Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een vuilzakje bij mij oproept!

    Als ik niet weet wat te schrijven, dan kijk ik gewoon rondom mij en neem het eerste voorwerp dat ik onder ogen krijg. Het komt er dan op aan je fantasie te laten werken en zo komt een gewoon voorwerp soms tot leven, of laat het ons begrijpen dat er leven schuilt daar waar we het niet altijd merken.

    Het voorwerp dat ik onder ogen kreeg, was het kleine vuilzakje dat ik juist had dichtgeknoopt om in de vuilbak te gooien. Plots vroeg ik mij af wat ik zoal weggegooid had deze week.

    In feite zit er van alles in de zak al recycleren we wel, daarvoor hebben we paarse en blauwe zakken en een afvalcontainer!
    Blikjes frisdrank, lege blikken van groenten of soep gaan in een aparte zak. Papier, kranten en karton in een doos. Lege flessen en alles wat glas is staan ook apart en alles wat etensresten zijn, gaat op de composthoop die elk jaar verspreid wordt in de groententuin.
    Maar ik wil het hebben over de vuilzak.

    Een tijdje geleden zag ik op TV een programma waarin getoond werd  hoeveel volle verpakkingen weggesmeten worden vooral aan grootwarenhuizen! Vaak gaat het over etenswaren waarvan de houdbaarheidsdatum voorbij is. Je staat versteld van wat er allemaal  weggegooid wordt. Pakjes kaas, potjes yoghurt, vleespakjes die zelfs nog niet zijn open geweest, sla, tomaten en andere groenten waarvan men beweert dat ze hun  beste tijd gehad hebben. En dan zwijg ik nog maar over de broden, de potten mayonaise of andere sausgerechten en meestal niet omdat er penicilline aanslag is, neen gewoon omdat de versheidsdatum voorbij is.. Er was een persoon die uit die containers één en ander recupereerde voor eigen consumptie en ... die werd gevat en kreeg een boete!!
    Weggooien is iets dat in onze maatschappij ingeburgerd is en waar we niet meer van opkijken van de hoeveelheid voedsel die we wegsmijten. Het is enkel als je door Brussel of een andere grootstad rijdt en de clochards eten uit de vuilbak ziet vissen, dat je terugdenkt aan je eigen vuilbak. Dan sta je even stil bij wat je zoal wegsmijt terwijl anderen naar resten zoeken van een persoon die zich danig dik gemest heeft. Ik moet wel zeggen dat ik behoorlijk goed in de gaten houd wat ik weggooi maar toch...

    Hoe meer ik naar de vuilbak kijk, hoe schaamtevoller ik word tegenover een maatschappij waar de eerstvolgende jaren niets zal veranderen.
    Straks gaat er weer een zakje in de vuilbak en vandaag komt de vuilniswagen mij verlossen van mijn schuldgevoel. De vuilniswagen gaat naar de verbrandingsoven of naar het stort. En dan zie ik het beeld voor ogen, waar kinderen in bepaalde landen op storten leven, elke dag zoekend naar de verspillingen van anderen. De beelden krijgen we vaak op het nieuws en meestal vallen ze samen met de etenstijd, kinderen die op een stinkend stort naar eten zoeken, terwijl wij smaakvol in onze boterham bijten.

    Nee, we kunnen de miserie van de wereld niet oplossen en die beelden van uitgemergelde mensen lokken soms een benefietavond uit op tv ten voordelen van één of ander arm land. Enorme bedragen worden ingezameld maar maanden later zien we terug dezelfde beelden. Blijkbaar is het geld niet aangekomen bij de personen die het nodig hebben.
    Maar bon, wat er ook van is we hebben ons goed hart laten zien en zetten verder zonder schuldgevoel onze vuilzakken buiten, dat is het gewone scenario waarin we allemaal meedraaien.
    Ik kijk terug naar mijn vuilzak en sta verbaasd van wat hij mij allemaal te vertellen had. Hij liet mij even kijken in een wereld waar ik soms aan voorbijloop. Hij liet me even denken aan zaken die bijna weggegooid waren. Ik haast mij om dat laatste zakje in de vuilbak te gooien zodat het uit mijn ogen is. In de keuken zit al een nieuw vuilniszakje klaar. De start van een nieuwe wegwerpperiode.
    Nee, ik wil mij niet vastpinnen aan een schuldgevoel maar gewoon  verantwoord verder leven .
    Ik vraag me af wat er door mijn hoofd zal gaan als ik straks naar een ander voorwerp kijk. Wie weet waar dat mij zal brengen?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    13-02-2012
    Lieve groetjes vanwege Nikki
    Hier is er ook geen eten in de vuilbal Natoken mijn man eet het dan de zelfde avond nog op
    Image and video hosting by TinyPic
    Maandag
    is bij de ene geluk of verdriet,
    maar het geeft weer veel nieuwe dingen,
    Begin met een lach en komt wel goed
    Nikki

