Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    05-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probeer dan maar moed in te spreken.
    Verschillende bezoekers hebben al gevraagd hoe het met mijn vriendin/schoonma van de dochter gaat?
    Ik kan hier onmogelijk een gedetailleerd verslag geven omdat het heel persoonlijk is maar dat kan ik wel kwijt... niet zo bijster goed en de tegenslagen/ blunders blijven zich maar opstapelen.

    Als we vertellen wat ze de laatste maanden meegemaakt heeft, dan lijkt dat een overdreven verhaal dat aan het ongelooflijke grenst en toch..

    Even resumeren:
    In een Antwerpse kliniek stellen ze precies een jaar geleden baarmoederkanker vast en besloten ze met een kijkoperatie alles weg te nemen..
    .Nu staat vast dat de kanker in de darm en andere plaatsen er toen ook al was maar niet gezien werd omdat men gekozen had voor een kijkoperatie. Dus onvolledige diagnose! Met uitzaaiingen en bestralingen tot gevolg!

    In Gent wordt ze 7 maanden later geopereerd aan die darmkanker met alle gevolgen van dien maar begaat de arts die de buik moet " afsluiten" een fout en doorprikt de dunne darm...Gevolg er komen abcessen op die plaats  waardoor opnieuw moet geopereerd worden en een drainage moet gestoken worden...Gevolg na een week een bloeding via die sonde die bijna fataal werd maar door de aanwezigheid van haar man op dat moment nog op tijd gezien werd.In Gent werd de buik drie maal opnieuw opengemaakt op 1 maand tijd!

    Na 6 weken ipv 2 mag ze naar huis, uiterst verzwakt en enorm afgevallen. Stoma en sondering zorgen voor extra problemen en leiden zelfs tot een blaasontsteking.
    Vorige week werd ze weer opgenomen in Gent omdat ze misselijk en doodziek was . Ze kreeg een spuit om aan te sterken en men besluit om een katheder te steken waarlangs ze extra voeding krijgt want ze moet dringend bijkomen voor ze de zware chemo kunnen opstarten.

    Gisteren in een kliniek in Antwerpen werd dan de katheder gestoken onder plaatselijke verdoving. Haar klacht dat het pijn doet wordt weggewuifd met:" Hoe kan dat , normaal klaagt niemand van de pijn"...
    Vandaag moet ze binnen voor een petscan omdat men niet gerust is in bepaalde klachten die ze weer al heeft en stelt men vast dat bij het steken van de katheder de long doorprikt werd en zo een klaplong veroorzaakte wat de pijn en het ongemak verklaarde tijdens de ingreep en toen ze gisterenavond wilde neerliggen!
    Nu ligt ze dus terug in het ziekenhuis om die long terug op te lappen. Hoe kan ze in 's hemelsnaam bijsterken om de zware chemo aan te kunnen als de ene flater na de andere begaan wordt?
    Toen haar man opbelde om te vertellen wat er gebeurd was, zegden we nog,"dat gelooft niemand" en als je alles wat ze het laatste jaar voorhad vertelt, dan denkt men beslist dat je danig aan het overdrijven bent, maar het is de naakte waarheid.

    Menselijke fouten zeggen de dokters, spijtig en sorry maar het kan gebeuren.
    Ik kan aannemen dat het al eens gebeurt want dokters zijn inderdaad maar mensen, maar in een paar maanden in 3 verschillende klinieken drie dergelijke fouten????
    Je zou al voor minder je bedenkingen hebben over de "ernst" waarmee sommige artsen hun job doen.
    Ik dacht dat we met ons ma drie jaar terug alles meegemaakt hadden maar dit overtref het in het tienvoud! Je kan enkel maar duimen en hopen dat je nooit in een ziekenhuis terecht moet voor een ingreep want die " menselijke" fouten" komen mij toch wel heel vaak voor en zeg me nu niet dat Suzy de enige is met zoveel pech. Hoe vaak zouden " medische fouten" niet met een smoes onder de tafel geschoven worden, als de patiënt het al weet?

    We staan er nu allemaal wat verdwaasd en ongelovig bij omdat er maar geen einde komt aan die ziekenhuisellende en tegenslagen en er wachten nog 5 zware chemomaanden,je zou voor minder de moraal verliezen..



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (20)

    07-10-2011
    nog iets
    Ja , als ik dat allemaal lees.
    Bij mij ook serieuze perikelen na banale navelbreuk operatie.
    Geopereerd om 16 u in de namiddag en om 19 u naar huis.
    De kuisvrouw stond te wachten in dagziekenhuis want alles moest terug in orde zijn voor morgen vroeg.
    JAWADDE
    Na enkele dagen serieuze ontsteking en 1 maand verzorging 2 keer per dag aan huis.
    Ik heb gebruld van de pijn telkens ze de wiek kwamen steken s'morgens en s'avonds, was bang als de deurbel ging als de thuisverpleging er was.

