Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steek je duim in de mond en...

    Ik kreeg onlangs een mail toegestuurd met spreekwoorden die door de humormangel gehaald werden en ik bedacht dat je met die spreekwoorden toch alle kanten uit kan.
    Die spreekwoorden, we kregen ze bij manier van spreken met de paplepel mee. Ik vraag mij af of onze kleinkinderen nog even goed op de hoogte zijn van die taalpareltjes want pareltjes zijn het, je kan er zelfs een verhaal mee schrijven door letterlijk te verstane spreekwoorden te ontdoen van hun symbolische betekenis.

    Steek dus je duim in de mond en zuig er een verhaaltje uit zoals dit hier...

    Lang geleden toen de dieren nog konden spreken was er eens een oud vrouwtje dat haar kat bij de melk zette. De kat was heel tevreden natuurlijk, bijna even tevreden als toen ze spek voor haar bek kreeg.
    Het regende hard die dag, het regende kleine katjes! Nieuwsgierig naar wat er uit de lucht viel, ging de kat van huis. De muizen, die met hun argusoogjes alles hadden gezien, sprongen op tafel om daar te dansen. Ik geloof dat het een polka was. Maar plots stonden ze geschrokken muisstil want ze hadden het horen donderen in Keulen. En al lag Keulen mijlen ver verwijderd, ze kozen het zekere voor het onzekere, sprongen in zeven haasten van de tafel en vluchtten weg via het hazenpad achter het huis.

    Ondertussen had de kat de kleine katjes bij hun nekvel gegrepen en in veiligheid gebracht. Omdat er na regen onvermijdelijk zonneschijn komt, waren ze ook alweer snel droog achter hun oren.
    Het oude vrouwtje had in de keuken een uiltje zitten vangen.
     "Beter een vogel in de hand" mompelde ze.
    "Ik zou niet willen dat dit een vogel voor de kat wordt."
    Maar de kat had al een halve liter melk op en keurde de uil geen blik waardig.
    Het vrouwtje merkte wel dat er van alles was gebeurd maar omdat ze zag dat er geen potten gebroken waren, nam ze een doekje en deed alsof haar neus bloedde. Plots klopte er iemand op de deur. Het was Maarten, de buurman, die zijn pijp vergeten was. Het vrouwtje nam snel het kleinood van de kast en gaf de pijp aan Maarten. Maarten zei het vrouwtje vriendelijk gedag en ging het hoekje om. Het vrouwtje keerde op haar passen terug en nam een appel uit het mandje, ze had namelijk dorst en daar zijn appeltjes goed voor.

    Toen werd het avond en ging de zon onder. Het was al snel zo donker dat je geen hand meer voor je ogen zag. Het vrouwtje voelde echter wel de kleine katjes die zich rond haar voeten kwamen nestelen. Ze kneep ze eens zacht in het donker. Vanuit haar zetel kon ze nog net het maanverlichte weiland zien dat aan haar tuintje grensde en ze was net op tijd om het eerste schaap over het hek te zien springen. Naar goede gewoonte begon ze de springende schaapjes te tellen. Het was 5 voor 12 toen ze het laatste schaap zag springen en besloot naar bed te gaan. Het laatste wat ze hoorde was het zandmannetje dat haar kwam meenemen naar Dromenland.

    De volgende ochtend werd het vrouwtje vroeg wakker. Ze veegde het zand uit haar ogen, keek uit het raam en zag dat haar schaapjes op het droge stonden.
    Zoals gewoonlijk bracht de ochtendstond ook vandaag weer goud in de mond. Het vrouwtje stond snel op om de klompjes goud uit te spugen. Na al die jaren spugen, was haar eigen haard behoorlijk wat goud waard. Daarna zette ze stevig haar tanden in een stuk brood en overliep in gedachten wat ze niet kon uitstellen tot morgen. Ze besloot dat ze dringend een vervolg moest breien aan de trui die ze voor haar zoon aan het breien was. Die trui moest vandaag of want na haar zoon kwamen ook nog de truitjes voor de kleinkinderen, al moest ze aan die truitjes eerste nog een mauw aanpassen. Veel werk was dat niet meer. Goed uitkijkend dat ze geen steken liet vallen, breide ze er een eind aan.

