Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leegte in mijn mond

    Ik liep al een paar dagen met tandpijn rond maar omdat mijn tandarts tot de 5e aug afwezig is, hoopte ik het nog wat te kunnen rekken met behulp van een " dafalganneke" tot de pijn maandag aan zee te hevig werd en ook mijn nachtrust er onder leed. Dan maar rondgebeld en ik kan jullie verzekeren dat het niet simpel is om zomaar een afspraak te maken met een andere tandarts.
    Soit, vandaag mocht ik dan toch langsgaan en wat ik vreesde werd werkelijkheid… de tandarts vond het nodig om mijn laatste wijsheidstand te trekken….En laat ik dat laatste restje wijsheid nu even extra nodig hebben zeker!! Ik leg het misschien ooit wel eens uit!


    Ik had een afspraak om 10u30 en stipt op tijd kwam de tandarts mij halen. Dat vond ik al een pluspunt!  Ik volgde hem en een paar stappen verder stond ik in een plaats waar een bureau stond en  ook een stoel met erboven een grote lamp. Achter de stoel lagen allerlei werkattributen en ernaast stond een kleine spoelbak... een scenario dat me niet echt happy maakte!
    Nadat hij geluisterd had en gekeken, stelde hij voor om de tand te trekken…een wijsheidstand ( verstandskies voor de Nederlanders!!) kan je blijkbaar missen en kan in de toekomst enkel nog maar voor meer pijn zorgen.
    -Ok…ik zal eerst nog een fotootje nemen om zeker te zijn en daarna zal ik verdoven op de plaats waar de tand moet getrokken worden !
    Ik lag nog steeds relaxed in de stoel die langzaam achterover helde en binnen de kortste keren zag ik een hand met een spuit naar mijn mond komen.
    -U mag de mond openen!
     Langzaam trok ik de lippen van elkaar en daar dook de spuit mijn mond in. Iets later verdween de spuit terug uit mijn mond om terug gevuld te worden en nog eens te prikken.
    Intussen praatte de arts de tijd dood terwijl ik mijn mond langzaam in slaap voelde vallen en dat is steeds een raar gevoel. Het is precies of het slapende gedeelte zijn eigen weg gaat en of je er geen controle meer over hebt. Ook het praten wordt moeilijk als de helft van je gezicht aan het slapen is en gevoelloos is.
    Ik lag nog steeds uitgezakt in de stoel toen ik een blauw slabbertje aankreeg mooi in harmonie met het witte mondmasker van de arts.
    -Slaapt het al een beetje?
    -Bwaiekdenkgetvel.
    -Als het pijn doet zeg je het maar.
    Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan met een slapende mond !
     -Doet dit pijn?  en hij klopt even op de tand 
    -Wvnee
    -Ok dan kunnen we beginnen.
    Ik werd verwittigd dat het een beetje kon kraken maar ik moest mij niet ongerust maken.
    -Als ik trek ,je kaak niet mee laten gaan maar een beetje tegentrekken , kreeg is als instructies mee.
    Na wat gewring, geduw en getrek lag mijn “ wijsheid” aan diggelen. Ik voelde zo mijn denkvermogen terugvloeien....want ik dacht dat de dokter met een paar kruissteken en een paar zeemansknopen het gat zou dichten maar dat bleek niet nodig.
    Zo’n 10 minuten had de ingreep geduurd. Er werd een "compresje" in het gat geduwd om het bloeden tegen te gaan en met de instructies .." twee dagen geen vast voedsel eten , geen warme dranken drinken en niet direct gaan liggen , was de kous af ( of beter de tand eruit!)
    Ik vond dat het nog goed meegevallen was al voelde mijn mond en kaak en tong wattig aan..maar pijn .. neen hoor .
    Ik zei het al.. mijn laatste stukje wijsheid was weg want natuurlijk zou het pijn doen. Dat ondervond ik een paar uur later, je kent dat hé , een pijn die te vergelijken is met tandpijn, maar dan zonder tanden.
    De dochter had nog gevraagd of ik pijnstillers in huis had? Ach ja een dafalganneke had mij tot nu toch geholpen en zou dat ook wel doen zeker?
    Oh pijnlijk bewijs van verstandsverlies..... natuurlijk volstond een dafalganneke  niet!!
    Ik ben dan maar naar de apotheek geweest om iets sterker te vragen en hier zit ik nu.
    Maar bon, een mens moet kunnen afzien in het leven en dus zal ik dit ook maar ondergaan zeker? Als ik maar tegen zondag -als we hier terug een BBq hebben - weer aanspreekbaar ben en kan mee eten en genieten...


