Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eng onderwerp?
    Bojako sneed in haar logje een pijnlijk onderwerp aan en ik herinnerde mij dat ik ooit eens iets in die aard gelezen had. Prompt ging dat in mijn hoofd een eigen leven leiden. Misschien een onderwerp dat niet prettig aankomt,  maar wel om over na te denken, of om over te discussiëren?
    Niemand hoeft het met me eens te zijn...en ik vrees dat velen zullen geshockeerd zijn met wat hier volgt, maar het is gewoon een spontane reactie op uitlatingen van sommige jongeren!

    Naar het schijnt worden wij mensen langzaamaan te oud en zijn we te duur!
     

    Dat zeg ik niet, dat lees ik uit de commentaren van jonge mensen over de zorg voor ouderen, die te duur wordt.
    We genieten te lang van onze pensioenen tegenwoordig en veel jongeren vinden niet dat zij daar moeten voor opdraaien. Wat zij vergeten is dat de meesten van onze generatie zelf een leven lang afgedragen hebben om nu van dat pensioen te genieten. Is het onze schuld dat die gelden verkeerd aangewend zijn?
    Doordat we langer leven, moeten we ook veel langer een beroep doen op de verzorgings- en verpleegkosten niettegenstaande de voortdurende onderzoeken om ons nog ouder te laten worden, de peperdure specialisten en de operaties op mensen die feitelijk al te broos en te oud zijn... de weigering van artsen, specialisten, verpleging en paraverpleging om zich te houden aan de wensen van patiënten die willen sterven als het leven niet meer menswaardig geleefd kan worden.

    Dokters hebben een eed afgelegd, De Eed van Hippocrates die zegt en ik citeer:
     'Ik zweer bij Apollo de genezer, bij Asclepius, en Panacea en neem alle goden en godinnen tot getuige, om naar mijn beste oordeel en vermogen de volgende eed te houden: Ik zal naar mijn beste oordeel en vermogen en om bestwil mijner zieken hun een leefregel voorschrijven en nooit iemand kwaad doen. Nooit zal ik, om iemand te gerieven, een dodelijk middel voorschrijven of een raad geven die - als hij wordt gevolgd- de dood tot gevolg heeft."..

    Ik denk niet, maar eerlijk gezegd weet ik dat niet, want ik ben geen dokter....dat er nog gezworen wordt bij Apollo, bij Asclepius en Panacea en alle goden en godinnen ter getuige....
    Er zou een nieuwe eed in het leven geroepen zijn die als volgt luidt:
     'Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.'

    Ik lees daar niet in dat dokters tegen de wensen van een patiënt moeten ingaan, zeker niet als tijdens de eed gezegd wordt dat de opvattingen van de patiënt geëerbiedigd moeten worden. Ik lees daar ook niet in, zoals in de eed van Hippocrates, dat artsen geen dodelijk middel zouden mogen voorschrijven voor diegenen die door mensonwaardige omstandigheden uit het leven willen stappen.
    Mensen met een bekende wens tot euthanasie, zelfs tot actieve euthanasie, zouden dus nooit in de steek gelaten hoeven te worden. Ik heb een paar concrete gevallen in mijn hoofd van mensen die wel in de steek gelaten werden en ik heb er niet de beste herinneringen aan!

    Jaren geleden las ik een science fictionboek over dit onderwerp.
    Mensen werden steeds ouder en de dan regerende lieden van jongere of middelbare leeftijd vaardigden een wet uit die mensen tot hun 65e verjaardag met rust liet.... Maar op die dag ontvingen zij een brief en een kaartje van regeringswege. Niet met een felicitatie, maar met de opdracht zich binnen een maand volgend op hun 65ste verjaardag, te melden in een instelling met een mooie naam. Een instelling die een fabriek bevatte die voor hun totale destructie zou zorgen. Waardoor hun zorgvuldig gescheiden resten nog van nut zouden zijn voor de levenden. Bijv. de huid, het lichaamsvet, de botten, alles kon gerecycled worden ten nutte van het algemeen. De overgebleven as als mest voor de landbouw...
    'Bij de melding gelieve de kaart mee te nemen.' (Je mocht eens vrijwillig te vroeg gaan).
    Als je je dan meldde kreeg je van een vriendelijke receptioniste een kamertje toegewezen, waar aangenaam licht, zachte muziek en plezierige tijdschriften op je wachtten. Waarmee je, terwijl een verpleegster je 'medicijnen' toediende en een infuus gaf, langzaam kon wegzakken in de eeuwige slaap.

    Hoe het afliep in dat boek?

    Een paar mensen besloten te vluchten, maar aangezien de landsgrenzen grotendeels verdwenen waren bij de globalisering van de Aarde werd het een vlucht zonder einde... (Of ze het haalden weet ik niet meer).

