Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas is gesneuveld

    Ter info .. mijn schoentje bleef leeg maar ik ben al blij dat ik niet in de zak van Zwarte Piet belandde!!


    Ik vroeg me al een tijdje af hoe lang het nog zou duren dat geloof van onze kleinkinderen in Sinterklaas? Op ons glutenkindje en de tweeling na is de heilige man bij de anderen van zijn troon gevallen.


    Het was al een paar jaar geleden dat een paar weken voor het feest van de brave man één van de kids bij ons was en vroeg of het klopte wat men op school vertelde, nl dat Sinterklaas dood is en dat grote mensen verkleed zijn als Sinterklaas en Zwarte Piet?
    Oeps. Ik stond even met de mond vol tanden, ontweek het antwoord met het eerste wat me te binnen schoot om me te kunnen beraden op het antwoord. Ik heb me echter altijd voorgenomen om niet te liegen tegen de kinderen en de kleinkinderen en dus was het uur  van de waarheid aangebroken.
    Er kwamen al een tijdje vragen zoals:

    "Hoe kan het dat Sinterklaas weet wat een kind wil hebben?" en

    "Hoe kan 't dat Sinterklaas niet dood gaat?"
    Deze vragen werden steeds vakkundig ontweken (zelfs dat voelt soms als liegen), maar toen ik de vraag kreeg of het waar was wat men op school vertelde, was er geen houden meer aan. Dus toen we aan tafel zaten kwam ik terug  op de vraag en legde ik uit hoe de vork in de steel zat. Je had die ogen moeten zien! Zo groot als schoteltjes en even later tranen. Heel even maar. Daarna vooral véél vragen! Dat is onze kleinzoon ten voeten uit, die wil altijd alles weten. Maar vooral de vraag: waarom hebben jullie me dat niet eerder verteld, deed wat pijn!
    Mijn  antwoord?

    "Omdat dat de traditie is want als we dat jou hadden verteld, had gelijk heel jouw hele kleuterklasje het geweten. "


    Toen ik het er later met mijn slaapgenoot nog even over had, zei ik dat ik het best raar vond dat we  kinderen voorliegen . Waarom vertellen we hen niet dat het een feest is ter ere van een man die al "long gone" is maar dat we nog steeds verkleedpartijen houden. Zou toch prima kunnen? Aan de ene kant wil je dat je kind niet liegt, maar over Sinterklaas wordt rustig gelogen. Waarom? Het feest wordt er toch niet minder leuk als je kinderen gewoon zou zeggen hoe het in mekaar steekt?


    Nou ja, whatever, het is zoals het is en ik weet dat zijn ouders ook dit jaar voor een kleinigheid zullen zorgen of hij het nu weet of niet!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    07-12-2013
    leuk toch he voor de kleintjes
    tot vorig jaar waren ze allen van mening dat het "de echte" was die ze telkens op school zagen. Dit jaar is de oudste kleindochter, van bijna 10, er achter gekomen hoe het eigenlijk allemaal in elkaar zit...en...ze kan zwijgen tegen haar 2 jaar jongere broertje als de beste...
    Vandaag, toen ze hun pakje van de Sint kwamen halen, speelde ze het spelletje ook heel goed mee, maar achteraf in de keuken kwam ze toch zeggen...oma...wij hebben een geheimpje he en daarbij dan een knipoog...
    lieve groet en, net als bij jou, passeerde de sint ons huisje en werd er niks in mijn schoen achtergelaten. Ik zal niet braaf genoeg geweest zijn ! Cécile

    2wn2pg1.jpg

    07-12-2013 om 17:48 geschreven door Klaproosje1


    toch altijd een beetje feest voor klein en groot
    ik heb het altijd een fantastisch feest gevonden! Zelfs toen ons jongens al een lief hadden, die ook in 't weekend bleven logeren, moesten ze in de slaapkamers blijven wachten tot wij het signaal gaven , om dan allemaal in pyama het koekjesspoor te volgen : de trappen af tot in de living, waar nog snoep en een kleinigheidje van de Sint en een gezellig ontbijt -dresscode Pyama- wachtte. Voor ons kleinkindjes is het langs alle kanten wat teveel speelgoed en feestjes, behalve hier; hoogstens wat Sint-snoep, als we ze toevallig dat weekend zien. Hèhè...straks komen ze wel logeren .

    07-12-2013 om 12:59 geschreven door paz


    06-12-2013
    Ach
    Sprookjes zijn ook niet echt gebeurd... en dat van Sinterklaas... we vonden het als kind toch altijd spannend... waarom hen dat ontnemen... doet me denken aan mezelf die... altijd even bot maar eerlijk... de avond voor sinterklaas tegen la mamma zegde dat ik het wist dat de sint niet bestaat... wat la mamma deed "sjjjjjjjjjjjjjjjjtttt" roepen opdat zus het niet zou horen... haha... zo was ik en ben het soms nog... klinkt het niet dan botst het!

    06-12-2013 om 16:44 geschreven door Myette


    ..

    Wat waren het toch mooie momenten, toen ze uit hun bedje naar beneden kwamen, en voor de grote open haard al die pakjes vonden. 'k Denk dat ze de waarheid ook van een of ander vroeger rijp kindje op school vernomen hebben. Die had er ook nog bijgezegd om het niet te laten blijken want anders zouden ze niets meer krijgen.  Nicholas wachtte wel tot hij zijn cadeautjes gekregen had voor hij verklapte dat hij wel wist wie de Sint was.
    Onze kleinzoon is nu 23 en zijn zus 13. Maar wij vragen nog altijd wat ze voor hun SinterKlaas willen hebben. Kuskes.

