Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg eens, hoe lees jij?

    Internet, schermlezen , ik breng nogal wat tijd door vóór mijn PC om tektsten te schrijven voor mijn blogje, e-mails te lezen, e-mails te schrijven.... Dat hoort er dagelijks bij. Zo komt het dat ik het overgrote deel van de tijd bezig ben teksten te het lezen op het scherm.

    Dat lezen op een computerscherm is en blijft voor velen een moeilijk geval. Sommigen blijven  het lastig te hebben om zo’n schermtekst rustig en geconcentreerd door te nemen en betrappen zich er op dat ze de neiging hebben om oppervlakkig over de tekst heen te dwarrelen. Soms betrap ik mij daar ook op!

    Maar het ergste van dit alles zit hem in het feit dat die neiging om oppervlakkiger te lezen zich ook af en toe begint te manifesteren bij het lezen van een gedrukte tekst. Ook daar moet ik mij soms inspannen om de aandacht er bij te houden. Gelukkig valt dat bij een spannend boek nog goed mee! Na even "te googelen" bemerkte ik dat ik  blijkbaar niet alleen ben met dat “probleem”.

    De Amerikaanse technologie-goeroe Nicholas Carr beschreef in een artikel hoe vele internetlezers met hetzelfde effect geconfronteerd worden. Als ze in een boek lezen, geraken ze al na een paar alinea’s afgeleid en ze krijgen als het ware behoefte om naar iets anders door te klikken. Ze lezen ongeduldig en door gebrek aan concentratie onthouden ze ook minder van wat ze lezen. Hun kennis wordt oppervlakkiger.
    Carr stelt het simpelweg zó: we Googelen ons dommer!!!

    Carr veroorzaakte door dit standpunt nogal wat beroering en er ontstond een hele discussie tussen vóór- en tegenstanders van zijn visie op het gevolg van internetgebruik.
    Maar uit een onderzoek door Allen Renear blijkt dat niet alleen de gewone internetter oppervlakkiger leest. Ook wetenschappers, die omwille van hun job, massa’s wetenschappelijke literatuur moeten doornemen, gaan steeds meer anders lezen.
    Renear noemt deze nieuwe manier van lezen: strategisch lezen. Het leesproces is daarbij in de eerste fase een scanproces geworden. Daarbij gaat de lezer die over een bepaald onderwerp informatie wil verkrijgen, eerst veel artikelen over het onderwerp te gelijkertijd vergelijken, analyseren en doorzoeken, via hyperlinks en zo.
     
    Maar maakt strategisch lezen dommer? Heeft Carr gelijk?
    Absoluut niet beweren sommigen.

    Wat voor mij in elk geval duidelijk is: de ontwikkelingen van internet hebben een ingrijpende invloed op de leesgewoonten van mensen. Of we er slimmer of dommer door worden, laat ik in het midden !!:wink:
    En jij , hoe lees jij, lieve blogbezoeker?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    01-03-2011
    Proficiat met je verjaardag Natoken

    Ik weet wel dat het laat is, maar beter laat dan nooit, niet waar!

    Ik hoop dat je al een heel fijne dag gehad hebt en dat er nog een fijne avond volgt. En morgen niet met een kater wakker worden hoor, want er volgenvast nog heel veel goede dagen, weken en jaren. Ik gun ze je van harte.

    Liefs vanuit hier.

    01-03-2011 om 21:23 geschreven door thea


    Héla
    Een superdikke knuffel voor je verjaardag! Blijf vooral gezond en hopelijk krijg je heel veel redenen om te lachen in het komende levensjaar. En ja, lezen doe ik zoals Bojako, diagonaal. Altijd al gedaan en kan dus ook niet samen met iemand anders een tekst lezen, want ben allang klaar als de ander nog bezig is. M. zegde ooit, dat kan je niet gelezen hebben! Ik heb hem dan van a tot z alles verteld wat er in de tekst stond, en hij is voor altijd overtuigd. Lees mij dus ook te pletter, maar zou helemaal niet anders willen!;-)) Knuffel Michelly

    01-03-2011 om 18:59 geschreven door Michelly


    DOEMME DOMME TOCH
    vergeet ik me daar toch bijna om je een gelukkige verjaardag toe te wensen !  dus ...

    appie beursdee toe joe
    in de wei staat een koe
    en die koe zegt
    aai lof joe
    appie beursdee toe joe

    kus kus kus

    01-03-2011 om 17:26 geschreven door BOJAKO


    gefeliciteerd !!!
    van harte met je verjaardag lieve !
    ik ben net terug van een zeer koude wandeling naar de primo's huis en nu even bloggen ! zoals steeds ALLES lezen waar ik kom ! en zonder pc , elke dag lees ik in een boek , zonder leesvoer ben ik niet compleet , al sinds ik kan lezen , ik zal wel ouderwets lezen , denk ik , dus niets overslaan
    en die rusthuizen , natoken , ik ga er ook wegblijven , als het even kan !
    ik wens je een heel fijne verjaardag !!

