Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagdelijk wit
    Sommigen gaan naar de zee, anderen op reis nog anderen genieten volop thuis als het zonnig is en wij... profiteerden van een weekend zonder kids om eindelijk eens werk te maken ( allé toch te beginnen ) van de opknapbeurt van ons huis.
    De  laatste zomers waren we altijd druk bezig bij éen van de kinderen en bleef hier alles liggen. Dit jaar hebben we nu eens " ons" als prioriteit gesteld en we zijn eraan begonnen. Maar wat een karwei!!
    Een wit huis is " mooi " als het maagdelijk wit is en dat was hier stilaan niet meer het geval!
    "De voorbereidende werken zijn even belangrijk ",zei mijn ventje, dus daar zijn we dan intens mee bezig geweest.
    Vrijdagvoormiddag heb ik gans het huis beneveld met javel en mijn ventje heeft het daarna met de drukspuit nagespoeld. Het ziet er nu al stukken beter uit , alle vuil is weg en de lichte groenaanslag ook. Alleen zijn er hier en daar, waar de verf er volledig afkwam, rode plekken ontstaan. De laatste keer dat het huis aan een verfbeurt toe was, heb ik dat gedaan omdat mijn ventje bezig was bij de kinderen met ( blijkbaar)  een minderwaardige verf en nu bladert die er af!!!!! Dus laat ik de aankoop van verf deze keer over aan mijn halfbedde!!! Rest nu  nog enkel de stukjes die niet volledig afgebladerd zijn eraf te halen en dan kan het schilderwerk beginnen!!!!
    Maar het afspuiten met de drukspuit bracht heel wat viezigheid met zich mee rond het huis en meteen  mocht ik ook nog eens ramen en vensters wassen!!!
    De ramen zijn ook aan een laagje verf toe maar die moeten ook eerst afgeschuurd worden in de mate dat het nodig is. Dat is een werk voor mijn wederhelft, ik wil wel schilderen maar dat afschuren zie ik niet zitten ( Heb al meer dan 100 plankjes van de luifel afgeschuurd, ieder zijn deel zeg ik dan!!!). Dus rekenen we op een zonnige julimaand om al die karweitjes op te knappen. Maar de vooruitzichten zijn niet denderend!!
    Op het eind van de maand en volgende maand hebben we praktisch elk weekend vrienden of familie op BBQ en nu zou ik dat allemaal willen gedaan hebben tegen die tijd... dus we zullen maar heel lief naar hierboven kijken zeker dat ze niet teveel stokken in de wielen steken en ons goed weer brengen zodat  we kunnen doorwerken.
    De komende 3 weken verwachten we geen kleinkinderen omdat ze allemaal op reis gaan, dat is dan meegenomen. Er wacht ons dus nog  een serieus jobke , hopelijk houdt de rug het want als mijn ventje dat allemaal alleen moet doen dan kan het wel even langer duren! Maar morgen wachten eerst de coniferen om bijgesnoeid te worden anders kunnen wij niet meer door het haagje hé Bojako!!!:lol:
    Tot zover " onze vakantieplannen"!!!
    Omdat het vakantie is, valt de turnles op maandag weg, maar ik heb dit weekend mijn uurtje " gymnastiek " wel gehad!!  Slapen zal geen probleem zijn.
    Wilde dit op mijn blog zetten maar hier sta je altijd voor verrassingen!!
    Ik was de spannende finale tussen Roger Federer en Nadal aan het volgen toen in de laatste match de telefoon ging. Onze zoon belde op vanuit Frankrijk. Ik dacht positieve geluiden te horen van die kant maar vergeet het!
    Op mijn vraag " hoe is het daar?"... kreeg ik als antwoord:
    " We hebben de verkeerde keuze gemaakt om met alle 4 op reis te gaan. De tweeling is nog te jong en de accomodatie hier is niet te doen, veel te klein om met 4 kinderen te logeren zeker nu dat het weer niet te fameus is..De badkamer is heel klein, je kan er amper met 2 in, we hebben geen slaapkamers genoeg en het weer valt ook niet mee zodat de kinderen niet veel buiten kunnen!! We lopen hier alle twee al op de toppen van ons tenen en voor de twee oudsten is er zo ook niets aan. We komen morgen terug"!!!
    Hun plannen waren 1 week samen en daarna nog een week  op een andere lokatie met de fietsvrienden ( elk jaar gaan ze met vrienden van de unief fietsen in Frankrijk). Dan huren ze meestal een groot huis met zwembad zodat de mama's en de kinderen zich ook kunnen ontspannen   terwijl de papa's in de bergen fietsen!!.
    " Wat zijn nu de verder plannen, " was mijn vraag?
    "Als we geen regeling vinden voor de tweeling dan blijven we thuis!"
    Dat vind ik nu ook erg voor de twee oudsten , die worden dan onrechtstreeks gestraft want keken er naar uit en voor de zoon en schoondochter gingen de 2 weken van " relaxen" ook op in rook. Dus stelde ik maar voor om de tweeling hier een 4 tal dagen te houden als de schoonouders dan de ander 4 dagen voor hun rekening konden nemen!! ... Het wordt dus afwachten hoe dat afloopt want de ouders van de schoondochter zitten in de Ardennen en zijn momenteel niet te bereiken!!
    Het zit er dus dik in dat mijn ventje het toch voor een deel alleen zal moeten redden en oma de tijdslimiet voor de werken zal moeten verleggen!!!
    Maar ik zou het erg vinden als hun vakantie nu helemaal in duigen valt. Ja op reis gaan met 4 kinderen van 6j, 4j, en 2j.... niet eenvoudig zeker als de accomodatie en  het weer niet aan de verwachtingen voldoen!!!!
    Je bent hier altijd welkom.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    07-07-2008
    en zo gaat dat bij grootouders...

