Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belofte maakt schuld...
    Als het eventjes kan dan wordt de volgende week helemaal van mij ( ons)..

    De logeerpartij van de 4 is goed verlopen; oma heeft haar verstand op nul gezet, haar beste humeur bovengehaald en is 's avonds als een steen in bed gerold....Wonder boven wonder maar deze keer heeft opa ook een extra tandje bijgestoken. Normaal ligt het niet echt in de aard van mijn wederhelft om lang met de kleinkinderen bezig te zijn. Hij heeft ook altijd wat te doen en anders zoekt hij wel een bezigheid. Maar deze keer kreeg ik hem zelfs mee naar Bobbejaanland - dat hadden we aan de kleinkinderen beloofd- en belofte maakt schuld zei ons moeder altijd. Op één valse noot na viel ons pretparkbezoekje reuze mee.
    Omdat de tweeling nog geen 1 meter is mochten ze nog niet overal op. Het was dus aan opa om met de twee oudsten op de rollercoasters te gaan of op het water te glijden en kletsnat te worden en andere attracties uit te proberen. Gelukkig viel het weer mee en was het niet te druk, hoewel... Ik heb een ganse dag niets anders gedaan dan geteld of er wel 4 kuikentjes in mijn buurt waren!!. Op een bepaald moment was ik er zelfs 1 kwijt.
    Eén van de meisjes moest dringend... dus gingen we allemaal. Ik had aan het oudste kleindochtertje gevraagd om voor de deur te blijven staan en op de zusjes te passen terwijl ik ook even dringend moest. Toen ik buiten kwam stonden ze daar nog met twee, één van de tweeling was riebedebie. Ja, ik kan een kind van 5 ook niet de schuld geven maar ik stond wel opeens op " puddingbenen". Het was roepen en rondlopen op zoek naar de kleine. Toen ik aan het meisje aan de wc ingang vroeg of ze geen kindje alleen naar buiten zag komen, vroeg ze:
     " Dat meisje dat niet meewilde met haar papa"?
     Mijn puddingbenen veranderden direct in spaghetti- stokjes en mijn verbeelding sloeg al op hol.. Ik kan jullie verzekeren dat mijn tikker daar heel even in overdrive ging. Ik nam de twee  andere bij de hand zette ze tegen de muur en verbood hen één stap te verzetten en dan maar roepen , samen met nog een paar mensen... Tot we opeens tussen de massa de verloren kleine hulpeloos , stokstijf zagen staan. Die kreeg eerst de volle lading omdat ze toch weggegaan was en daarna een knuffel omdat het wenen ons blijkbaar nader stond dan het lachen.. Toen we bij T  en de kleinzoon kwamen vroeg die laconiek waar we zolang gebleven waren!!!!  Ik heb maar niets gezegd tenzij dat we eventjes gingen " afkoelen" in kinderland , dat was binnen en zo kon ik even terug bij mijn positieven komen.
    Feitelijk nemen we als grootouders een grote verantwoordelijkheid op ons als we de kleinkinderen bijhouden. Je wil er gewoon niet aan denken dat er iets met die kleinkinderen zou gebeuren en je het aan de ouders moet vertellen! Ik herinner mij niet dat ik zoveel " eieren" onder onze kinderen gelegd heb en die hebben nochtans serieuze probleemtoestanden meegemaakt in het buitenland!! En zeg nu niet dat het iets met de leeftijd te maken heeft!!
    Maar gelukkig verliep de dag verder goed en de rest van het logement ook omdat ze veel buiten konden spelen of fietsen .Opa had  3 schommels en een klimtouw  in de tuin geïnstalleerd en dat was  een succes....De fietsen waren ook meegekomen en daarmee konden ze hier hun hartje ophalen!

    Toen het even regende,  vroeg ik om nog eens een mooie tekening voor mij te maken. Om hen te stimuleren stelde ik voor om een oma te tekenen,( leidt altijd tot hilarische toestanden!!) waarop de kleinzoon  heel onschuldig en heel (h)eerlijk vroeg:
     " Een oude oma of één gelijk jij?"
    Glunderde ik geen klein beetje zeker!!
    Blijkbaar had hij toch niet erg veel zin in tekenen want hij boomde verder en zei dat oud zijn zeker niet leuk is want dan gaat men dood. Ik antwoordde dat ik lang nog niet zou sterven, zeker niet voor hij een grote man zou zijn.( waar haal ik de lef om zo vrijpostig te zijn!!?). Waarop hij dan weer, een tikkeltje bezorgd vroeg :
    " En dan, als ik een grote man ben oma..?"
    Tja en dan... 'k glunderde al wat minder.