    En nu de eerbied voor de ouderdom toch aan het verdwijnen is, durf ik op mijn leeftijd een heel cynische opmerking hieraan toe te voegen:

    Voor diegenen die het wensen en niet de volledige aftakeling willen meemaken, is dit misschien iets ( maar niet op 65j) voor de regering om de tekorten mee te lijf te gaan en bezuinigingen verder door te voeren?
    We horen momenteel toch niets anders dan " bezuinigen" !

    Nou ja, het is maar een idee hoor. We hebben in de voorbije, moeilijke tijden van onze regering al zoveel meegemaakt dat we nergens meer moeten van verschieten..

    Het bovenstaande zal wellicht de nodige weerstand opwekken...maar ik wil het niet meemaken om op mijn 80ste bv ( als ik het zolang trek) als een financiële last voor de maatschappij beschouwd te worden omdat ik lichamelijk niet meer naar behoren functioneer!

    Om misverstanden te voorkomen, wil ik wel nog zeggen dat ik enorm veel bewondering en eerbied heb voor diegenen die vechten om in leven te blijven en voor wie elke dag een geschenk is. Levenswil is de individueelste beleving in onze maatschappij en dat zou zich niet mogen laten dicteren door die gemeenschap want voor sommigen kan het leven te lang duren!
    Ik ben bang dat ik mij hier op glas ijs begeef, maar momenteel worden we hier geconfronteerd met een situatie waarin iemand vecht voor haar leven en nog zoveel ervan verwacht terwijl een andere ,die een lang leven achter de rug heeft, nu al drie jaar totaal dement vanuit haar bed en rolstoel steeds verder aftakelt en wacht op de verlossing hoewel ze 3 jaar geleden gesmeekt heeft om euthanasie.....Daar word je wel een beetje opstandig van!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    01-08-2011
    Lieve avondgroetjes.
    Oud en te duur mens ,mens ,mens toch.
    Image Hosted by ImageShack.us
    .

    01-08-2011 om 23:58 geschreven door bompa Harry


    dat er een probleem zal komen met pensioenen is al heel lang geweten....maar wie is nalatig ? politici die maar blijven tateren.... en hopelijk worden wensen van mensen ingewilligd op een degelijke en respectabele manier ....
    1itsmonday3.jpg

    Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !

    De hoeveelheid angst in een hart kan juist zo groot zijn als het gewicht van alles waar je aan gehecht bent.

     

    Het juiste evenwicht vinden is dus een kwestie van balanceren



    watermolenretie2.jpg

    01-08-2011 om 22:43 geschreven door Amor Fati


    Tja
    Volledig akkoord dat men de wens van levensmoede mensen moet respecteren... dat boek heb ik ooit ook gelezen en vond het eng... zolang je je goed voelt ben je niet TE oud voor deze maatschappij... trouwens die jonge mensen die zoiets beweren vergeten dat zij waarschijnlijk NOG ouder zullen worden... wat dan... daar denk je niet aan als je jong bent maar het is wel zo... over euthanasie ben ik nog niet uit... wanneer wil je eruit stappen... levensdrang is groot hoor... maar als je echt ondraaglijk veel pijn hebt en bovendien nog heel oud bent heb je niets meer te verwachten... zoals je zegde... een moeilijk onderwerp dat steeds op de lange baan verschoven wordt... tot vrijdag... dikke zomerkus 

    01-08-2011 om 20:14 geschreven door Myette


    Fijne nieuwe week lieve vriendin
    Nancy ik ben het voledig met je eens,ik denk niet dat je jongeren  niet zoveel zullen werken zoals wij,in de grote vakantie was het gaan helpen bij de boeren,en als dit achter de rug was het dan gaan helpen om de koortjes van de bondels vlas te snijten,dan was het gaan helpen om tabak te gaan opspitten op een koort om te drogen,wij waren blij als de vakantie gedaan was,je moet  kijken naar de jeugd van nu op de baan van s"'morgens tot s'avonds,en dat die dan maar eens gaan kijken naar die rusthuizen,
    Image and video hosting by TinyPic
    Echte vrienden
    Er is een tijd van huilen.
    Er is een tijd van lachen.
    Er is een tijd van liefde.
    En er is een tijd dat je geen uitweg meer ziet.
    Maar op dat moment zie je je echte vrienden niet.
    die staan achter je maar dat weet je niet!
    Nikki

    01-08-2011 om 14:21 geschreven door nikki


    ..
    ik ben echt blij dat ik niet alleen zit met die wrevel Natoken.  Dat we een last zijn of worden duikt meer en meer op in de media en ik krijg er het sch...t  van, want net zoals Lipske ben ik ook op mijn zestiende beginnen werken.   Ook wat euthanasie betreft ben ik het volledig met je eens.  Indien ik ooit beslis dat het wel is geweest, dan hoop ik dat men mijn wensen respecteert.  Iemand die wil blijven leven wens ik het beste toe, het zou idd. erg zijn indien we allemaal op ons 65ste dat kaartje zouden toegezonden krijgen.   Inmiddels heb ik te horen gekregen dat er weer twee familieleden (aangetrouwde nichtjes) kanker hebben.   Wat is dat toch tegenwoordig.  Het mag eens gaan beteren.  Ik krijg precies niets anders dan slecht nieuws.  Ik hou mijn hart al vast wanneer de telefoon gaat.  Het zijn dan ook nog twee jonge vrouwen.   Ik hoop dat alles de goede kant opgaat met je lieve vriendin en we zullen er waarschijnlijk meer van horen wanneer we elkaar binnenkort zien.  Dikke knuffel.