    07-10-2011 om 00:05 geschreven door CHRISTIANE


    06-10-2011
    perpleks
    Hier zijn gewoon geen woorden voor Natoken.

    06-10-2011 om 23:54 geschreven door CHRISTIANE


    Lieve avondgroetjes je zou voor minder kwaad worden.
    Pc problemen zijn van de baan.
    Kom donderdag wegblazen en plaats maken voor vrijdag.
    Image Hosted by ImageShack.us

    06-10-2011 om 21:01 geschreven door bompa Harry


    Goedemorgen Natoken
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 6 oktober.Buiten ziet het er zeer somber uit met veel wind en motregen.De herfst heeft nu voor goed zijn intrede gedaan na ons een prachtige nazomer geschonken te hebben.Niettegenstaande het onaangename weer wens ik Jullie ALLEN een gezellige donderdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    06-10-2011 om 11:47 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Mateke

    Een gezellige herfstdagje wensen wij je toe zag onderweg dat je gisteren een slecht dagje had ...kan ik helemaal in komen ...erg wat er met je vriendin aan de hand is
    "Uit de dromen van de lente
    wordt in de herfst jam gemaakt"




    Image and video hosting by TinyPic
    knufke van ikke

    06-10-2011 om 07:44 geschreven door Jeske


    05-10-2011
    !!!!!

    Jongens, wat word ik boos als ik dit allemaal lees. Zo'n machteloze frustratie en ik ken je vriendin niet eens. Moet je niet vragen wat het met je doet als het iemand van je geliefden is!!
    Hoop van harte dat het allemaal nog goed komt.
    Knuf van Michelly

    05-10-2011 om 23:35 geschreven door Michelly


    het lijkt science fiction Natoken.... slordigheid en te weinig tijd nemen ??? toen ik eens bij een chirurg op consultatie was stond die met de deur al in de hand terwijl ik me nog moest kleden...na mijn opmerking liet hij de klink van de deur heel snel lo

    Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati !

    Optimisten vergissen zich even makkelijk als pessimisten, maar ze leven gelukkiger.


     
    herfstp.jpg

    05-10-2011 om 20:53 geschreven door Amor Fati


    Ach here toch
    Ik sta hier totaal verstomd van, ja vergissingen kunnen gebeuren maar die hele reeks is ontzettend... slordigheid is tegenwoordig in de mode... niemand die nog iets goed doet precies... alles moet vlug gaan met alle gevolgen vandien... maar dit is gewoon wraakroepend zo met iemands leven spelen... en je bent zo hulpeloos... tot vrijdag bolleke!

    05-10-2011 om 20:44 geschreven door Myette


    Goede avond Natoken,

    Erg wat hier allemaal gebeurd en een mens kan er niks tegen beginnen want dan zijn ze wel degelijk een team die dokters.
    Knuffel voor jou, Fjak@

    05-10-2011 om 20:27 geschreven door Fjak@


    ..
    ik vraag me soms af of die kijkoperaties niet de schuld zijn van alles. Goed, je geneest veel sneller, maar de dokters zien in feite niet wat ze normaal moeten zien, dit kan toch echt niet wat er met Suzy gebeurd is. Ook bij mij wijt ik de complicaties na mijn operatie aan een slordige afwerking van de operatie, misschien niet door de chirurg zelf, maar door zijn assistent. De volgende ochtend moest de chirurg in allerijl de drain uit mijn lichaam vissen, men was het vergeten vast te maken. Natuurlijk wordt dat nu afgewimpeld, maar goed kan het toch niet gedaan hebben, al dat vuil dat in mijn lichaam droop inplaats van in het zakje. Enfin, dat is niets vergeleken met wat Suzy meemaakt. Ik hoop echt voor haar dat het nu eindelijk mag beteren en ze in goede handen terecht komt. Heel dikke kus en tot vrijdag, dan praten we verder. xxx

    05-10-2011 om 19:41 geschreven door bojako


    *
    Wanneer je zo alles op een rijtje leest, dan zou je inderdaad gaan geloven dat het relaas "lichtelijk" overdreven is. Maar helaas...ik heb die toestanden ook meegemaakt, zij het in mindere ernstige toestanden en gevolgen. Maar een kijkoperatie (na twee dagen mag je naar huis, mevrouw, het is een klusje van niets) die pas na vijf opeenvolgende operaties en negen maanden later pas genezen is, doet je geloof in de kunde van de medici ook afnemen.
    Ik blijf fanatiek duimen en hopen dat  je vriendin  al die tegenslagen overwint en genezen uit de zware strijd komt.
    Dikke kus x2

