Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (553)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intiem alfabet

    De U van?

    Uw mooiste kant

    Daarvoor zet ik mijn joker in . Mezelf bewieroken dat vind ik wat bizar, anderen zullen wel oordelen wat ze al dan niet goed aan me vinden.
    Ik ben geen ijdeltuit en nu ik de 67 voorbij ben, zit een strak lichaam  er ook niet meer in.
    Waar ligt dan mijn mooiste kant?
    Ik denk dat dit mijn realiteitsbesef is! Iedereen is voor mij gelijk. Het doet er niet toe tot welke rang je denkt te behoren, ik probeer iedereen op dezelfde manier te behandelen. Iemand die zich beter of hoger acht dan een ander, daar keert mijn maag van om want wie je ook bent, iedereen eindigt op dezelfde manier door te sterven en tot stof te vergaan…En heb je het al wat beter dan een ander, prijs jezelf gelukkig maar loop niet naast je schoenen! Dat is mijn levensfilosofie, zo heb ik het ook van thuis meegekregen.

    Even een paar experimentjes met foto's uit de tuin..







    02-08-2012 om 03:27 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn thuis is waar mijn stella staat....

    Neen, je moet nu niet denken dat ik hier reclame zal maken voor ... ik ben geen drinker en als ik mij toch bezondig dan aan "een geuze met" haha! Maar dat was de gedachte die deze morgen door mijn hoofd schoot toen ik wakker werd uit mijn droom. De menselijke geest is ondoorgrondelijk daarom zoek ik ook niet meer naar een waarom van mijn gedachten...Dit om te zeggen dat ik vanmorgen wakker werd met een nostalgisch gevoel, ik had van mijn thuis gedroomd. Nogmaals , vraag niet naar het waarom..

    Die thuis was niet de liefelijke plek waar we sinds 1983 wonen, neen ik heb vannacht gedoold door dat ene dopje in het hart van West Vlaanderen waar ik opgroeide  en heerlijke kinderjaren beleefde . Als ik die vergelijk met de cyberwereld van de hedendaagse kinderen.. dan missen die veel, heel veel.
    Mijn dorp,... met de uitgestrekte tarwe velden die zachtjes deinden op een zomerse bries naast de aardappelvelden waar boerengezinnen dagen lang van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op ambachtelijke wijze de aardappelen rooiden.... Die groene weiden omzoomd door stoere grillige wilgen waaronder 's zomers de zwarte -en bruingevlekte koeien schuilden of loeiend wachtten om gemolken te worden.... En dan die kleine kapelletjes ze stonden als het ware geschilderd tussen die velden en weiden en hun deur stond altijd open voor de devote passant. Dat waren de beelden die in mijn droom passeerden .
    Wat ik nog zag?
    De boomgaard naast ons huis en die kersenboom waar ik zo dikwijls met een boek op één van zijn takken wegdroomde in de wereld van Winnetoe, Arendsoog en Witte Veder of de streken van  Pietje Bell. Ik zag me schudden aan de haag om in de meimaand meikevers te vangen en er uren mee te spelen! Ik zag me ook rijden op mijn oude versleten en door mijn zus afgedankte fiets langs draaiende, kronkelende, verharde maar verlaten wegen naar het dorp met zijn kleine kerk en het dorpsplein waar de jaarlijkse kermis gevierd  plaatsvond of naar school langs de Mandel die zich rustig kabbelend tussen het groen  slingerde.. Mijn lager school, een grote school voor die tijd want de zustertjes leverden goed werk, zei men , ze lag deftig naast de jongensschool, een dikke hoge muur scheidde ons van mekaar.
    En dan zie ik ook vanuit mijn slaapkamervenster die vele boerderijen rondom ons waar ik samen met andere buurtjongens zo vaak gespeeld heb, waar de kippen nog vrolijk kakelend over het erf liepen waar de geur van aalt en gier je tegemoet kwam omdat die bewaard werd in grote betonnen putten om uitgevoerd te worden op de akkers, waar de schuren vol staken met aardappelen en stro nadat het door de boerenzonen dagenlang met de vlegel bewerkt was om het graan eruit te kloppen. Uren heb ik staan kijken en luisteren naar het onveranderd ritme van hun geklop in de stille hoop dat er ooit eens eentje uit de cadens zou geraken, haha . En dan zie ik mij lopen achter een wiel van de fiets  dat ontdaan was van de banden en zich zo leende om met een ijzeren staaf voortgeduwd te worden of ik ben aan het knikkeren op de aarden weg waar we gemakkelijk een putje in konden maken om een " hole" te vormen of ik rende op de stoppelvelden om die " draak" - beter gekend als vlieger - de lucht in te krijgen. En als het te warm was dan zaten we onder de wilgenbomen te sabberen op een zure rabarbersteel of " schuimke trek" te doen uit een metalen drinkbus die gevuld was met water en een stuk zoetigheid ik weet de naam niet meer. We deden een stuk van een soort dropstaaf in de drinkbus , je moest dat goedje dan stevig schudden en dan het schuim optrekken... Heerlijk ...Of we lagen te knabbelen op kalisse ( zoethout) tot we enkel nog wat vezels over hielden... En dan die simpele huizen met een pomp vooraan waar de mannen water haalden om zich te scheren of de vrouwen om de was te doen.  Zo kan ik nog uren doorgaan want zo herinner ik mijn dorp dat intussen ook veel van zijn landelijkheid verloren heeft .Wat een heerlijke tijd.
    En in dat dorp heb ik vannacht even rondgedwaald niet het veranderde  dorp dat het nu geworden is en waar ik stilaan in verloren loop...Pure nostalgie of zoals Wim Sonneveld zingt:" Dat dorp van toen, het is voorbij; dit is al wat er bleef voor mij: een ansicht en herinneringen…"

    Hoe graag ik hier ook woon in ons Voorkempisch dorpje aan de rand van het bos waar nog rust en stilte heerst, waar de buitenlucht nog zuiver aanvoelt, ik denk niet dat ik ooit die gebondenheid ermee zal voelen als met dat dorp met zijn weiden als wiegende zeeën, het dorp waar ik geboren ben.....Ik word er even poëtisch van..

    Waar is mijn dorp gebleven?

     Er is een plaats in België
    een plek in herinneringen zo wondermooi
    waar ik als kind ben geboren
    een plaats die ik nooit vergeten zal

     Maar
    Waar is mijn dorp gebleven?
    Mijn lief, landelijk dorp
    verdwenen in stenen?

    Waar ben je gebleven
    met jouw velden en weiden en aarden wegen,
    Ben je ook in de vooruitgang voorgoed verdwenen?
    Of ben ik niet jou maar jij mij verloren,
    stilstaand uit mijn zicht verdwenen,
    gebleven in het verleden
    verankerd in mijn herinneringen?

    31-07-2012 om 08:44 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen in huis of in de tuin?
    Dat heb ik gelezen en moet de maker van dit gedicht gelijk geven



    30-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (4)
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo van die dagen..

