Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    19-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook het Groot Dictee der Nederlandse taal kan inspireren...

    De Vlaming Dirk Bosmans is de winnaar van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2013. Hij had amper 13 fouten ….

    Zoals elk jaar, volgde ik ook deze keer het gebeuren op TV en nam ik mijn spreekwoordelijke pet af voor de prestatie van de winnaar…

    Ik kan me voorstellen dat literairen en taalpuristen zich in de handen wrijven bij dergelijke taalconstructies die vol steken met valkuilen en hete hangijzers .Maar of ik er warm van word na het horen van die retorische zinnen vol met ingewikkelde taalperikelen?

    Zeg nu zelf wie spreekt er in godsnaam in de trend van : ” Zulke lammenadige anastrofes vernoemde de criticaster naar zijn tante Betje, in wier postale verbiage een heel aantal zeugmata, polysyndetons en anakoloeten wiewauwde….!!

    Wiewaauwde , het enige woord waarbij ik me iets kan voorstellen al is het me toch taalwreemd. Neen , ik krijg er in ieder geval geen orgasme van.

    Als naar gewoonte ging ik voor het slapen op bloggenronde en kwam  langs op de blog van Fjak@ en las er een gedicht van Jolie ‘t Hoofd . Meteen werd ik wel geroerd door de taal  en daar ….op dat precieze moment begon dit logje te groeien….

    Taal… wat een rijkdom en wij zijn de enige levende wezens die over zoiets geniaals beschikken .Heb je er ooit al eens bij stilgestaan wat een prachtig communicatiemiddel de taal is? Het samenvoegen van letters tot woorden en woorden tot zinnen stelt ons als enigen op deze aarde in staat om vreugde, verdriet , leed en pijn , liefde en haat , kennis en creativiteit te laten ontsnappen aan een lichaam dat anders onze gevangenis zou zijn. Dieren reageren op geluiden van andere dieren : een hond blaft omdat een andere hond blaft en een haan kraait in antwoord op het gekraai van een andere haan en enkel de klank of het timbre kan verschillen. Maar wij hebben zoveel meer, wij hebben een taal zodat we kunnen spreken en schrijven en zo mekaar beroeren, troosten, beminnen, of afmaken , haten .. vernederen….wat dan weer een keerzijde van de taal is.

    Hoe eenzaam moeten de oermensen niet geweest zijn omdat ze gevangen zaten in een lichaam dat enkel met geluiden en klanken of symbolen contact had met die anderen. Maar door de eeuwen heen ontdekte de mens dat klanken woorden konden worden en woorden zinnen en zinnen de brug legden naar mekaar toe tot de dag van vandaag ..want wat zien we ?

    Tenzij je nog nooit een SMS gekregen hebt van jouw kinderen of jongeren dan heb je het zeker al gemerkt - misschien doe je het zelf ook al – maar de zinnen worden terug woorden en woorden worden afgekort en letters worden tekens en dat allemaal omdat er steeds minder tijd is voor lange uiteenzettingen. Kijk gewoon even rond als je wandelen gaat of uit eten gaat of een koffie gaat drinken of lekker ligt te luieren op het strand…Hoe vaak zie je niet dat mensen naast elkaar zitten ieder opgeslorpt door de passie van een GSM of tablet.Wedden dat ze een SMS naar mekaar sturen om te zeggen hoe leuk hun uitje samen is!!!

    Om dat allemaal duidelijk te maken even het volgende. Stel je wil iets zeggen tegen een dierbare wat verkies jij?

    W8 ik wjwz: DJW ( thx) en D:-o- ggm ik hheovvj. Tabee....of 

    Wacht even ik wil je wat zeggen: dank je wel en petje af, goed gedaan maat ik hou heel erg ontzettend veel van jou. Groeten

    Mijn keuze is rap gemaakt en ik weet wat me meer raakt!!

