Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (554)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    03-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangen in een web....
    Soms komen mensen zomaar in je leven gewandeld. Je hebt kinderen, die trouwen en brengen nieuwe familie mee en als het klikt dan worden die ook jouw familie, meer nog het worden jouw vrienden. Je plant samenkomsten, je feest en je trekt er samen op uit. Je gaat zelfs samen turnen, moedigt mekaar aan, draagt mekaars vreugden en verdriet, tegenslagen en meevallertjes. Je voelt je goed bij elkaar tot opeens een stille moordenaar zich in jullie relatie binnendringt. Je hebt nog gepraat op de dag " Kom op tegen kanker" omdat die andere bloemen verkocht. Ironie van het lot een paar dagen later krijg je te horen dat dit onding juist die persoon uitkiest om te woekeren! Alle plannen die in de wacht stonden worden in de ijskast gezet. En het wordt nog erger, nieuwe onderzoeken brengen uitzaaiingen aan het licht. Een noodzakelijke en ingrijpende operatie dringt zich op, chemo wordt een must en je blijft ontredderd achter. Hoe pak je dat aan? Welke woorden zijn zinvol?
    Wat zeg je tegen die persoon die zich zomaar ineens persoonlijk aangevallen voelt en in een verlangen naar een gevoel voor eerlijkheid uitroept: "Het is niet eerlijk! Kanker overviel me toen ik even de andere kant opkeek. Het leven is onrechtvaardig!”
    Hoe help je haar om haar ogen van de "grote K" af te houden en om haar scherp te stellen op de kracht van de letter "M" -- mensen die om haar geven en er steeds voor haar willen zijn?
    Jouw eigen plannen worden in de war gestuurd.. gaan ze door, stel je ze uit?
    Dat laatste hebbedingetje waar je zo naar uitkeek, verbleekt bij wat nu gebeurt. Je relativeert de dingen, het leven,de waarden .
    Het is de zoveelste confrontatie met het leven in een korte tijd.
    Je trekt je op aan wie dicht bij jou staat  en aan je vrienden .Je zoekt woorden van aanmoediging maar blijft steken bij de onmacht tegenover dat ene verwoestende woord.
    En dan ga je naar je maandelijkse vrienden, je verwarmt je aan die gemeende knuffels, je luistert naar wat die andere triestig, onrustig of bezorgd maakt. Je lacht samen bij een scherts of een ironische sneer maar je voelt je er thuis, je vergeet even wat je daarnet nog zo ongerust maakte, je trekt je op aan die zo spontaan gegeven warmte en je beseft dat het leven zo kort is en dat naar mate de levensdagen voorbij schuiven enkel die menselijke warmte datgene is wat je nodig hebt.
    En dan denk je terug aan die ene persoon die nu vertwijfeld aan de zijkant van haar levensweg staat en je hoopt dat je vriendschap en meevoelen één van de strohalmen is waaraan ze zich kan rechthouden.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    05-10-2010
    Waar je ook kijkt

    je ontmoet steeds weer die ellende, kortbij verderaf maar het is blijft verschrikkelijk. Bij de broers en zussen van M. zijn er drie met kanker. Eén broer is eraan gestorven, een zus heeft met verschil van zeven jaren twee borsten geamputeerd, en de jongste zus heeft verleden jaar een borst geamputeerd. En dan ga je toch automatisch denken, wie is het volgende slachtoffer. Of ben ik zwartgallig? Je gaat vandavond gezond slapen -altans dat denk je- en morgen vertellen ze je dat je nog enkele weken te leven hebt. Zo gaat het maar al te dikwijls deze dagen. En dan sta ik daar en vind geen woorden om te troosten, want woorden zijn zo vluchtig en de pijn en verdriet van de ander snijdt elk woord aan flarden.
    Wens je veel steun.
    Warme knuffel.
    Michelly

    05-10-2010 om 23:57 geschreven door Michelly


    04-10-2010
    pijn

    Lieve Natoken.

    Twee teksten van mij. Misschien heb je er iets aan!

