Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    08-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.74 geworden so what?

    Als je jarig bent, vliegen de wensen je rond de oren maar het valt me ook op dat velen eraan toevoegen “ wat vliegt de tijd” !

    Sommigen vragen me of ik moeite heb met de snelheid van de tijd? Op zich niet al lijken sommige dingen nu veel sneller te gaan dan andere. Veel tijd om daar bij stil te staan is een luxe die ik me met mijn “lentes” niet kan permitteren.

    Toen ik jong was, wist ik niet dat je soms eens van de sneltrein moest stappen om stil te staan bij de vragen “ Wie ben ik” of “ Wat ben ik aan het doen?” Als kind duurt een uur een eeuwigheid terwijl later je leven soms voorbij lijkt te razen. Als kind heb je tijd om te niksen of je te vervelen. Zodra je eigen verantwoordelijkheden hebt, ontstaat er abrupt een nieuw tijdsbesef. Op mijn 30ste was ik moeder van 2 kinderen die me plots elke seconde van de dag bezighielden en omdat we in Afrika woonden was dat niet altijd simpel! Nu ben ik oma van 6 kleinkinderen die stilaan ook hun eigen weg kiezen en door het leven “ vliegen”.

    Ik zit nu al een tijdje op tram 7 so what? Wat is er mis met tram 7? Ik voel me nog steeds te jong om onder de noemen “senioren” afgeschreven te worden. Als ik een compliment krijg dat ik er geen 74 uitzie dan vraag ik me af : “ Maar hoe moet je er dan op die leeftijd uitzien?” Je kan op die leeftijd “ foert” zeggen en je laten verrimpelen en achter je geraniums kruipen. Maar je kan het ook als een krediet tijd zien waarbij de sky the limiet is.

    Kijk, ik hou niet zo van die termen “ jong” en oud”. Iemand van 70 is niet langer in één vakje te stoppen. De grenzen zijn vervaagd… je bent wel uit de luiers maar je kan nog heel actief bezig zijn. Natuurlijk zijn er die lichamelijke veranderingen. Ik heb gewoon meer rimpels dan vroeger, maar is dat per definitie slechter?.. Op foto’s van 25 j terug had ik nog een blote billen gezicht, terwijl je nu ziet dat ik geleefd heb en dat vind ik ook schoon! Raar toch dat rimpels van een man soms uitnodigen om er een fotocollage van te maken alsof het wel poëzie lijkt terwijl de meeste vrouwen bij het zien van diezelfde rimpels op hun gezicht het zouden uitgillen. Gelukkig kan een fond de teint al wat camoufleren al blijft het bij mij eerder bij wat lippenstift.

    Iemand vroeg mij “ Wat vond je tot nu toe de mooiste periode in je leven? Als je elke keer het max uit de 24 u gehaald hebt dan kan je niet anders dan met een fijn gevoel terugblikken op een gevuld leven. Daarom is het ook moeilijk om een periode uit te pikken. Neen, het was niet altijd rozengeur en maneschijn, er waren ook donkere bladzijden maar het verleden houdt me niet uit mijn slaap en aan morgen durf ik nog steeds te denken. Tegelijk besef ik dat verleden en toekomst maar weinig belangrijk zijn en dat je vooral in het moment moet zitten en leven.

    Wil ik 100 worden? Ik weet het niet maar zeker op voorwaarde dat ik niet teveel lichamelijke beperkingen heb en vooral dat ik ze hierboven nog allemaal op een rij heb! Maar tot dan wil ik genieten van elke dag en is mijn stopwoord carpe diem.

    Voor diegenen die het epistel uitgelezen hebben … “ ga in vrede mijn kind”.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (35)

    13-03-2019
    70

    Was ik nog maar 70... ja zo is alles relatief nietwaar... hier nog altijd stormweer, iets minder dan zondag maar niet om buiten te komen als het niet echt moet... dan maar thuis wat rondhuppelen en wat rommelen... deze week wasweek en dat betekent ook strijken... ga ik direct doen sè... allee... denk ik toch... hoe gaat het nu met de knie en de vertigo... al wat beter?

    13-03-2019 om 14:07 geschreven door Myette


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe.