    Ken je dat ook die momenten waarop je volop inspiratie zit en het ene logje na het andere uit je klavier vloeit? Momenteel zit ik in zo’n flow, een woord, een gedachte, een lied of een droom… ze geven allemaal stof om een paar bedenkingen neer te tikken . Raar, op andere momenten zit ik hier te zwoegen om toch maar iets op mijn blog te krijgen.. Ik weet het, niets moet en alles mag maar ’s avonds kriebelt het meestal om iets voor de volgende dag te bedenken en als de “muze” mij in de steek laat dan is er nog altijd Google met weetjes of grapjes…Ik denk, neen ik ben het zeker dat het mooie weer er voor iets tussen zit en ook de tijd…
    Momenteel is het hier nog steeds rustig waarmee ik bedoel dat er geen kleinkinderen elke minuut opeisen. We genieten ervan om vrienden uit te nodigen of even naar de zee te trekken of gewoon te luieren op het terras…Zalig toch die “ krediettijd” die je krijgt eens trammetje 65 voorbij is! Hoewel… dat is ook niet iedereen gegund!
    Maar weet je, ik vertel jullie een geheim…ik verdenk er mijzelf van de nodige energie opgedaan te hebben de voorbije weken bij het zien van zoveel testosteron op de fiets. Heb je ze ook zien blinken op hun stralende tweewielers de helden van de tour? Ik weet het , het was na de eerste week met zijn vele “tuimelpertes “ een uitgemaakte zaak door het overwicht van team Sky. Gelukkig hadden we nog onze Jurgen om ons blazoen op te poetsen. Maar die afgetrainde adonissen die elke dag hun “ zuurverdiende” boterham moesten eer aan doen…dat heeft toch iets, je zou voor minder in een zwart gat vallen!!
    Wat nu de volgende weken als het weer tegenzit en het oog toch wat wil? Dan hebben we toch de olympische spelen. Hebben jullie de openingsshow gezien? Fantastisch, groots en het doet toch wat met een mens!
    Vanaf vandaag gaan we er voor, ik lik nu weer al mijn vingers af voor de vele disciplines waar onze Belgen een poging doen om aan de verwachtingen te beantwoorden…Zeg nu zelf , je moet al een heel slechte en luie sportmens zijn om niet te kunnen genieten van het zweet van een ander!!




    28-07-2012 om 01:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als haringen in een ton!

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt met altijd files tegen...

    Ik ben zeker geen strandligger, maar ik kan er wel genieten om zo wat aa
    n de kust of op het strand rond te slenteren. Daarom vertrokken we woensdag met de auto naar de zee!! Zo te zien waren er nog met die gedachte wakker geworden want we hoorden dat het aanschuiven was op de E40 daarom namen we de expresweg toen we de Kennedy tunnel uitkwamen. Blijkbaar waren er nog met dat lumineus idee want we deden er toch nog ruim 2u ½ over om op de bestemming bij de vrienden te komen..
    Eten was ook al niet simpel want het zat gewoonweg overal stampvol maar met wat geduld lukte het toch en dan maar met de kusttram naar Blankenberge.. Wat een volk, een massa gewoon amai en dat deed me direct  denken aan haringen in een ton! Vandaar mijn titel...





    Bij die massa gaan liggen? Neen, bedankt daar hadden we toch geen zin in en besloten gewoon te wandelen op de dijk en te “genieten “ van al dat verbrand en roodgebakken vlees op het strand.
    Na een tijdje kriebelde het toch en besloten we om de waterlijn eens af te wandelen en zo via de dijk weer te komen. Dus schoenen uit en mijn halfbedde ook zijn kousen, want dat is geen zicht om op uw kousen op het strand te lopen hé. En lopen deden we inderdaad want die hitte aan de voetzolen was niet te houden…
    We waren nog  maar juist aan het water aangekomen of daar liep al een cameraman van VTM rond om de drukte te filmen maar we hadden zo  onze bedenking dat het eerder om die blonde strandredster ging dan om de massa volk want volgens ons kreeg hij zijn camera maar niet gefocust op de zee en de massa  …
    Het water voelde lekker lauw aan en het zand schuurde heerlijk het zweet van tussen de tenen. We hadden nog uren kunnen rondlopen maar moesten natuurlijk ook terug en de dosis jodium had onze inwendige mens geprikkeld …
    Ergens in de schaduw van een overdekt terrasje genoten we van wat een “ warme” wafel moest zijn. Van ons vieren was er maar ene die daarvan overtuigd was. Gelukkig deed de koffie of thee wel zijn naam eer aan.  ..Ach ja, door die eerste zomerwarmte  moeten de jobstudentjes nog wat roderen zeker?

    Na een ontspannen namiddag hielden we het voor gezien en trokken we terug naar af ..bij de vrienden. We hebben ons pas na 11 u ’s avonds terug de baan op gewaagd en kwamen uiteindelijk rond 00u 40 thuis.. geen traffic, gewoon rustig verkeer…

    27-07-2012 om 00:52 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerken , kapellen en kathedralen...
    Het is weer de periode van het jaar waarop er volop gereisd wordt. De ene kiest voor zon en warmte, de andere voor een citytrip en nog een derde voor een rondreis naar musea, kerken en kathedralen. Bij dat laatste wil ik even stilstaan.
    Iedereen zal op reis al wel eens kerken of kapelletjes of kathedralen bezocht hebben. Ik vraag me echter af of we die bezoekjes afleggen voor het geloof of om aan godsdiensttoerisme te doen?

    Jaren geleden, bij een bezoek aan Parijs, hadden ze gezegd dat er zeker twee grote kerken op de lijst moesten staan nl, de “Notre Dame” en de “Sacré Coeur” . Die hebben we dan ook bezocht.

    Het plein voor de Notre Dame zag zwart van het volk en je moest in een rij gaan staan en een lange tijd aanschuiven om naar binnen te kunnen. Bij de ingang hing een bord dat het verboden was foto’s te nemen, verboden te eten, verboden te drinken, verboden radio’s aan te zetten en nog een paar zaken die helemaal niet bij de stilte van het bidden hoorden.
    Toen we binnen waren, stond er in de middengang een massa volk te drummen om een zicht te krijgen op een eucharistieviering die tot onze grote verbazing juist bezig was. De massa verplaatste zich dan maar naar de zijbeuken van de kerk en op het ritme van duizend slenterende voeten liepen we mee voorbij de Heiligen die ons sereen en sommigen vragend bleven aankijken. Het was  een hele kunst om uit de rij te ontsnappen om een kaars aan te steken omdat we het zo beloofd hadden aan het thuisfront.  De heiligen of Onze Lieve Vrouw en onze Lieve Heer keken al lang niet meer op van de drukte aan hun sokkel en zullen het al moeilijk genoeg gehad hebben om te zien wie nu wel of niet betaalde om een kaars aan te steken.
    Ik had toch een bedenkingen bij de levensduur van die " noveenkaarsen" als ik zag dat er plaats te weinig was om de honderden kaarsen te plaatsen. Volgens mij moeten sommigen gedoofd worden om ’s anderdaags plaats te maken voor de volgende meute die hier binnenstroomt.

