Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    30-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.levensvreugde

    Levensvreugde is iets dat men een gans leven als gezel zou willen. Maar ieder van ons beleeft de levensvreugde op zijn manier.

    Bij sommigen is het al vreugde wat de klok slaat. Vreugde en geluk is van hun gezicht te lezen, hoewel men nooit weet wat binnen de mens schuilt.

    Voor anderen is levensvreugde gewoon de dag doorbrengen zoals de dagen die achter hem of haar liggen. Benieuwd kijken we dan graag naar hoe een ander leeft en hoe een ander zijn levensvreugde beleeft en soms deelt.

    Mijn levensvreugde is begonnen toen ik op de wereld kwam. Elke dag leerde ik bij en stap voor stap werd ik ondersteund om mijn weg te zoeken. Ik bouwde de levensvreugde op met vrienden en familie. Maar het leven leerde me al vlug dat levensvreugde niet alleen opgebouwd wordt, maar ook elke dag een stap achteruit zet. Men verliest door de jaren vrienden en familie en ook telkens een beetje levensvreugde. Men probeert zich dan ergens vast te grijpen aan iets dat een vervanging is voor het verlies dat men door de jaren kent.

    Levensvreugde is ook te kunnen lachen met jezelf door te luisteren naar een ander. Door corona en het maandenlange isolement ontdekte ik nog meer de levensvreugde van de pc. Niet dat het plastiek omhulsel of het digitale scherm mij veel levensvreugde geeft! Maar wel de woorden die door een menselijk brein geschreven worden. De levensvreugde van te kunnen woorden sturen zonder er fysiek bij aanwezig te zijn. Gratis een lach, emotie, steun of contact te geven zonder dat het iets kost. Maar geloof me ik zal me nog beter in mijn vel voelen als het gewone sociale leven terug is met echte warme contacten . 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (17)

    03-09-2021
    Hezký veÄer.

    03-09-2021 om 20:10 geschreven door flora173


    02-09-2021
    Dobrou noc.

    02-09-2021 om 22:16 geschreven door flora173


    31-08-2021
    Levensvreugde

    Ik denk dat het ook van het karakter afhangt of wat een mens heeft meegemaakt. Sommigen lachen om het minste en zijn goed geluimd, anders staan misschien te ernstig in het leven...

    Blog-1-Maarten.jpg

    31-08-2021 om 12:10 geschreven door maarten


    . . .

    Het is net of we hebben heel de tijd in een ivoren toren opgesloten gezeten, het voelt tenminste zo aan, al zitten wij dan gelijkvloers maar toch, je gaat naar buiten en haalt een frisse neus maar dat was het dan meestal.  Wat later zaten er al heel wat wandelingen meer in, we maken er het beste van.  Al snak ik ernaar om tussendoor eens een zwaardere wandeling te maken, een langere of met meer hoogtemeters mag ook wel eens zodat je toch wat meer moet werken en je hart harder pompt dan het gewoon is.  Het doet deugd om een deftige inspanning te doen en hier binnen heb je die dan ook niet.  Ik put mijn levensvreugde in het leven uit wandelingen en ontspanning die ik dringend nodig heb, al heb ik vaak daar de tijd niet voor en ben ik jaloers op de echtgenoot wanneer die weer eens op pad gaat.  Hij maakt dan tussendoor wel eens een stop in het café maar veel verder gaat hij dan ook niet, het zijn maten van vroeger bij het voetbal die hij opzoekt en daar zijn er dan ook al wat van weg gevallen ondertussen.

    Mijn levensvreugde is tegenwoordig wanneer de kinderen en of kleinkinderen die hier ook wel komen, al is het niet zo vaak als we zouden willen maar iedereen heeft zijn eigen leven, ik mag me daar niet te fel mee bemoeien en doe dat meestal ook niet.  Ik voel me dan ook vaak eenzaam maar trek mijn plan, ik moet verder en mag mijn hoofd niet laten hangen, al staan de tranen soms nader dan het lachen op bepaalde dagen, ik moet me er doorheen slaan zoals ik het kan.

    Nog een fijne dag wens ik je toe en geniet er maar van !

    31-08-2021 om 10:23 geschreven door Chris


    DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden.
    oie-31860-En-Gx-Hp1-H

    Goedemorgen lieve vrienden.Wat een enorm verschil bij gisterenmorgen.Ik zie een blauwe hemel en een zonneke dat vandaag zal schijnen.Ik ben er bijna zeker van dat we een mooie dag tegemoet gaan.Wel jammer dat we deze lente en zomer terug weinig vogelgezang kregen,maar darentegen zag ik wel meer zwaluwen en vlinders.Ik mis het gezang van merels en lijsters en de kwetterende leeuwerik hoog in de lucht.Zou dit alles met het mindere weer te maken hebben.Maar vandaag wens ik Jullie hopelijk een zonnige dinsdag toe en geniet van alles wat Jullie hartje verlangen kan en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne dinsdag Nancy.Die zijn reeds een maand aan het trainen en spelen.Ik heg de handdoek gegooid en ga nu rustig kijken naar telkens een andere jeugdploeg.

