Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt het moederschap overschat?

    Volgens de Nederlandse journaliste en feministe Elma Drayer (55j) moeten de moderne vrouwen stoppen met zeuren over de combinatie werk/moederschap. Ze werken te vaak niet of parttime en het moederschap wordt, volgens dezelfde dame, fel overschat.

    Elma Drayer vindt dat de Nederlandse vrouwen zich te vaak gedragen als prinsesje en als de partner genoeg verdient, houden ze op met werken.
    Volgens haar hebben de vrouwen de plicht om te werken met de mogelijkheden die ze hebben.
     
    " Vrouwen moeten ophouden met zeuren dat de combinatie van moederschap en werk zwaar is. In het leven kan nu eenmaal niet alles leuk zijn. Bovendien: een huishouden heb je tegenwoordig in 3 uur aan de kant en kinderen opvoeden is niet moeilijk".

    Met deze en andere uitspraken lokte Drayer in Nederland behoorlijk wat reacties uit en daar niet alleen , vrees ik!

    Zelf heeft de dame in kwestie een volwassen dochter en 3 grote stiefkinderen. Op de reacties van veel vrouwen dat ze niet in de positie is om kritiek te geven op vrouwen die nu kleine kinderen hebben, zegt ze:
    " Dat is zo'n typisch argument van de moedermaffia, " en ze verwijst dan naar jonge vrouwen die haar gelijk geven en zeggen dat ze zich ergeren aan die generatie van moeders die dat beeld van de slovende, zielige moeder gecreëerd hebben terwijl ze  nog nooit zoveel kansen hebben gekregen. Ze vindt het geen dubbele belasting maar eerder een kans. Zo ontstaat er een probleem dat de mythe van " het zware moederschap" stilaan in het nadeel gaat spelen van de vrouwen die er wel voor gaan en dat tot in het bedrijfsleven toe. Hiervoor verwijst ze naar een headhunterskantoor dat een vrouw doorstuurde , hoewel ze alle gevraagde capaciteiten had, omdat ze twee kleine kinderen had en men ervan uitging dat ze de daardoor de job niet aankon!

    Daarenboven lopen vrouwen  mekaar voortdurend bang te maken:
    " Ja, de jouwe is nog klein, maar wacht tot ze op de lagere school zitten, dan moet je veel tijd in het huiswerk steken? En wacht tot ze in het middelbaar zitten. Als je dan niet thuis bent, zitten ze te blowen op hun kamer."
    Zo ontstaat een hysterisch klimaat dat de moederrol de allerbelangrijkste is en dat je altijd beschikbaar moet zijn.
    Tot 's nachts staan moeders klaar om traktaties te maken voor verjaardagen.  Vrouwen zijn volgens haar veel te emotioneel rond dat moederschap. Het rationeel denken van de man zijn  ze als koud, zelfs onderontwikkeld gaan bekijken. Zij is het daar niet mee eens; volgens haar kunnen wij vrouwen daar van leren!

    Over opvoeden wordt veel te moeilijk gedaan, volgens Elma Drayer.

    " Tot ze drie zijn en naar school gaan, dàt zijn de moeilijke jaren. De tropenjaren! Dan is het volop zorgen en het is niet altijd gemakkelijk om opvang te vinden en daar schiet de overheid tekort. Een plaats in de crèche zou even hard gegarandeerd moeten zijn als een plaats op school, want alleen zo kunnen vrouwen in het arbeidscircuit blijven. Maar veel moeders zitten er veel te dicht op en daarbij schatten ze hun eigen rol zo hoog en dus blijven ze thuis want dat is beter voor het kind"!

    Haar houding is:
    " Kinderen horen erbij maar ze zijn niet het centrum van het universum. Denk je dat de moeders vroeger monopolie zaten te spelen met hun kinderen? Neen hoor, de kinderen moesten zichzelf vermaken. Maar nu is er iets vreemds aan de hand, we creëren een moederbeeld dat niet eens heeft bestaan. de vrouwen werkten zich vroeger ook uit de naad."