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    25-07-2013
    Ach
    Mor mor tandpijn als je tandarts in vakantie is, waar haal je het... je hebt het nog getroffen met die nieuwe doktoor... geen bling bling maar hij deed zijn werk toch goed... nog effe op je andere bieterkes bijten en dan OP naar de BBQ... kus

    25-07-2013 om 20:55 geschreven door Myette


    hello Natoken
    er zijn plezantere dingen te doen op een warme zomerse dag, dan naar de tandarts gaan en één van die reuzetanden laten wegpeuteren, maar wat moet, moet nietwaar.
    En dan zijn we altijd blij dat die tandartsen er zijn om ons van die vervelende pijn af te helpen.
    Weet het nog als de dag van gisteren: wij waren op bezoek bij schoonbroer en schoonzus, en bij het avondeten ging het mis door het bijten in een pistolet...een van mijn voorste tanden in twee!!! Daar stond ik dan...sjiek zicht was dat en lispelen, In die tijd presenteerde ik nog op de radio en had ik de broertjes Clouseau aan de ontbijttafel voor een interview...op die manier??? dat zag ik niet zitten. Mijn schoonzusje belde naar haar tandarts (die van mij was in verlof én het was bovendien een zaterdagavond)...die meteen voorstelde dat hij mij om 21u30 kon helpen...Daar aangekomen verontschuldigde de tandarts zich, "omdat hij in joggingpak was"... voor mijn part mocht hij zelfs in pyama voor mij gestaan hebben; hij wou me tenminste helpen én...was mijn gebit weer mooi hersteld...
    fijne dag verder en hopelijk niet te veel last meer. Cécile

    25-07-2013 om 16:17 geschreven door Klaproosje1


    Hopelijk is de pijn dragelijk nu lieve Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Volgens mij heb je het nog goed getroffen met die tandarts...denk dat je de bibbers had..maar hij heeft je toch op een prettige (nou ja prettig)  manier verlost van die kwelgeest lieverd. Ik heb van zo iets al heel lang geen last...kan gewoon mijn 'happies' uitdoen hihi.Was daar erg vroeg mee...alles was verrot door vanaf mijn jeugd al staalpillen en drankjes te hebben moeten gebruiken.Maar geen angst hoor...de wijsheid zit in je hersenpan. En met een beetje mazzel kun je zondag lekker barbeknoeien..Hou je goed he...lieve groetjes en een dikke steun knuffel van Rozemarijn.xx

    25-07-2013 om 14:48 geschreven door Roze


    Wens je een fijne Donderdag lieve vriendin
    Natoken ik heb die al lang niet meer
    Brrrrrr wat ben ik bang voor een spuitje ik mag er niet aan denken,
    liever duizend pilletjes nemen dan een spuit
    Image and video hosting by TinyPic
    Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons
    maar van de manier waarop wij die zien
    Groetjes Nikki

    25-07-2013 om 14:38 geschreven door Nikki


    Groeten van Fjak@
    oei sorry Pucky laat zich horen, zijn likjes vergeten,voilà een heel pak dan maar
    Pucky

    25-07-2013 om 14:25 geschreven door Fjak@


    Groeten van Fjak@
    Ik heb geen wijsheidstanden meer, dus daar zat dat dan in men mond verdorie ja hoe kun je dat nu nog onthouden ja dus hier schrijft een domme trien die nu dank zij jou weet vanwaar dat komt dat ik gekke dingen doen...aller uit men mond goed dat ik dat nu weet, juist zien dat ik het kan onthouden.:


    25-07-2013 om 14:23 geschreven door Fjak@


    ..
    je zult het altijd zien ...je tandarts op vakantie nèt wanneer je hem/haar nodig hebt.
    Hopelijk is de pijn al een beetje beter.   Toen ik onlangs mijn wijsheidstand liet trekken heb ik er niet al te veel last van gehad nadien.
    Ik vond de (nieuwe) tandartse zelfs heel eerlijk.   Zelf vroeg ik om een implantaat en zij zei dat zo iets absoluut niet nodig was, want wie keek er nu zo ver achter in mijn mond.
    Kassa kassa tjsing tsjing ... er mocht duizend euro in mijne portemonnee blijven zitten
    Ik heb seffens volk en mijn eten staat al klaar, hopelijk blijft de regen weg.   Ik wou mijn vriendin nog eens vertroetelen, ze heeft al borstkanker overwonnen vijf jaar geleden en daarna kreeg ze de ziekte van Graves (als het zo geschreven wordt) en nu moet ze zondag binnen om haar schildklier te laten verwijderen.
    Ik zal maar niet klagen of zagen en nog wat Contramal nemen, want tot mijn spijt lijkt de infiltratie niet geholpen te hebben ...
    plakkerige kusjes xxx