    31-08-2021 om 10:01 geschreven door Jos


    fijne dinsdag
    6af4c14c6fdda0072816b9ffc9fe5499.jpg

    31-08-2021 om 08:17 geschreven door kinrooiwebradio


    fijne nieuwe dag !

    620x413-8c73ecd672272c4022ec9f1b4d41aa30.jpg
    een diepe weldoende slaap
    dit hebben we allemaal nodig
    beter dan elk medicijn   !
    liefs meeuw

    31-08-2021 om 07:14 geschreven door meeuw


    30-08-2021
    Dag Nancy mijn levensvreugde is als de zon schijnt ,, kunnen we gaan fietsen , zoals vandaag !

    27d94cb039ed24bdc58c109cbe49391a

    Tiny en Ans

    30-08-2021 om 13:09 geschreven door Tiny en Ans


    Goedemorgen lieve Natoken,ja de wereld staat nog steeds op z'n kop en we verlangen allemaal weer naar de warmte ,fijne dag gewenst en knuffies voor jou xxx
    fijne-week-gewenst-warme-groet-hond-en-poes.gif

    30-08-2021 om 11:09 geschreven door Lenie


    Veel wame contacten gewenst!

    ook virtueeel zoals hier nu even!

    Best-regenboog-Maarten.jpg

    30-08-2021 om 11:08 geschreven door maarten


    Nancy,

    Ja het leven breng me geluk en nu moeilijke tijd door.

    CBR erg he , mijn buurvrouw van 2 huizen verder haar gezicht zie bleek ja wij hebben hartzeer maar bij Carine zie je het vandaag nog op haar gelaat ja ze heeft nog tranen in haar ogen.

    Dikke knuffel voor jou en een pootje van Pucky

    30-08-2021 om 11:05 geschreven door Vifke


    ja levens vreugde --- op en af zou ik zeggen --



    we beginnen aan de laatste dagen van de zomer , die geen zomer was !
    met heimwee terug denken aan vroeger --- en hopen op een beter najaar ?
    alvast een warme knuffel , mijn levens vreugde moet ik halen uit hetzelfde als jij , maar met kleine beetjes al super content !!

    animaatjes-ani-1279213-1

    30-08-2021 om 10:13 geschreven door ani


    Goedemorgen

    zierikzeejpg.jpg

    We starten weer met een nieuwe week
    Met de laatste dagen van Augustus
    Dan gaan we weer zo aan de herfst beginnen
    proberen om het beste weer van te maken vandaag
    gr.Dirk

    30-08-2021 om 10:03 geschreven door Dirk


    Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!!
    oie-308045-YG7n880q

    Goedemorgen lieve vrienden.We starten een nieuwe week en nog twee dagen en dan starten we ook weer een nieuwe maand.Hier is het droog maar ook zwaarbewolkt.We krijgen 21 graden indien het zonneke zixh laat zien.Ik wens Jullie allen een goede maar vooral een gezonde start van deze nieuwe kersverse week toe en vanaf donderdag zou het weer warmer worden en krijgen we hopelijk een mooi weekend erbij,doch vandaag hoop ik dat we het droog houden en van dat straaltje zon mogen genieten en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne start van deze nieuwe week Nancy.Onze Pagadderrkeszijn reeds 1 maand gestart maar ik ben niet meer aktief in de club,dus ik begeleid geen enkele ploeg meer,doch ik ga kijken naar wie en wanneer ik goesting heb.Ik ben nog steeds aangesloten.

    30-08-2021 om 09:02 geschreven door Jos


    blij zijn en levensvreugde hebben ...

    a845c566f1a6cf537aae92da26492709.jpg
    ben dankbaar
    voor jouw vriendschap
    koester het elke dag   !
    liefs meeuw

    30-08-2021 om 07:45 geschreven door meeuw


    Dag Natoken ,,

    Levensvreugde ,, ja Natoken ieder mens ervaart dat op zijn eigen manier ,, waar zijn we tevreden mee he ,, hou van de kleine dingen zeg ik altijd ,, die zien we eke dag wel weer opnieuw ,, en wees tevreden ,, ja van een hond krijgt U ook veel vriendschap en gemeende vriendschap zo lief ,, mooi geschreven Natoken .

    Goede morgen en een fijn begin van deze nieuwe week ,, laat het U goed gaan met een vriendelijke groetje erbij van mij liefs Ingrid .
    maandag-x

    30-08-2021 om 07:10 geschreven door Ingrid


    fijne maandag
    d064f03cb5d489bc968948531d6841a7.jpg

    30-08-2021 om 05:27 geschreven door kinrooiwebradio









    Laatste commentaren
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op
  • hopelijk wat zon vandaag ! (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op
  • DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • haha , lijken me allemaal wat ---- en rood is zo hebberig ? dus geen drankjes voor mij ---smile ! wel blij dat het gisteren hier een bijzonder mooie dag was !! vandaag weer regen (ani)
        op
  • Dag Natoken (Monique)
        op
  • Hezký večer. (flora173)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!