    Soit, of het nu de “Notre Dame” , “ de Sacré Coeur” of een andere kathedraal is, het fenomeen is overal hetzelfde, je kan er de echte gelovigen zo uithalen, hoewel sommige gelovigen zich ook wel  bezondigen aan het nemen van een foto al is het verboden ... Natuurlijk moet er een foto genomen worden om in onze moderne maatschappij een bewijs te kunnen voorleggen aan de thuisblijvers dat we wel ter plaatste zijn geweest.
    In aparte zijbeuken kan je meestal wel even plaats nemen om je te richten tot de Heilige die er waakt terwijl de massa verder stroomt, halsreikend kijkend naar de middenbeuk waar soms een mis te volgen is alsof het een uitstervend ras is.
    Maar je kan ook ontsnappen en even plaats nemen op één van de houten banken waar je zowel kan zitten als knielen hoewel .. als ik het zo bedenk lijkt dat knielen wel uit de mode . Natuurlijk zijn er altijd een paar die de traditie in ere houden en hun knieën pijnigen op een harde houten bank. En af en toe zie je nog eens een echte gelovige steunend met de armen op het bovenste deel van een stoel of bank , de handen samengevouwen rond de bolletjes van een paternoster die de verbinding maken naar een mooi kruisje. Ja, dat zijn de echte gelovigen die zich niets aantrekken van het voorbijtrekkende godsdiensttoerisme en die stil of fluisterend een gesprek hebben met de Heilige die hier waakzaam zijn Heilig hart toont.

    Maar eerlijk... ik ben het niet meer gewoon om een kerk te betreden. Als ik dan zie dat kerken en zo nog steeds trekpleisters zijn dan stel ik mij de vraag van waar die bezoekers nu komen? Als je naar de taal luistert dan kan je vaak veel ontdekken.
    Bij ons bezoek in Parijs viel het op dat Spaans vaak een veel gehoorde taal was maar ook Italianen en Filipijnen maakten deel uit van de biddende gelovigen. Er kwam zoveel volk langs dat we zelfs onze buren zouden mislopen indien ze daar aanwezig waren. Ja, sinds ze daar in 1163 de eerste steen van Notre Dame hebben gelegd, is er blijkbaar al heel wat veranderd en maakt het toerisme nu deel uit van deze plaats.

    Waarschijnlijk zullen sommigen meer weten over het boek dat Victor Hugo schreef in 1831 over de “Klokkenluider van Notre Dame” dan over de relikwieën van Christus die daar bewaard zijn zoals de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waar hij mee gekruisigd werd.
    En vooraleer je de “Sacré Coeur” binnenstapt, heb je eerst 237 treden achter de rug ....Als dat al geen godsdienstige inspanning is...

    Omdat fotograferen  ook hier verboden is, is het wellicht daarom dat buiten de camera's haast buiten adem zijn van het flitsen van de maagdelijke witte gevel want iedereen wil een souvenir mee naar huis zonder echt te weten dat de bouw van dit mooie monumentale gebouw werd gestart naar aanleiding van de 58.000 doden die vielen tijdens de Frans –Duitse oorlog (1870-1871).
    Ja, de bouw duurde tot 1914 en dan was het potverdikke terug oorlog ppfff!
    Dat was even een stukje geschiedenis ter zijde!!

    Wat opvalt is dat vaak naast die kerken de concurrentie bij de souvenirverkopers welig tiert. De doodgewone toerist probeert nog af te bieden op een sleutelhanger bij één van de straatverkopers terwijl de gelovige op geen Euro kijkt om een paternoster of een “schapulierke” of ander aandenken te kopen dat hij thuis zal koesteren.
    Ik weet nog dat ik toen ook een paar zaken gekocht heb voor ons ma omdat ook dit grote mode geworden is om iets mee te brengen.
    Wie weet heeft dat geschenk haar sterkte, moed en kracht gegeven toen ze de oude paternosterbolletjes wisselde voor de nieuwe die haar op de weg van haar geloof vergezelden. Ja, wie weet heeft ze zelfs aan ons gedacht tijdens haar bidden? Ik kan het haar niet meer vragen want ze is intussen van ons heengegaan....En ik volg haar al lang niet meer in die voetsporen ...
    Tsja en nu weet ik het nog altijd niet, geloof of godsdiensttoerisme?
    Wat ik wel weet , was dat we vandaag getuige waren van kusttoerisme!!

    26-07-2012 om 01:02 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over zwarte en andere gaten...

    Lezen over zwarte gaten is leuk, maar er figuurlijk in vallen is minder spectaculair.
    Ja, ik heb het in de gaten dat ik de komende weken geen gat in de lucht zal springen nu de Tour gedaan is want ik zie geen gat om te voorkomen om niet in een zwart gat te vallen. Ik kan natuurlijk een gat in de dag slapen of
    gaan shoppen maar dan liefst zonder een gat in mijn hand want ik wil niet riskeren dat mijn slaapgenoot zegt : “ Daar is het gat van de deur” omdat door mij uitspattingen onze portemonnee op zijn gat ligt.
    Aan de andere kant, ik ben niet voor één gat te vangen, ik kan alsnog het éne gat met het andere vullen mocht het terug dagen regenen en de Tour de France vervangen door de Olympische spelen…..
    Als dat geen gat in de markt is!!



    24-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En het wordt zomer...

    Als je deze week naar buiten keek waren er weinig sporen van fraai zomerweer te zien, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. De weercomputers toveren eindelijk een stabiele zomerse periode uit hun hoed. Volgende week wordt het droog en zomers warm, alleen voor hoe lang?

    Wat gaat er veranderen?


    We gooien die laarzen af want lopen over water zal niet meer nodig zijn en is trouwens ook een risico, denk aan wat er gebeurd is met die ene die ook ooit over water liep!!
    De terrasdeuren mogen terug open, dat zuur gezicht mag je wegstoppen en je grootste smile bovenhalen. Je mag je zonnecrème bovenhalen ipv die pseudo bruinende crème; haal maar een gezellige BBQ in huis met het nodige vocht om door te spoelen. Vang desnoods een paar wolken op .. alcohol zat ( zie vorig logje!!)

    Wat nog?
    Euh…zet de muziek luid en zing mee :” Eviva Espana..” want we krijgen boven de 25 graden!
    Leg die dikke pyjama maar weg en zoek naar jouw fris babydolleke want het worden hete nachten ( al zal dat niet enkel van die van hierboven afhangen ).
    Smeer die kuiten en zet je stalen ros maar klaar want “here we come” .
    Ga door je tuin en vertel het aan de bloemen en de bomen dat het gedaan is met treuren dat ze hun kopke weer mogen oprichten dat het zomer wordt ( maar vertel het aan geen mensen, ze geloven je toch niet!)
    Pak jouw parter, vriend of een toevallige passant maar vast en doe de lambada op zomerse klanken maar kom achteraf niet klagen over rugpijn!!
    Voel het kriebelen en jeuken en stel dan vast dat het van de muggenbeten is … en zo kan ik door gaan!

    Het vooruitzicht van zon en zomer… Het is niet te geloven dit brengt het beste in mij naar boven, ik kijk naar opgewekte mensen meer kan ik mezelf niet wensen dan een mooie zomerdag.
    Dat zet een mens zelfs aan het zingen en musiceren zelfs de poes doet mee!



    22-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    21-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes over het heelal
    Na de lange boterham van gisteren, vandaag een koffiekoek!!

    Wist je dat er in het heelal enorme wolken alcohol ontdekt zijn?
     Neen, ik zwans niet! Zelfs in onze eigen melkweg zijn deze alcohol wolken gevonden. Deze wolken zijn soms meer dan 1000 keer groter dan de afstand van de Aarde tot de Zon. De alcohol in deze wolken is dezelfde alcohol die bijvoorbeeld ook in bier, wijn en de meeste andere soorten alcoholische dranken gebruikt wordt. De afzonderlijke wolken bevatten voldoende alcohol om de hele wereldbevolking voor miljoenen jaren dronken te voeren. Eindelijk een verklaring voor het optreden van sommige politici?
    Helaas is de alcohol in de meeste van deze wolken vermengd met giftige stoffen, waardoor de alcohol dus niet te gebruiken is.

