Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (165)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot wat een schoolrapport kan leiden....
    Onze oudste kleinkinderen waren fier toen ze hun rapportje konden tonen. Bij de oudste kleinzoon viel het mij op dat zijn punten godsdienst het laagst lagen 7,5. Toen ik hem vroeg waarover de toets ging , zei hij over "Jozef de onderkoning"! En zo kwam ik terug bij mijn lagere schooltijd!

    Velen onder ons hebben dat ook meegemaakt die lessen in Bijbelse geschiedenis ( OT) in de lagere school.. Ik kon uren luisteren naar de non die elke week één uur voorlas uit de bijbel. Ik herinner me nog dat we een boekje hadden met als titel "de Bijbelse geschiedenis" met op elke dubbele pagina een verhaal uit het oude of nieuwe testament en een plaatje ter verduidelijking!!. De bedoeling was om dat zo snel mogelijk te kunnen navertellen in je eigen woorden.. En soms kwam daar nogal een " special edition" uit!!  want het OT dat was toch pure romantiek ,tragedie en avontuur..
    Voor diegenen die het niet kennen , héwel jullie hebben een serieuze portie literatuur gemist.:lol:
    Voor de anderen even het geheugen opfrissen?

    Het scheppingsverhaal, de nazaten van Adam en Eva met hun " bigamistische trekken"..wisten wij veel!
    Jozef en zijn jaloerse broers en dan die 12 plagen van Egypte.. Pure horror!!
    Mozes als kind en daarna die jaren trekken door de woestijn... pure ellende en armoe. Gelukkig viel er toen in de grootste nood manna uit de hemel.. Nu moeten onze nomaden het met veel minder stellen!!

    De 10 geboden en de woede van Mozes toen hij van zijn berg kwam en die orgiën van zijn volk zag. Ik zie de scherven van die 2 stenen tafels nog rondvliegen.

    En dat brandende braambos ( natuurlijk zei men dat het geen natuurverschijnsel was!) en die bulderende god.. We zaten bijna te trillen toen het met de nodige pathos werd voorgelezen .

    Later kwam dan die vlucht naar Egypte en het zoetzemerige Betlehem verhaal. Wat voelden we mee met dat kindeke. En wat een bewondering hadden we voor die 12 jarige die het in de tempel eens zou uitleggen aan schriftgeleerden en farizeeërs.. Als dat geen sprekend voorbeeld van assertiviteit was!
    We kregen onbewust les in de retoriek. Spijtig dan die schone jongeling zich jaren terugtrok in de woestijn maar hoe kwam hij terug! Bij welke tovenaar hij in de leer gegaan was, weet ik niet maar geen enkele Harry Potter die eraan kan tippen.. water veranderde in wijn, ( zeg nu zelf eens) een paar broodjes en visjes volstonden om een zee van mensen van eten te voorzien..
    Over water lopen was kinderspel. Daar stond je als kind toch met  open mond van te kijken zeker! Om dan nog niet te spreken over al die kreupelen en zieken die recht sprongen en genezen waren..Nu steken ze zo'n gast in een isoleercel als hij nog maar beweert dat hij dat kan!
    Maar zijn kunstjes werden Jezus niet in dank afgenomen.
    Het lijdensverhaal met verraad en als hoogtepunt die kruisiging op Golgotha, dan die begrafenis in een rots en na 3 dagen ... - toverkunst van de bovenste plank - graf leeg en zware rotsblok verschoven! Onze Jan Bardi krijgt beslist rode kaakjes bij zo'n verdwijntruk .
    Maar de ontzetting toen die brandende tongen boven de hoofden van de apostelen van hen polyglotten maakten..... Nu moet je daar jaaaaren over doen om een paar talen onder de knie te krijgen..
    Dat is nog maar een handje uit de rijke verhalen van O en N testament. Moet ik nog verder gaan???

    Ik heb er ook in geloofd , meegeleefd, geboeid en gelovig alles genezen en met eerbied aanvaard. Ik had als kind een grote leeshonger en in mijn vroegste fase waren die verhalen naast de kinderboeken in de bib mijn leesvoer!
    Wat wil ik hiermee staven?
    Dat wij in onze " Roomse opvoeding" niet veel verschillen van andere godsdiensten. De Grieken en Romeinen hadden hun mythes en goden, de oude Belgen hun sagen en legenden, de Mohammedanen hebben hun Koran en Allah ....och ik ga hier het lijntje niet af want dan wordt dit logje te lang.

    We zijn fundamenteel allemaal gelijk, scheppen een religiebeeld of iets wat er op gelijkt, elk op onze eigen manier, om het leven op deze aarde... zinnig te maken.. en we leven verder.

    Hoe ik bij deze bedenking kwam?
    Het rapportje van de kleinzoon en het lezen van een scheurblaadje van de kalender over de god Phaeton. Dat deed mij besluiten dat we zoveel eeuwen later nog steeds op droombeelden verder gaan alleen zijn we tijdsgebonden in onze voorstelling......
    En over die Phaeton vertel ik een andere keer!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    11-01-2011
    genoeg van die verhaaltjes door de strot geramd gekregen.... en zie hoe in de loop der tijden de religies veel miserie teweeg hebben gebracht, incl. oorlog

     

    Een aangename avond  toegewenst vanwege Amor Fati !


    Het leven lijkt op een glas helder water dat troebeler wordt naarmate men er meer van drinkt.
     
    Het is mij volkomen gelijk waarheen het water vloeit, als het maar niet in de wijn is.

