Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slank of volslank?
    Over het ene ( winden) mag je niet praten want het is taboe over het andere ( dun of dik) durf je niet praten want het ligt gevoelig...nochtans beide behoren bij het leven zoals leven en dood, vreugde en verdriet. Daarom stamp ik graag duren open... iedereen begint me toch wat te kennen hé en weet dat de o voor mij staat voor openheid of het nu taboe is of niet.... Moet toch kunnen?

    Ik kom even terug op wat ik recentelijk op de radio hoorde nl dat prinses Kate, je weet wel de mama van de onlangs geboren George, al weer in haar jeans broek kan!! Wereldnieuws hé zeker als je het zet naast het gebeuren in het midden oosten!!!!
    Dan gaat er bij mij iets kriebelen zoals het mij ook kan ergeren  als ik
    toevallige reacties opvang over de lijfelijke toestand van sommige vrouwen zoals bv Maggie De Block .
    Ik onthou me van elke politieke strekking maar die dame heeft wel haren op de tanden al heeft ze haar figuur niet mee . Maggie wordt omwille van haar overgewicht vaak serieus over de hekel gehaald.
    Wat mij in zo'n geval wat kregelig maakt is dat onbeleefde gegniffel over ronde dames. En dan denk ik direct aan hun tegenpolen die je ziet verschijnen op naaktfoto’s van één of andere Pirelli kalender. Veel van die modellen zijn dan weer akelig mager en zetten jonge meisjes soms aan tot anorectisch gedrag.
    Dit soort van zwart-wit-commentaren maakt mij dus kittelorig alsof een mens niet meer is dan vlees en bloed! Zodra er een heupbeen te zien valt, wordt de BMI-inquisitie samengefloten. Vrouwen zonder vet worden aangevallen door een leger van vrouwen met vet en omgekeerd er is geen plaats voor nuances in die strijd.

    Ik ben in het geheel niet afkerig van mals vlees of rondingen. Mooie ronde en pronte vrouwen, onverzuurd, kunnen zeer bekoorlijk zijn. Schoonheid ligt volgens mij meer in de houding en in het vuur in de ogen dan in de ideale maten. Hoe jammer dan, dat steeds meer ronde vrouwen gebukt gaan onder de gedicteerde perfectie of de standaardmaat. Sommigen schreeuwen het uit dat ze fier zijn om hun volslankheid, maar ik vrees dat ze diep in het hart misschien wat wrokkig en  verbitterd lijken omdat ze  vastzitten in hun dilemma - rond blijven, of toch streven naar het gevierde schoonheidsideaal- teneinde zich compleet aanvaard te weten.
    Daarom verwijs ik als boosdoener naar De Media, want zij zijn het die de "slanke den" als kapstok prefereren om allerlei waren en diensten aan te prijzen.
    Als men zich blijft scheel staren op magere modellen op catwalks, in modefoto’s en in advertenties, dan wordt men ongelukkig, gegarandeerd. Als je altijd maar een paar naaldboomvrouwen in het gezichtsveld krijgt, loop je gegarandeerd de kans om malcontent oud te worden.
    Het is nu eenmaal zo dat de huidige topmodellen mager moeten zijn, soms te mager, maar de voorkeur van de meeste modemachthebbers lijkt onwrikbaar, wat dat betreft, helaas.

    Anderzijds, stellen dat de modewereld alleen verantwoordelijk zou zijn voor anorexia en boulimie bij jonge meisjes is even discutabel als beweren dat er meer verkrachtingen plaatsgrijpen sinds er porno op het web te vinden is. Het probleem zit bij bepaalde mensen veeleer in hun hoofd of de genen niet bij het aanbod van De Media.
    Sommige meisjes gaan zich te buiten aan drugs, anderen aan seks, nog anderen worden anorectisch. Indroevig, maar in wezen niemands schuld. Tenslotte, liefste lezer, lijkt iedereen te vergeten dat modellen géén rolmodellen zijn maar vrouwen-hors catégorie. Nochtans zijn zoveel jonge meisjes geneigd om automatisch hun eigen postuur in de weegschaal te leggen wanneer ze een mager model op een foto zien. Is het niet compleet absurd om zichzelf te meten met "wezens" die een andere constitutie, andere genen, een andere spijsvertering en een geheel ander levensritme hebben? 

    Ach het draait hem allemaal om vrouwenvlees: eindeloos fascinerend, denk ik dan maar en in al dat "streven naar " vergeet men één ding .
    gezond zijn staat boven de weegschaal!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    16-09-2013
    Even komen aankloppen hier, en met deze een groet uit Hasselt.
    Image Hosted by ImageShack.us
    Het mooiste van alles dat wijsheid ons biedt
    om het leven prachtig te maken,
    is zonder twijfel vriendschap.

    16-09-2013 om 23:27 geschreven door Jasmijn2


    mijnen dikke ?

    Gosh Natoken, toen we meer dan zesenveertig jaar geleden trouwden woog ik 68 kilo... Nu 73...

    Gene stoef, hé... Eigenlijk eerder een pover resultaat zeg ik dan... Amper vijf kilo's gewonnen; dat is nog geen 200 grammen winst per jaar...

    Sorry, ik vind dat helemaal niet om mee uit te pakken...

    Mijn maatje won in diezelfde periode het dubbel : die ging van 49 naar 59 ! Aha...

    En weet je wel wat die soms tegen mij zegt ?

    "Kom 's hier mijnen dikke", zegt ze soms...