    13-02-2012 om 17:04 geschreven door nikki


    Groeten van Fjak@
    Ook wij zijn doordachte sorteerders wat het huisvuil betreft, kopen hetgeen we nodig hebben en niks meer, thuis geleerd eten gooit men niet weg.
    Maar wat daar gebeurde met de man die de containers eten ging zoeken is geen diefstal volgens mij. Maar wat kunnen wij doen tegen al die grootmachten Natoken.
    Ik las onlangs nog een artikel over ecolisch leven t.t.z. ecolisch permacultuur, neen is geen godsdienst sekte maar wel bepaalde groepen die op een efficiente en gezonde manier landbouw beoefenen. zolang dit maar een paar mensen zijn ok, wordt de groep tegroot dan zijn de grootmachten daar ze zijn niet vies voor enkele moorden te doen , waarvan de daders nooit gevonden worden. Ik zou zo nog kunnen doorgaan maar ja.
    De reclamemakers ik heb je al eens verteld ik doe daar niks meer aan , had het forum verwittigd maar is maar spam dat niet bij ons binnenkomt wel op het sennet zelf.
    Maar nu zijn er andere gevaarlijker mails in omloop, niet van het sennet rechtstreeks aan jou met de vraag van je juiste adres door te geven,tel.nummer,IP van je PC en natuurlijk je banknummer.Ze verschillen bij sommige heb je miljoenen gewonnen bij andrere een reis dat bestaat al lang maar ze zijn in een gevaarlijker vorm gegoten
    je krijgt zelfs een strenge tweede rappel. Natuurlijk gaat dat hier direct prullemand in, maar daar zijn er altijd goedgelovig.
    Zeg das een hele boterham op een maandag, maar dikke knuffel
    Fjak@

    13-02-2012 om 12:48 geschreven door Fjak@


    Goedemiddag Natoken.Ja het is een grote schande.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 13 februari.Het wordt warmer met temperaturen van 3 graden boven het vriespunt met een algemene dooi.Ik wens Jullie ALLEN een toffe maandagnamiddag en een héél goed begin van alweer een nieuwe week toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    13-02-2012 om 12:34 geschreven door Jos Vande Ghinste


    ...
    Tja, echt weggooierig ben ik niet en ik hoef dan ook weinig naar de vuilcontainer om mijn zakje weg te brengen.
    Maar er zijn veel dingen in huis waarvan ik denk: Wat moet ik er mee en wat doe ik ermee?
    Gelukkig vind ik nog steeds mensen die ik met veel van mijn overbodige spullen blij kan maken en nieuw kopen ... probeer ik te beperken tot wat ik echt nodig heb.

    13-02-2012 om 11:54 geschreven door thea


    hier MOET ik wat op zeggen ...
    eerst en vooral over dat weggooien , ik kan in eer en geweten zeggen dat IK DAAR ERG OP LET ik koop weinig in één keer .
    dan over de man die een boete kreeg , een schande voor de rechters , die een rijk leven hebben !zij zijn bij de hoogste verdieners in ons land en leven ( soms ) op een eiland ! verdorie , iemand die eten uit een vuilbak haalt is geen dief toch !
    maar dieven en dronken chauffeurs krijgen GEEN boetes of straf
    DIE WARENHUIS KETENS ZOUDEN BETER HET TEVEEL AAN DE VOEDSELBANKEN GEVEN , er zijn armen genoeg en er komen er nog meer ...
    en dan : het is onze taak aan de kinderen (hier kleinkinderen ) te laten zien , dat je met eten GOED moet omgaan ! né zé , mijn mening in 't kort !
    verder : met mijn blauw gaat het goed , en IK LIEP EN LOOP NOOIT op sloefen buiten , en vanaf nu : OOK NIET MEER BINNEN !

    13-02-2012 om 11:42 geschreven door ani


    Wil je je rijk voelen? Tel dan de dingen die je bezit, die niet met geld te koop zijn..... en het is schandalig wat er zoal weggegooid wordt Natoken
     

    Een aangename Week toegewenst vanwege Amor Fati !

     Veel mensen zijn sympatieker door hun gebreken, dan door hun deugden  !


     
    kanaaltshuizen.jpg
     

    13-02-2012 om 11:37 geschreven door Amor Fati


    Fijne start van het weekske Nanneke

    Image and video hosting by TinyPic

    Niet te doen wat er weg gekiepert wordt ...las van de week nog van een warenhuis dat de conteners vergrendelde !niks van dat mag weg ...zehebben schrik dat hun verkoop anders zou minderen !...Met warme groetjes en een dikke knuf icon_exclaim.gif
    Kom ik je een fijne start
    van de nieuwe week wensen 

    13-02-2012 om 07:02 geschreven door Jeske


    *
    Ja, het is heel wraakroepend wat die warenhuizen wegwerpen. Mijn vuilniszak is overwegend gevuld met vies kattenbakvulsel. Daar zullen de arme kindjes ook niet veel aan hebben.
    Wat is het toppunt van sadisme: Een parkinson patiënt zichzelf laten scheren met een Gilletje.
    Dikke kus x2

    13-02-2012 om 02:53 geschreven door Huismusje/Petra









    Laatste commentaren
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op
  • hopelijk wat zon vandaag ! (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op
  • DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • haha , lijken me allemaal wat ---- en rood is zo hebberig ? dus geen drankjes voor mij ---smile ! wel blij dat het gisteren hier een bijzonder mooie dag was !! vandaag weer regen (ani)
        op
  • Dag Natoken (Monique)
        op
  • Hezký večer. (flora173)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!