Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    19-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt het een aardbeving, nucleaire oorlog, vloedgolf, poolkanteling, komeetinslag of een doodgewone dag?
    Ik was vorige week bij de kapper en legde meteen een paar afspraken vast tot ergens in januari waarop hij lachend zei: "Als de wereld op de 21ste dec vergaat moet je je afspraak niet afzeggen.."

    Als zelfs al tot in de kapperszaak het "gerucht" begint te gonzen dan moet ik er ook even bij stilstaan. Hoewel? Ik ben zeker dat ik ergens in vervlogen dagen ook al even dit item hier aangekaart heb!
    Voor diegenen die echt niet weten waarover ik het heb even kort samengevat want je kan op internet uitgebreid alles lezen over de Maya's en hun voorspelling:




    Volgens veel religieuze bronnen houdt de wereld zoals wij deze kennen op 21-12-2012 op te bestaan. De Maya kalender heeft op 21-12-2012 een complete cyclus van dertien Baktuns, een periode van 5125 jaar voltooid. Wat gaat er precies gebeuren op 21-12-2012?
    Volgens die Maya's zal de zon op 21 december 2012 exact in het centrum van de Melkweg staan, of anders gezegd zal de denkbeeldige lijn door de aarde en de zon ook door het centrum van de Melkweg lopen en dan zou volgens sommige kenners de Maya kalender op die dag eindigen. Mocht dat juist zijn, dan zou dat getuigen van een wel zeer geavanceerde kennis omtrent de loop van zon, maan en sterren bij de Maya's, want zelfs de hedendaagse astronomen kunnen dat onmogelijk berekenen.
    Als dat zo is dan kan wel het één en ander te gebeuren staan. Wat er staat te gebeuren zegt de voorspelling niet maar als dat zo is dan belooft dat spanning...
    Wordt het een aardbeving schaal 10, een nucleaire oorlog, een vloedgolf, een poolkanteling of komeetinslag ? Geen opwekkende vraag niet?

    Mijn simpele visie op dit allemaal weerhoudt me van doomdenken.
    We weten allemaal dat de planeten nu eenmaal invloed hebben op ons , zoals de stand van de maan bv, de zonne-activiteit enz. De Maya's hadden zo een enorme kennis van het universum dat ze daar hun kalender op baseerden en volgens hen zou het einde van een cyclus nabij zijn om dan wat .. een nieuwe cyclus te beginnen?

    Je hoeft niet in God, Jaweh, Jehova, Boedha, Mohamed.... te geloven om te weten dat we voortkomen uit een gigantische energie. Noem het hoe je het wil, maar iedereen weet dat ze er is. Daar is geen bewijs voor nodig. Wat de Mayakalender voorspelt, is dat die energie ooit een verschuiving zal teweegbrengen die op alles invloed zal hebben  kosmos, natuur, lichaam, geest, ziel enz.. Wanneer dat zal gebeuren weten we echter niet.

    Gelukkig zijn er wetenschappers om alles met een korreltje zout te nemen.
    - "De polen kunnen, in het beste geval, een graadje verschuiven in de loop van miljoenen jaren. Maar niets zegt dat dat begint in 2012."
    zegt Phil Plait, een astronoom die de website 'Bad Astronomy' beheert.
    Dat doet me denken aan het volgende.
    Toen onze zoon zo'n 13j was, las hij het boek "Kinderen van Moeder Aarde" het eerste deel van een trilogie van Thea Beckman. Het is een toekomstroman over de Aarde zoals die er 6 eeuwen na de Derde Wereldoorlog uitziet. Ik vond de titel alleen al uitnodigend en heb die trilogie even geboeid als de zoon ook gelezen. Daar denk ik nu aan bij deze "Maya voorspelling". Profetische visie van Thea Beckman?
    Maar terug naar de feiten.

    Ik geloof best dat er een dag komt dat de Aarde en de zon op één lijn komen te staan met het centrum van de Melkweg. Maar niets zegt dat dat exact in 2012 zal gebeuren. Trouwens de Maya's voorspellen niet het einde van de wereld . Hun Kalender loopt tot die datum, maar dat wil niet zeggen dat de wereld daarna vergaat.

