Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regen tokkelt tegen de ramen...
    Ofwel zijn het hierboven een stelletje sadisten ofwel is het hun manier om te zeggen dat ik van ramen kuisen geen kaas heb gegeten maar amper een paar dagen heb ik kunnen genieten van mijn werk.
    Het zag er deze morgen naar uit, dat het weer een grijze dag zou worden. met af en toe een regenbui. Ja, in elk geval geen weer om in de tuin te werken. Hoewel, als het zo nog blijft verder regenen, dan kunnen we evengoed het volgend weekend waterkers, riet en rijst planten. Ik weet, we hebben regen gevraagd maar...die koude er dan nog eens bovenop!

    In de namiddag kregen we een kort bezoek. Van achter de recent gewassen ruiten keken we naar de triestige regen..
    - "Jullie hebben hier een schoon zicht, Natoken."
    - "Euh….een schoon zicht?" Bij zo'n weertje moest deze blogster toch even fronsen!
    - "Ja, met die grote ramen kan je goed de tuin zien."
    Ja, ’t is nogal de moeite om met zo'n weer naar buiten te kijken en de regen langs de glasheldere ramen te zien druppelen, dacht ik spontaan.
    Toen de persoon vertrokken was en ik even de glazen wegnam bedacht ik dat het toch wel een zekere charme heeft om via die grote " kijkers" naar de regen te staren.  Hij had nog gelijk ook. Het had iets speciaal om zo naar de regen te staren. De druppels liepen door elkaar van de ruiten. Ik ging languit in de zetel liggen en probeerde de weg van één druppel te volgen. Maar ze liepen zodanig door elkaar, dat er geen volgen aan was. Sommigen waren vlug, anderen dan weer traag. Zonder knipperen met de ogen, volgde ik de levensweg van de druppel.
    Ja, hoe zou een druppel juist ontstaan? Het was in feite een beetje dezelfde vraag, als wie was er eerst, de kip of het ei? Water zou verdampen, wolken worden gevormd en dan was het maar een kleine stap om van ons landje een regenland te maken. Maar het water dat verdampte, was in feite ook een plas druppels en van waar kwamen deze dan?
    Hoe meer ik lag te kijken naar het regenachtig schouwspel, hoe meer ik in mijn fantasie verdween.
    Zouden de druppels op mijn ramen hier uit de zee komen, of kwamen ze uit een nabije rivier? Zouden ze schepen gedragen hebben, of lagen ze in een vroeger leven in een regenput? Zouden ze ooit al via een kraan over lichamen gelopen zijn? Waren ze ooit een bevroren oppervlakte voor schaatsers? Waren ze een plek voor zwemmers?
    Als ik goed keek, zag ik zelfs vormen en tekeningen op de ruiten. Ze waren zo proper en zuiver, dat ze hun weg zochten om eventuele vergeten vingers op het raam te vermijden. Ja, ze bleken nog slim te zijn ook. Ze waren doorzichtig en gingen hun eigen spiegelen in de plassen die anderen al gevormd hadden.  De grijze lucht kreeg plots een andere betekenis , er zat leven in de lucht en ik had het geluk dat het hier met volle bakken op mijn ramen viel. Misschien vielen ze allemaal wel voor de eerste maal uit de lucht.

    In feite zijn die regendruppels te vergelijken met ons leven. Ik val ook wel af en toe uit de lucht, hoewel ik dan nog met mijn voeten op de grond sta. Mijn levensweg was er ook één met kronkels en uitspattingen. Soms voelde ik mij in de wolken en dan weer wegstromend in de goot. En tussen mijn bedenkingen liepen de druppels verder hun weg.

    Op muziek van één of andere klassieker leek het wel of de druppels aan het dansen waren. De druppeldans leek hier wel uitgevonden en straks zal ik wel even naar de cd van het Zwanenmeer zoeken om het schouwspel virtueel compleet te maken. haha
     
    Soms is het sakkeren als we opstaan met een grijze dag. De depressie staat vaak voor de deur als het een week regent. We sluiten ons op en wachten ongeduldig op de zon. Maar een mens leert elke dag bij en soms door een eenvoudige opmerking leer je de zaken eens anders te bekijken!  Hoe triest moet het niet zijn in die landen waar het nooit of zelden regent. (Ik kan mij er een idee van vormen na onze 13 jaren Zuid Amerika en Afrika.) De droogte doet de grond barsten daar waar karkassen van dieren de enige herinnering zijn aan wat ooit leven was. Oogsten is er niet mogelijk en droogte is er gelijk aan dood. Wie heeft de verdelingen gemaakt op onze wereld? Voor de één tekort wat een ander in overvloed heeft!
    Daar deed die doodgewone druppel die langs mijn pas gewassen ramen liep mij aan denken. Die ene druppel die soms ook symbool staat voor je eigen druppels.... tranen van een lach, tranen van verdriet terwijl het buiten water giet.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    06-06-2012
    Vriendelijke groetjes Vanwege Nikki
    Natoken ik heb hier weer kunnen genieten van je mooi schrijven
    Image and video hosting by TinyPic
    Positief zijn is een gave
    negatief brengt weerstand mee,
    je mening moet je kunnen staven
    positief zijn telt voor twee
    Nikki
     