    06-12-2013 om 16:10 geschreven door Ludovikus


    Een fijne vrijdag toegewenst vriendin xxxx
    Hahahahaha de Sint is langs geweest Nancy
    Image and video hosting by TinyPic 
    Leef in het nu
     met een glimlach naar het
    verleden en een klein
     oogje op de toekomst
    Vriendelijke groetjes Nikki

    06-12-2013 om 14:50 geschreven door Nikki


    Lieve groetjes



    .


    .

    06-12-2013 om 14:48 geschreven door Erwin


    Groeten van Fjak@

    Ja Natoken ik weet dat onze zoon als we met hem naar het dorp gingen want de Sint kwam hij wat zenuwachtig was, wat normaal was . Maar als hij stond aan te schuiven bij de Sint die op een mooie troon zat

    zagen wij aan zijn gezicht er is iets. Hij kwam naar ons toegelopen gaf het snoep af en zei : dat is Jean dat daar zit ??? Jean neen jonge de Sint neen dat zijn Jean zijn schoenen en jullie hebben tegen mij gelogen, vooral op mij was hij kwaad. Ja het was Jean een man uit onze straat waar hij ook ging om met de zoon te spelen. Dus die schoenen waren niks speciaals maar hij had gelijk en voor hem was het een ontgoocheling want is was zeer streng op liegen en dat hadden wij gedaan.

    Dank dat hij dan toch moest zwijgen voor al de andere kinderen van zijn klas want het was een " traditie " zijn we er onschuldig uitgekomen.

    Ja nooit niet liegen is er bij mij ingebakken , dus ook in de opvoeding van onze zoon.

    Ik wens je nog een mooie dag dikke knuffel

    Fjak@ en likje van Pucky


    06-12-2013 om 14:44 geschreven door Fjak@


    ja die kleinkinderen hé !
    Ook hier heeft er ene zijn geloof in de sint verloren !  Maar hij kwam er fier voor uit tegenover ons toen ik vroeg of hij al een lijstje had opgesteld met speelgoed dat hij zou willen krijgen van de sint.  Toen zei hij doodleuk : ik weet dat het mama en papa zijn die voor de pakjes zorgen.  Vorig jaar  trok hij al rare gezichten en dit jaar is het er dus van gekomen, 'k had het eerlijk gezegd wel iets eerder verwacht.

    06-12-2013 om 13:46 geschreven door Chrisje


    Dag Natoken.Ik hoop dat Je braaf geweest bent en de Sint Je niet vergeten is.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 6 december.We vieren vandaag Sinterklaas de grote kindervriend.De laatste dagen en vooral deze morgen zullen er vele lieve kinderhartjes zijn want wie braaf was heeft de Sint niet vergeten en bracht hen speelgoed - snoep en vele andere nuttige dingen.Ik denk dat de Sint de storm goed overleefd heeft en behouden naar Spanje gekeerd is om dan weer naar de hemel af te reizen.Ik wens Jullie allen en ook onze brave kindertjes en bloggertjes een heerlijke Sinterklaasdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    06-12-2013 om 10:26 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Fijne dag groetjes ...
    hc1h.jpg
    x1x.gif

    06-12-2013 om 08:48 geschreven door gita


    ,
    ,

    06-12-2013 om 08:48 geschreven door gita


    Wat valt me dat tegen biebieke...van die 2 ...ik had hier eerst moeten lezen dan had ik geweten dat ze me al die jaren voorgelogen hebben amuseer je strakjes !

    Deze twee Image and video hosting by TinyPic             
    zijn onder tussen wel terug naar Spanje
    met mijn laars ...

    Image and video hosting by TinyPic


    ik zal daar nog eens een wortel en een duveltje insteken ze !
    dat had ik van die twee nu eens niet gedacht ! 
    dat ze er met mijne bot van door gingen
    zonder een mandarijntje of een koekje achter te laten
     en ik die altijd zo braaf ben

    < body>

    06-12-2013 om 06:24 geschreven door Jeske


    bijna weekend
    293g93o.jpg


    In onze handjes hebben wij
    iets verborgen, het zijn zoentjes
    voor vandaag en morgen.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze  vier kapoentjes

    06-12-2013 om 03:47 geschreven door Patty en Freddy


    *
    Goei vraag! Ik denk dat we het onze (klein) kinderen niet vertellen omdat we zelf heel veel plezier beleven aan die blije gezichtjes als ze hun pakjes zien.
    Net zo met de Paashaas en de Tandenfee.
    En mijn ondervinding is, dat wanneer mijn kinderen de waarheid over de Sint kenden en zij de daarop volgende keer hun geschenk zelf mochten kiezen, de cadeautjes alsmaar duurder werden, hahaha...
    Dikke knuffff en tot in den draai...

    06-12-2013 om 03:21 geschreven door Huismusje









    Laatste commentaren
  • moet ook gedaan worden Natoken,morgen verwendag voor de mama's (mariska)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Zonnige groetjes op deze heerlijke zaterdag aan al mijn blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • gezellig weekend Nancy ! (meeuw)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Pprecht blij jullie terug te horen mensen! (Martin)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Zonnige groetjes op deze heerlijke vrijdag aan al mijn blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • . . . (Chris)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • geniet van je dag ! (meeuw)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja alles kits achter de rits...
  • hello Nancy (Klaproosje1)
        op
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!! (Jos Vande Ghinste)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!