    Wist je dat een man van 75 kg op de maan net geen 13 kg weegt? Door de geringe zwaartekracht op de maan weeg je slechts minder dan 1/5 deel van wat je op aarde weegt. Omdat menselijke spieren gewend zijn aan de aardse zwaartekracht, voelt het op de maan alsof je zweeft en heel makkelijk en heel hoog en ver kunt springen. ( Ik moet dringend op de maan gaan wonen!)

    Wist je dat er op Jupiter een storm is die met windkracht 18 rond raast?
    Deze storm is zo groot dat de Aarde er 4 maal in past.



    Op afbeeldingen van Jupiter is deze storm te zien als de grote rode vlek. De windsnelheden in deze storm kunnen tot 900 km per uur oplopen. Ter vergelijking, windsnelheden in orkanen van categorie 5, op Aarde, kunnen maximaal tussen de 200 en 300 km per uur bereiken. Deze storm bestaat volgens schattingen al meer dan 300 jaar en in die honderden jaren zijn verschillende kleinere stormen opgegaan in deze reuzenstorm. Dit soort stormen zijn kenmerkend voor de gasreuzen Jupiter en Saturnus. Echter geen van de andere stormen op Jupiter en Saturnus is zo gigantisch als de rode vlek op Jupiter. De meeste stormen op beide planeten bereiken meestal nog geen een tiende deel van de rode vlek. Alleen op Jupiter zijn enkele stormen die in de buurt komen van de grote rode storm.

    Wist je dat op Venus de Zon in het Westen opkomt?
    Doordat Venus in de tegenovergestelde richting om zijn as draait als bijvoorbeeld de Aarde, komt de zon op in het Westen en gaat hij onder in het Oosten. Venus is de enige planeet in het Zonnestelsel die in tegenovergestelde richting om zijn as draait. Men vermoedt dat dit ooit veroorzaakt is door een botsing met een grote meteoriet of ander groot hemellichaam.

    Wist je dat een zonnestraal er ruim 8 minuten over doet om van de Zon naar de Aarde te reizen?
    De Aarde staat gemiddeld 150 miljoen (150.000.000) km van de Zon verwijderd. Een zonnestraal (licht dus) reist met de lichtsnelheid, die ongeveer 300.000 km/s is. Een simpel rekensommetje levert op: 150.000.000 km / 300.000 km/s = 500 seconden 500 seconden is 8,33 minuten.
    Waarom duurt het dan toch nog zo lang voor we die zonnestraal voelen dit jaar?

    Wist je dat de ster Betelgeuze ooit als 2de Zon aan de hemel te zien zal zijn?
    De ster Betelgeuze staat op het punt te ontploffen en dus een supernova te worden. Betelgeuze staat op 600 lichtjaar afstand en is een van de helderste sterren die aan de hemel te zien is. Het moment waarop Betelgeuze ontploft is niet in een bepaald jaar te voorspellen. Het kan binnen 5 jaar zijn, maar het kan ook nog 10.000 jaar duren. Overigens staat Betelgeuze zo ver weg dat het licht van Betelgeuze er 600 jaar over doet om de Aarde te bereiken. Het kan dus best zijn dat Betelgeuze al een Supernova is, maar dat het licht de Aarde nog niet heeft bereikt. Als Betelgeuze een supernova wordt, zal dit wel een uniek en spectaculair gezicht zijn. Betelgeuze kan dan wellicht meer licht uitstralen dan de volle maan. Hierdoor kan het een aantal weken lang 24 uur per dag licht zijn. Dit is echter alleen het geval als het 's winters gebeurt. Gebeurt het 's zomers, dan zijn er 2 zonnen aan de hemel te zien. Het hele spektakel zal verder geen schade veroorzaken en het wordt ook niet warmer op Aarde, daarvoor staat Betelgeuze veel te ver weg.
    Spijtig want ik had gehoopt dat - nu onze zon het dit jaar opgeeft - die andere misschien kon inspringen!!

    Wist je dat een mens aan het zeuren gaat als het zo'n rotweer blijft?
    Mijn ventje kijkt dagelijks op zijn pluviometer en wist te vertellen dat er donderdag 21,7 l regen viel, de ganse week al 43 l en in de maand juli al 136 l...
    Ik sluit af met Shakespeare:
    Something is rotten in the state of Denmark. ( lees hier maar Belgium)



    21-07-2012 om 18:57 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de twijfelaar...
    En dan heb ik het over het weer...

    Terwijl ze hierboven aan het bedenken zijn of ze terug de kraan openzetten of toch de zon uithangen , zit ik hier ook in de twijfelaar na het horen van de nieuwsberichten .. Wil ik zon of toch maar wat druppels?
    Zolang het maar normaal blijft, heb ik geen bezwaren maar trop is trop van om het even welke keuze...

    Wij sakkeren over de regen die maar blijft duren en over het kusttoerisme dat in de patatten ligt of een tuin die er niet zomers bij staat maar wat dan met die gebieden waar de overdaad aan regen oogsten vernietigt en huizen doet wegspoelen?... Dan zijn we nog goed af
    Of die streken die gebukt gaan onder de ene hittegolf na de andere, waar de maïsoogst tot zo'n 30% gereduceerd wordt door de droogte en de veehouders nu al hun vee verkopen omdat er schaarste dreigt aan veevoeders? Zo'n 40 gr.... neen bedankt daar pas ik ook voor!

    Wat is er klimatologisch aan de hand?

    Terwijl ik even flirt met de gedachte aan de voorspellingen van de Maya's voor ergens eind december, houdt mijn lieve nuchtere en realistische slaapgenoot me meteen met de twee voeten op de grond door een betere  wetenschappelijke verklaring te geven. Zo blijven we mekaar boeien, !
    Zo vertelde hij mij dat hij het nog nooit geweten had dat de A index zo hoog lag en ook dat de zonneflux hoog lag, zodat radiocontacten ( voor zendamateurs) wereldwijd slecht waren.
    Ik weet dat de meesten van jullie daar geen interesse voor hebben en ga er dan ook niet te diep op in . Maar die A index en zonneflux hebben wel te maken met het hoge aantal zonne-uitbarstingen die dan wel een weerslag hebben op ons hier in dit " tranendal". Google en meer specifiek " Spacewatch" zeggen daar wel meer over voor diegenen die het willen weten. Ik zou mijn ventje aan het woord moeten laten maar hij is absoluut geen schrijver al kan hij het " mondeling" wel perfect uitleggen ....
    Dan maar zelf een paar bedenkingen neerzetten zeker?

    Het kan bijna niet anders, of de vraag wordt gesteld”.
    "Zijn de bosbranden, de hittegolf en het noodweer veroorzaakt door klimaatverandering"?