    06-06-2012 om 15:08 geschreven door Nikki


    regen
    Na je reactie op mijn blog wilde ik eens rappekes om zon vragen maar ik geraak verdorie niet op mijn blog, krijg steeds foutmelding en tòch klopt alles... dedju... misschien straks nog eens proberen, intussen kijk ik NIET door het venster, heb al genoeg water gezien voor de rest van m'n leven en de tuin heeft er nu ook wel genoeg van... HELPPPPPP!!!

    06-06-2012 om 12:08 geschreven door Myette


    Goedemorgen Natoken.Er is niet veel hoop voor de volgende 10 dagen en zo schuiven we langzaam de zomer in.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag woensdag 6 juni en van het weer zullen we maar niet spreken want ik denk dat de crisis hierboven ook is toegeslagen.Desondanks dat sombere weer wens ik Jullie een fijne en mooie midweek toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    06-06-2012 om 09:46 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Ik wens je nog vele druppeltjes Nanneke ...druppeltjes van geluk ...maar we hebben het niet altijd voor het zeggen...hier zijn momenteel druppeltjes mijn ramen aan het wassen ...maar ze vallen toch wel justekes naast die ene grote vlek ...die die vogel g

    Image and video hosting by TinyPic

    Bedankt 
    Voor de druk op het rode knopje ...
    je stemmeke x 2! ...en je bezoekje 
    gisteren al was ik er niet !
    Het was heerlijk bijde zuiderburen zon à volonte  's morgens al een goei sjatje koffie met nen zeeuwse bollus...in de middag een goei koffie tafel ...en in de avond een slipje vis hé mateke ! en een ijsje dat kon er nog net bij t... en mooie tuinen 
    Ben het nog niet beu bijde Ollandertjes ...
    als je me mist vanaf vrijdag tot en met zondag
    ben ik er terug te vinden 
    in de Betuwe & De Veluwe
    Onze tuin zal wel open zijn op zondag
     daar zorgen de thuisblijvertjes voor mijn allerliefste ventje ...met de dochters...
    zodus die mij zoekt ...ik ben rebedebie ! 
     Ik wens je een heel toffe gezellig dagje
    Dikke knuff...
     ikke

    06-06-2012 om 06:21 geschreven door Jeske


    05-06-2012
    Regen ?
    Gosh Natoken, wat zulke druppels niet te weeg kunnen brengen.. Welke diepe overpeinzingen...
    Wil ik je eens wat vertellen ? Vandaag schijnt hier de zon !
    Morgen beginnen er weer verschillende preoperatieve onderzoeken...
    Maar vandaag schijnt de zon !
    VANDAAG SCHIJNT DE ZON !!!
    Groetjes,
    Folion

    05-06-2012 om 14:50 geschreven door folion(de enige echte)


    Groeten van Fjak@
    Ja Natoken in druppelland dus,ik wil niet zeggen dat je een druppel teveel  op hebt hé want je schrijf het zelf één druppel gevolgd die zal genoten hebben van je aandacht hier zie raam lekker bevuilen.
    Dikke zoen Fjak@

    05-06-2012 om 13:49 geschreven door Fjak@


    Bijna middag Natoken.Het weer is toch iets vriendelijker tot nu toe.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 5 juni.Voor onze studenten staan de examens voor de deur en is het aftellen naar het groot verlof.Hopelijk krijgen we vandaag de zon te zien want gisteren was het terug een koude en frisse dag.Ik wens Jullie een fijne en mooie dinsdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege jos.

    05-06-2012 om 11:34 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fantasie hé Natoken ....of euhh een tasje koffie met iets in gedronken met je bezoeker en dan beginnen dromen over regendruppels

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

     

    Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder !





    duivelsmill.jpg

    05-06-2012 om 09:57 geschreven door Amor Fati


    maor meische toch !
    ik hou van jou fantasie , doe het ook soms in moeilijke dagen , maar nu niet , de regen gisteren was welkom , anders had ik ze misschien niet zien komen ( de schilders , bedoel ik , hahaha
    en ... hier zit de lucht goed vandaag , bojaco zal blij zijn aan zee !!
    straks laat ik die mannen hier verder doen en ga ik laaaang markten , tot straks misschien ? !!

    05-06-2012 om 08:14 geschreven door ani


    *
    In elk geval zijn we toch even van die drommelse muggen vanaf.
    Lyrisch geschreven Natoken, maar ik zag er toch het mooie niet van in toen ik deze morgen kletsnat op mijn bestemming aankwam en vanavond klappertandend terug thuis kwam.
    Dikke kus x2 van moi

    05-06-2012 om 02:48 geschreven door Huismusje/Petra









    Laatste commentaren
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!