    Toen dan donderdag de dochter en haar gezinnetje ook nog even binnenwipte na hun reis, was de chaos compleet. Opa en de schoonzoon zaten binnen de kortste keer hevig aan het bomen over één of ander nieuw fototoestel.. De dochter wilde ook wel wat vertellen terwijl haar twee kleintjes  direct speelvriendjes in onze logeetjes vonden.. De knikkerbaan, die opa had opgesteld, werkte op volle toeren, alleen rolden de knikkers  meer in het rond dan op de baan.. De fietsjes moesten door iedereen eens geprobeerd worden en  de twee kleinzonen speelden samen een race spelletje op de computer.. Het was hier een echte heksenketel zeker toen één van de tweelingmeisjes bijna niet durfde te bewegen uit schrik voor de hond die meegekomen was met de dochter en co!!
    Het is best gezellig iedereen te zien en het doet deugd dat de kinderen graag eens binnenwippen alleen ben je achteraf  zo bekaf!! En toch ,we zien ze zo graag hé Bojako en zeg dan maar eens neen ! Jij kan er ook over meepraten!!
    Gelukkig zijn onze logeetjes al groot genoeg om mee te helpen om op te ruimen en dat is wat ze moesten doen voor ze terug naar huis vertrokken. 4 gasten waarvan de oudste volgende maand 7 wordt en de jongsten in november 4 ... dat betekent overal kleurboeken, puzzels, prikmapjes, pareldoosjes, autootjes, poppen  en alles wat erbij hoort, springtouwen  een knikkerbaan en nog hopen spelletjes.. allemaal mooi verdeeld over de living, keuken en het terras!!! Ik heb al die tijd mijn ogen dicht gedaan overal over gestapt en vooral mijn verstand op nul gezet ( is niet echt moeilijk op onze leeftijd!!).
    Maar de knuffel en de kusjes die we kregen toen ze vertrokken en dat lange zwaaien zolang ik in zicht was, maar vooral dat ene zinnetjes van de kleinzoon:
     " Oma ik zal je missen "... daar doe je het voor en niets maar ook niets weegt daar tegen op.

    Maar nu, nu wil ik toch even een beetje tijd voor mezelf en dat is wat ik voor volgende week plan. Morgen nog even onze lieve vrienden op bezoek want er is ook nog leven na de kleinkinderen!!
    En dan gewoon doen of laten waar ik zin in heb!!

    Een oma die bekaf is maar toch heel gelukkig met haar 6 kleinkinderen die ik voor niets zou willen missen!! En.. al ben ik blij dat we het " rijk" terug voor ons alleen hebben, toch mis ik nu al die knuffels en kusjes.
    Ja, knuffelen is hier "in" ... haha!!

    Ik laat jullie even genieten van onze " rijkdom" !!


    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us

    En als toemaatje.. hoe een duifje een duif werd.
    Dat boeide de gasten enorm!
     Vinden jullie ook niet dat dit exemplaar een grote snavel heeft of zie ik het allemaal wat groots na die overrompeling hier???

    Image Hosted by ImageShack.us


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    16-08-2009
    schatten...
    het zijn echt heel lieve kinderen, ik was zo blij dat E zich spontaan op mijn schoot kwam installeren, toen we naar de kaart van Bobbejaanland aan t kijken waren. Maar ik kan best begrijpen dat je een heel diepe zucht slaakt, nu jullie het huis weer voor jullie alleen hebben. Wij hebben gisteren nog eens van onze 2 kleinste schatten mogen genieten bij hen thuis, eind augustus komen ze nog eens logeren...'t zal hier ook wel weer chaos worden, maar : we kijken er zo naar uit! wat dat "kindje kwijtraken" betreft : onze pj zijn wij ooit op een spaans strand een tiental minuten kwijtgeraakt. de enige angst die je in de 70-ties had was : als hij maar niet het water ingelopen is. aan kidnapping en mogelijke gevolgen dacht ik in elk geval nog niet. liefs

    16-08-2009 om 11:50 geschreven door paz


    Dag Natoken

    Toch een leuke dag gehad! Mijn kleindochter is nog te klein, maar ik zie er al naar uit! En die puddingbenen die veranderen in spaghettistokjes, hahaha die is leuk, die ga ik onthouden. Ik doe aan aquagym dat wil ook wel eens helpen.