    Er zijn mensen die geloven in die 21 /12/2012! Ik heb respect voor hen die erin geloven, want tenslotte zijn we allen een andere 'ik'. Laten we  elkaar dus niet uitlachen om geloof of ongeloof. Want wat als je toch verkeerd dacht?
    Maar....
    Wat veel van die doemdenkers schijnen te vergeten, is dat de laatste keer dat het einde van de wereld werd aangekondigd, er niets gebeurde!

    Even ter info, volgens de Wikipedia eindigt de huidige cyclus echter op 12 oktober 4772. We hoeven dus nog niet direct een schietgebedje te doen.

    Wat er precies te gebeuren staat die 21ste december is niet te voorspellen. Wat wel waar te nemen valt, is de tijdsversnelling, de vele ontwikkelingen in deze wereld die in een stroomversnelling zijn geraakt. Een aantal van de voorspellingen op basis van de Maya kalender, zijn al uitgekomen en dan denk ik aan de klimaatsveranderingen, economische/financiële crisis, opstanden en oorlogen.
    Daarom is de vraag wat er te gebeuren staat in 2012  eigenlijk verkeerd. Het is alsof je tot je knieën in de branding staat en vraagt "Waar is eigenlijk de zee?"
    Om ons heen zien we de veranderingen, het verval van het oude systeem. Deze veranderingen zijn allang in volle gang en u en ik zijn de maker van een nieuwe toekomst ook na 2012! Daar wil ik in geloven.
    Het kan ook zomaar gebeuren dat we binnenkort allemaal de mond gesnoerd krijgen! Je ziet ik sta wel open voor een constructieve discussie als jij er anders over denk!
    Maar ik denk/hoop dat de
    wereld op die dag niet zal vergaan, die draait nog wel een tijdje rond maar zal hij op termijn nog wel bewoonbaar blijven voor de mens als we ons niet aanpassen? Daar wringt het schoentje!
    De mensheid zal wel niet direct verdwijnen maar zoals we nu bezig zijn, is de vraag met hoeveel en in welke omstandigheden en vooral hoe zal de aarde er in de verre of nabije toekomst uitzien? Een paradijs met een rijke biodiversiteit en een aangename veilige plek of een hel met weinig of geen natuur en constant geweld en balanceren op het randje van overleven?

    PARADISE OR OBLIVION?

    Binnen pakweg een goeie 2 maand weten we wie gelijk heeft.
    Mag ik een beetje erg op mijn ego steunen en hopen dat ik als non believer gelijk heb?
    En als het dan toch fout loopt?
    See you in heaven or hell. :?:


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    20-10-2012
    Kerst
    Voor alle zekerheid ga ik nog niks plannen voor de Kerst... zou toch zonde zijn voor de moeite... knuffel!

    20-10-2012 om 19:52 geschreven door Myette


    Groeten van Fjak@
    Neen ik geloof daar niet in, maar wel in een nucluaire oorlog die er zit aan te komen en dan ja wie heeft dan gelijk , we zullen het niet meer weten denk ik.En anderstot ergens in de ruimte lief Natoken.
    Fjak@

    20-10-2012 om 18:03 geschreven door Fjak@


    Dan vieren we met oliebollen het nieuwe jaar in de hemel Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Ik geloof niet in een hel...die hebben veel mensen al op aarde gehad toch? Mss komen ze ons voor die tijd halen met UFO's ...en brengen ons naar een betere plek...See you in Heaven...please? Geniet dus nu het nog kan he..Groetjes van een optimistische Rozemarijn.

    20-10-2012 om 17:36 geschreven door roze


    Ik kom er nog door op men sokken om jullie ...
     een mooie en gezellige zaterdag
     en een prettig weekend toe te wensen
     gelukkig dat blogbezoekjes voor gaan ...
    aan diene marathon kunde nog altijd beginnen deze avond voor ge gaat slapen legt ge allesschoon glad onder de matras ...en morgen vroeg staat ge als eerste aan de meet !
     