    En weet je wat ? Ik heb daar niks op tegen... Raar, hé..

    Groetjes van dienen  dikke, die zich helemaal niet dik voelt...

    Doeiiiiiiiiiiiiiiiii

     

    Photobucket

    16-09-2013 om 21:50 geschreven door folion


    hai Natoken
    Ik ben het volkomen met je eens dat gezondheid veel en veel belangrijker is dan gewicht.
    Voor ieder mens geldt nu eenmaal een eigen  ideaal gewicht he en daar helpt geen enkele weegschaal aan.

    16-09-2013 om 20:55 geschreven door thea


    Groeten van Fjak@
    Nu schrijf je daar iets Natoken. Ik zag in een krant die weekend reclame staan een nieuwe boetiek . In dikke letters stond : WIJ HEBBEN OOK GROTE MATEN TOT 42
    zoiets maakt me boos en ik heb het nog eens herlezen want ik zou nu zeggen maat 52 niks mis mee en dan was het tenminste een goede reclame.
    Spijtig ze zullen me er dus niet zien, het hangt ook veel af van welk land het komt de Duitse maten 40 komen in België overeen met een 44 maar de Franse maten
    is het omgekeerd, koop je daar een 42 heb je eerder een 38. Wat kan het geven als je maar gezond bent.
    Fjak@ en likjes van Pucky

    16-09-2013 om 20:00 geschreven door Fjak@


    Jammer
    Ik was vroeger ook slank maar wel gevuld op de juiste plaatsen... nu zijn die andere plaatsen ook ietwat opgevuld en dat zat me jaaaaaren dwars maar nu niet meer want... zoals je zegde... je bent niet alleen het omhulsel en degenen die alleen dat omhulsel zien die tellen voor mij niet mee... trouwens als je van nature aanleg hebt om te verdikken draait je leven rond diëten en sporten en er zijn zoveel andere en meer prettige dingen in het leven... geniet maar met mate... haha!

    16-09-2013 om 13:49 geschreven door Myette


    Een fijne nieuwe week toegewenst vriendin
    Die heeft zeker haar op haar tanden,
    Toen ik 48 jaar was woog ik amper 48 kilo Nancy,
    Kon maar weer terug gaan naar die kilo's hihihi
    Image and video hosting by TinyPic
    Geluk sluipt naar binnen
    door een deur waarvan je
    niet wist dat je
    die opengelaten had
    Nikki

    16-09-2013 om 10:52 geschreven door Nikki


    gisteren was ik op stap
    en had een " super " dag ! en hier moet ik even op reageren , over die meisjes en maatjes en dun en dik en MODE !
    ik was jong in de jaren 50 en héél dun , maar dan echt héél dun , en toen was 't mode van gevuld !
    nu is 't omgekeerd en ik 'k ben weer niet meer " in " ( zucht )maar je mag me geloven hoor , ik heb er nog nooit een stutje minder om gegeten of van wakker gelegen !! hahahha , mijn lief zag me graag zoals ik was , eerst superslank en dan ... iets meer !
    en moest je nu denken dat ik " rond " ben , vergeet dat maar gauw dan , ik ben ( denk ik ) zoals jij of ietsje meer ?? hahaha
    als je je maar goed voelt , 't zit dikwijls in 't kopje !!!!! maar die media speelt voor jongeren zeker een grote ( slechte ) rol .
    voilà op mijn nuchtere maag ! LIEFS

    16-09-2013 om 08:31 geschreven door ani


    Goedemorgen Natoken.Ik wens Je een fijne nieuwe week toe.Hier schijnt een zonneke.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 16 september.Hier start de nieuwe week met een zonneke maar of het voor de rest van de dag zo zal blijven is een andere vraag.Ik wens Jullie allen een mooie en hopelijk een zonnige dag en een héél goeie start van deze nieuwe week toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    16-09-2013 om 08:13 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Fijne start van de nieuwe week blogmaatje ...

    bgnf.gif

    jt0.gif

    16-09-2013 om 07:40 geschreven door gita


    ,
    ,

    16-09-2013 om 07:40 geschreven door gita


    Biebieke nen goeiemergent uit Retie ... en je strijk al uit het zicht

    ik zag hier een lichtje branden
    en dacht bij mezelf...
     daar moet ik nog eens neerstrijken hi ! hi !
    met een lach op mijn snoetje
    breng ik mijn maandagochtent
     Ik vlieg deze week door het blogland
    het is in Retie een drukke week
    En niet met werk ...maar ik heb andere plichten deze week
     
    groetje & knuffelke


    Image and video hosting by TinyPic

    Blondine bij de McDonalds:
     Zeg hallo,
    het is hier veel goedkoper dan bij de apple store!
    Medewerker: ...hoe dat zo?
    Blondine: Een Mac voor maar 2,60 !

     

    16-09-2013 om 07:05 geschreven door Jeske


    Mooi begi van deze week mateke

    Image and video hosting by TinyPic

    Herfst....

    Herfst, wat een prachtige tijd

    met al die gekleurde dingen

    die voor de voeten vallen

    of je zelfs aan komen waaien.



    Groetjes en knuffels,


    16-09-2013 om 00:50 geschreven door mia









    Laatste commentaren
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Historisch!
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Genieten van creatievelingen
  • Keramiek (Martin)
        op Genieten van creatievelingen
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • fijne dag Nancy ! (meeuw)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Genieten van creatievelingen
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op Genieten van creatievelingen
  • Groetjes van mij (annie)
        op Genieten van creatievelingen
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!