Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe doen ze het?
    Toe ik op het nieuws hoorde dat "Vadertje Staat" weer eens een x aantal miljarden moet "vinden" dan begon het bij mij stilaan te kriebelen want we weten allemaal dat ze dat geld ook altijd " vinden" in de zakken van de "brave burger"!!
    Ben ik dan zo’n slechte Sherlock Holmes  of vis ik altijd in de verkeerde vijver want ik slaag er nog niet in om 1000 euro zomaar te "vinden " . Elke euro die ik "vind" daar hebben we hard voor gewerkt en die lag nergens te rapen.
    Ik erger mij dood als ik zie hoe er met onze spaarcenten of lonen wordt omgesprongen. Geen enkele zorgzame huisvader of -moeder moet zo met de centen omgaan zoals de regering doet of hij ligt snel ergens in een goot  om daar te creperen …
    Dat we in tijden van "crisis" allemaal een steentje moeten bijdragen, dat kan ik begrijpen maar dat dit steentje stilaan een blok wordt daar heb ik het moeilijk mee. Kijk nu naar de brandstofprijs, dat is toch Godgeklaagd! Gisteren hoorde ik waar en hoe die prijs tot stand komt en stelde vast dat "Vadertje Staat " zomaar met 1 euro per liter gaat lopen!! Kan dat zo verder gaan op de rug van de gewone burger ( want die betaalt zijn brandstof zelf) of op rug van de firma’s die door de stijgende prijs van brandstoffen hun concurrentiepositie steeds meer zien slinken?
    De heren senatoren, parlementariërs en ministers worden "gratis" rondgereden en voelen in hun loonzakje niet hoe zwaar die stijgende prijzen beginnen door te wegen. De gewone man die de auto nodig heeft om naar het werk te gaan, ziet zomaar zo’n 200 euro van zijn loon af gaan enkel om op het werk te geraken. Het is dan ook te begrijpen dat hij de knip op de beurs begint te houden. En dan zijn onze " leiders"  verwonderd dat de economie niet echt aanslaat omdat de burger niet voldoende consumeert… Ja, logisch toch .. als onze centen op zijn dan moeten we niet op zoek gaan om geld " te vinden" dan is het over en uit!

    De oorlogsgeneratie en de babyboomers van erna hebben een leven lang hard gewerkt en gespaard om nooit meer mee te maken wat hun ouders of voorouders meemaakten en die “boomer melkkoe " wordt nu danig gemolken door Vadertje Staat! Wat zullen ze doen als ook die koe droog staat want de volgende generatie heeft het sparen nooit echt geleerd en de meesten leven van de ene dag in de andere en denken: " we zien wel" . Daar al eens aan gedacht Vadertje Staat?

    Wij, de brave burgers, hebben geleerd dat sparen en werken de enige garantie was op een goeie oude dag en zullen stilaan vaststellen dat we uiteindelijk van die gespaarde centen niet kunnen leven zoals gehoopt omdat "Vadertje Staat " maar blijft afromen. Ik vind dat het woord "Vadertje” stilaan mag weggelaten worden want geen enkele vader doet wat de staat doet.
    De niet brave burgers die leven er maar op los en hopen dat de Staat wel centen zal " vinden" als ook zij in de knel geraken en dan zeg ik nog niets over de massa " gasten" die hier volop profiteren….

    De dag van vandaag wordt er hier en daar nog gebouwd of verbouwd - de graadmeter van de economie zegt men- omdat velen gesponsord worden door de ouders, maar als ik het programma "Koppen" mag geloven dan gaan we naar kangoeroe woningen en kleiner wonen omdat de huidige manier van wonen niet langer zal haalbaar zijn. Wat zal er gebeuren als die luxe jongeren - want zo werden de meeste jongeren groot - steeds maar meer stappen moeten terugzetten? Zullen die het ook zomaar normaal vinden dat ze systematisch gemolken worden? Ik denk het niet en daarom zie ik de toekomst somber in.

    Nu kan je zeggen,: " Ach, het is niet meer voor ons ,we hebben onze goede tijd gehad". Maar het is wel voor diegenen die ons het dierbaarst zijn onze kinderen en kleinkinderen! Wij hebben hen op deze wereld gezet, ongevraagd en daarom voel ik mij deels verantwoordelijk maar "Vadertje staat" buit dat nu wel sterk uit en niet om de toekomst van onze kinderen veilig te stellen maar om putten te vullen die kwistige ministers zomaar in het verleden gemaakt hebben.

