Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (553)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    14-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012

    Overstromingen in Pakistan met catastrofale gevolgen, Queensland Australië dat onderloopt door noodweer, vulkaanuitbarstingen in IJsland en Sumatra, aardbevingen in Christchurch Nieuw - Zeeland met een kracht van 7 op de schaal van Richter, overstromingen in Guatemala, nu al sneeuw in de Alpen (Oostenrijk), veranderde klimatologische omstandigheden, moet ik nog verder gaan? . Toeval of is er wel degelijk iets aan de hand? Moeten we ons echt zorgen maken?

    En zo kom ik automatisch bij 2012.
    " Nog nooit van gehoord ", zeg je?
    Ook niet over Mayakalenders die dan eindigen, de voorspellingen van Nostradamus ?
    Dan probeer ik het even kort uit te leggen

    Al sinds ik nog thuis woonde, werd ik geboeid door theorieën over zwarte gaten, melkwegen Nostradamus enz..
    In mijn ex schoonbroer die heel wiskundig aangelegd was vond ik een klankbord en we waren meer dan eens in stevige debatten gewikkeld als we daarover begonnen. Mijn vechtgenoot is wel geïnteresseerd in al die wetenschappelijke fenomenen maar minder in de mystiek of hype die er mee samen gaat. Dat neemt niet weg dat ik van op een zijlijn dat allemaal toch blijf volgen.

    Al sinds het begin van de mensheid worden er jaartallen vastgelegd voor het einde van de wereld. De meest recente die wij hebben meegemaakt, was het jaar 2000. Niet alleen werd ons angst ingeboezemd door de millenniumbug die ons naar de nieuwe Middel-Eeuwen zou sturen, maar ook werd er gesproken over Nostradamus die het einde van de wereld voorspelde.
    Veel voorspellingen van Nostradamus zouden al zijn uitgekomen, dus het einde in 2000 was ook een feit. Nu 10 jaar later gaat nog steeds alles zijn gangetje.

    Ik kan me nog een documentaire in de 90-er jaren herinneren over het einde in 2000 voorspeld door Nostradamus. Er werd een kwatrijn aangehaald waarin hij sprak over een vuurrode lucht die ons einde zou worden. Dit werd geïnterpreteerd door de “experts” als een derde wereldoorlog tussen de VS en China waarbij kernwapens ons einde zouden betekenen.
    Toevallig zag ik vorige week een opgenomen documentaire over Nostradamus in het kader van 2012. Nu werd opeens gezegd dat hij het einde “ook” in 2012 voorspelde (10 jaar geleden was het dus nog 2000). En weer werd een kwatrijn aangehaald over…. Jawel hoor, de vuurrode lucht, precies hetzelfde kwatrijn als 10 jaar geleden, waarin de rode lucht toen een lucht vol kernwapens was. Nu bleek de vuurrode lucht opeens een brandende zon te zijn en dat zou de aanleiding zijn van het broeikaseffect. Feit is dat de kwatrijnen van Nostradamus zo vaag zijn, dat ze op allerlei manieren geïnterpreteerd kunnen worden.

    Maar er is meer dan Nostradamus nl de Mayakalender.
    Prima, de Maya´s waren intelligente astrologen en ze maakten een kalender van een periode van 26.000 jaar waarin de aarde een rondje maakt en begint en eindigt als centrum van de melkweg. Deze uitlijning vindt plaats op 21 december 2012. Volgens de Maya-interpretatie van de Azteekse Tzolkin-kalender komt er op 21 december 2012 een einde aan een astronomische cyclus van 26.000 jaar. Het unieke van dat moment is dat een aantal planeten binnen ons zonnestelsel dan op één lijn staan in het hart van ons Melkwegstelsel.

    Oké, mooi uitgedokterd maar hoezo is het einde van deze kalender dan opeens het einde van de wereld?
    Het lijkt mij nogal straf dat op 20 december de bloemetjes en bijtjes nog vrolijk rondvliegen en dat 1 dag later miljoenen jaren evolutie in 1 klap zal verdwijnen.

    Maar zal alles wel in één klap gebeuren?

