Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    10-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door de keuring

    hopladi, hoplada mijn wagentje is weer eens voor een jaar goedgekeurd!

    Ieder jaar krijg ik een beetje stress als die groene kaart in de brievenbus zit. En waarom eigenlijk? De uitkomst is nochtans overduidelijk of je geraakt door de keuring zonder kosten, in het ander geval moet je nog eens terug na eerst een herstelling te laten uitvoeren of je krijgt een roze kaart en dan kan je  nog doen wat je wil: herstellen of een andere wagen kopen. Allé dat laatste klinkt eenvoudiger dan het is...

    Terwijl mijn wagentje en ik een laatste onderonsje hadden voor ik ermee naar de keuring reed, wisten we allebei dat de tand des tijds ook bij mijn lieve vierwieler wat slijtage naliet. Volgend jaar zijn we al 20 j buddies en we kennen mekaar zo door en door dat we  bereid zijn verder lief en leed samen te dragen. Mijn slaapgenoot met de goudenhanden heeft nog maar eens een paar opvallende kwaaltjes weggewerkt of opgelost maar suggereert al een tijdje dat het beste van onze "auto -ik relatie" er op zit en ik ofwel de grote broer van mijn bakje  een kans moet geven ofwel opteren voor een andere kleine wagen...Maar mannen weten niet wat de band is tussen de vrouw en haar wagentje. We hebben samen zoveel beleefd , samen gesakkerd in het  verkeerd, samen gelachen met knotsgekke situaties op de baan, samen gehuild bij het terugkomen van een definitief afscheid, samen de kleinkinderen afgehaald en teruggebracht, samen gezongen met een topper op de radio samen genoten van een ritje zomaar .. och zo kan ik doorgaan.

    Mijn wagentje is na al die jaren een stukje van mezelf op een heel speciale manier en grote broer kan met al zijn comfort en ruimte en zuinigheid nooit dat gevoel geven dat mijn wagentje mij geeft. Ik ken elke zucht elke verandering in geluid, elk schakelpuntje elk kwaaltje van mijn beauty want hoewel mijn bakje al zo oud is, staat het er nog steeds blinkend en stijlvol bij..

    Dat allemaal zat ik te bedenken terwijl ik in de rij stond te wachten op mijn beurt. Ik heb mijn vriend nog eens moed ingesproken, gezegd dat ik niet van zijn zijde zou wijken en dat ik met mijn mooiste lach de keurders zou aankijken... A woman has to do what a woman can do .

    Intussen viel mijn oog op de andere wachtenden en was ik blij dat ik niet in de rij naast mij stond. De kerel die daar de keuringen voor zijn rekening nam, leek me geen erg vriendelijke man. Een vrouw kreeg daar een hele litanie te horen omdat de cijfers en letters van haar achterste nummerplaat (volgens hem want ik kon ze duidelijk lezen) niet duidelijk meer te lezen waren. De acht kon verward worden met een drie of een zes....blablabla... Het gezicht van die vrouw stond overduidelijk op onweer, dat was iets wat ze waarschijnlijk ook niet verwacht had te horen. Ik vroeg me af of je daarvoor zou moeten teruggaan en bedacht ondertussen dat je het ook nog een beetje moet treffen met wie de keuring doet.

    Mijn keurder was streng maar eerlijk, de paar opmerkingen die ik kreeg, had ik ook verwacht. Na bijna 20 j komt er aan elke carrosserie wat slijtage.. en die ene achterband... tsja heupen moeten bij mensen soms ook vervangen worden.

    "Je wagentje is in orde mevrouw , er zijn een paar opmerkingen maar ja het is ook al een wagentje van jaren hé . "

    Op mijn vraag of ik moest terugkomen zei hij :" Neen, we zullen het wel in de gaten houden"..

