Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (553)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooroordelen
    Even reageren op jullie respons op mijn logje gisteren. Tof dat iedereen zijn visie neerpent. Inderdaad er hangen wel overal bacteriën in de lucht en tijdens onze buitenlandse jaren hebben we zeker de nodige immuniteit opgedaan zeker na Afrika maar ik wilde vooral stipuleren dat in een dokterscabinet nu niet bepaald de meest gezonde mensen komen en ziektebacteriën daar meer de stoelendans uitvoeren dan elders!Case closed! ( smile)

    Maar nu naar vandaag.
    Zoals ik in mijn vorig logje zei, was ik deze week bij de dokter. Na een letsel aan de vinger zat ik met een groot litteken vergroeiïng zodat ik op die vinger geen ring meer kon aan- of afdoen. De enige oplossing was een cortisonespuit in dat stuk wild vlees.:evil:
    Terwijl hij die spuit zette, zei de dokter:
    "Ja, we moeten zorgen dat je getrouwd raakt.. niet?"( hij is hier nieuw sinds vorig jaar ter vervanging van onze huisarts dus kent hij zijn patiënten nog niet persoonlijk) waarop ik al even lakoniek reageerde:
    "Ik ben getrouwd en zit er zelfs zo stevig aan vast dat die ring hier niet meer van mijn vinger kan".  ( het is die ringvinger die behandeld werd. :lol:)
    "Alléz, dan is je fortuin gemaakt" , was zijn reactie.. En zo ging het geplaag nog even door terwijl hij spoot en intussen ook nog een wrat onder mijn grote teennagel wegsneed en verder bevroor omdat die na de vorige behandeling nog niet helemaal weg was... Twee pijnlijke bagatelletjes die met een kwinkslag verzacht werden.
    Toen ik buiten kwam bleef naast de pijn van de bevriezing vooral dat ene zinnetje nog even nazinderen.. " dan is je fortuin gemaakt"....en vroeg ik mij af of er al ooit een man geweest is die zo'n reactie te horen kreeg? Waarom zou ons fortuin gemaakt zijn als we trouwen? Weer zo'n restantje uit lang vervlogen tijd, vrees ik.
    Ik geloof niet dat het jonge vrouwen vandaag graag zo'n compliment krijgen!

    Vroeger - toen de dieren nog spraken - waren ouders misschien gelukkig als ze hun dochters uitgehuwelijkt kregen. Dat aan dat " gemaakte fortuin" een resem voorwaarden verbonden waren , namen alle partijen als normaal erbij... Voor dat fortuin werden de dochters meid voor alle werk, een perfecte kweekmachine die daarenboven qua kennis liefst monddood gehouden werd en als het " zijne heerschap" niet beviel ook nog al eens als boks -en klopbal gebruikt werd. Ik zei wel .. toen de dieren nog spraken..
    Geleidelijk is daar verandering in gekomen, groeide er respect voor de taken van een vrouw en kreeg ze zelfs toegang tot de wereld van de kennis. Mijn ( onze) generatie profiteerde al van de  strijd van vele vrouwen voor ons en ik dank mijn ouders nog steeds dat ik in de jaren '50 de kans kreeg om verder te studeren wat toen nog steeds niet zo evident was.
    Ik herinner mij dat in de humaniora op internaat de meeste schoolbanken vol zaten met kinderen van notabelen, zelfstandigen en ereboeren. Wij, de nazaten van de doorsnee werkman, vormden nog steeds een kleine minderheid. Uiteindelijk heb ik mijn diploma niet echt verzilverd als men bedoelt er centen uithalen omdat ik mijn goedbetaalde job van toen heb laten staan om T te volgen naar het buitenland dat tot groot protest en ontgoocheling van mijn pa. (zie mijn logje van 10/07/2008...)
    Zelfs binnen de familie kreeg ik wel eens de opmerking .. "maar jij moet niet werken".. wat mij soms " horendol" maakte. Mijn keuze van toen had niets te maken met graag werken of niet, ik hield ontzettend van mijn job toen ik die opzegde maar het was een keuze die T en ik samen gemaakt hadden met de consequenties dat ik in de toekomt heel veel huishoudelijke verantwoordelijkheden /taken en opvoeding van de kinderen vooral op mijn schouders zou nemen. De reactie " wij moeten na onze job dat ook nog allemaal doen" vond ik een dooddoener alsof ik dat niet wist maar intussen hadden die " uitwerkenden" vrouwen elke maand een loon wat op zich al een appreciatie was van hun werk. Als huismoeder krijg je enkel de waardering van je man en je persoonlijke voldoening en daar wilde ik niet op afgerekend worden!.
    Daarom vind ik het zo'n positief punt dat onze jonge meisjes en vrouwen nu ook allemaal een opleiding meekrijgen - wat die ook mag zijn - zodat ze ten alle tijden op eigen benen kunnen staan en niet meer afhangen van " dat gemaakte fortuin" dat zogezegd uit een huwelijk voortvloeit!