    7ux34sha2.jpg We zijn vandaag woensdag 13 maart.Gisterenmorgen toen ik opstond om 6u30 bij een zwaar bewolkte hemel bemerkte ik dat de dagen reeds serieus aan het lengen zijn.Juist geteld begint volgende week de lente en het lentegevoel zal er zijn want na het weekend wordt het weer beter en zelfs veel beter.De lente zal haar start niet missen.Eerst moeten we nog de ganse week de zware windstoten verwerken en zondag kiezen ze het hazenpad.Ik ben blij met de vele menden die me steunden via allerlei kanalen,anders zat ik hier niet meer te tokkelen.Gisteren heb ik mijn vriendenlijst fel uitgedund en toch kreeg ik weer een mooie crea van een Duitse die mijn plaatjes verwijderde.Haar creas zijn welkom,doch ik reageer er niet meer op.Mijn blogronde bij mijn vrienden zal nu vlotter en vlugger verlopen en zo krijg ik de tijd om mijn andere bezigheden die bleven liggen nu eens af te werken.Ik ben blij nog steeds virtueel onder Jullie te zijn en ik ben er Jullie héél dankbaar voor.Ik wens Jullie een gezellige midweek toe met veel vreugde en vriendschap en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    13-03-2019 om 09:31 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goede morgen Natoken

    Midden in de week , ook dan ben ik hier met mijn vriendelijke op deze woensdag ,,, groeten van Ingrid. mt75fnz9.gif

    13-03-2019 om 08:14 geschreven door Ingrid.


    midweekse groeten
    Image Hosted by uploader.be

    13-03-2019 om 07:47 geschreven door noella


    12-03-2019
    Nog een fijne avond
    2i1ep8rqz85fh.png
    Ik vlieg hier efkes binnen, om mijn groetjes over te brengen.
    Ik ga ook naar tram 7 maar da is helemaal nie erg, en rimpels heb ik ook,
    maar 100worden moet niet voor mij.

    12-03-2019 om 19:31 geschreven door annie


    Goeden avond

    RjZyBrw7.jpg
    Het lijk wel herfst regen en veel wind
    gr.Dirk

    12-03-2019 om 17:55 geschreven door Dirk


    DINSDAGGROETJES !!!

    nxpcwo8go2zhx.png We zijn vandaag dinsdag 12 maart.Na de heisa van de wet op de Europese privacy blijf ik bloggen op een andere manier.Iedereen die mijn beelden onterecht weert vliegt uit mijn vriendenlijst en krijgt nooit meer de kans er terug er in te komen.Velen vonden het jammer dat ik mijn al zeg ik het zelf mijn MOOIE blog zou stoppen.Echte blogvrienden blijven elkaar trouw en zijn gelukkig elke dag mekaar een woordje aan elkaar te kunnen schrijven,in nood,elkaar troosten en een riem onder het hart te steken bij een tegenslag of een overlijden,maar ook een gelukswens bij een verjaardag of een jubileum als was het maar van hun blogje.Een teken dat ze er ook fier om zijn..Nee,ik ben zo een beetje verslaafd geworden en doe het enorm graag.Daarom ben ik hier toch weer terug om Jullie een mooie en een gezellige dinsdag toe te wensen,niettegenstaande de felle rukwinden en met een temperatuur die vandaag terug de dubbele cijfers zal halen.We smachten allen naar de lente en die komt er geleidelijk volgende week.En zoals altijd eindig ik met mijn stokpaardje van vele lieve en hartelijke groetjes van Jullie blogvriend Jos.

    12-03-2019 om 09:46 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goede morgen Natoken

    Geniet van de kleine dingen in het leven , ook van deze dinsdag met vriendelijke groetjes van mij erbij Ingrid. bf3yvrd2pz.jpg

    12-03-2019 om 08:26 geschreven door Ingrid.


    bedankt ...

    voor de beterschapswensen   !   ben nog niet zo vlot en dartel maar al blij dat ik tot jou ben geraakt   !

    knuffel van meeuw

    Image and video hosting by TinyPic

    12-03-2019 om 08:07 geschreven door meeuw


    Goedemorgen lieverd
    76g59ltgtpe.jpg

    12-03-2019 om 08:00 geschreven door Ella


    mooie dag
    Image Hosted by uploader.be

    12-03-2019 om 07:45 geschreven door noella


    11-03-2019
    nieuw blog
    Image Hosted by uploader.be
    Beste vrienden
    mijn blog wonderland gaat weg omdat ik niet zie staan om te schrijven op de reacties en daarom heb ik een ander blog aangemaakt dat ik het zie maar ook dat iedereen kan schrijven op de reactive hopelijk mag ik jullie verwelkomen op mijn nieuw blog groeten van Noélla

    11-03-2019 om 14:07 geschreven door noella


    zal het lukken ?