    Een fijne zondag vandaag.
    Vriendelijke groetjes uit een grijs Henegouwen van Loewiesa
    14t0qah.jpg

    16-08-2009 om 08:18 geschreven door Loewiesa


    15-08-2009
    hello Natoken
    tja, de kleinkinderen op bezoek hebben is altijd wel heel plezant, maar wel heel erg vermoeiend en zeker als je moeilijk te been bent. De kleinste is 10 maanden en vraagt echt wel veel aandacht. Ze kruipt gans het huis rond, dus terijl de andere kids 5jaar en 2 van 3 jaar aan het spelen zijn dan is het natuurlijk nakijken of er toch maar niks "kleins" in haar bereik is dat ze in haar mondje kan steken...enfin..;ze maken trage oma's wel snel hihihi

    Ik ben toch ook altijd blij dat alles goed verlopen is en we ze terug kunnen geven aan de mama's en papa's, hoe ze hier bij ons gekomen zijn. Heelhuids bedoel ik.
    Ach...die lieve schatten...ook al zijn we doodop 's avonds, toch kunnen we hen voor geen goud ter wereld missen...hun uitspraken...de glinsterende oogjes bij kapoenenstreken uithalen...de natte snoetjes tegen je wang als ze je een knuffel komen geven...echt onmisbaar is het...


    Natoken...vandaag wil ik je ook een hele fijne moederdag komen wensen. Ik weet uit ervaring dat jij het vandaag ook wel moeilijk zal hebben zo die eerste moederdag zonder jouw mama. hele dikke steunknuff.

    2ap4pz.jpg

    15-08-2009 om 17:31 geschreven door klaproosje1


    ..
    toch plezant dat we allebei op onze 'gezegende' leeftijd dit alles nog mogen meemaken hé Natoken!
    De bomma's van later gaan veel ouder zijn dan wij, want tegenwoordig beginnen ze pas rond 35 aan kinderen.
    Binnen tien jaar zou ik het echt niet meer aankunnen.
    Maar net zoals jij hebben wij ook schatjes die goed luisteren.  
    Ik zou het echter niet aandurven er alleen mee naar Bobbejaanland te trekken.
    Als we naar de Efteling of zo gaan dan moeten hun mama en papa er ook bij zijn, die verantwoordelijkheid durf ik niet op mij nemen.

    Onze oudste zoon en zijn vrouwtje zijn daarnet even hier geweest met hun zoontjes om me een fijne moederdag te wensen en seffens komt onze andere zoon ons ophalen om daar moederdag bij hen te vieren met de andere grootouders.

    Het is leuk dat ze ook laten voelen dat onze inzet op prijs wordt gesteld door zo attent te zijn.
    Ze beseffen dus ook goed dat wat we doen niet vanzelfsprekend is en dat maakt het voor mij nog leuker.

    Ik besef net - na al de drukte - dat ik je nog data moet doorzenden voor een tripje naar onze koekenstad.   Ik zal morgen mijn agenda eens raadplegen.
    Maar als ik me niet vergis moet ik snel zijn want september was voor u geen goede maand.
    De tijd vliegt zo verdraaid snel hé.

    Ik heb wel al aan onze vriend gevraagd of hij ons een persoonlijke rondleiding kan geven door de Sint Pauluskerk.  Hij zelf doet het niet, maar hij kan het wel regelen dat een vriend van hem het doet, we hoeven maar te zeggen wanneer.

    Ik hou je op de hoogte!

    Nu snel snel (weer eens) mezelf optutten voor een feestje - daar gaat mijn dieet weer

    xxx

    15-08-2009 om 13:36 geschreven door bojako


    Fijne moederdag


    Moederke

    .