    Zou de dokter daar ook aan gedacht hebben toen hij dat ene zinnetje zei?
    Ik denk het niet, het zal wel dat laatste deeltje " dolle Mina" zijn dat nog in mij zit dat daar over valt omdat ik er te vaak mee geconfronteerd werd in de zin van.. " jij hebt een luilekkerleven want je moet niet werken". Nu kan ik er om lachen en relativeren want het verleden heeft me geleerd dat je er niets  kan tegen inbrengen als sommigen vinden dat  "jouw tuin groener is dan die van hen"!

    Ik moet meer naar de dokter gaan daar krijg ik inspiratie!:!:


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    14-08-2010
    de vraag is maar wat precies de dokter bedoelde met fortuin hé Natoken..... kroost ? of al dat negatieve waarover je sprak....
    Met deze BBQ schiet je de regenwolken weg morgen Natoken....


    resizedbbq.jpg
      

    Een aangename Zondag toegewenst vanwege Amor Fati !


    Wie niet kan vergeven, kan ook niet liefhebben

    Liefde is koesteren wat we hebben, niet verlangen naar wat we niet hebben

     


     

    resizedeend1os1.jpg

    14-08-2010 om 23:26 geschreven door Amor Fati


    ..
    Mijn schip is ook binnen Natoken, al bijna 43 jaar lang.  Ik denk dat vrouwen van onze generatie er nog het zwaarst aan tillen, aan zulke uitspraken.  Misschien net omdat het ons niet gemakkelijk gemaakt werd. 
    Mijn nichtje verkoos om haar lief niet te volgen en de trouw werd afgelast.  Zij werkte ook zie je.   Uiteindelijk heeft zij precies gewonnen, want nu hij terug voor de firma dichterbij werkt zijn ze getrouwd.   Mijn zus deed zoals jij en volgde haar man de wereld rond, maar dat hoorde vroeger ook zo.  Men zou raar opgekeken hebben indien je het niet deed.
    Wat je logje van gisteren betreft.  Ik heb mij ook diezelfde bedenkingen zitten maken bij het lezen van die frutblaadjes bij de dokter.   Ik vind het trouwens ook even gevaarlijk om daar tussen al die zieke mensen te moeten aanschuiven gewoon voor een briefje voor mijn medicatie.  Maar dat moet zo zegt mijn dokter, anders krijgt hij last met de ziekenkas.  Pfft... mijn voeten Zjérard.   Kassa kassa ja!
    Maar wat het lezen van blogjes betreft aheum:   gelieve het volgende te lezen :


    Bekend is namelijk geworden, uit een Brits wetenschappelijk
    onderzoek, dat het toetsenbord van een computer meer gevaarlijke bacteriën
    kan bevatten dan een toiletbril! Een bioloog is op onderzoek uitgegaan in een kantoor in London en heeft met zijn microscoop boven dertig toetsenborden gehangen. En wat hij daar aantrof was smeriger dan smerig

    Vier toetsenborden bleken gevaarlijk
    voor de gezondheid en de bioloog vroeg de onmiddellijke verwijdering
    van één ervan omdat het vijf keer vuiler was dan een toiletbril die
    ter vergelijking onder de loep werd genomen. Het vuilste toetsenbord
    overschreed 150 keer de limiet voor schadelijke bacteriën. De
    bacteriën die op de toetsenborden werden gevonden, kunnen onder meer
    symptomen van voedselvergiftiging veroorzaken, zei de bioloog.De grootste bronnen van toetsenbordvervuiling zijn overigens eten bij
    de computer en het met ongewassen handen na een toiletbezoek driftig
    doorhameren op de toetsen.