    Maartse buien en Aprilse grillen , zeiden ze vroeger , nu lijkt het er naar .

    heb al een paar keer geprobeerd , maar 't lukte niet
    had een heel epistel geschreven .... nu niet , we zien wel , hou je gezond ddar !
    .



    Image and video hosting by TinyPic

    11-03-2019 om 12:28 geschreven door ani


    heel graag zelfs

    jouw epistel gelezen!

    blk3a6.png

    11-03-2019 om 11:11 geschreven door maarten


    Goedemorgen lieve vrienden.Hopelijk mag het voor iedereen een mooie en gezonde nieuwe week worden !!!!!

    kb3gyu5hjf.jpg We zijn vandaag maandag 11 maart.Onze winter ligt nu wel echt op zieltogen want nog 10 dagen resten ons om op 21 maart de lente met open armen te ontvangen,zoals we allen destijds op school geleerd hadden.En dan was het zonnetjes plakken op een speciale kalender telkens er een mooie lentedag was.Hoe geler de kalender kleurde,hoe gelukkiger we waren en gingen dan met de klas op speurtocht om madeliefjes - sleutelbloemen en het kleine hoefblad te zoeken en als we een kapelleke tegenkwamen schonken we onze geplukte lentebloemekes aan Onze-Lieve-Vrouwke.Zalige schooltijd,die Je nooit vergeet.Maar nu zijn we maandag die nog steeds een deel van zijn grillen uitspuwt in nasleep van de hevige storm van gisteren en het blijft deze week nog even zo,doch na deze week bij het piepen van de nieuwe lente wordt het weer beter en stabieler en gaan we hoogstwaarschijnlijk vrolijk met het zonneke de lente tegemoet.Natuurlijk vergeet ik Jullie niet een goede,doch vooral een gezonde start van deze nieuwe kersverse week toe te wensen en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    11-03-2019 om 08:21 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goede morgen Natoken

    Dat was het een en ander he Natoken wat een rot weer . bedankt voor U vriendelijke bezoekje he . Begin van deze nieuwe week ,, op deze maandag vriendelijke groetje van Ingrid. Ik hoop dat alles recht bij U is gebleven na dat stormweer . ol3yasjf1uap..jpg

    11-03-2019 om 07:47 geschreven door Ingrid.


    nieuwe week
    Image Hosted by uploader.be

    11-03-2019 om 07:46 geschreven door noella


    Goeie morgen lief blogvriendinnetje....
    cnur4kpq.png

    Hier ben ik weer eens, om jou een prachtige week te
    wensen met veel blogplezier. Veel dank voor de bezoekjes
    en lieve complimentjes, doet mij echt deugd zoiets. Tot de
    volgende keer en Rebecca, je blogvriendinnetje geeft jou een warme

    rf3nh2c.gif

    Hier hebben wij al zware onweders gehad en veel hagelstenen.
    Wat mooi geschreven lieve Natoken, alsook je zo lieve warme dank woorden.
    Blogvriendschap kan toch zo schitterend zijn vind ik, zelf blog ik ook bijna
    12 jaar, en heb ook via deze weg lieve vriendelijke mensen leren kennen.
    En men is pas oud, als je jezelf in je hart oud voelt vind ik en dit doe jij
    zeker niet. Geniet nog met volle teugen van je leven lieve Natoken,
    hopelijk met een goede gezondheid, want die is toch zo belangrijk in ons
    leventje. "Gezonde mensen" zijn rijk, maar beseffen het niet lieveke. xxxxx

    11-03-2019 om 06:40 geschreven door Rebecca


    10-03-2019
    Goeie avond Notoken

    Bedankt voor je bezoekje.

    Het weekend zit er al weer ver door.

