door zodat u driehoekjes bekomt. bereidingswijze (5 min.+10 min.in de oven)
Schuif de schotel met de tournedos in de voorverwarmde oven(225°c)en laat 10 à 12 min.braden.Intussen bereid u de saus:giet 1 dl.rode porto in de pan en schraap de braadresten goed los.Voeg nog 1,5 dl.water en het vleesextract toe.Giet er ook 1,5 dl.room bij en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.Haal de ovenschotel uit de oven en kruid het vlees met peper en zout. serveertips
Schik een tournedos op elk bord en leg er eendriehoekje eendenparfait op.Serveer onmiddelijk met de saus en geef er hertoginnenaardappelen bij en gestoofd witloof(licht gekarameliseerd met wat suiker).Om de parfait gemakkelijk te snijden houdt u het mes(met breed limmet)even in heet water waarna u het goed afdroogt. Parfait is zo een blokje eendenlever van de suppermarkt
|