Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    30-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben ogen om te zien..

    Maar dat klopt niet altijd!
    Als jonge snotter (en nu soms nog ) stelde ik mij veel vragen in het leven. Eén van die vragen was hoe een blinde nu juist door het leven ging?

    Och…vroeger probeerde ik het allemaal uit en zo kon ik als tiener perfect een dove nabootsen door in elk oor een wijsvinger te steken als mijn ma mij iets zei. Maar mijn ma kon binnen de kortste keren mijn stoppen in mijn oren verwijderen met een lap tegen mijn drie letters!!
    Maar blind zijn is nog iets anders en je kan moeilijk met je handen voor de ogen lopen want telkens als je onraad ruikt, piep je al eens door je vingers daar waar een blinde helemaal niet door de vingers kan kijken.
    Af en toe probeerde ik mij even in de plaats te zetten door de ogen te sluiten en dan door de woonkamer te lopen maar toen de tweede vaas op de grond lag, vroeg ma of ik blind was.
    Neen…ik speelde het maar zonder echt stil te staan bij wat blindheid is. Soms verlengde ik de tijd van het ogen sluiten omdat één minuut niet lang was.


    We hebben in onze kennissenkring een man die blind is en ons versteld doet staan want het is ongelooflijk wat voor een geheugen die man heeft en hoe goed hij zijn plan trekt in een vertrouwde omgeving.
    Dat zette er mij toe aan om even over blindheid te schrijven. Daarom stelde ik mij deze morgen even in zijn plaats..

    Alles begon toen ik besloot om mijn ogen niet te openen en te proberen om zo ver mogelijk te komen als niet ziende. Tot aan het uiteinde van het bed ben ik geraakt tot ik daar met mijn teen tegen het bed stootte. Ik kan je verzekeren dat je dan rap je ogen opentrekt.:twisted:
    Maar dan begon ik al te denken:
    " Hoe doet een blinde het bij pijn?".
    Ja, die mensen zullen bij pijn waarschijnlijk heel anders regeren dan wij. Ze kunnen hun ogen niet openen om verder te gaan. Op de tast moeten ze voorwerpen en dingen ontwijken.
    Ik nam het zekere voor het onzekere en begaf mij met open ogen naar de badkamer waar ik ze terug sloot.
    En dan begon het…af en toe had ik de neiging te willen kijken omdat ik onzeker was maar een blinde mag niet onzeker zijn en dus besloot ik maar de oogleden gesloten te houden.  Op de tast begaf ik mij tot aan de lavabo en daar stond ik dan. Ik kon zelfs niet zien of ik wakker was of niet want ik zag mezelf niet staan. Hoewel…ik hoefde dan ook niet te schrikken van mezelf. :wink:
    Het wassen ging op de tast. Na het wassen ging ik op de tast terug naar de slaapkamer op zoek naar de kleerkast en daar begon de miserie! Ik hoefde niets te assorteren want ik zag de kleuren niet maar ook niet wat er lag of hing. Ik denk dat men als blinde eerst en vooral veel orde moet hebben. Toen ik daar eindelijk iets aangetrokken had, probeerde ik naar de keuken te gaan, gelukkig moest ik geen trappen aflopen. Natuurlijk had ik mijn ogen kunnen openen en kijken waar ik liep maar dat is voor een echte blinde niet weggelegd en dus wou ik in de boosheid volharden en het nog wat langer volhouden. Ik besloot maar dat ik geen ontbijt zou klaarzetten  en zeker geen thee zetten want kokend water dat leek me wat te riskant.
    Daarna begon ik met de dagelijkse dingen en op de tast vond ik de pc. Hoe vaak hoort men mensen die kunnen zien niet zeggen dat ze blind kunnen typen, wel ik kan u verzekeren dat ik het niet kan en dat daar mijn blindheid moest stoppen. Geen brailleklavier want dat kan ik ook niet lezen en blind typen al evenmin.
    Ik besloot dan maar eerst even de krant uit de brievenbus te halen. Het was een raar gevoel de buitendeur te openen en de zachte bries te voelen zonder hem te zien. Ik hoorde de duiven in de bomen maar ik zag ze niet. . Op de tast liep ik langs de muur en veel moest ik mij niet aantrekken van de omstaanders want ik wist zelfs niet of er andere mensen op straat waren. Iets verder stopte de muur en was ik op mezelf aangewezen en nog geen vijf stappen verder wist ik dat ik te zelfzeker was toen ik daar tegen ons apenverdriet liep ( de Araucaria araucana) . :twisted: Maar toch vertikte ik het om mijn ogen te openen en kon ik verder op zoek naar de brievenbus.
    Op de terugweg stond ik blijkbaar ver van alles!
    Hier hield het voor mij op en zo kwam ik tot de gedachte dit logje te schrijven.