    In een
    peiling onder 4000 mensen, gaf
    één ondervraagde op de tien toe nooit het toetsenbord schoon te maken en
    zei 20 procent nooit de muis te reinigen. Ruim de helft maakte het toetsenbord minder dan één keer per maand schoon.



    Pee-ess :  dankzij jouw geduim (gelukkig was het niet je ringvinger of je teen) hebben wij redelijk weer gehad voor ons familiefeest.   Ik duim nu met al wat mogelijk is voor goed weer voor jullie morgen.  Ze voorspellen al de hele week regen, maar de zon is toch maar mooi blijven schijnen.  Eén dagje zal er nog wel bijkunnen zeker?

    Dikke kus,

    14-08-2010 om 13:54 geschreven door bojako


    Hoi Natoken
    Ik moet ook weer eens dringend naar de dokter 5overigens vind ik het een gebrek an respect voor "de klanten van de dokter" al die vieze oude boekjes vol met van alles!

    Mijn pa was ook teleurgesteld. Toen ik trouwde en naar Frankrijk vertrok, mijn goeie baan opzegde, om daar van alles te gaan doen wat geld en een hoop ervaring en mensenkennis opbracht. Mijn dochters hebben alle twee gestudeerd, een goede baan, kinderen,  en een partner die meewerkt.

    Groetjes van mij
    14t0qah.jpg

    14-08-2010 om 10:43 geschreven door Loewiesa


    voor morgen ....
    ziet het er niet goed uit , maar maak er een gezellige binnenboel van , BBQ in garage zetten ? hebben wij nog gedaan !
    groetjes

    14-08-2010 om 10:14 geschreven door ani


    Gezellig weekend wens ik jullie toe
    Met genoegen heb ik hier weer gelezen Naneke (dolle mina)

    ik zen ermee weg ik mag strakjes gaan zien

    hoe een manneke wat van dat water over zen

    bolleke krijgt van de paster


    Image Hosted by ImageShack.us



    Je mag al mijn lettertjes lezen

    Je mag al mijn plaatjes kijken

    nadien een woordje achter laten

    En daarvoor krijg je een dik bedankje van mij

    warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    14-08-2010 om 09:03 geschreven door Jeske


    ...
    Dit is een thema waar ik het ook van op mijn heupen krijg..ik heb een paar jaar uitzondering daar gelaten ook nooit'gewerkt' zogezegd...maar geloof me ,ik had maar wat graag gaan werken..niet afhankelijk zijn van iemand..
    waardering krijgen..je hoort erbij als je werkt...enne...ik heb thuis echt wel gewerkt,met 7 kinderen heb je wel wat te doen..mijn gedacht dikke kus van een 'huismoederke'
    nestjeenik-1.jpg
    Het leven moet met liefde en humor worden geleefd:
    liefde om het te begrijpen
    en humor om het te dragen.
    Prettig weekend!
    met een dikke kus van Nestje &Lipske!

    14-08-2010 om 08:40 geschreven door Lipske









    Laatste commentaren
  • Goede Vrijdag vandaag! (Martin)
        op Voor iedere passant
  • mooi zo -- terug naar huis -- in de startblokken --smile (ani)
        op Voor iedere passant
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Voor iedere passant
  • Niet meer op de blog komen? (Martin)
        op Voor iedere passant
  • WITTE DONDERDAG !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Voor iedere passant
  • Dag Natoken,, ik kom u zeker volgen en geniet die laatste dagen he , (Ingrid.)
        op Voor iedere passant
  • . . . (Chris)
        op Voor iedere passant
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Voor iedere passant
  • Dag Nancy kom je alvast een fijn Paasweekend toewensen (Roosje)
        op Voor iedere passant
  • de zegen en geniet van deze prachtige dag (pattyhoopt)
        op Voor iedere passant
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!