    Ik zou nu nog kunnen fantaseren over roze olifanten met een lange snuit... Maar nee, hier is het verhaaltje uit!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    17-04-2012
    AL LOOPT MIJN TEKST WAT ACHTER TOCH BEN IK HIER NOG MET MIJN TWEE LIEVE VRIENDJES !!!!!
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 17 april.Hier heeft het gevroren en is het koud.Wat wordt het vandaag????De vogels trekken er zich niet van aan en fluiten er maar op los.We volgen hun voorbeeld en al fluitend beginnen we aan deze nieuwe dag.Ik wens Jullie een mooie en gezellige dinsdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    17-04-2012 om 18:01 geschreven door Jos Vande Ghinste


    16-04-2012
    Dag blogmaatje ge moet een boek uitbrengen met je mooie verhaaltjes

    Winterweer of lente weet het niet meer wens je toch een fijne dinsdag.

    Lieve en warme avondgroetjes van...

    Image Hosted by ImageShack.us.

    Bompa Harry

    16-04-2012 om 23:07 geschreven door bompa Harry


    ...
    Hartstikke leuk verhaal geworden zo.
    Goed ideetje

    16-04-2012 om 20:38 geschreven door thea


    Knap geschreven

    Welkom bij powerpoint Roosje

    Een goede vriendschap,

    een sterke band.

    Bieden je ongevraagd,

    met liefde een helpende hand.

    wens jullie een fijne dag

    bezoek ook eens mijn 2de blogje

    Welkom in het knutselhoekje van Roosje

    Lieve groetjes Roosje

    16-04-2012 om 19:54 geschreven door Roosje


    Groeten van Fjak@
    Weer eens goed gelachen , jij uit je duim en Amor fati zegt dat je kinderjaren voorbij zijn. Blijf maar schrijven , trouwens ik wacht nog altijd op je eerste boek.
    dikke zoen Fjak@

    16-04-2012 om 19:06 geschreven door Fjak@


    Goedenamiddag Natoken vanuit het zonnige maar koude Harelbeke
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 16 april.We starten terug een nieuwe week doch van de lente zal ook deze week in de verste verten niks te bespeuren vallen.Ik wens Jullie een fijne en gezellige maandagnamiddag en een héle goede start van deze kersverse nieuwe week toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    16-04-2012 om 16:55 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Soms kan ik er geen touw aan vastknopen lieve Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Waar ik dat touw aan vast moet knopen..geen idee..als schapen niet slapen kunnen wat moeten ze dan gaan tellen? Een poes spint, maar wat doet een spin..verwarrend he lieverd.
    Maar graaf nooit een kuil voor een ander want dan word je doodmoe.De hond in de pot vinden...potverdorie..we gaan toch geen hond koken? Het is bv slecht weer...daar stuur je nog geen hond doorheen...hond moet toch pi..doen he, maar baas wil niet.Zo kan ik wel effe doorgaan, maar waar moet ik een end aan breien..aan een paar sokken waar je soep an kunt koken? Maak er maar een mooie week van dan is het eind goed..al goed. Lieve groetjes en dikke knuffies van Rozemarijn.

    16-04-2012 om 15:10 geschreven door roze


    Weer goe
    Die duim van jou is er nog eentje uit de duizend he... weer goe gevonden... haha... kus!!!

    16-04-2012 om 14:41 geschreven door Myette


    Waarom per sé uit je duim zuigen Natoken...... je kleuterjaren zijn toch al lang voorbij