    In feite zou ik moeten beginnen met te schrijven dat niemand vraagt om blind te zijn. Af en toe zeg ik wel eens ik zou willen blind zijn voor het geweld en de miserie in deze wereld maar dat is dan maar bedoeld om een beeld te schetsen van wat men ziet. Nee, ik zie mij niet (als ik deze woorden mag gebruiken) blind zijn. Mijn respect is vandaag nog gegroeid voor alle blinden en slecht zienden . Hoe gaat een blinde naar de winkel? Hoe zoekt hij de producten? Hoe weegt hij het fruit? Hoe betaalt hij?

    Natuurlijk zullen die mensen er wel leren mee omgaan door de jaren heen maar ik zie het niet onmiddellijk gebeuren voor mezelf. En toch verleggen ook zij hun beperkingen. Misschien moet ik wel even de ogen dicht doen om te horen wat zij horen?

    In feite zou ik nog uren voorbeelden kunnen schetsen waar we niet bij stilstaan omdat wij als ziende een totaal ander beeld hebben. Ik heb deze morgen alvast ondervonden - door gewoon mijn ogen te sluiten - hoe moeilijk het was. Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm veel respect heb voor de mensen die als blinden door het leven stappen als ook voor alle anderen die met minder capaciteiten door het leven gaan.
    Maar vergis je niet…denk niet dat een blinde minder kan! Het is niet omdat wij ons verstuiken of vergissen terwijl we onze twee ogen gebruiken dat ook een blinde dit doet. Nee ,laat me het zo stellen dat blinden ook doodgewone mensen zijn die iets meer kunnen dan wij en dat omdat zij alles "blindelings" doen.

    Ik draag dit logje dan ook op aan die blinde persoon die we kennen en bewonderen om wat hij kan en doet.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    01-07-2012
    een vogeltje in de kou of de regen ?!

    Jij vraagt je af hoe blinden mensen door het leven gaan, wel ik vroeg me vroeger altijd af waar de vogels bleven als het regende !  Of ze wel onderdak vonden, of ze het niet koud hadden, waar ze gingen slapen en zo van die dingen.  Ja, ik ben een buitenmens al zou je dat de dag van vandaag niet meer zeggen, nu zit ik meer aan de pc dan wat anders, in mijn vrije tijd dan wel.

    Zelf heb ik nog geen afdoend antwoord gekregen op mijn vragen van vroeger maar ik maak me er nu toch niet meer druk om, alleen zorg ik in de winter wel dat de vogeltjes die naar onze terrassen willen komen, dat die gevoed worden en dat ze drinken krijgen.  Zo probeer ik dan te voorkomen dat ze kou hebben en dat ze nat worden en zelfs een plaatsje wil ik hen bieden om te slapen, onder een plantje dan wel te verstaan of een struik.

    Ach, iedereen zal zich ooit wel van die vragen hebben gesteld, wie weet waar onze kinderen en kleinkinderen ooit al hebben aan gedacht en zich afgevraagd.  Maar die leven nu in een digitaal tijdperk en dan komen er andere vragen : hoe doe je dit en hoe werk je op internet en hoe maak jij je blog ?!  En ik leg het hen dan wel eens uit . . .

    Nog fijne dagen en tot een volgende keer.

    01-07-2012 om 20:14 geschreven door Chrisje


    *
    Wat je vorig logje betreft, ik denk bij de S best niet aan Seks.Rolling Eyes  Dus denk ik maar aan Snoep. Aan Sjokolade (eigen spelling) dat geeft naar het schijnt bijna hetzelfde effect...
    Wat blindheid betreft, ik kom vaak met blinden in contact en sta dan ook verwonderd wat ze allemaal kunnen en doen.
    Nu is het wel zo dat er geweldig veel en goede apparatuur is om je te kunnen behelpen. Er zijn allerlei hulpmiddelen met spraak die zo gesofisticeerd zijn dat ze bijna als ogen kunnen dienen. Er hangt natuurlijk wel heel dikwijls een kostenplaatje aan.  Een partner hebben help natuurlijk ook al veel. Voor de rest ben je vaak aangewezen op de goodwill en hulp van derden, al dan niet betaald.
    En zoals hier al aangehaald, hoe cru het ook moge klinken, maar je kunt beter blind geboren worden dan blind of bijna blind worden op latere leeftijd. Ik weet waar ik over spreek.
    Maar laat ons het vrolijk houden en eindigen met een oeroude afsluiter: " We zullen zien, zei de blinde en hij deed het licht uit."
    Dikke kus x2.