    05-10-2011 om 15:50 geschreven door Huismusje/Petra


    veel sterkte voor je allen xxx
    Nancy wat erg wat ik hier allemaal moet lezen,hoe kan dit allemaal dat ze de ene blunder naar den ander schieten ami,ik ben verleden week bij de echtenote geweest van onze overleden vriend,die had een nieuwe nier gekregen alles was goed en mocht de zaterdag naar huis,maar alles is uitgekomen ook een blunder begaan in leuven ze hadden die katheder uitgetrokken en de ader geschonden en het bloed is naar zijn longen gegaan,hebben ze nu echt geen respect meer voor de mensen
    Image and video hosting by TinyPic
    Nacht of avond,middag of morgen
    maak je om de tijd geen zorgen.
    Kraaiepoten,grijze haren
    laat je drijven door de jaren.
    En heb je lak aan de kalender.
    Als je maar kunt zeggen:
    "ik ben d"r"

    05-10-2011 om 13:59 geschreven door nikki


    .
    wat een verschrikkelijke toestanden! Dit zou in een beschaafd land toch nooit mogen gebeuren...arme, arme Suzy...Bovendien schokt het ook ons vertrouwen in ziekenhuizen en dokters. De medische ingrepen die ik in mijn leven heb gekregen ging ik vroeger altijd met het grootste vertrouwen tegemoet : geen haar op mijn hoofd dat zich afvroeg of er soms vergissingen zouden gemaakt kunnen worden. Zoiets als een schaar in het lichaam achterlaten of het foute been amputeren was een gegeven voor mopjes en ik dacht dat dit bij ons niet mogelijk was. Na vele jaren weet ik wel beter, maar dit slaat echt alles! En dat terwijl er zoveel meer kennis en medische en technische mogelijkheden bestaan... 't is hemeltergend. Kan maar hopen dat je vriendin gauw aansterkt en eindelijk eens aan genezen kan gaan denken. Dikke kus

    05-10-2011 om 11:08 geschreven door paz


    Oei wat is me dat allemaal ...niet te geloven mateke

    Maar wel heel erg voor dat menske en de geen die er kort naast leven ...en alleen maar kunnen toekijken ...ge zou voor minder ongelukken begaan !
    toch nog een gezellige midweek wensen wij je toe ondanks alle miserie ! 
    hier staat taart in de oven om te vieren
    dat oma 35 jaar geleden
    een ferme flinke dochter gekregen heeft
    Dit is de herfst:
     bomen die hun vermomming afleggen
     en zich eens goed uitschudden.



    Image and video hosting by TinyPic
    knufke van ikke

    05-10-2011 om 09:58 geschreven door Jeske


    Goedemorgen Natoken
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag woensdag 5 oktober en onze mooie nazomer lijkt nu definitief achter de rug.Dus wordt het terug een weertje om in Bloggenland te vertoeven tussen al onze vrienden.Ik wens Jullie een mooie en gezellige midweek toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    05-10-2011 om 09:21 geschreven door Jos Vande Ghinste


    awel , inderdaad
    dat kan geen mens geloven , maar 't is zo .....
    ik zelf denk , dat er veel dokters en verzorgers veel TE SLORDIG geworden zijn
    dat de opleiding , te laks is en HET GEWETEN zoek
    als je in een ziekenhuis komt , lijk je wel een " niemand " , tijd besteden ze te weinig aan wat ECHT NODIG is ... ach ik kan zo door blijven gaan , maar dat mensje heeft het wel bijzonder zwaar , en de vraag is , hoe gaat het verder ?
    ik maakte ook een en ander mee , 20 jaar geleden , maar dit , , slaat alles !

    05-10-2011 om 08:29 geschreven door ani


    ..
    Watismeda...zou je op de duur niet wantrouwend worden bij het woord ziekenhuis maak het maar mee..
    Dit is echt wel om de moed te verliezen he Natoken,en dan kan ik wel zeggen,wens haar veel sterkte,maar dat klinkt allemaal zo banaal,ik wens haar in elk geval eindelijk rust toe nu!En ...een goede afloop!
    garden1aw6.jpg
    Logica brengt je van A naar B,
    verbeelding brengt je overal.
    (A. Einstein)
    prettige midweek!
    knuffel en kus van Nestje & Lipske

    05-10-2011 om 07:58 geschreven door Lipske


    Goedemorgen Na
    Wat een ellende allemaal. Wat kan of  moet een mens allemaal meemaken soms. En hoe weinig kun je er tegen doen. Je moet het ondergaan, precies. Ik hoop dat het goed komt. Dat men ophoudt met te sollen en een klacht, kwestie van gerechtigheid en erkenning.
    Lieve groetjes
    Vandaag is het kleindochterdag
    Loes

    05-10-2011 om 07:57 geschreven door Loewiesa


    Lieve midweekse groetjes ...

    2377az1.jpg
    x_3b7dd6bc

    05-10-2011 om 06:15 geschreven door Gita


    Mooie woensdag Mateke

    Image and video hosting by TinyPic

    CARPE DIEM.

    Pluk de dag !

    Een geweldig gezellige dag vriend(in)

    Vele lieve groetjes en knuffels


    05-10-2011 om 00:56 geschreven door Mia









    Laatste commentaren
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Voetbal (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne weekend voor jou ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!