    Het beste antwoord lijkt voorlopig te zijn: misschien.
    Volgens sommige klimaatwetenschappers zijn de bosbranden in Colorado mede veroorzaakt door de relatief milde winter. In Colorado valt gewoonlijk de meeste sneeuw in maart en april. Die bleef uit, doordat het bijna zomers warm werd. Daardoor verzwakte de weerkaatsing van het zonlicht door het witte oppervlak en werd meer warmte opgenomen.
    Een logische verklaring dus… Maar…
    Als je met een dobbelsteen gooit, ben je niet verbaasd als je tweemaal achtereen 6 gooit. Wanneer je echter tienmaal 6 achter elkaar gooit, is dat een duidelijke aanwijzing dat de dobbelsteen vals is (kan in principe gebeuren, maar de kans is maar 1 op 60 miljoen).
    Het is dus ook niet zo dat één enkel warmterecord of hittegolf aantoont dat het klimaat verandert.  Een grote reeks records echter vormt wel een sterke aanwijzing denk ik vooral als extremer weer ook nog consistent is met hogere gemiddelde temperatuur en meer waterdamp in de atmosfeer.( gevolg die overstromingen)
    Daar komt nog bij dat we de laatste decennia veel meer warmterecords zien dan kouderecords. Anderzijds …zucht*. zoals altijd is aan één enkel weerverschijnsel niet af te lezen dat er sprake is van global warming. Het gaat om de trend waaruit conclusies te trekken zijn.
    Helaas moeten we wel constateren dat een milde winter en mede daardoor extra heftige hittegolf wel past in de trend die gevreesd wordt. Je kunt daar geforceerd sceptisch over doen, maar met gezond verstand kan je daar toch niet omheen.

    De vervolgvraag is dan waardoor die trend veroorzaakt wordt?

    Menselijk toedoen lijkt daarvoor toch de meest waarschijnlijke kandidaat, gezien het tempo van de veranderingen (en het opmerkelijke samenvallen van global warming met industrialisatie en daaruit volgende uitstoot van broeikasgassen.)  Maar anderzijds …de geschiedenis leert ons ook iets…Kijk naar de jaren ’40 ! met het grootste aantal hittegolven maar ook het grootste aantal koudegolven én aantal dagen strenge vorst! Het jaar 1947 kende vier hittegolven maar had ook het op één na grootste koude-getal en de langste koudegolf.

    Zorgen de opwarming van de aarde dan voor catastrofes?
     
    Iedereen zou toch moeten toegeven dat er in ieder geval een KANS is op een catastrofe. Ik denk persoonlijk 50% kans, maar u schat dat misschien maar op 1%. Ieder zijn gedacht. Je kan je buiten dat “catastrofale” tevens afvragen of het voor het welzijn van toekomstige generaties verstandig is om op deze voet verder te gaan. Bij ongewijzigd beleid zal het in 2100 met gemak meer dan 2 graden warmer op aarde zijn dan in 1900. Ik heb me dat altijd slecht voor kunnen stellen en dan maar het omgekeerde genomen, bij 4-5 graden kouder dan in 1900 zouden we midden in een ijstijd kunnen zitten.

    Wellicht moeten we dan maar eens nadenken over het volgende:
     
    “This is a view of the future, so watch out.”


    En dat allemaal omdat de weergoden vandaag niet wisten welke kant  ze zouden opgaan…..
    Voor diegenen die me nu liever willen doodschieten... ik geef me over zoals die poes hier, !





    20-07-2012 om 00:22 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinders

    Eén dag zon en ik zag ze en heb ze gevolgd om op de gevoelige plaat te zetten want vinden jullie ook niet dat er zoveel minder vlinders zijn dan vroeger?
    Er is eigenlijk maar één groep van insecten die de mensen niet eng of vies vinden en dat zijn de vlinders. Vlinder steken niet, zijn niet giftig en zien er altijd prachtig uit.


                    

    Vlinders spreken zelfs tot de verbeelding.
    Boudewijn de Groot bezingt de vlinders zo mooi in het lied "Verdronken Vlinder"..
     
    Zo te sterven op het water met je vleugels van papier
    Zomaar drijven na 't vliegen in de wolken drijf je hier
     Met je kleuren die vervagen zonder zoeken zonder vragen
    Eindelijk voor altijd rusten en de bloemen die je kuste
     Geuren die je hebt geweten
    Alles kan je nu vergeten
    Op het water wieg je heen en weer

    Zo te sterven op het water met je vleugels van papier
    Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht
    Als een vlinder altijd vrij en voor het leven op de vlucht
     Wil ik sterven op het water maar dat is een zorg van later
    Ik wil nu als vlinder vliegen op de bloemenblaadren wiegen
    Maar zo hoog kan ik niet komen
    Dus ik vlieg maar in mijn dromen
    Altijd ben ik voor het leven op de vlucht
     Als een vlinder die toch vliegen kan tot in de blauwe lucht
     Om te leven dacht ik je zou een vlinder moeten zijn
    Om te vliegen heel ver weg van alle leven alle pijn
    Maar ik heb niet langer hinder van jaloersheid op een vlinder
    Want zelfs vlinders moeten sterven laat ik niet mijn vreugd bederven
    Ik kan zonder vliegen leven
     Wat zal ik nog langer geven
     Om een vlinder die verdronken is in mij
    Om te leven hoef ik echt geen vlinder meer te zijn ...

    19-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedenking van een moeder

    Ik kreeg dit doorgestuurd en dat kan wellicht op de één of ander manier van iedere moeder gezegd worden...

    Overpeinzingen van een moeder.
    (Schrijver onbekend)

    Het valt me zwaar, mijn kinderen los te laten
    die ik gedragen heb, onder en in mijn hart.
    Ik heb ze leren praten en genieten
    van de schepping, iets zo apart.

    Ik mocht  hen koesteren in mijn liefde,
    veilig warm en groot.
    Ik mocht ze wijzen op de mooie dingen
    en als ze verdrietig waren nam ik ze op schoot

    Ik wist dat ook voor hen de tijd zou komen
    dat ze op eigen benen zouden staan.
    Vergeten zouden zijn hun kinderdromen,
    ze zouden los van mij een andere kant opgaan.

    Och ja, ik heb het steeds geweten
     ik had me, dacht ik, er goed op voorbereid
    Maar waarom wil een moeder liefst vergeten:
     "Dat ieder kind zijn eigen leven leidt"?

    18-07-2012 om 00:25 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (6)
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intiem alfabet
    Als ik het alfabet wil afkrijgen tegen het eind van het jaar dan moet ik wel verder gaan .
    Daarom de letter T van

    Trauma
    Ik denk niet dat ik ooit al eens een echt trauma heb opgelopen  en ken geen angsten die mij blokkeren, gelukkig maar! Wat niet wil zeggen dat ik - zoals iedereen die al 67 km op zijn teller heeft staan - toch wel een paar streepjes op mijn ziel meedraag!
    Maar ik hoop dat ik mag zeggen dat ik misschien wel aan een omgekeerd trauma lijd. Ik zit nog steeds vol levensvreugde al is die de ene dag groter dan de andere.... en wil dat graag doorgeven.
    Het zou eerder een trauma zijn als ik daar bij mijn dierbaren niet in slaag!