    01-03-2011 om 16:54 geschreven door ani


    CHEERY groetjes met een vrolijke glimlach want de zon is op komst. Ja ik denk toch ook het ouder worden ons lezen veranderd en ja nog een gelukkige verjaardag Natoken.


    01-03-2011 om 13:04 geschreven door CHEERY


    Gefeliciteerd met je verjaardag Natoken !!!


    Image Hosted by ImageShack.us


    Verjaren is vergaren

    Met wijsheid en geduld

    Dingen om te bewaren

    Tot het leven is vervuld

    Speciaal voor je verjaardag

    Gezondheid, goede wensen

    Kortom, de mooie dingen van het leven

    Omringd door lieve mensen

    Ik wens jou vreugde en geluk,

    Liefde en plezier

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !


     

    Het mooiste van alles dat wijsheid ons biedt om het leven prachtig te maken, is zonder twijfel vriendschap.



    Image Hosted by ImageShack.us


    01-03-2011 om 11:37 geschreven door Amor Fati


    het heeft allemaal met Tijd te maken Natoken.... vroeger las ik ook strategisch, waarbij je dan kan hopen dat je niks belangrijks hebt gemist in één of ander hoekje.... wat ik nu ook bemerk dat sommigen je verjaardag niet gezien hebben...hiiiiiiiii

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

    Het verleden bestaat niet meer, de toekomst kan je niet voorspellen, vandaag is een cadeau

    In het leven is het niet belangrijk het mooiste spel te hebben... maar met dat te spelen dat men heeft



    eger8.jpg

    01-03-2011 om 11:36 geschreven door Amor Fati


    ..
    voor zover ik weet heb ik altijd diagonaal gelezen, dus héél snel en stoppen of teruggaan wanneer het interessant is. Daarom heb ik ook massa's boeken kunnen lezen in mijn leven. Vroeger ploeterde ik door tot het bittere einde bij een slecht boek, maar nu haak ik af en pak ik een ander dat hopelijk beter is. Ik ondervind dat ik nu wel veel minder lees - boeken toch - want ik ben nog altijd de ongelooflijke curieuzeneuzemosterpot die alles over alles wil weten. B. en ik waren deze week aan het praten over de onafhankelijkheid van België en dan kan ik het niet laten om te gaan Googelen. Vroeger zocht ik dat op in een encyclopedie, maar via het internet gaat het allemaal veel sneller. Deze voorbije week zag ik bv. een TV film over Lord Longford (Myra Hindley) en boem patat: bibieke achter de PC, want ik wou onmiddellijk meer weten over die man. Voilà : zo lees ik. smakske van Jackske

    01-03-2011 om 10:09 geschreven door bojako


    *
    Hoe lees ik? Traag en moeilijk. Het zich niet lang kunnen concentreren op een tekst heeft volgens mij alles te maken met ouder worden en niet zozeer met het Internetten. Jonge mensen slurpen die teksten naar binnen als waren het oesters en printen het ook nog eens vast in hun geheugen. (Onlangs nog een documentaire over gezien op NL3.) Mijn mening is nog altijd; zou men niet beter zijn tijd en geld steken in serieuzere en andere wetenschappelijke onderzoeken die voor de mens écht van nut zijn!
    Warme knuffel van mij voor jullie2

    01-03-2011 om 09:59 geschreven door Huismusje/Petra


    lees lezer leestst
    Heb zo'n vermoeden dat onze geest wat problemen heeft met al die aandachttrekkers links en rechts, die dan nog dikwijls flikkeren ook. Daarnaast is er ook nog de onbekendheid van het einde. We willen dat altijd voor ogen hebben, weten waar we naartoe gaan, dus scrollen maar. Het is als wandelen in een straat met veel zijstraatjes, je kijkt er ook telkens in. Daarom is het goed de teksten beperkt te houden. Maar vandaag ga ik daar serieus tegen zondigen!

    01-03-2011 om 09:32 geschreven door traumadour


    Hallo, fijne dinsdag ...

    Veel liefs en groetjes Gita.

    krabbel voor hyves

    01-03-2011 om 06:53 geschreven door Gita









    Laatste commentaren
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op In mei leggen ....
  • hey Nancy (Klaproosje1)
        op In mei leggen ....
  • Goeden avond (Dirk)
        op In mei leggen ....
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Mooie 1 mei Natoken (mariska)
        op Bluven goan
  • Een heel fijne feestdag en een mooie zonnige dag . (sylvain)
        op Bluven goan
  • Dag Natoken ,, een geluksbrengertje voor u ,, (Ingrid )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op Bluven goan
  • . . . (Chris)
        op Bluven goan
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!