    Sorry voor mijn gezanik, ik kan hier nog vellen lang mijn gal spuwen, het haalt niet veel uit maar lucht wel even op!
    Als je ook jouw "ei" kwijt wil, houd je niet in!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    17-09-2012
    ..
    zoals je ziet ,we scharen ons allemaal achter jou,ik kan me daar ook in opboeien,en vermits het maandag is ,en ik er seffens moet gaan invliegen(in mijn huisje) ga ik er maar niet te diep op in nu mijn bloeddruk normale waarden heeft,beter houden zo he Natoken,ik vrees dat we toch niets kunnen veranderen..of er moet een burgeroorlog komen,en dat willen we ook niet...fijne week en geniet van de goede dingen des levens!

    17-09-2012 om 06:29 geschreven door lipske


    16-09-2012
    Wens je een fijne Zondag lieve vriendin
    Nancy ik kan me daar ook druk in maken
    Wat heb je dit mooi geschreven weer
    Image and video hosting by TinyPic
      Nieuwe morgen
    Waar men uit
    verloren dromen
    is ontwaakt
    de nieuwe morgen
    in ochtendgloren
    dankbaar kust
    en geleden gisteren
    weer opgelucht
    achterlaat
    Nikki

    16-09-2012 om 14:38 geschreven door Nikki


    Vadertje
    Ja laat dat "vadertje" gerust valen... haaien zijn het in onze regering... zonet tabel gekregen van wat onze "euroambtenaren" verdienen... die beginnen aan zowat 3500 waar dan nog allerlei supplementen bijkomen, de ene al belachelijker dan de andere zodat het NETTO bedrag op rond de 4000 komt... dat is dan nog voor een tijdelijk contract van 3 jaar... wat verdienen de toppers dan wel... wraakroepend is het... Di Rupo en consoorten mogen van mij de pot op!

    16-09-2012 om 13:38 geschreven door Myette


    15-09-2012
    ..
    We hebben een heel duur staatsapparaat. Duizenden ambtenaren op veel te veel kabinetten. Een hoop senators, parlementariërs. Een stuk of vijf regeringen. Banken die met ons belastinggeld onderhouden worden, waarvan dezelfde  politiekers  in het bestuur zitten en zichzelve jaarlijks nog miljoenen bonussen toekennen. Gelukkig neemt men ons nog niet alles af, zo slim zijn ze toch, en met telkens wat harder te werken en de broeksband wat meer aan te halen gelukken we er nog in om in leven te blijven. Kuskes.

    15-09-2012 om 16:53 geschreven door ludovikus


    Al wat ik hiervoor lees
    heb ik mezelf of mijn ventje ook al wel eens horen zeggen.  We zijn het er volmondig mee eens en dat jonge mensen het land ontvluchten, wel je kan ze geen ongelijk geven.  Hier worden we toch alleen maar gepluimd en wie is Vadertje staat als je het goed bekijkt : wijzelf, waarom moeten we dan twee keren betalen voor alles ?  Ene keer belastingen op wat we kopen en dan nog belastingen op ons zuurverdiende geld ook nog, verdorie, je zou voor minder kwaad worden en uit je vel vliegen !  En vadertje staat doet maar met ons geld wat zij willen die aan het regeren zijn.  Die vullen dappen hun zakken met ons geld en waar komen ze het dan opnieuw halen :precies, bij ons die vele jaren gespaard hebben en die een cent achter de deur staan hebben voor onze oude dag !  Maar aan die van mij zullen ze zo snel niet geraken, ik doe ze op aan alles wat ik goed en mooi en lekker vind, en geef me eens ongelijk . . . !  Maak me nu niet kwaad hé want het is weekend en daar wil ik nog wat van genieten. Och sorry, ik draaf door . . . tot volgende keer.

    15-09-2012 om 14:31 geschreven door Chrisje


    ..
    ik kan me er net zoals jij ongelooflijk druk over maken, maar ik ga dat nu niet doen, want anders krijg ik weer hartkloppingen en vapeurs ... ik kwam net van het blog van Myette en ook wat daar stond maakte me ongelooflijk boos.   
    Al die jaren hebben wij zoals je schrijft gewerkt als paarden en met heel veel moeite geprobeerd om een centje opzij te leggen zodat we later niet afhankelijk zouden worden van onze kinderen.
    Of onze kinderen hetzelfde zullen doen blijft een groot vraagteken, want velen leven/lenen nu al via bank mama en papa en denken dat slechts twee keer per jaar op reis gaan inleveren is ...pfft...ik ga zwijgen, want ik begin me al op te boeien.
    Dikke knuffel van ons. xx