    17-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toppunten
    Wat is het toppunt van lef?
    Een spookrijder proberen in te halen.
    Wat is het toppunt van geduld?
    Vissen op de muur tekenen en wachten tot ze wegzwemmen.
    Wat is het toppunt van discriminatie?
    Alle plantjes water geven, behalve de afrikaantjes.
    Wat is het toppunt van binnenpret?
    Een tampon met jeukpoeder.
    Wat is het toppunt van geduld?
    Op je kop gaan staan en wachten tot dat je sokken afzakken.
    Wat is het toppunt van beleefdheid?
    Op je eigen tenen trappen en pardon zeggen.
    Wat is het toppunt van nieuwsgierigheid?
    Door het sleutelgat van een glazen deur kijken.
    Wat is het toppunt van sadisme?
    Een blinde een knal voor zijn kop geven en zeggen: "Die zag je niet aankomen hè!"
    Wat is het toppunt van luiheid?
    Vroeg opstaan om langer te kunnen rusten.
    Wat is het toppunt van cholesterol/vetvrij dieet?
    Geen vetgedrukte tekst meer lezen.
    Wat is het toppunt van lang wachten?
    Een abortus kliniek met een wachtlijst van 9 maanden.
    Wat is het toppunt van overspel?
    Met het goede been uit het verkeerde bed stappen.
    Wat is het toppunt van gemengde gevoelens?
    Je schoonmoeder met je gloednieuwe BMW een ravijn in zien rijden!
    Wat is het toppunt van luiheid?
    Met een zwangere vrouw trouwen!


    16-07-2012 om 00:48 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is gezond...

    Iedereen die een hond heeft noemt hem "Rakker" of "Pluto" . Die van mij heb ik "Seks" genoemd. Nu brengt Seks mij vrij regelmatig in verlegenheid.

    Toen ik naar het gemeentehuis ging om een vergunning op te halen voor mijn hond, zei ik tegen de bediende:
    "Ik wil graag een vergunning voor Seks."
     Hij zei: "Dat zou ik ook wel willen."
    Toen zei ik: "Maar het is een hond!"
    Hij zei dat het niet uitmaakte hoe ze er uitzag.
    Toen zei ik: "Maar je begrijpt het niet. Ik heb Seks sinds mijn negende jaar."
    Hij zei: "dan was je er al heel vroeg bij".

    Toen ik trouwde en op huwelijksreis ging, nam ik mijn hond met me mee. Ik vertelde de hotelklerk dat ik een kamer wilde voor mij en mijn partner en een aparte kamer voor Seks. Hij zei dat elke kamer in het hotel voor seks was.
    Ik zei: "U begrijpt het niet. Seks houdt me 's nachts wakker!"
    De hotelklerk zei: "Mij ook!"

    Toen mijn vrouw en ik gingen scheiden, gingen we naar de rechtbank om de verzorging voor de hond uit te vechten.
    Ik zei: "Uwe edelachtbare, ik had Seks voordat ik getrouwd was."
    De rechter zei: "Ik ook."
    Toen vertelde ik hem, dat het ondraaglijk was dat door de scheiding Seks me zou verlaten.
    Hij zei: "Had je maar niet moeten scheiden."

    Een paar weken geleden liep Seks weg. Ik heb uren naar hem lopen zoeken en bedacht me opeens dat hij dol op kinderen was. Ik ging dus naar het schoolplein hier vlakbij waar het net pauze was en vroeg of de kinderen mee wilden helpen met zoeken, omdat ze hem wel kenden. Een politieagent kwam naar me toe en vroeg:
    "Wat doet u op dit schoolplein?"
    Ik zei: "Ik zoek Seks met deze kinderen."
    Mijn zaak komt volgende week vrijdag voor......




    15-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik baal

    We zijn halfweg juli en dan verwacht je zomer en zon en warme toestanden.. Maar nougabollen we hebben amper 15 graden, het regent en de tuin ligt er triestig bij. Als ik door de tuin wandel dan is het om depri te worden, de regen spoelde zelfs de aardappelen bloot, de pompoenen vormen kleine gele bolletjes maar rotten dan aan de steel , de salade die buiten staat begint ook te rotten door de nattigheid, de bloemen hangen met hun kopke naar beneden of verwelken veel te vroeg, het onkruid groeit bijna in mijn broek.. ik haat natte zomers.

    Gisteren was het  vrijdag de 13e , je gelooft erin of niet... Maar mocht het weer nu opeens omslaan en veranderen in een tropische Indian Summer, dan zou ik geloven in die dertiende…maar dat is wishful thinking …

    Sommigen worden misschien lyrisch als het pijpenstelen regent omdat ze er ergens de één of andere sonate in horen ,maar bij mij heeft dat een andere invloed, mijn gedacht!! IK word er “sikkeneurig “ van. Voor wie dat niet verstaat hier een paar omschrijvingen: Chagrijnig , Humeurig ,Knorrig Ontevreden , Zeurig.. dus niets om mee naar de kermis te gaan!
    Nochtans hebben we volgens de statistieken geen kwakkelweer, dat is typisch Belgisch zomerweer, want we hebben een gematigd maritiem klimaat. Dat wil zeggen dat we hier matige temperaturen hebben en vaak te maken hebben met een vochtige luchtaanvoer, die zorgt voor veel buien. Kortom, dit is hier de Azurenkust niet.
    Maar kom er zijn ergere dingen in het leven en dan denk ik aan mensen die nu tegen iets anders dan regenbuien sakkeren.. dus Natoken , stop met zagen en wees content met wat je hebt!
    Voilà zie, ik heb het haar eens goed gezegd !!

    Misschien kan een dwaze mop het humeur dan maar opkrikken?

    Er is net een overstroming geweest en twee mannen zitten naast elkaar op het dak van een huis. Ze zitten een beetje te kijken naar wat er allemaal ronddrijft. Wanneer er een prachtige antieke kast voorbijkomt zegt de ene:
    "Toch jammer, dat al die mooie spullen nu verloren gaan."
    Er komen nog meer spullen voorbijgedreven, een stoel, een schoen, een petje. Plotseling zien ze dat het petje tegen de stroming ingaat en weer terug, maar hier letten ze niet zoveel op aangezien het toch maar een petje is. Maar als het petje dan voor de 3e keer weer tegen de stroming ingaat vraagt de ene man aan de ander:
     "Hoe kan dat nou, dat petje gaat de hele tijd tegen de stroming in en weer terug!"
    Zegt de andere man:
    "Nou, mijn oom zei gisteren, weer of geen weer, morgen maai ik het gras!"

    14-07-2012 om 00:34 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zucht( mensenleven) of een knal( vooruitgang)...ook dat is evolutie
    Horen jullie dat ook die STILTE hier?
    Vandaag is onze vakantie begonnen alleen nog goed weer... Gisteren viel er hier zo maar eventjes 33l regen!! Maar daar zal ik het niet over hebben of we worden er nog allemaal depri van!
    Waarover dan wel?
    Wanneer de kleinkinderen hier zijn dan spelen ze met echt en authentiek speelgoed zoals , mens erger je niet, bingo, stratego, monopolie, ganzenspel een springtouw, er ligt hier zelfs een tol en wordt door de jongens gesmaakt en allerlei educatieve spelletjes van Ravensburger uit de tijd van onze kinderen en .. alles blijkt een succes te zijn na al dat elektronisch  of batterijen gestuurd en computer gedoe bij hen thuis. Zoals in het gewone leven is er ook in de kinderwereld veel veranderd en dan ga ik even aan het denken ( dat deugd nooit zegt mijn halfbedde dan  want meestal volgt er dan een job voor hem!! haha)..
    Voilà was dit een intro of niet?


    Onbegrijpelijk dat er ooit een leven was zonder de computer , een leven zonder koelkast of zonder telefoon en GSM. Ik heb het allemaal nog meegemaakt, ik heb veel apparaten zien komen en soms ook weer zien gaan, want ik stam nog uit de tijd van paard en kar, de tijd van de voddenman, de tijd van straatventers, de tijd van....