    Eindelijk is het dan de dag
    dat ik jou eens verwennen mag.
    Ik heb er weken op gewacht
    en een leuk plannetje bedacht.
    Vandaag hoef je eens niet te zorgen
    dat bewaar je maar voor morgen.
    Blijf maar lekker lui vandaag
    want verwennen doe ik graag.
    Wij wassen af en helpen goed
    wij weten heus wel hoe dat moet.
    Wij wensen je een prettig feest
    en... een luie dag het allermeest


    15-08-2009 om 00:11 geschreven door Erwin


    14-08-2009
    heel mooi weergegeven je belevenissen Natoken....
    .... ik heb toch wel enige keren moeten lachen en nee, ik heb geen compassie met jou gehad want je doet een beetje jezelf de duvel aan .... als je met vier kids opgezadeld zit kan je niet anders verwachten dan dat er speelgoed her en der verdwaald is....en dat moet je wel echt kunnen zien liggen en vooral een tijdje kunnen laten liggen tot het opruimtijd geblazen is voor die rakkers.

    en dan ééntje die plots even vermist is... nu ja... die willen ontdekken nietwaar en hebben zelfs geen minuut teveel of liever kunnen heel moeilijk wachten op Oma die nog even in afzondering is.... Het deed me denken aan de tijd toen mijn zoon denk ik ongeveer drie jaar was en we met de mobilehome in de buurt van Cannes waren. Ik parkeer me langs het muurtje aan het strand, open de deur en jawel ....de kleine rakker had dus ook de zee al gezien, en terwijl we één of ander uit de mobilhome namen was kastaarke al over het muurtje gekropen.... ok, we zagen hem wel vrij snel lopen over het zand naar het water toe, wat gebeurt.....? een golf die aankwam en hij was meteen kleddernat...... goed ja, het was al vooravond, kleren uit en nieuwe kledij aan, we gingen nog wat eten....en terwijl de voorbereidingen werden genomen om te gaan eten in de buurt, oeps....wie was terug over het muurtje al.... (had nog maar één minuutje verse droge kleren aan ) just ja....en wat gebeurde opnieuw...? heel juist....Terug Kleddernat..... en toen was het liedje uit natuurlijk, na de nieuwe verversing van kledij.... dan komt het er natuurlijk op aan om het rustig op te nemen, of je zou wel moe worden door je op te jagen.... en tijdens dezelfde reis was hij dan ook eens vermist tijdens de nacht dan nog wel toen we opgeschrikt werden door lawaai in onze slaap..... en we keken naar het bed boven de stuurkabine waar de kleine loebas sliep...die was er niet meer...... dan was het toch even paniek en schrikken.....stel je voor !
    En waar was die dan heen ???? hij was nog in de mobilhome, maar het had wel enkele minuten geduurd voor we hem ontdekt hadden..... onder ons bed waar hij rustig lag verder te slapen nadat hij uit zijn slaapplaats op grond was gevallen en dan verder gerold ? neem ik aan tot onder ons bed....... Leuk is op dat moment wel even anders.....smile...

    14-08-2009 om 23:52 geschreven door Amor Fati


    Ik heb er
    natuurlijk niet zoveel, kleinkinderen bedoel ik, maar twee kunnen de boel ook al aardig op stelten zetten, zeker als één daarvan een turbo-jongetje van 8 is. Maar inderdaad, voor al die lieve woorden en knuffels en zoentjes, doen wij het allemaal, telkens opnieuw!
    Wens je een héél fijn en rustgevend weekend toe, mèt en zonder vrienden.
    Michelly

    14-08-2009 om 23:42 geschreven door Michelly


    meisje toch
    zit ik hier net mijzelf te beklagen , en zie jou reactie , kom even kijken en ....mag ik een héél klein beetje jaloers zijn ,? MAAR ik ben blij voor jullie , dat je dat geluk samen kunt beleven , echt !! al mis ik dat heel , heel erg ....knuffel ze maar nu ze nog klein zijn , nooit genoeg hoor en alles gaat zo snel !en nu een beetje uitrusten hoor ! groetjes en een zoen van mij

    14-08-2009 om 21:09 geschreven door ani


    Haha
    Heb genoten van je relaas over je kleinkinderen EN de foto's... maar tevens werd ik er moe van... heb altijd naar kleinkinderen verlangd maar als ik het zo hoor denk ik niet dat ik het nog zou aankunnen... maar die kusjes en knuffels wel hoor.

    14-08-2009 om 20:23 geschreven door Myette









    Laatste commentaren
  • CLUB (Martin)
        op Historisch!
  • Regengroetjes op vrijdag !!! Maak er toch een gezellige dag van !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Historisch!
  • Het was gezellig op je blogje Natoken (sylvain)
        op Historisch!
  • fijne nieuwe dag ! (meeuw)
        op Historisch!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Historisch!
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Genieten van creatievelingen
  • Keramiek (Martin)
        op Genieten van creatievelingen
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • fijne dag Nancy ! (meeuw)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Genieten van creatievelingen
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!