    Ik kon toch moeilijk die man strelen of een kus geven van contentement dat zou als omkoping kunnen gezien worden, dus bedankte ik hem met mijn mooiste lach en heb ik  mijn wagentje dan maar even gestreeld toen ik met een witte kaart en 33,80 Euro lichter  buiten kwam en die paar opmerkingen daar doen we wel wat aan. Alleen nog het manneke overtuigen want ik weet dat hij zal opperen dat de kosten die we maken misschien niet meer opwegen tegen een auto die nogal wat slikt en oud is.. moderne wagentjes zijn zuiniger enz enz.. Maar hij begrijpt niet dat er hier meer gaande is tussen ons..en dat ik vind dat je niet zomaar moet opzij gezet worden omdat er al wat cijfers op je teller staan... Ja hij is de realist en ik de romanticus.. en zo vullen we mekaar al 45 j aan!

    Soit, ik ben er weer vanaf voor een jaartje. De keuringsstress is weer achter de rug en ik voel me vrolijk....wat een simpel  papiertje bij een mens niet kan teweegbrengen



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    11-09-2014
    Lieve groetjes


    .


    .

    11-09-2014 om 21:02 geschreven door Erwin


    Groeten van Fjak@

    Nog altijd even grieperig ,maar vlug de groetjes brengen en pootje is er ook bij

    Fjak@

    11-09-2014 om 12:24 geschreven door Fjak@


    Goedemorgen Natoken.Een leuke donderdag is wellicht geboren doch in mijn achterhoofd hoor ik reeds de melodie van het weekend !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 11 september.In gedachten een vreselijke dag voor Amerika en de ganse wereld met het drama van de ramp met de Twin Towers.Terrorisme dat steeds maar erger wordt en onze samenleving ernstig bedreigd.Vrede is veraf want mensen slachten mensen af als dieren waar ook ter wereld.Er is één troost want hier schijnt het zonneke en belooft het terug een mooie dag te worden en men voorspelt dat dit zal aanhouden tot zelfs na het weekend.Ik wens Jullie in afwachting van onze grote derbys zaterdag met onze U13A1 en onze U13A2 nationaal tegen onze naaste rivalen namelijk K.RC.Waregem.Hopelijk worden het mooie wedstrijden en mogen de besten zegevieren een fijne en een héél zonnige donderdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    11-09-2014 om 10:04 geschreven door Jos Vande Ghinste


    hallookes !

    ik wens jou een leuke dag   ...  maak er iets leuks van  !

    liefs meeuw

    <aaster photo: Aster 'Pink tower' P1019751.jpg

    11-09-2014 om 07:46 geschreven door meeuw


    Nen goeiemergent uit Retie maatje

    Alle gekheid op een stokje ..ik zag je daar staan met je kortste mini rokje op de keuring en die gast ging op de lopen die dacht dat jij nen benidormbastaard was :lol; ... ik ga vandaag een beetje doen wat jij gisteren gedaan hebt ...gisteren vooral genoten van onze Emma..

    Hopelijk met een heerlijk zonnestraaltje vandaag,
    zo mag de herfst voor mij nog heel lang duren,
    even geen tijd voor geklaag
    gewoon lekker naar buiten
    al die heerlijke verschillende geuren ruiken
    in de herfst kom je alles tegen


    animaatjes-herfst-27499.gif


    Knufke van ikke

    11-09-2014 om 06:41 geschreven door Jeske


    Groetjes op donderdag
    i28zki.gif


    Met een knipoog en een glimlach,
    wensen wij een bijzonder fijne dag.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel van onze vier kapoentjes.

    11-09-2014 om 01:53 geschreven door Patty en Freddy


    10-09-2014
    Groeten van Fjak@

    Goed dat je jou wagentje mag behouden, maar dat komt door de liefde en goede zorgen dat je het geeft .

    Ik lig al de ganse dag in mijn bed een zomergriepje denk ik, zo voelt het toch aan. Maar ik kwam toch vlug de groetjes doen en jawel pootje van ene die niet van men zide wijkt Pucky.

    Fjak@

    10-09-2014 om 16:08 geschreven door Fjak@


    De auto daar hechten we ons aan he lieve Natoken?