    Ik heb nog de tijd gekend dat de was gekookt werd in grote tobben en met de hand gespoeld en uitgewrongen . Daarna volgde de eerste  wasmachine, de centrifuge die later kwam was toch wel erg handig en nog later de wasserij.
    Ik moet zo'n jaar of 10 geweest zijn toen mijn grootouders een tv hadden, een zwart/wit tv natuurlijk, want kleur bestond nog niet. Omdat we naast de deur woonden, mocht ik af en toe gaan kijken. Een paar jaar later hadden we thuis dan zelf TV. Kinderprogramma's waren er nog nauwelijks, alleen op woensdag en zaterdag in de vooravond
    . De rest van de dag was er geen tv, hooguit een testbeeld en er was maar 1 zender. Voor de zender begon, klonken er altijd een paar herkenningstonen . Het scherm was zo'n 40 op 40 denk ik. Nu zijn er tv's op bioscoopformaat, plat tegen de muur etc. en de hele dag is er wel iets te zien op heel veel zenders en die grote antennes zijn niet meer nodig, hooguit een schotelantenne of de kabel die ons ruimschoots van zenders voorzien!

    Wij hadden vroeger geen koelkast en ma bewaarde de voorraad in de kelder. Het duurde nog jaren voor we die eerste koelkast hadden, zo ééntje met een vriesvak! Het was toch wel erg handig!. Ze zijn er nog steeds, maar je ziet ze steeds minder! Nu hebben de meesten een aparte diepvriezer. Niet te geloven dat we het ooit zonder moesten doen.

    We hadden geen warm water uit de kraan en ook geen bad of douche met lavabo. We trokken onze plan met een klein teiltje water om je mee te wassen of de zinken tobbe voor het bad! Eerst een ketel water op het vuur van een kolenkachel en in de zomer water opgewarmd door de zon. Toen hadden we blijkbaar nog zomers!! .  Nu heeft vrijwel iedereen centrale verwarming, vaak met vloerverwarming e.d.

    Er kwam een tijd dat we telefoon kregen, ook al een luxe en de buren kwamen soms bij ons bellen omdat ze zelf nog geen telefoon hadden. Dat was natuurlijk nog met een draaischijf. Toen kwamen er met drukknoppen, maar nog niet elke centrale kon dat aan. En nu heeft bijna iedereen een draadloze telefoon en/of gsm.

    Die gsm is ook niet meer een eenvoudig dingetje.
    We waren al gelukkig dat we konden opbellen of een berichtje versturen, zelfs een fotootje nemen ,was mogelijk. Nu volstaat dat al lang niet meer en  hebben heel veel mensen zelfs internet op hun GSM! Het zijn complete computers geworden en heten daarom smartphones.

    Toen we ons ma een  koffiezetapparaat cadeau gaven, twijfelde ze of haar koffie wel even goed zou zijn. Toen ze er eenmaal aan gewend was, wilde ze niet meer zonder! De Senseo heeft ze niet meer meegemaakt, maar ondertussen zijn er heel luxe koffiemachines.

    De bandrecorder was toch wel een heel mooi ding. Mijn eerste heeft mijn lieve slaapgenoot voor mij zelf in mekaar gestoken, maar toen kwam de cassetterecorder en later de walkman. Die verdwenen ook weer en de cd-spelen kwam en de minidisk en de mp3speler en wat nog al?

    Mijn eerste draagbare radio was ook van de hand van mijn ventje, handig hé zo'n " vrijer" te hebben, . De vaste radio werd complexer met  stereo en later de surround.

    De platenspeler was ook al zo fantastisch, we hadden er één die ingebouwd was in de radio en je kon 10 Lps na elkaar spelen. Wat een luxe!! Het was dan dat ik voeling kreeg met de operette wereld omdat zowel ons ma als mijn grootmoeder daar verzot op waren. Die LPs werden de hele dag gedraaid! Nu ik dit schrijf hoor ik ze weer in gedachten.

    De fotocamera's werden digitaal, de videorecorder kwam en maakte plaats voor de dvd-speler en later de dvd-recorder. Er kwamen lichte, draagbare en vooral betaalbare filmcamera's . Onze eerste was een super 8 camera met filmpjes van 3 minuten, dan moest je wel zuinig zijn met zo'n filmpje, het was zo vol! De videocamera volgde hem op en dat kan ook al helemaal digitaal en ook op fotocamera's kunnen nu kleine filmpjes gemaakt worden , zelfs op de gsm.

    Auto's waren er nog niet zo veel in mijn jeugd, maar mijn grootouders waren één van de eersten in de buurt met een klein Renault autootje. Ik weet nog dat we het in de winter altijd in gang moesten duwen om op zondagmorgen naar de mis te gaan!

    En dan het speelgoed!! Wij waren tevreden met houten blokken, een houten poppenwagen en haarloze pop, een springtouw, diabolo , hoela hoep of een doodgewone kaatsbal. Puzzels, kleurboeken, strips en leesboeken waren ook een topper.. Als ik nu kijk naar het speelgoed van onze logeetjes.. waar elektronica en computertoestanden  overheersen, dan brengt me dat bij een volgende belangrijke ommekeer in ons leven... de computer!

    Wij begonnen ergens eind jaren '70 met een Apple, een groot log ding. Maar de computer veroverde de wereld in een razend tempo en stilaan  kregen steeds meer mensen een personal computer, dat ging al een flinke stap verder. De computer werd steeds kleiner en  gebruiksvriendelijker, de prijzen economischer en nu vraag ik me zelfs af wat we zouden doen zonder computer? Dat is toch niet meer voor te stellen? Mijn blog, mailen, google, printen, stel je toch eens voor dat dat allemaal niet meer kan zonder computer!
    Nee, internet is een vriend geworden en google mijn maatje.
    Mijn computer/laptop is onmisbaar!
    O, ik kan echt wel een paar dagen zonder hoor. Als ik maar een paar dagen weg ben, kan ik best zonder, maar als het voor een langere tijd is dan gaat mijn peeceetje mee!
    Als ik thuis ben dan staat hij bijna de hele dag aan en dan kijk ik regelmatig even of er mail is, zoek ik even iets op op google, schrijf ik op mijn blog, lees ik reacties .....

    We worden misschien ouder maar proberen nog steeds te volgen tot waar en hoe lang?

    Als toemaatje,ook deze poes heeft de positieve kant van de pc ontdekt!!



    13-07-2012 om 00:07 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren bij oma en opa..

    "En ma zijn ze braaf geweest en hebben ze lang geslapen"?

     Dat was de vraag van de dochter deze morgen aan de telefoon toen ze belde om te horen of hun kroost het hier al dan niet hectisch maakt!!

    Misschien kort een kroniek van mijn dag?

    Om 6u45 stond de kleinzoon al aan ons bed… ik heb hem nog even teruggestuurd want is toch wel heel vroeg om een vakantiedag te beginnen. Maar een half uur later hielden we het beiden voor gezien en zus ook! Opa die snurkte nog lekker voort!!
    Terwijl oma de ontbijttafel klaar zette, waren onze twee kapoentjes stilaan helemaal aan het “ wakker worden” bij een tekenfilm… Niet pedagogisch
    , ik weet het, maar vandaag gaf de morgenstond blijkbaar geen ander goud in mijn mond!!
    Dan rond ruim acht uur samen opa wakker gemaakt wat altijd een dolle pret is voor ons .. en opa die ondergaat maar . Ons anders zo rustig ontbijt werd opgevrolijkt door twee kwebbelende kinderstemmetjes wat bij opa “ die zijn precies al goed wakker” ontlokte!!