    Ik wil niet aan doemdenken doen en het is zeker geen SF ( daar gaan we!!) ik ben ook geen helderziende  maar toch als ik er even over nadenk en zie hoe snel alles evolueert dan zie ik in gedachten over 4/5 generaties mensen rondlopen die terug geïsoleerd zitten in hun eigen wereld en enkel via klanken en tekens contact hebben.. Misschien bestaan er dan ook wetenschappers die een studie maken over het taalgebruik in een ver verleden en ontleden ze onze boeken en gedichten en vragen ze zich af waarom wij in godsnaam zoveel woorden gebruikten om datgene te zeggen wat zij in drie afkortingen doen?

    Maar tot het zover gekomen is zullen wij maar rustig verder communiceren op onze ouderwetse maar o zo heerlijke manier nl via onze taal en blog .



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    20-12-2013
    Groeten van Fjak@

    Hier heb je me Natoken, ben al twee dagen bezig met een nieuw speeltje smartphone/gms te installeren. Het is niet mijn eerste model maar ze worden ook altijd maar ingewikkelder. En dan de taal die ze gebruiken ik vertik het maar schrijf voluit, de kids van W. zijn petekind daarvoor zijn we op Facebook gegaan en kopen we die nieuwe spullen om hen wat bij te blijven, maar hun taal , het is om te wenen ze willen dan ook de Engelse taal erbij gebruiken maar ze hebben nog geen Engelse taal geleerd. Nu dat groot Nederlands dictee is er ook over want wie gebruikt nu zo'n woorden, ja per toeval bij het scrabbelen en dan zien in van Daele voor scrabbel of het erin staat.

    Natoken ik wens je nog een mooie avond en tot morgen,likje van Pucky en dikke knuffel van Fjak@

    20-12-2013 om 18:53 geschreven door Fjak@


    Dag lieve Natoken
    Ik kom er maar niet doorheen bij jou lieverd, dan maar op deze manier he? Ik doe niet mee aan een diktee...wordt er niet simpeler op toch? Wat ik belangrijk vind is gewoon communiceren met elkaar ...tijdens een etentje vraag ik ook of iedereen zijn mobieltje uit wil zetten...anders word je stapelgek ...telefoontjes tussendoor...fotootjes laten zien..nou ja dat kan dan nog net.Maar anders jaag je de gezelligheid de deur uit lieve schat.Gaat het wel goed met jou of ben je gewoon te moe van alles wat er op een mens afkomt? Dank voor je vriendschap die ik heel erg naar waarde weet te schatten.Wens je vast alle goeds en fijne feestdagen toe...maar hoop voor Kerst nog een keer langs te komen. Veel liefs en een dikke smakkerd ( met d of dt maakt niet uit) van Rozemarijn.

    20-12-2013 om 17:25 geschreven door Roze


    Lieve groetjes



    .


    .

    20-12-2013 om 16:59 geschreven door Erwin


    taal

    wat zouden we zonder taal ? ik kan er een boom over opzetten , net als jij , maar : 't belangrijkste is ( mijns inziens ) die taal kunnen gebruiken ,je kunnen uiten !!
    wanneer ik aan Sim denk ....
    maar goed positief blijven , je had mooi weer gisteren ? is 't meegevallen ? en ja , ik ben aan 't beteren !
    veel groeten met mijn schamel boompje hier

    Image and video hosting by TinyPic

    20-12-2013 om 16:27 geschreven door ani


    Fijne vrijdag toegewenst vriendin
    Ben toch blij met mijn west vluts Nancy
    maar manlief begrijpt me soms niet hahaha
    Image and video hosting by TinyPic
    Scherven brengen geluk
    Als men iets kapot laat vallen,
    heeft men daarna vaak geluk
     Nikki

    20-12-2013 om 12:47 geschreven door Nikki


    dag lieve blogvriendin


    ik ben blij met mijn taal
    is het dialect of 'beschaafd'
    praten en lezen
    ben blij dat ik mij kan uiten
    soms kort, vaak uitgebreid  ...
    zolang mij men kan horen en verstaan
    taal bindt ons met elkaar
    of we nu nederlanders of belgen zijn
    elk ons koeterdialektje
    waar we zo fier op zijn
    elke taal is mooi
    laat ons dit koesteren    !

    liefs meeuw

    20-12-2013 om 07:45 geschreven door meeuw


    Piepelou biebieke



    Een gezellige (vrij)dagje wensen wij je toe !
    en een mooie aanloop naar de feestdagen !
    wij waren ook een dagje ribbedebie...
    en het loonde de moeite ik zag de mooiste kerstmarkt van men leven in Dordmund...en ze zien me daar zeker nog eens terug......en mateke weet te wat gij krijgt van mij altijd nen dubbele smak zunne ...hoeft zelfs nog niet onder die tak xxx
    Dikke knuf !