     

    horsesmountains.jpg

    11-01-2011 om 21:34 geschreven door Amor Fati


    ..
    De Bijbel blijft in elk geval het boek van ons allemaal.  Van gelovigen en ongelovigen. En door de jaren is het telkens wat aangepast door mensen  naargelang het hen goed uitkwam. Een mix van waarheden en fictie, een verhaal, te nemen met een grote korrel zout. Vele volkeren hadden en hebben nog steeds hun eigen verhalen over het ontstaan van de aarde, de hemel, de sterren, en de geboorte van de eerste mens. Maar alle gekheid op een stokje, men is nog altijd op zoek, te beginnen met de oerknal, en wie of wat heeft die knal veroorzaakt. Als je op een heldere nacht naar de hemel kijkt en je ziet die miljarden lichtjes fonkelen, en je beseft dat wat we zien, maar een druppel is in een onmetelijke oceaan. Stel je dan eens voor dat er op miljarden planeten misschien wezens zijn, allemaal met hun eigen scheppingsverhaal. Ieder zijn eigen bijbel.

    11-01-2011 om 16:49 geschreven door ludovikus


    Goeienamiddag
    Ik heb dit logje allesinds in één ruk uitgelezen.  Boeiend !
    Mijn waardering !

    hspace=0

    11-01-2011 om 13:08 geschreven door M@rtientje


    Dag Na
    (Ik kom zonder zweepje, dus je hoeft niet bang te zijn!)


    En... Ik ging vroeger naar zondagschool en ik genoot van al die verhalen, als kind. Er werd mij verder niks opgedrongen ( ook ik benank hier mijn ouders voor) En dan begin je zelf na te denken, toch?

    Een hele fijne rest van de dag,
    liev egroetjes van mij

    middaggroeten 2igej53.jpg

    11-01-2011 om 12:06 geschreven door Loewiesa


    Ik wens jullie een fijne dinsdag met alles erop en eraan
    Tis bijna tijd om te ont dopen ...ik hielt zo van de flower power tijd ...maar niet van leven in de brouwerij in Viersel ...dat doet men maagje draaien !

    Vandaag staat deze getallen op de kalender 1/1/11 raar hé

    "Een leven zonder dromen

    is als een tuin zonder bloemen."

    Image and video hosting by TinyPic

    Geniet ervan het maandagje met wat ook je planning mag zijn vandaag ,

    lieve groetjes en knuff van ons voor jou

    11-01-2011 om 10:01 geschreven door Jeske


    Ja inderdaad,

    en vooral de taal die gebruikt werd was zo kleurrijk en echt oosters, met allerlei beelden en omschrijvingen die hier in het westen dan letterlijk genomen werden en alles helemaal absurd lieten klinken. Maar er waren heel wat avonturen en moord en doodslag was ook niet weg te denken, want dat begon al bij Adam en Eva. Zo zie je maar. Dans la vie l'histoire se repète nu en in alle eeuwigheid en nog steeds leren wij er niets uit!
    Warme groet.
    Michelly

    11-01-2011 om 00:06 geschreven door Michelly


    10-01-2011
    CHEERY , groetjes
    Ja ook ik was gelovig en heb dit met de paplepel meegekregen, het begon al te keren met dat water die in wijn veranderde dat kon er moeilijk in toen...maar wat waren  we naiëf toch , maar je hebt gelijk alle godsdiensten houden de mensen in bedwang !
    CHEERY

    10-01-2011 om 10:09 geschreven door CHEERY


    allé dan
    al heb ik maar godsdienst in de lagere school gehad , die verhalen ken ik wel ! nadien mocht ik mijn eigen verhalen maken (bedankt papa ! ) en had ik kans op een klare kijk en dus heb ik geen trauma's ! en zag ik nooit nonnen van dichtbij !!! hahaha.... alle gekheid daar gelaten , een mens kan genieten van historie , al dan niet " verzonnen "

    10-01-2011 om 09:55 geschreven door ani


    Goedenmorgen
    Onze kleindochter had vele puntjes verloren door die bijbel ...gelukkig waren haar punten vakken waar ze voorgaat super !en oma gaat seffens haar beentjes ook weer onder de banken steken ...oefs de vakantie zit erop !
    Ik wens je een fijne week met alles erop en eraan.
    "Als iemand bij het klimmen der jaren

    geen nieuwe vriendschapsbetrekkingen aanknoopt

    zal hij weldra alleen zijn.

    Men moet zijn vriendschap steeds bijwerken."

    Image and video hosting by TinyPic

    Geniet ervan hrt maandagje met wat ook je planning mag zijn vandaag ,

    lieve groetjes en knuff van ons voor jou

    10-01-2011 om 07:00 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Ja het was goed
  • Blij te lezen Nancy dat de bbq goed gelukt is. (eddy meuris)
        op Ja het was goed
  • Dag Nancy dat is ook zo van mijne kant minder bloggen op dit moment maar vergeten doe ik je niet geniet van het mooie weer nu (Roosje)
        op Ja het was goed
  • Morgen zijn mijn ouders zeventig jaar getrouwd! (Maarten)
        op Ja het was goed
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Ja het was goed
  • Blij voor Van Aert! (Maarten)
        op Ja het was goed
  • . . . (Chris)
        op Ja het was goed
  • goeiemorgen (ani)
        op Ja het was goed
  • hou het koel vandaag ! (meeuw)
        op Ja het was goed
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op Que la fête commence
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!