    Het broeikaseffect is gaande, dat ziet iedereen, ook de klimaatverandering, dat merken we elk jaar vermits sinds de negentiger jaren elke zomer warmer is geworden tov het jaar ervoor.( juli was toch ook te heet, aug zorgde dan voor compensatie). De poolkappen smelten en het milieu wordt vervuild, dus iedereen beseft wel dat we fout bezig zijn. Natuurrampen zoals orkanen, aardbevingen, overstromingen zullen inderdaad toenemen, maar of het definitief ons einde zal worden, betwijfel ik en al helemaal of dat zo specifiek voorspeld kan worden op 21 december 2012!
    Stel dat de Maya's gelijk krijgen dan zouden we technisch een soort nultoestand kunnen krijgen in de draaiingen van de elektromagnetische velden van ons zonnestelsel ( omdat alle planeten op één lijn staan).
    Volgens de overleveringen van de Hopi indianen zou die toestand drie dagen duren, drie dagen van leegte en duisternis. Daarna kunnen de magnetische polen omkeren.
    Maar wie kan zeggen of dat klopt? Hoe het ook zij, de Maya-telling begint dan opnieuw met het jaar nul.

    Zoals de aarde om haar eigen as draait, zo draait de maan om de aarde en de aarde op haar beurt weer om de zon.
    Deze cycli kennen we allemaal, omdat we die constant in ons leven ervaren: de eerste duurt een dag, de tweede duurt een maand en de derde duurt een jaar. Maar er is meer.
    Zo beschrijft onze zon (en dus ook haar bijbehorende planeten) op haar beurt weer een baan. En zo zijn er nog een aantal relatief kleine en veel grotere cycli, zoals b.v. de rotatie van het melkwegstelsel om haar eigen as (ca. 225 miljoen jaar) en de baan die het melkwegstelsel op haar beurt weer om de "Grote Centrale Zon" beschrijft. Maar de effecten van deze cycli kennen we niet, omdat die veel te lang duren voor ons relatief kort leven op aarde.

    Op dit moment hebben we te maken met een aantal cycli die in 2012 vrijwel gelijktijdig samenvallen. Om een beeld te kunnen vormen wat er precies kan gebeuren gedurende de overgangsdagen in 2012 kan het volgende verhelderend werken:
    We zullen om te beginnen "gebombardeerd" worden met een enorme hoeveelheid energie. Deze energie is een kosmische energie, een soort levenskracht, een energievorm die er eigenlijk altijd is, maar waarvan we ons over het algemeen niet bewust zijn. Deze energie is essentieel voor alles wat leeft en komt straks in overvloed naar ons toe. Het zal ons bewustzijn drastisch veranderen: we gaan van de 3e dimensie naar de 4e en de 5e dimensie.

    Het begrip dimensie is een moeilijk te begrijpen fenomeen. De drie ruimtelijke dimensies (lengte, breedte en hoogte) kennen we allemaal. We voegen daar nog het begrip tijd aan toe (ook al hebben we daar een totaal verkeerd beeld van) en dan hebben we onze vier-dimensionale wereld. Maar er zijn meer dimensies: Albert Einstein heeft ooit berekend dat er minstens zes moeten zijn. Wij krijgen er door deze hele ontwikkeling in 2012 in elk geval een vijfde dimensie bij.( dat is wat verondersteld wordt)

    Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

    Dat wordt lastig.
    Hoe leg je b.v. aan een blinde uit wat het verschil is tussen groen en blauw? Als iemand geen referenties heeft aan wat voor kleur dan ook, kan die zich daar geen voorstelling van maken. Toch is dat het begrip 5e dimensie het best uit te leggen aan de hand van zintuigen. We krijgen er door die hogere energie a.h.w. een zintuig bij, een zintuig dat ons letterlijk meer laat zien, te vergelijken met het zien van aura's en geesten. Dat is nu nog voor een relatief kleine groep mensen weggelegd, zoals paragnosten en helderzienden, maar straks wordt dit gemeengoed voor iedereen. Verder ga ik hier niet op in, het boeit mij wel maar ik wil jullie er niet teveel mee lastig vallen!

    Eindconclusie: ik zal de voorspellingen  niet als een onweerlegbaar feit aannemen en blind vertrouwen en met de handen in het haar in angst afwachten op het einde de 21e december 2012.
    Ik denk dat we op 25 december 2012 nog gewoon rond de Kerstboom zullen zitten.
    Maar goed, iedereen heeft natuurlijk het recht om te geloven wat hij/ zij wilt en zeg nu zelf.. het boeit toch om te ontdekken hoe ander culturen en wetenschappers met de materie omgingen zoveel eeuwen terug!.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    16-09-2010
    ..
    Ik heb ons trouwboekje nog eens bekeken, en er staan ook nog van die raadgevingen in, bijna nog in dezelfde archaïsche trend. Leuke lektuur.
    Wat het einde van de wereld betreft, eens zal men wel gelijk krijgen.  Hebben de Maya's misschien wel gelijk, we zullen het weten de 1ste Januari 2012. Dan wordt het tijd dat we het er nog eens goed van nemen.
    Dat gedicht, een ode aan de boom, en dan nog de juiste vorm. Je blijft me verbazen.
    Kuskes.