     

    Een

    Eem korte

     

    Zo nietig

    en verdrietig

    maar de pijn

    zo groot

     

    en deze

     

    modderstroom van menselijke

    leed

    een zorgvuldig gekozen woord

    een troostende gebaar

    in betraande machteloosheid.

     

    Alle zieken trouwens kracht gewenst, in jezelf van buitenaf.

    En blijf je zelf altijd~!

    04-10-2010 om 22:50 geschreven door Manja Croiset


    Ach
    Wat kun je doen... niet veel... hopen dat de behandeling aanslaat en er zijn als men je nodig heeft... voor de rest doorleven en genieten van de dagen die je gegund zijn... zitten treuren helpt niemand... ik hoor niets anders rondom mij... het ene al triester dan het anderen... en ik... ik duim en hoop dat het goed komt...
    wat betreft vriendschap... een mens kan toch niet zonder vrienden...

    04-10-2010 om 16:02 geschreven door Myette


    Wens je een fijne nieuwe week lieve vriendin
    nancy dit komt zeker zwaar aan als je dit te horen krijg,dat heb ik twee maal moeten meemaken  van mijn ouders,het dringt eerst niet door je tot je plots thuis komt met het nieuws van het ziekenhuis maar dan kom je plots in en diepe put terecht,en kan je aan niets anders mer denken
    Image and video hosting by TinyPic
    Pak eens een hand die uitgestoken staat,
    pak eens een hand, het is nooit te laat,
    als je blijft staan op het punt van weleer,

    04-10-2010 om 15:47 geschreven door Nikki(brigitta)


    'tja
    ik ben terug , en ...wat ik lees ....niet goed hé ,
    hoe het voelt met je dierbaren , daar weet ik veel van ...
    troosten nancy , DAT kunnen weinigen .....
    ben jij nu al weg ? indien ja , probeer dan even alles van je af te zetten ! liefs enne , bedankt dat je langskwam terwijl ik er niet was !

    04-10-2010 om 15:23 geschreven door ani


    Hallo
    Het is vreselijk als je zoiets te horen krijgt van iemand die je nabij staat...en nog veel vreselijker voor de persoon die aangetast wordt door die vreselijke ziekte...en je hoort meer en meer van die vreselijke K ...ik zou zelf niet weten hoe je zo iemand moet troosten...

    04-10-2010 om 01:57 geschreven door Athea


    03-10-2010
    hetzelfde
    Tja Natoken, hier hetzelfde, bijna 60, 2 maanden op brugpensioen, net opnieuw gebouwd en dan ineens patat boem.  Je wereld stort in.  In ons geval huidkanker.  Wat weet mens daarover, bitter weinig, alleen weten we nu dat het een van de agressiefste kankers is  en chemo zelfs niet kan.  T'is erop of eronder.  Operatie, lymfeklieren weggenomen, angst om de uitslag.  Een jaar is het nu geleden en beetje bij beetje gaat het beter en in de goede richting.  Telkens iedere 3 maanden die angst bij de dermatoloog.  Petscans, botscans pfffffff, als je op de afdeling oncologie komt, zie je miserie, dikke miserie.  En zeggen dat het om onnozel wratje ging, dachten we aan de elleboog van mijn man.  Stilaan kruipen we uit een diep dal en zijn dankbaar voor iedere nieuwe dag.  Vorige vrijdag toch weer geruststellend nieuws gekregen. 
    Blijven er mijn schoonbroers,52 en 61, de ene leukemie, terminaal nu.  De andere prostaatkanker, succesvol geopereerd.  Daar blijft het niet bij, diens zoon, een knappe jonge gast, burgerlijk ing, helaas tumor, chemo slaat niet aan.
    En toch zegt de oncoloog dat er geen verband is tussen al deze kankers van drie broers.
    Ik wou het gewoon effe kwijt, we kijjken toch hoopvol naar de toekomst en genieten iedere dag van kleine dingen.

    03-10-2010 om 22:48 geschreven door christiane


    wanneer zoiets je overkomt is het altijd moeilijk om er mee om te gaan , laat staan te aanvaarden Natoken, je kan de persoon in kwestie maar enkel veel steun geven om de moed er in te houden

    Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati !


    Beslissingen zijn gemakkelijk als je waarden duidelijk zijn

     

    Al wat ons in anderen irriteert kan ons iets doen begrijpen over onszelf

      
     

    03-10-2010 om 21:44 geschreven door Amor Fati


    CHEERY
    Ja het is zoals je het hier zo mooi neerpent, Natoken. Het overkomt ons allen denk ik, hoe langer hoe meer en veel jonge mensen krijgen die vreselijke ziekte. Ik heb het ook ervaren in familie en vriendenkring en ja wat zegt je dan. Nu weet ik wel dat onze familie of vrienden , het wel vlug aanvoelen wie je echt bent op dat ogenblik, een echte vriendin of een valse. Heel veel mensen komen in zulke gevallen plotseling , niet alleen dat ze die ziekte hebben, maar ook dat er vrienden wegblijven, of plots toch geen tijd meer hebben voor de patient in kwestie. Ieder moet dat voor zich weten, maar ik help toch zoveel ikzelf kan, ook een telefoontje meer doet goed voor de zieke, en het hoeft niet dat je telkens iets meebrengt , maar wel dat je blijft komen. Groetjes CHEERY

    03-10-2010 om 18:42 geschreven door CHEERY


    *
    Ik kan me de machteloosheid levendig inbeelden  wanneer je zulk nieuws te horen krijgt over iemand die je na staat. Er blijft je dan niets over dan enkele troostwoorden of gebaren en heel misschien kun je ook helpen met sommige praktische zaken, maar je kunt de ziekte en de pijn niet wegnemen. Er blijft je niets anders over dan te hopen dat de zieke het haalt.
    Of je daarom je eigen leven moet afremmen, je eigen plannen moet opschorten...ik weet het niet. Zou het helpen wanneer je dat doet?  Moeten we eerder niet zelf van elke dag ten volle genieten? Want morgen kan het ook voor ons te laat zijn! Is dit egoïsme of realisme? Wat zeker is, is dat jij voor een moeilijke en weinig benijdenswaardige keuze staat.  Ik hoop dat je eruit komt.
    Een hele dikke knufff voor jou en T.

    03-10-2010 om 17:04 geschreven door Petra/Huismusje


    Even tijd maken.
    Vreselijk als je zo iets te horen krijgt, zeker als het iemand is die je na staat. Het komt tegenwoordig zoveel voor als een dief in de nacht die ook over dag toeslaat. Of is het dat we ouder en kwetsbaarder worden. Beter niet aan denken, maar je legt je brein niet stil zoals met een lichtschakelaar.
    Je wandeling door Antwerpen was een groot succes zo te lezen. Al die plaatskes ken ik rot van buiten. Zestig jaar geleden heb ik nog een lief gehad die in de Vlaaikesgang woonde. Een smal draai trapje naar het tweede verdiep, zonder leuning, maar een dikke koord die in het midden van beneden tot op de zolder ging. Zonder die koord was het niet te doen. Ik voel een zekere fierheid op de stad waar ik geboren ben. Een zijstraat van de Suikerrui, de Kaasstraat. Je bent er dus erg dicht bij geweest.

    115f75f104vsf2.gifVan Ludovikus.

    03-10-2010 om 12:15 geschreven door ludovikus









    Laatste commentaren
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Genieten van creatievelingen
  • Dag Nancy wij komen ook (Tiny en Ans)
        op Genieten van creatievelingen
  • Leuke foto lieve Nancy...knuffies xxx (Lenie)
        op Daar zijn ze weer
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Daar zijn ze weer
  • Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Daar zijn ze weer
  • Dag Natoken, , (Ingrid.)
        op Daar zijn ze weer
  • wel wel , daar verschillen we dan in , zé , ik heb het niet zo op duiven --- hier zijn er 12 , ja , teveel ! (ani)
        op Daar zijn ze weer
  • Duiven (Martin)
        op Daar zijn ze weer
  • mooie uitleg Natoken....hopelijk blijven de eksters weg van het nest (mariska)
        op Daar zijn ze weer
  • Groetjes van mij (annie)
        op Daar zijn ze weer
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!