    01-07-2012 om 03:05 geschreven door Huismusje/Petra


    30-06-2012
    Goedenamiddag Natoken.Ik wens Je nog een leuke zaterdagnamiddag en een prettig weekend toe.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zaterdag 30 juni en weerom de laatste dag van deze maand.Buiten ziet het er niet al te slecht uit en hopelijk blijft het zonneke gans de dag onze bondgenoot.Ik wens Jullie een aangename en hopelijk een zonnige dag en een héél prettig weekend toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    30-06-2012 om 15:54 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Groeten van Fjak@
    De dochter van mijn nicht is blind, zelfs mijn nicht staat nog altijd verwonderd hoe ze het doet en het goed doet. Simpel is het niet voor de kleren gaat haar moeder of haar echtgenoot mee of zus. Toch is ze op vele vlakken te bewonderen zij heeft de unif gedaan en werkt als juriste. In haar jeugd heeft ze aan alles willen meedoen noem maar op ja berg beklimmen, kegelen en van de eerste bal lagen alle kegels neer een puur toeval maar daar was toch een zogezegd vriendje jaloers op, fietsen uitgaan in het studente leven
    echt ze loopt natuurlijk vele blauwe plekken op. Maar zowel bij haar thuis als bij haar zus die al die sporten zomaar niet dierf doen staat alles op een vaste plaats.
    Dus zij kan zo direct in de zetel gaan zitten, of aan tafel omdat er een vaste regel is zo staan de meubelen en de stoelen enz. Op een dag wou ze kinderen , echt haar ouders die heel veel gedaan hebben om ze als kind zoveel mogelijk te laten genieten zoals andere kinderen hielden hun hart vast. Ze hebben dan een serieus gesprek gehad met haar echtgenoot erbij, je moet maar eenmaal dat ukje op het kussen leggen en het gaat vlug dat ze eraf komen en zij ziet zoiets niet ze hoort en voelt veel beter dan wij maar een kindje is iets anders.Want tenslotte zou het toch moeten grootgebracht worden bij haar ouders, zijn ouders zijn overleden. Het is niet omdat ze als kind kon fietsen met papa of mam op een veldweg waar geen auto's kwamen dat ze dat nu nog eens gingen doen als grootouder. De oplossing kwam vanzelf ze kon geen kinderen krijgen .
    Voor de ouders en haar 8 jaar jongere zus wel een opluchting alhoewel ze heel goed haar kinderwens begrepen.De band tussen ouders en zus zijn steviger dan je maar ergens kunt vinden, want ze is blind maar laat haar niet doen, ze eeft zelfs gezonde humor over blinden Ze is bevriend met Carine rolstoelpatiente beter gekend als Wiely in bloggenland.
    beiden zetten ze zich in voor goede stoepen en waar het goed is zeggen ze het als het slecht is reclameren ze ervoor.
    Groetjes van Fjak@ en een kusje voor jou Natoken want je hartje denkt aan alles en dan gaat ze dat zelf nog eens proberen ook, steek maar de straat over met beide ogen open hoor.

    30-06-2012 om 12:33 geschreven door Fjak@


    Een zonnige dag gewenst vriendin
    Wat kon mijn ma dan boos zijn ,
    oeps Natoken een lap tegen haar oren hihihihi
    dat heb je hier weer mooi geschreven
    Image and video hosting by TinyPic
    Vandaag geef ik je een stukje van geluk
    Om samen te kunnen delen met elkaar
    Vandaag geef ik je een handvol met zand
    Om je te laten zien hoe het weg vloeit uit je handen.
    Nikki

    30-06-2012 om 10:56 geschreven door Nikki


    amaai
    hier heb je toch een "rare" hobby ?? allee , mijn gedacht dan ! mijn moeder was de laatste tien jaar van haar leven bijna blind , zag alleen vage beelden , herkende niets en niemand , ze zal zeker nooit met haar ogen toe gelopen hebben ..
    maar ja , een mens moet met iets bezig zijn hé natoken . ik denk dat het voor aangeboren blinden , beter te leren is , dan wanneer je later blind wordt ... maar , zoals jeske zegt , blij zijn dat we kunnen zien en ruiken en voelen ........ en ik zal alvast mijn geheugen trainen voor als ik later de ziekte van mijn ma krijg ( hopelijk niet ) en in mijn huisje blijven waar ik de weg ken !
    geniet van je weekend , liefs !

    30-06-2012 om 09:41 geschreven door ani


    Fijn weekend wens ik je toe uit een al zonnig Retie


    Image and video hosting by TinyPic

    We zullen maar nergens meer over zagen ...
    want wat hebben wij verdorie een geluk om alles te kunnen zien te horen en te ruiken...
    we zijn onzettent rijk
    In mijn ogen een van het ergste wat er is niks zien ...zoals nu het zonneke ...
    vroeg mij nu justekes af ...zouden die ook een dipje hebben als dat gouden bolleke zich niet laat zien...
    als ze er zou moeten zijn ! 
    Herinneringen zijn de wijnkelders van de geest
    Wie van zijn herinneringen kan genieten,
    leeft tweemaal

    Vandaag de laatste dag van juni,
    het jaar is al weer half om
    Wens u een mooie dag,
    geniet er maar van zoveel je kan
    Bedankt voor uw lieve reactie en bezoekje
    Knufje en liefs, ikke

    30-06-2012 om 07:43 geschreven door Jeske


    .

    30-06-2012 om 07:38 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!