    Terwijl oma afruimde, werden kleurboeken bovengehaald en gingen de twee vol ijver aan de slag, intussen speelde een cd met alle bekende en minder bekende kinderliedjes. Soms ging het hier solo of galmde een trio of een kinderlijk duet door de keuken!!
    Onze kapoentjes kunnen zich echter niet lang met éénzelfde spelletje bezig houden dus profiteerde deze oma van een onderbreking om samen in de badkamer wat aan de look te doen.  Terwijl oma de laatste hand legde aan haar eigen look, hadden de twee al  het ganzenspel bovengehaald en samen met de kleinkinderen heb ik dan maar meegespeeld en aan het protest van ons kleinste kon je horen dat het haar niet goed verging. Ze moet nog  leren te verliezen. Dat was de eerste keer vandaag dat ik als “ bemiddelaar” mocht optreden.
    Intussen was het even opgehouden met druilen en wenkte de schommel. Maar eerst moesten van de kleindochter de “vogelprotjes”  van het zitplankje afgeveegd worden!! Deze oma profiteerde van het intermezzo om de slaapkamers en de bedden te luchten …10 min hebben ze geschommeld en toen begon het weer te druppelen.Grrr!
    Daarom besloten ze om te schilderen.. dus alles boven gehaald , voor tekeningen gezorgd, ieder van een waterpotje , kwastjes en schilderdoos voorzien en dan maar hopen dat het even rustig zou zijn , nog steeds met kindermuziek!!  Ze hielden het toch een half uur vol!! Dan maar "mens erger je niet gespeeld " met oma, gevolgd door bingo…
    Omdat het weer intussen droog was, wilden de twee fietsen.. Jasjes aan , helmpjes op en klaar was Kees… tot we 100 m ver waren en het terug begon te druppelen… Dan maar terug naar huis en .. de kinderen wisten niets beter dan hun fietsje meteen te wassen….Weer een kwartiertje rust haha!

    “ Oma, mogen we bellen blazen?”….
    Tsja, dat is ook een idee.. dus potjes bovengehaald en weer een kwartier voorbij.. Bij zo’n rotweer is het echt niet simpel om kinderen bezig te houden!
    Intussen begon deze oma aan het middageten te denken want bompa zou ook komen mee eten dan zag hij zijn kleinkinderen ook nog eens voor ze donderdag vertrekken…
    “ Oma, mogen we naar de Smurfen kijken?”.. weer niet pedagogisch maar het kwam goed uit met de drukte van het middageten. Af en toe hoorde ik een schaterlach en dat verzoende me weer met het rotweer dat onze schatten binnenhield.
    Intussen had ons zorgenkindje ook een paar puzzels boven gehaald  en probeerde zich zo bezig te houden en .. voorbeelden trekken blijkbaar want broerlief verkoos een grotere puzzel in mekaar te steken. Dat duurde tot  we aan tafel gingen.
    In de namiddag tussen de buien door gefietst, met de step gespeeld, mooie plakkers op een geschaafde knie gelegd en met een kus de pijn weggetoverd....bootjes gemaakt van papier en op de beek te water gelaten en zo het milieu bezoedeld!! 
    Nog even op het terras gefietst toen mijn lieve  buurvrouw binnenwipte. Daarna nog eens gefietst, verstoppertje gespeeld in huis en buiten , met stoepkrijt ons terras een andere look gegeven, kleinzoon tussendoor even laten lezen want met zijn taalprobleem kunnen we hem geen ganse vakantie zonder lezen en taaloefeningetjes laten. Kleine zus ergerde zich aan “ geen aandacht”  en wilde persé ook in een boekje werken. Intussen een appeltje geschild en ons glutenkindje een  banaan gegeven ipv een koekje… Voor avondeten gezorgd, nog wat Kazoom gekeken, met ringen gegooid naar kaboutertjes en punten verzameld en kindertraantjes gedroogd bij de kleinste omdat ze weer eens verloren had!
    Na het avondeten de twee een uitgebreide badbeurt gegeven … dan nog wat rustig uitgebold van de drukke dag met een tekening en wat legoblokken om dan rond 20u30 taptoe te blazen voor de kleinste en een uur later voor de andere… daarna in de zetel gevallen en een uur lang niet “ gemoved”!! en nu… mijn blogje aangevuld met het schrijven van “ een dagje bij oma op logement”….
    Ach, al schijnt de zon niet, hier binnen stralen er zelfs 2 en ik zou ze niet kunnen missen niettegenstaande...



    11-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is gezond...

    Paniek

    De juf vraagt aan de klas om een opstel te schrijven over paniek en dat morgen in te leveren. De volgen de dag is ze tijdens de les de opstellen aan het nakijken en komt ze bij het opstel van Jantje.
    "1 2 3, 14 15 16, 20 21, 31." Meer staat er niet.
    Ze is wel erg benieuwd wat Jantje hier op te zeggen heeft en roept hem er bij.
    Jantje zegt:
    "Ik zal het u uitleggen. Ik heb 1, 2, 3 zussen. Ze zijn 14, 15, 16 jaar oud, ze moeten op de 20ste of 21ste ongesteld worden het is nu al de 31e. Dus reken maar dat het bij ons thuis paniek is!!"

    Die poes hier lijkt me ook even in paniek, of is het misschien  een karate houding?



    10-07-2012 om 00:46 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een misverstandje..

    Onlangs ging ik naar een osteopaat omwille van een " opspelende rug". Een van de vele vastzittende dingen in mijn lijf bleek mijn diafragma te zijn.
    Ik dacht impulsief "HUH??" want mijn corpus gelijkt in niets op een camera of een microscoop waar een diafragma een deel van is.
    Even flitste één van de vertalingen van het  Engelse 'diaphragm', namelijk pessarium  door mijn hoofd waarvan ik wel heel zeker weet dat ik het niet heb, dat het ergo niet kan vastzitten en dat het, zelfs al moest ik het hebben, zich toch onmogelijk ergens ter hoogte van mijn borstbeen kan bevinden.
    De derde "huh" bracht licht in de duisternis .. 
    Het diafragma is natuurlijk mijn middenrif.
    Dat kan blijkbaar ook scheef zitten .
    Dat weet u dan ook weeral en ik ook, alleen twijfel ik nog of een recht middenrif mijn rugpijn zal wegnemen... afwachten dus!
    Een welgemeende knuffel voor iedere bezoeker...



    08-07-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (10)







    Laatste commentaren
  • mooi zo -- terug naar huis -- in de startblokken --smile (ani)
        op Voor iedere passant
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Voor iedere passant
  • Niet meer op de blog komen? (Martin)
        op Voor iedere passant
  • WITTE DONDERDAG !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Voor iedere passant
  • Dag Natoken,, ik kom u zeker volgen en geniet die laatste dagen he , (Ingrid.)
        op Voor iedere passant
  • . . . (Chris)
        op Voor iedere passant
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Voor iedere passant
  • Dag Nancy kom je alvast een fijn Paasweekend toewensen (Roosje)
        op Voor iedere passant
  • de zegen en geniet van deze prachtige dag (pattyhoopt)
        op Voor iedere passant
  • Wij komen helpen de week door te zagen. (Jan en Elena )
        op Voor iedere passant
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!