    Natuurlijk dat ze met zo'n houding boze moeders over zich heen krijgt. Maar ze trekt er zich niets van aan. Volgens haar moet je een beetje polemisch zijn om je punt sterk te maken. En ze gaat verder:
    "Het huidige " feminisme" met zijn voortdurende nadruk op de verschillen tussen de sekten bevalt haar maar matig. Velen prijzen zich gelukkig omdat volgens hen vrouwen van nature intuïtiever, empathischer (= inlevingsvermogen in de gevoelens van anderen) en zachtaardiger zouden zijn en ze kijkt ook niet op bij die mannelijke eigenschappen van hard werken, daadkracht, oplossingsgerichtheid ....Vrouwen die binnen patriarchale culturen leven hebben alle, werkelijk alle reden om zich te beklagen maar wij niet! Wij zijn al lang geen zielige vrouwtjes meer die onderworpen worden aan sluwe machtsstructuren.
    Elke mens wordt geboren met mogelijkheden en talenten die het biologisch feit van Y - of X- chromosoom ver overstijgen. Er bestaat niet zoiets als vrouwelijke of mannelijke essentie, zodat de wereldbevolking twee fundamenteel verschillende mensensoorten kent. Wij komen niet van twee verschillende planeten maar wij mannen én vrouwen komen van  die ene zelfde planeet : de aarde."

    Na het lezen van van haar boek ( Verwende Prinsesjes) vroeg ik mij af of wij Belgische vrouwen ons ook zouden afzetten tegen dergelijke gedachten?
    Daarom dit logje en aan jullie om te reageren als jullie er zin in hebben...en ik denk dat ik het boek niet in de handen duw van onze werkende dochter ( onderwijs) met 2 en werkende schoondochter ( ziekenhuisapotheek)  met 4 kleine kinderen ! Ik wil de huiselijke vrede niet storen!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    04-07-2011
    ..
    dat is een boek dat ik wel wil lezen... zo onmiddellijk kan ik er geen oordeel over vellen omdat ze wel punten aanhaalt die ik correct vind.
    Ik heb én gewerkt én ook zes jaar thuis gewerkt toen de kinderen heel klein waren.  Dat mijn man niets deed om te helpen vind ik niet zijn schuld, maar uiteindelijk mijn schuld, want ik had maar meer haar op mijn tanden moeten hebben toen.  Scheiden zat er in die jaren zo niet echt in, maar dit zou nu niet meer pakken denk ik.
    Al doende heb ik geleerd, maar spijt komt altijd na de zonde en met 'hindsight' weet ik nu wel wat ik anders zou gedaan hebben.
    Wat mij enorm ergert is de zin : "ik moet meewerken, want anders komen we niet rond met één loon" !  Sorry hoor, maar met minder gaat het ook, maar wel heel moeilijk.  
    Het tegenstrijdige is dat ik vind dat vrouwen evenveel recht hebben om te blijven werken, dus het moet ook niet altijd de vrouw zijn die thuisblijft bij de kleine kindjes.   Ik ga ook akkoord met de schrijfster dat je als vrouw/man best terug kunt meewerken eens de kinderen terug naar de lagere school gaan, dit indien je dat wil of kan natuurlijk.   Voor het huishouden schakel je dan wat hulp in, je verdient iets minder, maar je hebt meer tijd voor elkaar.... enfin,  dit is zo'n debat waar je over kan blijven praten hé?
    'k zal dus maar stoppen

    04-07-2011 om 12:42 geschreven door bojako


    30-06-2011
    Ik kan erin komen
    wat die vrouw schrijft. Mijn schoondochter is Nederlandse en ik heb een Nederlandse als schoonzusje en hoor van hen hoe het daaraan  toe gaat. Zeer weinig vrouwen werken er fulltime en heel veel vrouwen werkten er niet. Dat begint nu een beetje te veranderen maar in vergelijking met ons, was het aantal werkende vrouwen minimaal.
    En ik heb ook steeds gezegd: als er later zoiets bestaat als een oordeel, dat over je geveld wordt, zal ik beoordeeld worden of en hoe ik omgesprongen ben met mijn talenten en of ik die  niet gewoon verknoeid of terzijde geschoven heb en er helemal niets mee gedaan heb. Daarop word ik afgerekend, denk ik. En die talenten kan vanalles zijn hé! TRouwens, waarom gaat een mens tot in de twintig naar school om dat dan al die kennis naast zich neer te leggen. Heeft nog veel geld gekost ook!
    Is allemaal mijn persoonlijke mening natuurlijk en iedereen heeft het recht om daar anders of verschillend over te denken. Maar er is dus heel veel , wat die dame schrijft of zegt, waarin ik meega.
    Groetjes van Michelly