    15-09-2012 om 12:45 geschreven door bojako


    Groeten van Fjak@
    Zoals reeds hierboven vermeld , je hebt 100 % gelijk.
    Nu vorige maand kwam men nicht en haar man hier binnen met tranende ogen. We vroegen hen wat is er gebeurd, want het zijn zo'n twee brave mensen, goede ouders en zeker goede grootouders. Wel ja hun jongste dochter die goudsmid is maar hier niks meer kan verdienen en haar man gaan plots verhuizen naar Noorwegen. Voila daar stonden ze, hoe naar Noorwegen ja zei de schoonzoon ik heb er al werk met een contract van onbepaalde duur het enige dat ik moet doen is binnen het jaar Noors praten en in december verhuizen ze. Neen ze hebben ginder nog geen woning maar door daar twee jaar na elkaar op verlof te zijn geweest zoeken de mensen daar wel een woning. Ze gaan echt naar een afgelegen dorp Strandvik in het zuiden van Noorwegen en daar wonen 371 mensen de eerste grote stad is 51km verder te Bergen.
    Ja je weet het zelf je bent destijds ook vertrokken, maar voor de grootouders hun kleinkinderen te missen , maar aller oma daar is skype hoor zegt de kleinste van 6j de oudste is er 12. Onze zoon zegt direct daarop goed bekeken voor hun kids later, Noorwegen is een rijk land, hebben olie en gaswinning en elektriciteit zelf waarvan ze doorverkopen aan landen gelijk België. Dus die familie gaat ginder hun weg maken geen files meer en gezonde lucht. Ik verteld hetzelfde aan men jongere vriendin die zegt wel dat koppel heeft dat heel goed gezien.
    En ja wat hebben we in België nog van ons zelf, niks meer al wat naam en faam had in België zit in Franse ,Nederlandse of Duistalige handen.
    Al onze regeringen hebben geld buiten gesmeten, al de wetten waar onze grootouders voor gestreden hebben zijn niet meer van tel.
    Om België recht te trekken moet de wetgeving op een wit zuiver blad beginnen, want ze maken maar wetten bij en ze vergeten er af te schaffen zodat er altijd achterpoortjes zijn.
    Zo zou ik ook nog kunnen verder zeuren hé Natoken, maar ik geef je liever een dikke knuffel want je bent een schat van een dame.
    Fjak@

    15-09-2012 om 10:15 geschreven door Fjak@


    eigenlijk...
    ben ik het met je eens , maar ergens ook niet !
    'k zal er eens een logje over maken !( smile )
    want anders staat heel dit blad vol , hahaha
    lieve groeten

    15-09-2012 om 09:56 geschreven door ani


    goedemorgen

    kom juist uit bed, en niets beter dan je blog te lezen om wakker te worder, !!! je heb 1000% GELIJK... klagen en zagen...onze zakken leeg maken en die van hun vullen... of naar europa gaan zetelen... al onze vroegere politieker zitten er.... en dan dat verhuizen ieder maand van brussel naar straatsburg... heb je ooit die reportage gezien...??? eigenlijk zijn wij allen te braaf en slikken maar en laten ons uitpersen als een citroen. we kunnen enkel ons hartje luchten door er onder mekaar over te praten....

    niet te veel stress erover.... niet goed voor den tikker, een welverdiende (gratis) knuffel... gaby 

    15-09-2012 om 09:42 geschreven door puntanderelijn


    Ik ben het helemaal met je eens ...
    En als je dan de kranten nog open slaagt dat je ziet dat ze nog nen kok hebben om hun tussen doortjes klaar temaken en met welke bakken dat ze rond rijden ...er zouden eens een half jaartje moeten leven met ons preke ...niet te doen ...ik ben bang voor de kleinkinderen mateke ...gelukkig kosten knuffels niks ...anders kon ik er hier geen achter laten ..fijn weekend mateke xxx

    15-09-2012 om 07:34 geschreven door Jeske


    *
    Ik denk te mogen zeggen dat ik meen dat wij allen het met jou eens zijn. Zou men morgen de ganse regering vervangen door enkele goede huisvaders en huismoeders , onze put zou snel weer gevuld zijn. Voor de toekomst van onze kleinkinderen vrees ik ook en niet alleen voor wat hun centen betreft. De struisvogel uithangen is geen oplossing, maar me proberen voor te stellen hoe het hyer zal aan toe gaan binnen pak weg 20 jaar, boezemt me angst in.  En ik denk dat ik daarmee ook niet de enige ben.

    15-09-2012 om 04:23 geschreven door Huismusje/Petra









    Laatste commentaren
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!