    25-07-2013 om 13:56 geschreven door bojako


    ik zal dan van een ander ras zijn zeker ? ..
    want bij de tandarts sluit ik steevast mijn ogen , van zodra ik op die stoel lig ! en mijn tanden , daar hecht ik zooooo erg aan , dat ik bijna " eis " dat er zeker eerst nog geprobeerd moet worden om ze te redden 'smile ) , sedert verleden jaar is mijn tandatrs met pensioen , , ik zocht een andere en 't valt mee , zeer stipt en geen prater ( net wat ik nodig heb , want met je mond open antwoorden ? zucht , moeilijk hé )
    tegen zondag ben je weer ok !!!!
    en het sture van mijn trots , dat heeft hij van mij , kan hij ook niets aan doen hé .... en tapas , in een simpel bar-tje : overheerlijk !!!
    merci voor de knuffel , zal hem vandaag kunnen gebruiken , lees je morgen wel ....

    25-07-2013 om 10:27 geschreven door ani


    Lieve donderdaggroetjes ...
    Funpagina.eu

    x_3b7d9e36

    25-07-2013 om 09:08 geschreven door gita


    ,
    ,

    25-07-2013 om 09:07 geschreven door gita


    ...
    Ik heb dus nog wijsheid in overvloed,want heb nog 2 'wijsheidstanden' ,bah,durf er niet aan denken dat ze die er gaan uithalen,als ik nu ergens allergisch voor ben,is het wel een tandarts(overblijfsel van onze schooltandarts die iedereen 'den beenhouwer' noemde,handen als koolschuppen,melktanden trok hij zelfs niet,die peuterde hij gewoon zo uit je mond,dus bewaar me effe
    vind het trouwens een beetje te hot nu,ik kan daar gewoon niet tegen,zweten...het drupt gewoon van mijn gezicht af,raar,want voor de rest gaat dat wel,aardje naar vaartje zeker,mijn paps had dat ook zo erg in zijn gezicht,maar we zullen maar niet klagen zeker he Natoken..aan de zee zal het trouwens wel goed zijn,mijn gedacht,maar om Nestje daar nar toe te krijgen Geniet er van als je fantome tandpijn over is ,dikke kus!
    tipsvantantelips_zpsfb793549.gif
    Daar is de zomer..
    daar is de zon
    nu veel te hot op het balkon!
    Knuffel van Nestje & Lipske
    dikke poot van Hoshi

    25-07-2013 om 07:17 geschreven door lipske


    Een groetje uit een opgefrist Retie Biebieke


    Ik heb echt met je te doen zunne...of niet..
    ben jaloers nu heb je een reserve holletje
    waar je wat lekkers in kan verstoppen (grapje)
    dat beetje verstand zal je zeker niet missen
    want jij hebt er in overvloed je zult wel eens zien
    dat je met glans slaagt als het een maandje verder is
    vandaag staan er hier mosseltjes op tafel mateke ...
    heb jij daar ook een gaatje voor
     
    Ik wens je verder een fijn en gezellig dagje
    eentje waar je van kan zeggen
    dat was het wat ik wou

    Image and video hosting by TinyPic



    lieve groetjes en knuff van ons voor jou

    25-07-2013 om 06:57 geschreven door Jeske


    *
    Een beetje dom zijn kan soms zijn nut hebben Natoken Wink

    25-07-2013 om 01:38 geschreven door Huismusje


    Lieve groetjes !


    Image and video hosting by TinyPic


    Huilen kan een hele
    nacht duren, maar de
    vreugde komt met de
    ochtend.
    Zonnen plaatjes
    Groetjes en knuffels
    Ook op deze zwoele donderdag

    LIEFS

    25-07-2013 om 01:04 geschreven door mia









    Laatste commentaren
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Fijn weekend iedereen!
  • Zonnige zondagsgroetjes voor al mijn blogvrienden !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Fijn weekend iedereen!
  • geniet van een mooie zondag ! (meeuw)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!