    16-09-2010 om 00:58 geschreven door ludovikus


    15-09-2010
    Piepelou
    Nee geen koffieke ...een kamilletheeke Nanneke met een lepeltje honing

    kamillethee_365x243.jpg

    zal jou ook wel deugd doen na je werkdagje

    ik heb wat veranderingen aan men bloemekes gedaan

    ik voel precies elk knookje dat is goed hé

    dan weet ik dat ik er nog veel heb


    Vrienden Pictures, Images and Photos

    warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    15-09-2010 om 21:14 geschreven door Jeske


    14-09-2010
    !!!
    Heb alles met de grootste interesse gelezen. Ben niet zo'n wiskundeknobbel maar het boeit me allemaal wel. Eraan geloven?? Dat kan ik niet echt beamen en zoals Amor Fati zegt, als het niet uitkomt, wordt er steeds weer een andere uitleg aangegeven. Dat haal je zelf ook al aan : 2000 en 2012. Ooit krijgen ze dus wel gelijk, maar hopelijk nog heel lang niet!.
    Warme knuffel.
    Michelly

    14-09-2010 om 23:16 geschreven door Michelly


    Piepelou Nanneke
    Amaai dat is niet simpel hoor!

    laat eerst kerstmis 2010 maar komen ...en dan zien we wel !!!

    het zal waar zijn dat je uitkijkt naar het einde van jullie werkt ...

    jullie hebben er de laatste weken nog al in gevlogen

    genieten zal het zijn als alles terug op zen  plaatsje staat


    Image and video hosting by TinyPic

    Pluk een zonnestraaltje

    En lees dit verhaaltje

    Elke dag weer

    Dat geeft je vreugde

    Keer op keer

    Je hoeft jezelf niet af te beulen

    Je krijgt dit alles voor niks

    Met ,n glimlach is het goed gemixt.



    ik wens je een heel toffe en warme gezellige dinsdagavond

    dikke knufffffffffffffffff van ikke

    14-09-2010 om 21:04 geschreven door Jeske


    heel boeiend is dat wel wanneer men dat zo allemaal leest... maar wat me steeds verbaast dat er toch altijd een uitleg gegeven wordt wanneer voorspellingen niet kloppen....

     

    Een aangename avond  toegewenst vanwege Amor Fati !


    Het leven lijkt op een glas helder water dat troebeler wordt naarmate men er meer van drinkt.
     
    Het is mij volkomen gelijk waarheen het water vloeit, als het maar niet in de wijn is.

     

    14-09-2010 om 17:40 geschreven door Amor Fati


    Hallo

    Interessant postje heb je hier neergepend ....





    Het leven is als een regenboog
    buien en zonneschijn zijn allebei nodig
    om het kleur te geven
    groetjes
    xxx


    14-09-2010 om 13:32 geschreven door Athea


    ai , ai
    goeiemorgen jij ! A Nahon ken ik en dat gedichtje ook , en Nostradamus en de Mayas , MAAR gelukkig heb ik gisterenavond jou epistel niet gelezen want , dan had ik niet zo lekker geslapen !!
    jij zou het goed gedaan hebben met mijn schoonmoeder ( een heel slimme , lieve vrouw en erg belezen ), ze had het steeds over die verschijnselen
    ik lig daar niet wakker van , de rampen van vandaag zijn al genoeg maar ja , ik heb dan ook nooit een wiskunde knobbel gehad !(haha )
    maar als jij op je praatstoel zit , ...man , de Mayas en co , zou jij omver hebben gepraat !
    ik ben blij met jou avondbezoek , echt hoor , die zie ik dan 's ochtends als een goed begin van de dag !!! liefs van mij voor jou ! en ...vandaag staat je brontekst weer normaal !!!!!!

    14-09-2010 om 08:17 geschreven door ani









    Laatste commentaren
  • Goede Vrijdag vandaag! (Martin)
        op Voor iedere passant
  • mooi zo -- terug naar huis -- in de startblokken --smile (ani)
        op Voor iedere passant
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Voor iedere passant
  • Niet meer op de blog komen? (Martin)
        op Voor iedere passant
  • WITTE DONDERDAG !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Voor iedere passant
  • Dag Natoken,, ik kom u zeker volgen en geniet die laatste dagen he , (Ingrid.)
        op Voor iedere passant
  • . . . (Chris)
        op Voor iedere passant
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op Voor iedere passant
  • Dag Nancy kom je alvast een fijn Paasweekend toewensen (Roosje)
        op Voor iedere passant
  • de zegen en geniet van deze prachtige dag (pattyhoopt)
        op Voor iedere passant
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!