    Lieve groetjes,Monique

    twjlm88uw.gif

    10-03-2019 om 17:57 geschreven door Monique


    . . .

    Een echt hondenweer is het al lijkt het me geen weer om een hond door te jagen, stormweer is een stom weer maar we hebben er niets aan te zeggen !  Snak ernaar om weer naar buiten te gaan en wat te wandelen !  Maar zal niet voor vandaag zijn , dat staat al vast, morgen of een andere dag misschien, we zien wel.

    Nog een fijne zondag samen en blijf vooral genieten !

    10-03-2019 om 11:19 geschreven door Chris


    Lieve groetjes

    .

    10-03-2019 om 11:16 geschreven door Erwin


    Wens u nog een fijne zondag

    3TwtSq6m.jpg
    Groetjes Dirk

    10-03-2019 om 09:35 geschreven door Dirk


    Goedemorgen lieve vrienden.Hopelijk moge het voor iedereen onder Jullie een mooie zondag worden.

    li94nh3lhvp74.jpg We zijn vandaag zondag 10 maart.Een nieuwe natte dag is aan het ontwaken.Maartse buien komen op ons af gejaagd door de wind met zelfs storm aan onze kust.Maar de natuur heeft water,ja nog héél veel water nodig.Gisteren moest ik om 9 uur beslissen of ik bekwaam was om mee te gaan met onze U17 Interprovinciaal naar Eendracht Aalst.Ik had een goede nacht gehad en ben dus meegegaan en het heeft me nog geen minuut gespeten want onze jongens wonnen deze hardbevochten wedstrijd van de " Ajuinen " met 0-1niettegestaande de felle wind het voetbal minder mooi maakte,doch dit ook meer kracht vergde van onze boys.Chapeau mannen.Jullie hebben mijn dag goedgemaakt.Niettegenstaande de regen en de wind wens ik Jullie een zalige - luie zondag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en geniet van het plaatje dat ik destijds in Oostende schoot tijdens één van mijn vakanties.

    10-03-2019 om 08:59 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goede morgen Natoken

    Met deze groet en lach breng ik U weer een vriendelijke groet op deze zondag . Vriendelijke groetjes Ingrid. d9gstxxwz..jpg

    10-03-2019 om 08:08 geschreven door Ingrid.


    Een fijne zondag natoken
    vzff0o04z4.jpg
    Een dikke knuffel van mij.
    Liefs Ella

    10-03-2019 om 07:53 geschreven door Ella


    vandaag is het hier carnaval
    Image Hosted by uploader.be

    10-03-2019 om 07:46 geschreven door noella


    09-03-2019
    Lieve groetjes


    .

    09-03-2019 om 10:36 geschreven door Lieve groetjes


    Goede morgen Natoken

    Het weekend is weer daar ,, maar eerst een hele fijne zaterdag gewenst ,, met de vriendelijke groetjes van Ingrid. 7lp3zo..gif

    09-03-2019 om 09:39 geschreven door Ingrid.


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.

    euctbg1f59vk.jpg We zijn vandaag zaterdag 9 maart.De straten liggen er opdrogend bij en het regent hier nu niet meer.Wat het deze nacht gedaan heeft weet ik niet want ik heb een goeie nachtrust gehad.Ik twijfel nog steeds of ik de verplaatsing met mijn U17 ploeg naar Aalst zal meemaken,na een zeer moeilijke dag gisteren.Ik was niet ziek doch ik had een groot ongemak,namelijk een blaasontsteking.Om de haverklap moest ik naar het toilet,gisteren verloor ik 2 kgr gewicht,dit is 2 liter water doch deze morgen voel ik me veel beter.Ik moet om 9 uur beslissen of ik meega of niet.Dus heb ik nog een grote 2 uur tijd om te ondervinden of het me zal lukken.Je ziet van hier dat ik graag zou meegaan.Hopelijk regent het niet te veel vandaag en messchien kunnen we het grotendeels droog houden vandaag bij een temperatuur van 13 graden.Ik wens Jullie een mooie en een gezellige zaterdag en een kersvers weekend toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.

    09-03-2019 om 07:55 geschreven door Jos Vande Ghinste


    mooie zaterdag
    Image Hosted by uploader.be

    09-03-2019 om 07:46 geschreven door noella


    08-03-2019
    . . .