    Spreekwoorden, Ik snap ze vrijwel nooit. Ik vind ze over het algemeen verwarrend en onduidelijk. Dit ligt natuurlijk aan mij en mijn manier van denken, maar dan alsnog waarom een situatie uitdrukken in de vorm van een spreekwoord? Waarom zegt men niet gewoon wat men denkt. Je hebt die dingen in alle soorten en maten en sommige vind ik echt duidelijk, maar neem nou eens het spreek woord de regels aan je laars lappen. Wat moet je daar in godsnaam nou mee? In eerste instantie, ik heb nooit laarzen aan dus dat is al niet meer van toepassing, ten tweede wat moet ik me voorstellen dat ik bepaalde regels ergens aan lap? Er zal ongetwijfeld een verklaring zijn waar dit vandaan komt. Maar er zijn nog veel meer van dit soort dingen die ik totaal anders interpreteer dan ze bedoeld zijn, Neem als voorbeeld naast je schoenen lopen. Als iemand dat tegen mij zegt zie ik iemand op sokken lopen en daarnaast loopt een paar schoenen zonder dat iemand erin zit. Tja, daar heb ik dus niks mee. Of van de hak op de tak springen waarom zeggen we niet gewoon hij veranderd de hele tijd van gespreksonderwerp, tel maar na het zijn net zoveel woorden en het is veel duidelijker. En om het allemaal nog verwarrender te maken heb je van die calvinistische spreekwoorden waar ik al helemaal geen raad mee weet. Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht? Hoezo, A ik wil helemaal geen vogel in me hand en B waarom zou het beter zijn om één in mijn hand te hebben terwijl er tien van die vrolijke beestjes lekker in lucht kunnen kwetteren en vliegen?
    En dan heb je ook nog van die rijmende onzin: boontje komt om zijn loontje ja het rijmt. En het zal ongetwijfeld waar zijn, maar even serieus, wie is boontje? Is ie heilig? Misschien, ik snap het echt niet hoor. De kat uit de boom kijken, daar zie ik al helemaal het nut niet van, bel gewoon de brandweer. En als ik het zou snappen komt de aap uit de mouw. Ik heb uren gezocht, maar der zit echt geen aap in! ik zie der geen gat meer in. Dat betekend dus dat het gat weer dicht is en het probleem over is? Of niet soms? En waarneer we de bloemetjes buiten zetten, zijn de rapen gaar en hebben we de poppen aan het dansen. Zie je het voor je? Nou ik wel en wat is de link met rapen die gaar zijn, en de lul zijn?! En waarom zou het erg zijn als poppen dansen? Het lijkt mij wel leuk om te zien.
    En dan heb je nog van die achterhaalde spreekwoorden geef hem één vinger en hij neemt de hele hand?! waarom zou ik een hem een vinger willen geven. En waarom veranderen we dat niet in geef hem één M&M en hij neemt de hele zak. Veel logischer vooral als je bedenkt dat M&Ms focking verslavend zijn. Maar ja het enige wat ik probeer duidelijk te maken is dat sommige spreekwoorden achterhaald zijn en dat ik er altijd moeite mee heb. Ik neem ze te letterlijk en krijg er dan een raar en onlogisch beeld van. Maargoed, ik brei der een eind aan, zet nog ff de puntjes op de i en call it a day.

     

    Een aangename Week toegewenst vanwege Amor Fati !

     Geniet, zelfs van de kleine dingen en je dag kan niet meer stuk  !

    Image and video hosting by TinyPic
     
    rdorp.jpg
     

    16-04-2012 om 10:47 geschreven door Amor Fati


    maandag bezoekje ....

    529967.gif

    Kom je een goede start van de week wensen Natoken, ondank het echt koud is, amaai zeg, juist winter maar dan zonder sneeuw .... 

    Zeer goed gevonden die spreekwoorden in een verhaal dat is wel speciaal ge moet er maar opkomen
    lieve groetjes van mij

    16-04-2012 om 06:54 geschreven door lydie


    Piepelou Naneke

     het weekend weer afgelopen
     maar het was verdorie een goei ...
    al was het fris ...MAAr zonder PLUKE !
    alles was eigelijk goed eten drinken de lucht !
    we hebben het met mate genome ...
    maar de deugd ervan met volle bak
     Nanneke gomoet niet ongerust zijn ...onkruid vergaat niet !
    en nu zijn we aan begin van een nieuwe week,
    en die is verdorie fris ..was justekes efkes buiten ..
    de hond was zelfs op nen wip en ne flip terug binnen ...

    Image and video hosting by TinyPic

    Ik wens jouw van harte een fijne nieuwe week

    Veel liefs & knuffie Jeske

    16-04-2012 om 05:12 geschreven door Jeske


    Piepelou ...Naneke
    .

    16-04-2012 om 05:06 geschreven door Jeske


    Ik kan de slaap niet vatten dus kom ik je verhaaltje bijlezen. jammer het is te vlug voorbij die varkentje hadden nog even moeten wachten.

    Br....Hoe koud, waar is de lente en de zon naartoe? Lieve groetjes uit Hasselt.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Rijken hebben honderd rozen nodig voor een druppel parfum.
    Dat is luxe.
    Het ware geluk bestaat erin dorens
    te verzamelen en een roos te vinden.

    16-04-2012 om 03:44 geschreven door Jasmijn2


    *
    Sorry dat ik jou een illusie armer maak, maar sinaasappelen, en elk fruit waar zuur in zit, is slecht voor je tanden want tast het tandglazuur aan.
    En met appelen moet je ook oppassen, dat gevolg kennen we he!
    Maar duimzuigen is gezond want lachen is gezond, althans tot nader order, en het kost geen cent
    Dikke kus x 2


    16-04-2012 om 02:18 geschreven door Huismusje/Petra


    Al is het geen lenteweer wens je toch een fijne maandag .

    Mooi begin van de nieuwe week al is het geen weer om in het gras te liggen toch

    lieve en warme avondgroetjes van...

    Image Hosted by ImageShack.us.

    Bompa Harry

    16-04-2012 om 00:28 geschreven door bompa Harry









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!