    Het verhaal klinkt ons zeer bekend in de oren ... Ook hier is het "opvang" zodat de kinderen kamers kunnen bijmaken maar ze vergeten dat onze energie niet altijd meer voldoende is om die energievreterkes bij te houden hahaha  Veel succes met de opknapbeurt.



    285-20080407-52ca48.gif

    07-07-2008 om 23:45 geschreven door ribbedebie


    Zo te lezen heb je een hele karwei voor de boeg!
    Onszelf staat ook nog zoiets te wachten. Gaan nieuwe plafonds steken. Nu allemaal hout en dat is me veel te donker. Maar dat door het hele huis!!! Als ik eraan denk, wordt het al raar in mijn buik! Het zijn nogal wat vierkante meters! En die stof!! Ik moet er niet aan denken, maar ik wil het wel gedaan hebben! Dus..... Maar op het ogenblik is ventje ook aan het werk bij de zoon, die een nieuw huis gekocht heeft en allerlei verbouwingswerken aan het uitvoeren is. Overal herkenbare situaties, dat zie je maar! Groetjes van

    07-07-2008 om 23:27 geschreven door Michelly


    vakantie
    Toen de kinderen klein waren gingen wij nooit naar het buitenland... een maand ardennen en later de zee... veel leuker voor kleine kinderen... en je kunt je locatie zelf gaan bekijken... maar ja nu moet het allemaal ver en verder zijn...

    07-07-2008 om 14:41 geschreven door Myette


    ..
    Jij verdient ook een medaille zenne Natoken ,net als ons Bijouke ,sta jij ook altijd klaar...chapeau!
    anspeter326084pt3.gif
    lipskestipkesjr7.gif
    Geniet van het het leven
    je hebt het maar even!

    07-07-2008 om 11:43 geschreven door hotlips


    Groetjes uit Koekelare

    buttonnieuwyp1.jpg

    Nke, ik kom u een prettige en zonnige week wensen. Een bezig bijtje zo te zien. Vakantie voor mij heeft er noch nooit geweest, en ik vrees dat het ook zo zal blijven. 
    Vriendelijke groetjes...knufff.
    Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek.
    Raf.

    07-07-2008 om 11:39 geschreven door Rafsduivenloft


    het kan al eens tegenzitten tijdens een vakantie Natoken.... daarom zo goed mogelijk voorbereiden en informeren, is wat ik leerde na een tegenslag.....

    Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    De bleekste inkt is sterker dan het slechtste geheugen

     

    De ergste eenzaamheid is, geen vriendschap hebben


     

    Image Hosted by ImageShack.us

    07-07-2008 om 11:00 geschreven door Amor Fati


    ..
    Bij ons blijft ook alles staan.  
    Ventje is nog steeds volop aan't verbouwen bij onze jongste zoon en onze neef verhuist volgend weekend en heeft gevraagd of hij met de verhuis kan komen helpen!
    Die gasten denken dat wij 20 blijven!
    Morgen en overmorgen heb ik dan Seppe, kleindochter gaat naar de andere oma.  Wij proberen het ook altijd wat te verdelen.
    Oma kan haar handen bijna niet gebruiken en ik moet rekening houden met Herniaretta!
    De twee oudste kleinkinderen zijn vanmorgen voor drie weken naar Kroatië vertrokken met hun ouders.  Ik hoop dat het daar voor hen wat beter meevalt dan bij uw kinderen.
    Ze zijn er al één keer geweest en dat was heel goed meegevallen, ik hou mijn vingers dan maar gekruist.

    Ik heb zelf een vreselijke dégout gekregen van reizen omdat het altijd zo tegensloeg met de kinderen.
    We hadden het geld niet om vakanties te plannen die gericht waren op kinderen - groot huis, zwembad enz. en mijne zilveren stond erop elk jaar een volle maand op reis te gaan en liefst zo ver mogelijk.
    Zelfs de autorit vond ik pure mizerie.  
    Thuis had je het comfort van je wasmachine en je afwasmachine en in die goedkope appartementen, tenten, caravans was er niets luxe.
    Vreselijk !   Dan kan je nog beter thuis blijven en naar een park gaan. 
    Maar ja, we jagen altijd die sakkerse zon achterna hé!
    Ventje is nu tot inkeer gekomen, maar zoals met alles, een beetje aan de late kant

    Lieve groetjes,

    07-07-2008 om 10:30 geschreven door bojako


    ..
    En zo vallen er weer heel wat plannen in duigen, en de oma staat klaar om er nog wat van te maken. Ik ben zelf al een jaar het schilderen van de ramen aan het uitstellen. Geen zware karwei, het goedje smeert uit als water. Maar de ene keer te koud, te nat of te warm. Zal er toch nog maar eens aan beginnen. Misschien wel de laatste keer dat ik het zelf nog kan. Veel schilder plezier,  met je halfbedde en de kleintjes. Groetjes.

    07-07-2008 om 00:38 geschreven door Ludovikus









    Laatste commentaren
  • fijne nieuwe dag ! (meeuw)
        op Historisch!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Historisch!
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Genieten van creatievelingen
  • Keramiek (Martin)
        op Genieten van creatievelingen
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • fijne dag Nancy ! (meeuw)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Genieten van creatievelingen
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op Genieten van creatievelingen
  • Groetjes van mij (annie)
        op Genieten van creatievelingen
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!