    Volgt er nu ook nog een zegening, want dat was vroeger zo als de mis op haar einde was.  Misschien nu ook nog maar daar heb ik nu echt geen notie van.

    Ach ja, zo is het inderdaad, 'k heb het graag gelezen, welke was de mooiste periode, er zijn overal mooie periodes geweest en ook donkere, zelfs zwarte bij mij, maar die zijn voorbij en we kijken er alleen met welbehagen op terug, zowel op de slechte als op de goede.  Uit alles leer je immers en ook dat is meegenomen, het bijzonderste is dat je gelukkig bent en dat je die tevredenheid ook kunt uitstralen, bij de mensen is dat meestal ook wel op hun gezicht te zien.  Maar alles kan veranderen, soms is het geluk zo broos, zeker als je een zware ziekte of zo hebt meegemaakt, dan zijn de mensen daar ook door getekend.  Na een tijdje vervaagt dat en ja, dan lijkt alles verdwenen als sneeuw voor de zon, alleen vergeten doe je dat niet echt maar je leert er mee leven, dat is gans wat anders.

    En die carpe diem, die probeer ik ook iedere dag te doen, soms is het wat moeilijker en gaan er bepaalde dingen echt wel voor maar nu nemen ze me dat zeker niet meer af, wat ik gehad heb dat is er geweest en dat is mooi, zoals het leven . . . Nog een fijn weekend, doe zo verder !!!

    08-03-2019 om 11:48 geschreven door Chris


    Lieve groetjes


    .

    08-03-2019 om 11:05 geschreven door Erwin


    Goede morgen Natoken

    Ja ja Natoken het leven is mooi als alles een beetje meevalt ,, de tijden vliegen voorbij ,, en honderd jaar willen we allemaal wel worden denk ik maar we moeten wel een beetje gezond blijven he ;; want om daar maar te zitten en nergens meer van te weten ,, ja dat is ook niks vindt ik . Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, daarom ben ik hier weer even om U een hele fijne verder week te wensen ,, met vriendelijke groetjes van Ingrid. 9inu4k2.jpg

    08-03-2019 om 08:40 geschreven door Ingrid.


    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!

    rudwvrm940ls1.jpg We zijn vandaag vrijdag 8 maart.Het is vandaag Internationale vrouwendag.Daar ik hoor leggen ze vandaag het werk neer.Dan zullen we maar zelf koken en boodschappen doen.Voor mij niet gelaten want dit ben ik reeds héél lang gewoon.De mannen moeten nog een dagje werken om het weekend in te stappen.Morgen wordt het normaal mijn regen voetbalweekend,doch ik heb uit goede bron vernomen dat Eendracht Aalst een spiksplinternieuw kunstgrasveld heeft en daar zullen onze U17 Interprovinciaal héél blij mee zijn doch het wordt een aartsmoeilijke wedstrijd niettegenstaande we tegen dit gereputeerde Aalst aan huis wonnen met 1-0.Het zal er stuiven op de " Zandberg ".Vandaag beloven ze ons een droge dag met geregeld zon en temperaturen nipt in de dubbele cijfers.Ik wens Jullie dan ook een fijne vrijdag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.En nu nog een boek schrijven Nancy.

    08-03-2019 om 08:28 geschreven door Jos Vande Ghinste


    bijna weekend
    Image Hosted by uploader.be

    08-03-2019 om 07:46 geschreven door noella









    Laatste commentaren
  • Zegen op deze dinsdag middag (pattyhoopt)
        op Genieten van creatievelingen
  • Prachtig om te zien allemaal (Dirk)
        op Genieten van creatievelingen
  • DINSDAGGROETJES !!! De regen zullen we er moeten bijnemen !!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Nancy wij komen ook (Tiny en Ans)
        op Genieten van creatievelingen
  • Leuke foto lieve Nancy...knuffies xxx (Lenie)
        op Daar zijn ze weer
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Daar zijn ze weer
  • Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Daar zijn ze weer
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Daar zijn ze weer
  • wel wel , daar verschillen we dan in , zé , ik heb het niet zo op duiven --- hier zijn er 12 , ja , teveel ! (ani)
        op Daar zijn ze weer
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!