    Image Hosted by ImageShack.us



    Je mag al mijn lettertjes lezen
    Je mag al mijn plaatjes kijken
    nadien een woordje achter laten
    En daarvoor krijg je van mij 
    een dik bedankje
    warme groetjes en knuf
    van ikke voor jou

    20-10-2012 om 17:24 geschreven door Jeske


    19-10-2012
    21.12 ?
    Gosh Natoken, zou dat nu echt ?...
    Zou de wereld op 21.12 vergaan ? Heel de wereld of een deeltje ?  Wij zullen elkaar dus niet meer tegenkomen.. Het enige waarin ik zal voortleven is waarschijnlijk in het DNA dat ik doorgaf en nog enige tijd in de herinnering van sommige mensen... Tja als er na 21. geen mensen meer zijn ?..!?
    Dan geef ik je alvast nog heel veel :
    Photobucket
    Folion

    19-10-2012 om 19:47 geschreven door folion


    fijne avond Natoken !

    laat ons genieten
    van de kracht en de schoonheid van de natuur  ...

    liefs meeuw


    Snow Owl Pictures, Images and Photos

    19-10-2012 om 18:53 geschreven door meeuw


    Een aangename Vrijdag vriendin
    Dit gaat er snel zijn dan
    Maar ik geloof daar eindelijk allemaal zoveel niet in Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Leven in het nu
    Gisteren is ballast
    Morgen is een verlanglijstje
    Vandaag is het nu
    Ik wil het nu vandaag beleven,
    ondergaan en voelen het leven
    Dit is het leven,
    dit is waar het omgaat,
    leven in het hier en nu
    Vandaag is het me niet gelukt,
    misschien morgen.
    Mijn hoop gaat er weer voor zorgen
    Nikki

    19-10-2012 om 14:55 geschreven door Nikki


    *
    Moest ik zeker weten dat de wereld zou vergaan op 21 dec. 2012, dan zou dat betekenen dat ik nooit de uitslag van mijn talrijke op til staande testen ga kennen. Bovendien zou ik mijn maandelijkse facturen dan niet betalen en met dat geld nog eens goed op zwier te gaan.
    Maar...ik geloof niet in die voorspelling. Wat ik wel geloof is dat de natuur aardig van slag is, want het is vandaag warmer dan op menige voorbije zomerdag.
    Heb een fijn weekend! Dikke kus x2.

    19-10-2012 om 14:14 geschreven door Huismusje/Petra


    ..
    see you in heaven or hell schrijf je ... en wat als je zoals ik niet gelooft in een hiernamaals? Wat schrijft Nostradamus trouwens over die dag, want die kon toch ook goed voorspellen heb ik ooit gehoord. En wie zijn nog de grote voorspellers van het einde van de wereld, euh ... de getuigen van Jehova denk ik? Zeggen die het ook allemaal? Weet ge nog toen men in het jaar 2000 voorspelde dat alle computers gingen crashen en dat de vliegtuigen uit de lucht gingen vallen? Spannend is het wel en het geeft reporters iets om over te schrijven indien het tegen dan komkommertijd is qua nieuws. Momenteel hebben ze nog genoeg stof om over te schrijven. Ik koop tijdens het jaar al cadeautjes voor Kerstmis nondedomme, zou ik nu al mijn geld al voor niets hebben uitgegeven...dat zou pas spijtig zijn. Toch boeiend dat jij er mee bezig bent Natoken, ik was het eigenlijk compleet vergeten want ik ben nu aan mijn derde jeugdboek van The Hunger Games bezig en daarin is 't allemaal al zo ongeveer gebeurd en proberen de overlevenden terug recht te krabbelen ... even spannend als wachten op 21 december kuskes xxx

    19-10-2012 om 11:57 geschreven door bojako


    hoe kan je het weten Natoken binnen twee maand ....als het dan om zeep is weet je het niet dacht ik

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

    Het geluk om bemind te worden is van onschatbare waarde !


     
    herfstsfeer3.jpg

    19-10-2012 om 11:57 geschreven door Amor Fati


    Piepelou ...tot in de hel dan omake
    Kiekeboe ,
    de week is bijna weeral ribbedebie

    Vrijdag is de laatste dag

    dat je deze week werken mag.

    Met het weekeinde voor de deur

    geeft deze dag wat meer kleur.

    Vandaag moet je de dag door

    dus zet je je beste beentje voor.

    Zo kan je dan klaar staan

    om het weekeinde in te gaan.

     



    Image and video hosting by TinyPic


    We zullen wel zien zei den blinde ...
    en we genieten nog maar wat ...
    ik heb justekes 2 senseoke's gebrouwen ...
    laat het je smaken
    menne stofzuiger was warm gelopen..
    die was dringend aan rust nodig
    spijtig dat die senseokes zo vlug op zijn
    fijne vrijdag wens ik je toe ,
     lieve groetjes en knuff
    van ons voor jou

    19-10-2012 om 10:24 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!