    Image and video hosting by TinyPic

    Wij dachten eraan een ander autootje te kopen, maar
    ook ik hou van ons wagentje. Hier gaat een keuring
    iets anders, maar ons karretje is ook voor een jaar
    goedgekeurd. Kregen zelfs de opmerking; waarom
    zou je een andere kopen..deze is toch prima voor
    jullie? En ja eigenlijk hoeven we niet zo nodig.
    Al rijden we niet zoveel meer als vroeger, hij
    brengt ons keurig heen en weer veilig thuis.
    Ik heb weer genoten van je verhaal lieverd en
    wens je nog veel veilige kilometers toe en
    een heel fijne dag verder met lieve groetjes en
    een dikke knuffel van Rozemarijn xx

    10-09-2014 om 12:44 geschreven door roze


    ..

    Nooit geweten dat men zo'n band kan krijgen met een automobiel,heb je hem geen naam gegeven,zoals Herbie(ken je 't nog)Met Ben blijft het een probleem,hij is echt de pedalen kwijt,maar daar kan ik hier niet over uitweiden,toch een gezellige dag met een dikke kus van mij!

    woensdagalleen.gif
    Prettige huppeldepupdag gewenst
    vanwege Nestje & Lipske

    10-09-2014 om 10:06 geschreven door lipske


    Goedemorgen NeleGoed maar zo Natoken want ik ben ook steeds wantrouwig als ik naar de keuring ga.Warme midweekgroetjes !!!!!

    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag woensdag 10 september.Deze middag zijn we weerom in het midden van deze werkweek en hopelijk wordt het een zonnige midweek net als de vorige dagen.Ik wens Jullie een fijne en een aangename woensdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    10-09-2014 om 09:31 geschreven door Jos Vande Ghinste


    straks moet ik ook met mijn 19 jarige buddy ... hou mijn hart al vast !

    een kunstenaar zou ik willen zijn
    wat zou ik goochelen met kleuren   ...

    liefs meeuw

    <aautumn red photo: autumn autumn.jpg

    10-09-2014 om 07:38 geschreven door meeuw


    hallo, fijne midweek maatje(s)...

    animaatjes-woensdag-1182790.gif

    10-09-2014 om 07:19 geschreven door gita


    Ach

    Afscheid nemen doet altijd pijn, meestal toch... deze wijze woorden worden midden in de nacht ingetikt want ik zit met een hardnekkige kriebelhoest en ben dan maar mijn bed uitgetrokken om in de andere kamer te wachten tot de bui over is... en ja die controle is elke keer een spannende affaire... het is nu alweer 2 jaar geleden dat ons trouwe karretje werd afgekeurd... net toen het als een "oldtimer" werd beschouwd en we dat jaar een aanslag kregen van maar enkele eurokes... wij blij maar het heeft helaas niet mogen duren... ben blij dat jij en je buddy nog een jaartje verder mogen rondtuffen... ik voel dat mijn "pilleke" begint te werken dus ga ik terug bedwaarts... faaag!

    10-09-2014 om 03:06 geschreven door Myette


    09-09-2014
    ..

    Oh ja, bijna vergeten. Kan zijn dat er al eens een tijdje zal overgaan eer ik met een nieuw berichtje kom. Het zit me echt niet mee de laatste dagen. Voel me ook ellendig.  Wachten op de uitslag van onderzoek longvocht, of cardiaal vocht. Ook resultaat van een biopsie afwachten. Een ferme lap uit mijn buikje gesneden, genoeg om een tiental labo's bezig te houden. Elk een stukje in een potje met mijn naam er op. Ben echt benieuwd wie het eerst met iets plezants te voorschijn komt.

    09-09-2014 om 17:19 geschreven door Ludovikus


    ..

    Als ik dat zo lees, heb ik de indruk dat ik wel erg veel gemeen heb met jouw wagentje. Het voornaamste is dat we beiden nog een tijdje kunnen blijven bollen. Kus.

    09-09-2014 om 17:10 geschreven door Ludovikus









    Laatste commentaren
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • Dag Natoken;; (Ingrid.)
        op Yes..
  • zondagsgroetje Natoken (mariska)
        op Fijn weekend iedereen!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!