    01-08-2011 om 12:01 geschreven door bojako


    Fjak@ met zonnige groeten
    Ja heb ik ook al gelezen in de krant dat we langzaamaan te oud en te duur zijn! Dat zijn dan jonge veertigers waarvan ik dat bericht had gelezen. Wij hebben altijd genoeg afgedragen , hun antwoord daarop was ook zij dragen genoeg af met het verschil dat er zeker geen pensioensgeld overblijft voor hun dit in tegenstelling met de senioren.
    Daar kun je dus blijven over discussiëren.
    Persoonlijk vind ik de nieuwe dokterseed een betere vorm als ze het ook zo toepassen. Zelf met mijn mams hebben ze euthanasie toegepast na haar eerst vijf grondige dagen en nachten te laten afzien dat het een schande was. Zij was niet dement en 90jaar.Dus nog eerst een proefkonijn geweest verschrikkelijk en ik kon er niets tegen doen dan het uitroepen
    en dat heeft dan geholpen.
    Levenswil is prachtig, maar gisteren had ik familie bezoek van twee mensen die nooit euthanasie zouden willen. Nochtans mijn nonkel heeft maar één onderwerp gehad van als hij binnen kwam tot ze weg gegaan zijn. Grendel en ontgrendelen staat op zijn G.S.M. Mijn man ikzelf en onze zoon hebben het hem telkens uitgelegd en dan zij de brave man wat ik niet begrijp grendel....Als ze dan weg waren zei men zoon mamie
    wat verschrikkelijk toch en wat kan men daaraan doen. Deze mensen hebben geen kinderen maar hebben mij van kindsaf als hun lieveling gezien dus wij doen ook alles voor hen boodschappen enz.Wij hebben hen al meermaals voorgesteld om naar een home te gaan njet dus tante 83 j nonkel 89j.
    Ik wil hiermee zeggen Natoken het is een onderwerp dat echt alle kanten uitkan zelfs als dit niet je verwachting was van het leven.
    Nu het zonnetje schijnt we gaan ervan profiteren dikke zoen
    Fjak@

    01-08-2011 om 10:26 geschreven door Fjak@


    Ik moet er niet over discussiëren...ik ben het eens met je ...en die het niet eens zijn moeten het rusthuis maar eens opzoeken enkele weken achter elkaar !


    Met  warme groetjes en een dikke knuf
     Kom ik bloggenland binnen vallen 
    Om je fijne dag te wensen en vooral
    een zomerse maand ...het zal ons deugd doen
    he zonnetje dat ze ons beloven...
    en het is er
    bij het begin van deze nieuwe maand

    Als je s'morgens helemaal in de kreukels ligt,
    heb je overdag veel ontplooiingskansen.

    Image and video hosting by TinyPic

    warme groetjes en knufke van ikke voor jou

    01-08-2011 om 07:50 geschreven door Jeske


    ...
    Nog vergeten...waar het in eerste instantie over ging,inderdaad,daar hebben wij zelf voor afgedragen,en genoeg zeker,hoeveel zijn er niet die op hun 14de 'moesten' gaan werken..zoals ik bv

    01-08-2011 om 06:55 geschreven door Lipske


    ...
    Inderdaad zware kost Natoken,en een heel moeilijk onderwerp waarover we uren kunnen discussiëren,ik kan alleen maar zeggen dat ik niet graag iemand tot last zou willen zijn,en zoals zovelen zeggen niet als een plant wil leven,maar..weten wij eigenlijk wel wat misschien in die mensen hun hoofd omgaat,ach ,zo moeilijk,wat die film betreft'Soylent green'het was in elk geval een beklijvende film,iets dat in je hoofd blijft hangen,maar het had ook iets beangstigend...misschien voer voor vrijdag ;-)) ondertussen een dikke kus van ikke en een prettig begin van de week,met plezantere dingen dan dit!

    01-08-2011 om 06:53 geschreven door Lipske


    Mooie week gewenst

    Image and video hosting by TinyPic

    Hier ben ik weer ,
    om u een mooie en gezellige week
    te komen wensen...
    geniet van het begin van deze
    nieuwe maand...

    01-08-2011 om 01:02 geschreven door Mia









    Laatste commentaren
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Voetbal (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne weekend voor jou ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!