    Image and video hosting by TinyPic



    " Er zijn twee dagen per jaar
    waarop niks kan gebeuren.
    De ene noemt gisteren
    en de andere dag noemt morgen,
    dus vandaag is het de juiste dag om lief te hebben,
    te geloven,te handelen
    en vooral om te leven. "

     

    20-12-2013 om 06:30 geschreven door Jeske


    bijna weekend
    293g93o.jpg


    In onze handjes hebben wij
    iets verborgen, het zijn zoentjes
    voor vandaag en morgen.
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze  vier kapoentjes

    20-12-2013 om 01:35 geschreven door Patty en Freddy


    19-12-2013
    Taal

    Ik zag eens een film die zich afspeelde in de toekomst... het kwam er dichtbij... verbale communicatie werd tot een minimum herleid

    en dan nog in kindertaal... de mensen leefden meer in een virtuele wereld dan in de echte... ja het was SF maar ik vreed

    dat we er in snel tempo heen vliegen... ik ben altijd voorstander geweest van nieuwe dingen maar trop is trop en onze jeugd

    is gewoon aan 't afzakken... gelukkig bestaat er nog onze generatie die het samen praten nog niet verleerd is.

    19-12-2013 om 21:01 geschreven door Myette


    Lieve groetjes Nikki xxxx
    Je moet dit maar kunnen he Nancy
    Wij gaan moeten verder doen zoals wij bezeig om iets op het blogje te krijgen he
    maar dit is ook mooi om dit alles te lezen
    Schrijven we een foutje doen we ons ene oog maar dicht hahahaha
    Image and video hosting by TinyPic
    Wat zonlicht is voor bloemen
    is een glimlach voor een mens
    Nikki

    19-12-2013 om 16:30 geschreven door Nikki


    Donderdaggroetjes ...
    Voor jou blogmaatje(s).

    zvp.PNG

    x1x.gif

    19-12-2013 om 11:01 geschreven door gita


    ,
    ,

    19-12-2013 om 11:00 geschreven door gita


    Hallo goede morgen



    Image and video hosting by TinyPic


    Verander eerst in jezelf
    wat je om je heen
    zou willen veranderen.

    Een leuke dag wens ik jou graag.



    Groetjes en knuffels

    LIEFS MIA.

    19-12-2013 om 08:52 geschreven door mia


    *
    Mijn zoon is een SF fanaat en die beweerd dat we in de toekomst allemaal een chip krijgen waarmee we de gedachten van elkaar kunnen lezen. Of hij dit nu serieus meent weet ik niet want zo af en toe houdt hij me graag voor het lapje. Maar stel je dat eens voor! Beangstigend toch!!! Dan liever nog de sms taal.
    Ik keek vanavond naar "Ook getest op mensen" en daar ging het ook over de communicatie met gsm, I-pod, I-Pad, tablet... enz. Mensen kijken elkaar niet meer aan, hun ogen zijn constant gericht op hun speeltje. Sommigen zijn echt verslaafd aan dat ding en laten er hun slapen door.
    Maar....van krant en tv bewwerde men ook dat het de socialisatie zou kapot maken, en zie, dat is goed meegevallen. Alhoewel...soms heb ik heimwee naar die tijd dat mensen in de zomer voor hun deur zaten tot 's avonds laat om een praatje te maken. De tijd dat iedereen iedereen nog kende bij naam of bijnaam. Ik ken zelfs mijn overbuur niet!
    Vraagje: op de hoeveelste plaats is Martine Thange geëindigd?
    We hebben de Nederlanders toch weer een poepje laten ruiken hé!
    Dikke kus voor jullie en tot fleus...

    19-12-2013 om 07:22 geschreven door Huismusje









    Laatste commentaren
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!