    30-06-2011 om 23:02 geschreven door Michelly


    dat er tegenwind zou komen was te verwachten zoals gewoonlijk....velen steigeren meteen maar ergens heeft Mevr Drayer wel een punt wanneer men objectief de zaken bekijkt....is kwestie ook van goede Afspraken....

    Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati !


    Als u uw vooroordelen verliezen wilt, moet u reizen

    Reizen is de kunst zich thuis te blijven voelen



     

    30-06-2011 om 20:08 geschreven door Amor Fati


    Fijne donderdag lieverd
    Lieverd ik ken die vrouw wel niet,maar ik heb altijd veel moeten werken zenne want zonder werken kom je nergens in je leven denk ik toch
    Image and video hosting by TinyPic
    Het gevoel dat ik nu heb,
    wil ik vasthouden,
    nooit meer laten gaan.
    Het gevoel dat er iemand is,
    die om je geeft,
    die van je houd,
    die je accepteert zoals je bent.
    Dat gevoel wil ik nooit meer laten gaan.
    En ik weet dat dat gevoel,
    ook nooit weg zal gaan
    Nikki

    30-06-2011 om 16:05 geschreven door Nikki


    Groetjes van Fjak@ en een fijne dag Natoken,
    Het is niet omdat deze dame dat schrijft en zegt dat we met zijn alle akkoord zijn , ik toch niet

    30-06-2011 om 11:35 geschreven door Fjak@


    dag natoken
    ik ken die vrouw niet , maar ben wel altijd werkende vrouw en werkende moeder geweest ... met een "goede" job , MAAR met weinig verlof !!( niet in het onderwijs ) en 't was niet gemakkelijk .... maar , ik zou het zeker weer doen !
    en ... ik denk dat Belgische vrouwen , na hun trouwen altijd meer hebben gewerkt dan hollandse ? !

    en nu nog , denk ik ....mijn schoonfamilie zijn Nederlanders , en ik weet dus wel hoe het daar is ...

    30-06-2011 om 11:34 geschreven door ani


    Piepelou ...hier zijn we weer



    Doe maar net als ik vandaag

    maak er een rustig dagje van mateke

    heel gewoon ...  genieten

    door in de bloggenland effe op bezoek te gaan bij de matekes

    en tussen door surfen op de strijkplank
    en stoor u niet aan dat hollandse ding dat uit der gat klapt ..alle in mijn ogen dan toch ...ga er geen energie insteken ....ze gaat me gene tijd ontnemen Naneke ...alle ik moet wel moeten doen om men klep te houden zunne ...ik zal nog eens wat verder surfen ...op  men strijkplank !

    Image and video hosting by TinyPic

    Veel liefs en groetjes van ikke

    30-06-2011 om 11:30 geschreven door Jeske


    Dag Natoken
    Ik heb haar een paar weken geleden bezig gehoord in een debat op de nederlandse tv? En ik moest even slikken. De combinatie buitenshuis werken, alleenstaande moeder en 3 opgroeiende kinderen, ZONDER HULP is haast niet op te brengen. Ergens laat je steekjes, thuis, op je werk. (Ik heb zelf gekozen om steekjes te laten vallen op het werk) Vrouwen die het goed doen, zitten heel vaak in de hoogste regionen; in de best betaalde jobs. Kunnen het zich permiteren om een goede oppas te regelen, zodat zij zich geen zorgen moeten maken, als ze op het station zitten, wanneer hun trein voor de zoveelste keer weer te laat is. Vrij vragen om naar een oudercontact te gaan of met een van de kinderen naar de dokter???? Verwende prinsesjes?

    Allez heb toch maar een fijne dag
    lieve groetjes van mij
    Loes

    30-06-2011 om 08:27 geschreven door Loewiesa









    Laatste commentaren
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!